Συνάντησ διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών στη Κύπρο

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Συνάντησ διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών στη Κύπρο

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Καλα εκανε και κυκλοφορησε η ομολογια πιστεως
δεν ειπαμε το αντιθετο
απλως ειθελα να επισημανω οτι η αγανακτηση παρασυρει πολλες φορες
σε γρηγορες και ακραιες αποφασεις
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Και ευχομαι τωρα σε περιοδο νηστειας επιδεις κανω τεραστιο αγωνα κατα των παθων
να μην συναντησω την γειτονησα μου την παλαιοημερολογητησα :argue και αμαρτανω παλι :8 :8
καλη συνεχεια αδελφια

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ειρηνη υμιν αδελφοι, απο την ιδια πλευρα του ποταμιου ειμαστε ολοι, δεν χρειαζεται να πεσουμε μεσα μονοι μας και να πνιγουμε παλευοντας..

Δεν θα σκοτωθουμε και μεταξυ μας, επειδη καποιοι εχουν παρει απευθειας αναθεση εργολαβικω τω τροπω, να ξεπουλησουν την Αγια μας Πιστη.

Να ανακαλεσετε εκατερωθεν, και να ληξει το ζητημα εκει.

Αλλα μας καινε τωρα, οχι να διαπληκτιζομαστε ασκοπα και να καταναλωνουμε ενεργεια σε αδελφικες αντιπαραθεσεις.

Καντε αγαπη και μην μοιραζεστε σε ασκοπες διχονοιες και κουβεντες.

Αυτο επιδιωκουν, οι εχθροι της Πιστης μας, να μας χωρισουν, για να μας καταβροχθισουν πιο ευκολα.

Η ισχυς εν τη ενωσει. Με την Αληθεια ειμαστε, ΔΕΝ φοβομαστε κανεναν, παρα μονον τον Θεον.

Διοτι,

"..ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις, ημείς δε εν ονόματι Κυρίου του Θεού ημών μεγαλυνθησόμεθα.."
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
petross
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από petross »

Dimitris39 έγραψε:Και ευχομαι τωρα σε περιοδο νηστειας επιδεις κανω τεραστιο αγωνα κατα των παθων
να μην συναντησω την γειτονησα μου την παλαιοημερολογητησα :argue και αμαρτανω παλι :8 :8
καλη συνεχεια αδελφια
Δημήτρη πραγματικά σου εύχομαι ο αγώνας σου να καρποφορήσει, και να αναδειχθείς με την Χάρη Του νικητής κατά των παθών.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΑΧ Αδελφε Διονυσιε παλι θα αμαρτανω :smile:
εαν μου λεει η γειτονισσα απαγορευεται να λεω
δι ευχων τον αγιον πατερων ημων
γιατι δεν ακολουθω το ΠΑΤΡΙΟ
τι κανεις δεν αρπαζεσαι και μετα ζητας αιφεση?
petross έγραψε:
Dimitris39 έγραψε:Και ευχομαι τωρα σε περιοδο νηστειας επιδεις κανω τεραστιο αγωνα κατα των παθων
καλη συνεχεια αδελφια
Δημήτρη πραγματικά σου εύχομαι ο αγώνας σου να καρποφορήσει, και να αναδειχθείς με την Χάρη Του νικητής κατά των παθών.
Ευχαριστω Ευχαριστω αδελφε αυτη την φορα ουτε τσιγαρο ουτε τιποτα
και σε εσας καλον αγωνα

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

petross έγραψε:Άρα filotas είσαι συκοφάντης! Δεν υπάρχει ποιο βρώμικη αμαρτία! Να σπιλώνεις την συνείδηση του αδερφού σου, απορώ πως αναπαύεσαι;
Δεν ονομάτισα κανένα άλλο εκτός από το Θωμά, επομένως η κατηγορία σου είναι κενή περιεχομένου. Όμως, όπως λέει κι ο λαός, όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Δεν έχω ν' ανακαλέσω τίποτε. Όσα λέω είναι πάντοτε τεκμηριωμένα και κατά το δυνατόν μετριοπαθή. Όμως αυτό που πραγματικά μ' ενοχλεί είναι, ότι άλλοι να παραθέτουν επιχειρήματα, κι άλλοι αντί να μπουν στον κόπο να τα διαβάσουν να κάνουν απλώς προπαγάνδα. Έτσι δε μπορεί να γίνει διάλογος, αλλά μόνο ...καυγάς τηλεοπτικού τύπου.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Θα ήθελα και εγώ να προτείνω καλύτερη μελέτη του τι είπε ο filotas. Γιατί μπορεί να πέφτει λίγο βαρύ το συμπέρασμα που εκνεύρισε, αλλά η ουσία της τοποθέτησης του είναι άλλη.
Κάποιοι φαίνεται πως έχουν αναλάβει ΄΄εργολαβικά΄΄ τα θέματα του Πατριάρχη και ως γνωστόν, το πολύ το κύριε ελέεισον το βαριέται και ο παπάς.
Και εννοείται πως ορισμένα ερωτηματικά που μπαίνουν μας προβληματίζουν όλους.
Όμως για τους εργολάβους - και μόνο γι΄ αυτούς - στο φόρουμ υπάρχουν και άλλα θέματα.............
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Τον Νίκο (filiotas) τον γνωρίζω και τον διαβάζω πάνω από 2,5 χρόνια τώρα και θεωρώ αδελφέ PETROSS ότι η δήλωσή σου ήταν ατυχής. Μάλιστα μου φάνηκε και γεμάτη ένταση σαν να έχετε προηγούμενα.
Ας ειρηνεύσουμε όπως απαιτούν οι ημέρες που διανύουμε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Να με συγχωρειτε που επεμβαινω, δεν ειμαι και η πλεον ειδικη να μιλησω για αυτο το θεμα, θα ηθελα ομως να εκφρασω το λογισμο μου.

Δεν εχω σκοπο να θιξω κανεναν ουτε μιλαω για καποιον προσωπικα. Απλα θα καταθεσω αυτο που εγω λαμβανω οταν διαβαζω ολες τις δημοσιευσεις των μελων σε αυτο το θεμα.

Εχω παρατηρησει οτι πολλες φορες υπαρχουν καποιοι που μενουν πολυ στα "προσωπα" και αν καποιος αλλος πει κατι που θιγει ή πει κατι αρνητικο για αυτο το προσωπο, ολοι πανε να τον φανε ή τον κατηγορουν για χιλια δυο, "δεν εισαι ορθοδοξος", "εισαι παλαιοημερολογητης", "εισαι το ενα εισαι το αλλο..."

Μα γιατι να μενουμε στα προσωπα; Μηπως εχουν το αλαθητο οπως υποστηριζει ο Παπας; Ανθρωποι δεν ειναι και αυτοι, δεν κανουν λαθη; Δηλαδη ο Πατριαρχης, ανθρωπος δεν ειναι; Δεν υπαρχει περιπτωση να κανει και σε κατι λαθος; Αλαθητος ειναι μονο ο Θεος. ΜΟΝΟ αυτος....

Βεβαια εμεις ειμαστε πολυ μικροι για να κρινουμε τωρα, τον Πατριαρχη μας και αυριο τον Αρχιεπισκοπο και μεθαυριο καποιον αλλο... και παει λεγοντας.

Δεν κρινουμε λοιπον κανεναν, απλα ανησυχουμε και εκφραζουμε αυτες τις ανησυχιες, απλα σκανδαλιζομαστε και συζηταμε για αυτο που μας σκανδαλιζει.

Το οτι μιλαμε και λεμε για τον Πατριαρχη καποια πραγματα δεν σημαινει οτι δεν τον αγαπαμε ως Ιεραρχη μας ή οτι τον αμφισβητουμε... Ισα ισα που τον σεβομαστε απολυτα...

Ομως επειδη ειναι ανθρωπος και αυτος και ολοι κανουμε λαθη, ισως καποια πραγματα που κανει μας δημιουργουν αποριες και μας διχαζουν.

Αν εχει εκεινος δικιο ή εμεις θα το αποκαλυψει εν καιρω ο Θεος.

Μην ομως αρχιζουμε και τις διαμαχες μεταξυ μας. Δεν φτανει που εχουν μεινει λιγοι Χριστιανοι Ορθοδοξοι, δεν φτανει που εχουν μεινει λιγοι αυτοι που πραγματικα προσπαθουν να ζησουν εν Χριστω και μεσα στην Εκκλησια, ας μην διχαζομαστε και μεταξυ μας, γιατι ετσι οπως το παμε θα γινει 2ο σχισμα αναμεσα στους Ορθοδοξους... Το θελει κανεις αυτο; Εδω παμε να ενωθουμε, οχι να γινουμε χιλια κομματια....
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

Ου πας ο λέγων μοι , Κύριε Κύριε, εισελεύσεται εις την βασιλείαν των ουρανών,αλλ` ο ποιών το θέλημα του πατρός μου του εν ουρανοίς. Πολλοί ερούσί μοι εν εκείνη τη ημέρα. Κύριε Κύριε ,ου τω σω ονόματι προεφητεύσαμεν, και τω σω ονόματι δαιμόνια εξεβάλομεν, και τω σω ονόματι δυνάμεις πολλάς εοιήσαμεν; Και τότε ομολογήσω αυτοίς ότι ουδέποτε έγνων υμάς .Αποχωρείτε απ` εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν.
Ματθαίον ζ΄ 22-23

Όλοι μας θέλω να πιστεύω ,αγαπητοί μου αδελφοί, όλοι μας μέσα από τα πάθη μας ,τα βίτσια μας ,μέσα από τις αντιξοότητες της σκληρής ζωής μας πορευόμαστε ασθμαίνοντας το δύσκολο αλλά πανέμορφο δρόμο που οδηγεί στον Αιώνιο Εραστή μας .
Πώς μας αντικρίζει αλήθεια!
Από ανθρωπάκια που, δεκάκις πέφτουμε και μία αν σηκωθούμε, μας βοηθά ξανά και ξανά ,για να φτάσουμε κοντά του και κει να γίνουμε αδέλφια του .Και μεις, τα χαμένα πρόβατα, είναι φορές που μπερδευόμαστε ,ζαλιζόμαστε και ούτε αυτό που κάνουμε δε γνωρίζουμε αν είναι σωστό ή λάθος, αλλά παρ` όλα αυτά γνωρίζουμε πώς να φιλονικούμε και στο τέλος να στεφανωθούμε .
Ας σοβαρευτούμε!
Δίνουμε πολύ άσχημη εντύπωση σ` αυτούς που μας εχθρεύονται και είμαστε υπόλογοι γι`αυτό. Μην εκμεταλλευόμαστε το χάρισμα που μας έδωσε ο Κύριος παρά μόνο για τη δική του δόξα. Τον Κύριο να ομολογούμε εν παντί καιρό και να είμαστε
άρρηκτα δεμένοι μαζί του.
Δεν μπορώ να ξεχάσω τα πρώτα λόγια που πρωτάκουσα όταν βρέθηκα στο περιβόλι της Παναγίας μας: <<..Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα γίνουν πολύ πιο δύσκολοι. Θα τα φέρει ο Θεός έτσι που θα βρεθείτε ενωμένοι και αγαπημένοι κι ας ήσασταν άγνωστοι.Θα `κονομήσει ο Θεός !Μη φοβάστε . Να `χετε μόνο αγάπη μεταξύ σας …>>

Η ισχύς εν τη ενώση λένε και οι αντίχριστοι για να κάνουν πιο πολύ κακό.

Δηλαδή αυτοί ενώνονται για τον ανίερο και σατανικό τους σκοπό και εμείς τι κάνουμε;

Αλλά ας σταματήσω εδώ.
Για άλλο ξεκίνησα και άλλο είπα.

Αδελφέ Διονύση σ`ευχαριστώ δημοσίως για την εμπεριστατωμένη και από καρδίας ειλικρινή απάντησή σου στο προσωπικό μήνυμα που σου έστειλα χθες το βράδυ.
Όπως εξελίσσονται τα πράγματα ,θεώρησα καλό να δημοσιεύσω κι εγώ το Π Μ που και ευελπιστώ να αποβεί σε καλό κι όχι σε περαιτέρω κοκορομαχίες.
Είναι πράγματα που ας βγαίνουν στη φόρα μερικές φορές.
Οφείλω πάντως να ομολογήσω πως προβληματίστηκα θετικά, πολύ θετικά με τα επιχειρήματά σου και δεν έχω κανένα λόγο στο να διαφωνήσω.
Σ`ευχαριστώ πολύ.

Αδελφέ Διονύση!
Είμαι ένας που ίσως και να με θυμάσαι, γιατί σου έχω στείλει στο παρελθόν Π.Μ κι ας μην έλαβα απάντηση ,αλλά σε δικαιολογώ πλήρως ,πίστεψέ με σε παρακαλώ. Είμαι λοιπόν ένας που ενώ ήθελα και θέλω πολύ να προσυπογράψω την ομολογία πίστεως κατά του οικουμενισμού ,δεν το έκανα. Και δεν το έκανα γιατί στην Εκκλησία μας θεωρώ ότι οφείλω τυφλή υπακοή στα κελεύσματά της.
Την εκκλησία μας, όπως όλοι μας το έχουμε ομολογήσει, την καθοδηγεί το Άγιο Πνεύμα και λάθος δεν κάνει.
Ας δούμε όμως το όλο θέμα κι από μια άλλη διάσταση .Στους Υπογράψαντες ή Μη υπογράψαντες ,υπάρχουν πίσω και οι Πνευματικοί τους ,που τους συμβούλεψαν αρνητικά ή θετικά δηλ. κατά το δοκούν. Συμπερασματικά λοιπόν όλοι έχουν δίκιο αφού κάνουν υπακοή στον Πνευματικό τους.
Στην υπάρχουσα αυτή κατάσταση είναι επόμενο να υπάρχουν έντονες αντιπαραθέσεις αδελφών χριστιανών και που δε συνάδει με το Πνεύμα αγάπης και ομονοίας που τους διακατέχει .Άσε δε που υπάρχει κι ο κίνδυνος μιας γενικότερης διάσπασης και που με την σκληρή πολεμική των παλαιοημερολογιτών , αλλά και ημών μεταξύ μας ,και αφορμούμενοι από τα επίκαιρα τεκτενόμενα (οικουμενισμός-
συμπροσευχές)και τα οποία όντως προβληματίζουν και θλίβουν, ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός επιπλέον γενικού σχίσματος με αποτέλεσμα να γίνουμε χίλια δυο κομμάτια. Αν συμβεί αυτό, ποιοι θα ευθύνονται περισσότερο; Οι υπογράψαντες ή οι μη υπογράψαντες;
Η Ιερά Σύνοδος της Αγίας μας Εκκλησίας δεν έχει συνέλθει προς τούτο. Όλοι θα επιθυμούσαμε να είχε συνέλθει και να είχε πάρει απόφαση. Δεν το έκανε δυστυχώς! .Όμως κάποια στιγμή θα το κάνει., και μέχρι τότε θεωρώ οφείλουμε να κάνουμε υπομονή και υπακοή στον Πατριάρχη. Το Άγιο Πνεύμα δεν μας εγκαταλείπει.
Κάτω από αυτές τις σκέψεις μου, θεώρησα καλύτερο να μη δημοσιεύσω τα παραπάνω για λόγους τακτικής. Επειδή όμως ο λόγος σου είναι ιδιαίτερα αρεστός και βαρύς απευθύνθηκα ατομικά σ`εσένα. Να σε πείσω δεν το επιδιώκω .Επί του παρόντος νομίζω ότι πρεσβεύω την αλήθεια ,και γι` αυτό σου τα γράφω.
Αν όμως αδελφέ μου, έχεις διαφορετική γνώμη θα επιθυμούσα να μου πεις το γιατί..
ίσως εγώ και πολλοί άλλοι αδελφοί να κάνουμε λάθος. Έχεις την ικανότητα του να εκφέρεις επιχειρηματικό λόγο και θα ήθελα να τον ακούσω. Αν νομίζεις πάλι ότι σε κουράζω με το ασχοληθείς μαζί μου ,είναι σεβαστό και θα το αναγνωρίσω και δικαιολογήσω με την καρδιά μου ,αλλά γράψτα τα επιχειρήματά σου και δημοσίως ακόμα .Δεν φοβάμαι ότι θα κάνεις, κακό γιατί έχεις τον τρόπο σου., κάτι που εγώ δεν έχω.
Συγγνώμη αν σε πλήγωσα. Δεν είχα τέτοιο σκοπό.
Ο Κύριος και η Παναγία μαζί σου.
Καλή Σαρακοστή!
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”