Αλλωστε ποιος πουλαει την γυναικα του εαν δεν πληρωθει πρωτα;
Προβληματισμός περί γάμου
Συντονιστής: Συντονιστές
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
stratos
- Κορυφαίος Αποστολέας

Γιά εμενα δέν δεν υσχηει .aposal έγραψε:Κι όμως, χάρη στις γυναίκες γινόμαστε καλύτεροι Χριστιανοί. Είναι ευεργέτες μας!
Προσωπικα μιλαω πάντα για νά μή παρεξηγηθώ.
Μετά τό χωρισμό αλλαξαν τά πάντα στή ζωή μού πρός τό καλύτερο.
Καί το βασικό μπήκα στήν Εκκλησια πού μέχρι εκεινη τή στιγμη δέν πιστευα σέ τιποτα!
Μήπως επρεπε νά κερδίσω και το τζακ πότ στό τζόκερ γιά εχω αυτή τήν αποψη; :D
Τά πάντα κρίνονται εκ τού αποτελέσματος ετσι δέν ειναι;
Καί πάλι τό ξαναλέω μόνο γιά εμένα μιλάω.

-
stratos
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οχι καμία σχεση .
Δέν μπήκα στήν Εκκλησία από τη στεναχωρια τού χωρισμού οπως ολοι εχουν αυτη τήν αποψη σάν καραμέλα.
Πρώτον εγώ ηθελα νά χωρίσω και δευτερον περνουσα πάρα πολύ καλά μετά.
Μά πάρα πολύ καλά.
Απλα γιά νά πιστεψει καποιος πρέπει νά γαληνεψει η καρδιά του γιά νά μπορεί νά δεχτεί τό κάλεσμα τού Θεού.
Νά ανοίξουν τά μάτια καί τά αυτιά τής ψυχής γιά νά αισθανθείς ..
Τό σχέδιο του ηταν μοναδικό [καί μονο γιά εμένα]
Μέ βρήκε τήν κατάληλη στιγμή πού ημουν ηρεμος από φασαρίες ,εντασεις,καυγάδες,σάρκα,ξενυχτια,ταξιδια και ενα σωρό αλλα πού δέν θάθελα νά πώ.
Ολα αυτά γινόταν στίς σχεσεις μέ γυναικες και στόν γάμο φυσικά.
Μέ βρήκε ενα ομορφο καλοκαίρι σέ ενα ησυχο περιβάλον εκτός πόλης,
απαλλαγμένος από ολα τά παραπάνω, καί ετσι είχα γιά πρώτη φορά στή ζωή μου τή διαθεση νά Τόν ακούσω καί νά τόν ψάξω
Τουλάχιστον πρέπει νά γνωρίζεις οτι ο γάμος δέν κάνει γιά ολους...
Δέν μπήκα στήν Εκκλησία από τη στεναχωρια τού χωρισμού οπως ολοι εχουν αυτη τήν αποψη σάν καραμέλα.
Πρώτον εγώ ηθελα νά χωρίσω και δευτερον περνουσα πάρα πολύ καλά μετά.
Μά πάρα πολύ καλά.
Απλα γιά νά πιστεψει καποιος πρέπει νά γαληνεψει η καρδιά του γιά νά μπορεί νά δεχτεί τό κάλεσμα τού Θεού.
Νά ανοίξουν τά μάτια καί τά αυτιά τής ψυχής γιά νά αισθανθείς ..
Τό σχέδιο του ηταν μοναδικό [καί μονο γιά εμένα]
Μέ βρήκε τήν κατάληλη στιγμή πού ημουν ηρεμος από φασαρίες ,εντασεις,καυγάδες,σάρκα,ξενυχτια,ταξιδια και ενα σωρό αλλα πού δέν θάθελα νά πώ.
Ολα αυτά γινόταν στίς σχεσεις μέ γυναικες και στόν γάμο φυσικά.
Μέ βρήκε ενα ομορφο καλοκαίρι σέ ενα ησυχο περιβάλον εκτός πόλης,
απαλλαγμένος από ολα τά παραπάνω, καί ετσι είχα γιά πρώτη φορά στή ζωή μου τή διαθεση νά Τόν ακούσω καί νά τόν ψάξω
Τουλάχιστον πρέπει νά γνωρίζεις οτι ο γάμος δέν κάνει γιά ολους...

-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ηλία με συγχωρείς που επιμένω, αφού δεν γνωρίζω την περίπτωσή σου (αλίμονο). Απλά αυτό που ήθελα να πω είναι πως πιθανόν να χρειάστηκε και η αποτυχία ενός γάμου (παρέμβαση γυναίκας), για να μπορέσεις να ετοιμαστείς για τον Χριστό.
Πιθανόν όμως να κάνω λάθος, σύνηθες άλλωστε στις σκέψεις μου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
stratos
- Κορυφαίος Αποστολέας

Oχι δέν ηταν ο γάμος.aposal έγραψε:Ηλία με συγχωρείς που επιμένω, αφού δεν γνωρίζω την περίπτωσή σου (αλίμονο). Απλά αυτό που ήθελα να πω είναι πως πιθανόν να χρειάστηκε και η αποτυχία ενός γάμου (παρέμβαση γυναίκας), για να μπορέσεις να ετοιμαστείς για τον Χριστό.
Τό γάμο τόν εκανα για να γλυτώσω τή γκρίνια τών συγγενων μου και τής..
Ειμασταν αρκετά χρόνια μαζί καί δέν αλλαξε κάτι μέ τό γάμο.
Απλά θέλω νά σού περάσω οτι σέ [εμενα μόνο] η αποχή καί η απομακρυνση από ολα τά παραπάνω περιεγραψα μέ βοήθησαν πάρα πολύ καί σέ πολλά θέματα.
Δέν ηταν μόνο αυτά στό διαστημα τού γάμου.
Ετσι ζούσα.
Α και ο γάμος ηταν πολιτικός φυσικά μιάς καί δέν ηθελα νά ειχα σχέση μέ Εκκλησία.
Παλία στό φόρουμ είχα περιγράψει μία περίπτωση πού εμοιαζε μέ τή δική μου.
Αληθινή φυσικά καί εχει σχέση μέ εναν κελιωτη στό Ορος.
Αλλά πού νά στα λέω τώρα...
:)

Αυτό που έπιασα, Διονύση, είναι ότι η κακεντρέχεια και συμπλεγματική αγκύλωση είναι άλλος ένας από τους "τύπους" και "κανόνες" που λατρεύεις αντί Θεού. Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέγεται παρά ότι έτσι αρέσκεσαι να υποκρίνεσαι πως συμβαίνει. Έτσι μπορείς και προβάλλεις τις ανοησίες σου, που συστηματικά με ύφος μάλιστα Νεοέλληνα ξερόλα θαρρείς πως πλουτίζουν το φόρουμ.dionysisgr έγραψε:Υπαρχουν και πολλα φορουμ για αθεους με καλη "προαιρεση" srev.
Μην τρως τσαμπα τον χρονο σου εδω μεσα, με εμας τους θρησκοληπτους, φανατικους, τυπολατρες, ευσεβιστες. Και εγω ενας απο αυτους ειμαι.
Δωσε στον φιλελευθερισμο σου που ασφυκτια μια διεξοδο. Ολα ακαθοριστα, ολα χυμα, ολα μια ιδεα ειναι..
Τι τις εβαλε τις μετανοιες η Εκκλησια; Tην νηστεια; Tην Κυριακη Αργια;
Tην Σαρακοστη, το Τριωδιο, τις Δεσποτικες Εορτες; Σιγα. Τυποι νεκροι ειναι.
Οι πατερες τυπολατρες ηταν, οχι ουμανιστες. Και δεν ειχαν και τι να κανουν, για να περναει η ωρα, και καθησαν και εφτιαξαν το Τυπικον της Εκκλησιαστικης Ζωης, ασε που τους πηρε και κατι αιωνες μεχρι να το ολοκληρωσουν..
Ενω εμεις ε.. Οι σκεπτομενοι, φιλοσοφημενοι, συγχρονοι-μοντερνοι, καρδιογνωστες, και βαθυτατα ανθρωπιστες, και ουμανιστες, υπερμαχοι του ακτιβισμου, και της φιλανθρωπιας, δεν μασαμε απο ευσεβισμο, ευλαβεια, ταπεινωση, γονυκλισιες, νηστεια, κατανυξη.
Τι ειναι αυτα τωρα; Eδω κοσμος πειναει.. Να ταισουμε τον κοσμο, οπως εχουμε λυσει το προβλημα εδω και τοσες χιλιαδες χρονια με την "θετικη και ανθρωπιστικη σκεψη", και να αφησουμε την "θρησκοληψια" για τους "αλλους" τους κατωτερους "διανοητικα". Εμεις θα φιλοσοφουμε, απο καθεδρας και εκ του μακροθεν, και οι "αλλοι" ας κανουν χαζομετανοιες στον Ναο.
Λες και ο Κυριος ενανθρωπησε για να υπαρξει ευρυτερη κοινωνικη μεριμνα και να δειξει το ανθρωπινο προσωπο του κρατους..
Η ειμαστε εμεις υπερ το Κυριω, φιλανθρωποι, και νοιαζομαστε περισσοτερο απο τον Ιδιο τον Κυριο, ο οποιος στο περιστατικο με το μυρο και την αμαρτωλη γυνη, επιτιμησε τον Ιουδα και το υποκριτικο ανθρωπιστικο του ενδιαφερον, λεγοντας του, οτι τους φτωχους θα τους εχετε παντοτε μαζι σας.
Καραμελλα με καλη γευση που μασιεται απο εκατομμυρια σε ολο τον κοσμο, και εσχατως εισαγεται σε μεγαλες ποσοτητες και την κοιτιδα της Ορθοδοξιας την πολυπαθη Ελλαδα μας.
Και λαβε και υποψιν σου, οτι εγω προτιμω εναν ευσεβιστη και τυπολατρη, που ομολογει Χριστον, απο εναν αθεο που το παιδευει, το παιδευει και τελικα ανακαλυπτει οτι ολα ειναι ενα ψεμα μια ανασα μια ζωη, που λεει και το τραγουδακι, γιαυτο ας φαμε, ας πιουμε, ας γλεντησουμε, και δεν βαριεσαι, τι Χριστος τι Αλλαχ, τι Βισνου, τι Κρισνα, ολοι ιδιοι ειναι, ετσι δεν ειναι srev..
Οταν βρεχει, βγαινουν τα σαλιγκαρια, srev, και ενιοτε εχουν και μεγαλη γλωσσα, αλλα κοροιδο δεν πεφτουν ευκολα, το'πιασες το υπονοουμενο, ε;
Δεν τίθεται, λοιπόν, θέμα παρεξήγησης αυτών που αναρτώ. Στο "καλό και με τη νίκη". Θα σου απαντώ πότε-πότε μόνο και μόνο για να μην αφήνω τις βλακώδεις εντυπωλογίες σου να αιωρούνται πάνω από το πρόσωπό μου ή το πρόσωπο άλλων (όπως των γυναικών που έπιασες "για πλάκα").
Σπύρος. (ή "srev" για αυτούς που θέλουν να ειρωνεύονται)
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εγω χαρηκα που εμφανισθηκες παντως, εστω και εαν εκανες μερες ολοκληρες να απαντησεις.
Μαλλον σε απορροφησε η παρεα που εκανες με τους αθεους αναζητητες..
Τι θες και ασχολεισαι με τυπολατρες ευσεβιστες, που μαλιστα οικουμενιζουν κιολας, αδερφε μου, δωσε τοπο στην οργη.
Μαλλον σε απορροφησε η παρεα που εκανες με τους αθεους αναζητητες..
Τι θες και ασχολεισαι με τυπολατρες ευσεβιστες, που μαλιστα οικουμενιζουν κιολας, αδερφε μου, δωσε τοπο στην οργη.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ασε που επι της ουσιας, δεν απαντας καθολου.
Με αναθεματα και αφορισμους δεν γινεται διαλογος οπως και εσυ θα ξερεις.
Αλλωστε τι να μιλησεις εσυ, μιλαει ανθρωπος με.. σαλιγκαρι;
Το'πιασες εκ νεου το υπονουμενο, srev;
(Αυτο ειναι για την ειρωνια που ανεφερες, ξεχνωντας οτι την εχεις αρχισει εσυ προσβλητικα, αλλα και προκλητικα πρωτος)
Παντως πριν απαντησεις εκ νεου, να σου πω, και εδω κλεινει το θεμα αυτο για εμενα, οτι σε διαλογο με επιχειρηματα περι τυπων, πιστης, ουσιας και αναζητησης, ειμαι ανοιχτος εαν θελεις.
Με αναθεματα και αφορισμους δεν γινεται διαλογος οπως και εσυ θα ξερεις.
Αλλωστε τι να μιλησεις εσυ, μιλαει ανθρωπος με.. σαλιγκαρι;
Το'πιασες εκ νεου το υπονουμενο, srev;
(Αυτο ειναι για την ειρωνια που ανεφερες, ξεχνωντας οτι την εχεις αρχισει εσυ προσβλητικα, αλλα και προκλητικα πρωτος)
Παντως πριν απαντησεις εκ νεου, να σου πω, και εδω κλεινει το θεμα αυτο για εμενα, οτι σε διαλογο με επιχειρηματα περι τυπων, πιστης, ουσιας και αναζητησης, ειμαι ανοιχτος εαν θελεις.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."