Διαφωνώ ως προς το απόλυτο που επιδεικνύεις.aposal έγραψε:'Εχω την άποψη πως αν κάποιος άνθρωπος λάβει τέτοια διαβεβαίωση, θα σταματήσει και τον αγώνα του. Γι' αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να την λάβει.Byzantine_Spirit έγραψε: Μια άλλη απορία επίσης που έχω:
Μπορεί ένας κλονισμένος απο δοκιμασίες πιστός, να έχει την τύχη και την τιμή κάποια στιγμή, να λάβει διαβεβαίωση απο τον Θεό, είτε δια μέσου της πρεσβείας κάποιου Αγίου, σε όραμα, όνειρο κ.λ.π., ότι όλα θα πάνε καλά.
Με ποια βεβαιότητα λες πως κανένας άνθρωπος δε θα λάβει ποτέ διαβεβαίωση για την έκβαση κάποιας δοκιμασίας;
Ουδείς γνωρίζει πως ενεργεί ο Θεός για τον καθένα απο εμάς.
Γιατί μόνο ο Θεός, γνωρίζει τα όρια και τις αντοχές του κάθε ανθρώπου.
Επιπλέον υπάρχουν πολλά περιστατικά, όπου ο Θεός με θαυμαστό τρόπο έχει διαβεβαιώσει για καλή έκβαση, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο θαρρος σε αυτόν που δοκιμάζεται και στερεωνόντας του την πίστη.
Η πίστη σφυρηλατείται με πολλούς τρόπους, τους οποίους ο Θεός γνωρίζει καλύτερα απο όλους.
Και το όνειρο ή όραμα είναι ένα μέσον με το οποίο ο Θεός ή κάποιος Άγιος μπορεί να επικοινωνήσει επίσης με τον άνθρωπο.
Και δε μιλώ βέβαια για απατηλά όνειρα, όπου μπορεί να μας ξεγελά ο πονηρός.
Νομίζω όμως πως με τις συμβουλές του πνευματικού και με σωστή διάκριση μπορούμε κάποια στιγμή να τα ξεχωρίσουμε αυτά.
Σε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις, συμφωνώ και δεν έχω να προσθέσω κάτι.
Δεν έχω καμμία αντίρρηση.filotas έγραψε:Ο Θεός βοηθά όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, ακόμη κι αυτούς που μάχονται εναντίον Του.
Απλώς εδώ ρωτάω κάτι ειδικά.