Υπαρχουν οι φυσικοι νομοι, τα μεταπτωτικα φυσικα φαινομενα, αλλα υπαρχει και το σχεδιο του Θεου.
Εχει επικρατησει μια λανθασμενη εντυπωση για το...."σφαλιαρωμα" απο τον Θεο, και την "δικαιοσυνη" Του λογω της υλιστικης σκεψης μας.
Το Θεικο σκαμπιλι ειναι σκαμπιλι στα ματια των ανθρωπων, εαν ο Θεος πει ελα παιδι μου εσυ εδω στον Παραδεισο, και ο αλλος κατω θα μετανοησει και θα ερθει και αυτος, τοτε για ποιο σκαμπιλι μιλαμε?
Αυτο δεν ηταν σκαμπιλι αλλα δωρο μεγα. :goodman:
Σε βλεπει ο αλλος επανω να λες σκαμπιλι και θελει να σου δωσει καμια δεκαρια αυτος...
Για εμενα το ειπανε "σκαμπιλι" για να καταλαβω, πως να μου μιλαγαν για πνευματικα θεματα αφου ειμαι υλιστης? με υλιστικη ορολογια καταλαβαινω με υλιστικη μου το ειπαν.
Οσο για την δικαιοσυνη Του αυτη ερχεται μετα την εξαντληση της Αγαθης και Υπεραγαθης κρισης Του οπως λεει και ενας Πατερας της εκκλησιας μας, οταν λοιπον δεν γινεται απολυτως τπτ και η ζυγαρια ειναι απο την μια γεματη και περισσευουν και αλλα τοσα και απο την αλλη μερια ειναι αδεια τοτε ο Θεος κρινει "δικαια"
Τον βαζει σε λιγοτερη κολαση τον αλλο.
Θα σε κρινω Δικαια εσενα του λεει!!! :D :D χαχαχαχαχα
Ο Θεος λειτουργει παντα προς το συμφερον του ανθρωπου. Παντως εχει μπολικη συζητηση το θεμα και επιχειρηματα και απο τις 2 πλευρες.
(Ψαλμ.103)
"οἰκτίρμων καὶ ἐλεήμων ὁ Κύριος μακρόθυμος καὶ πολυέλεος οὐκ εἰς τέλος ὀργισθήσεται οὐδὲ εἰς τὸν αἰῶνα μηνιεῖ οὐ κατὰ τὰς ἁμαρτίας ἡμῶν ἐποίησεν ἡμῖν οὐδὲ κατὰ τὰς ἀνομίας ἡμῶν ἀνταπέδωκεν ἡμῖν....ὅτι αὐτὸς ἔγνω τὸ πλάσμα ἡμῶν μνήσθητι ὅτι χοῦς ἐσμεν"