Mας ταρακουνάει ο Θεός μπας και ξυπνήσουμε !!!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Δεν μπορουμε να καταλαβουμε τον τροπο που σκεπτεται ο Θεος, αλλοιμονο πως θα μπορουσαμε αλλωστε. :?
Υπαρχουν οι φυσικοι νομοι, τα μεταπτωτικα φυσικα φαινομενα, αλλα υπαρχει και το σχεδιο του Θεου.

Εχει επικρατησει μια λανθασμενη εντυπωση για το...."σφαλιαρωμα" απο τον Θεο, και την "δικαιοσυνη" Του λογω της υλιστικης σκεψης μας.
Το Θεικο σκαμπιλι ειναι σκαμπιλι στα ματια των ανθρωπων, εαν ο Θεος πει ελα παιδι μου εσυ εδω στον Παραδεισο, και ο αλλος κατω θα μετανοησει και θα ερθει και αυτος, τοτε για ποιο σκαμπιλι μιλαμε?
Αυτο δεν ηταν σκαμπιλι αλλα δωρο μεγα. :goodman:
Σε βλεπει ο αλλος επανω να λες σκαμπιλι και θελει να σου δωσει καμια δεκαρια αυτος...

Για εμενα το ειπανε "σκαμπιλι" για να καταλαβω, πως να μου μιλαγαν για πνευματικα θεματα αφου ειμαι υλιστης? με υλιστικη ορολογια καταλαβαινω με υλιστικη μου το ειπαν.

Οσο για την δικαιοσυνη Του αυτη ερχεται μετα την εξαντληση της Αγαθης και Υπεραγαθης κρισης Του οπως λεει και ενας Πατερας της εκκλησιας μας, οταν λοιπον δεν γινεται απολυτως τπτ και η ζυγαρια ειναι απο την μια γεματη και περισσευουν και αλλα τοσα και απο την αλλη μερια ειναι αδεια τοτε ο Θεος κρινει "δικαια" :wink: .
Τον βαζει σε λιγοτερη κολαση τον αλλο.
Θα σε κρινω Δικαια εσενα του λεει!!! :D :D χαχαχαχαχα

Ο Θεος λειτουργει παντα προς το συμφερον του ανθρωπου. Παντως εχει μπολικη συζητηση το θεμα και επιχειρηματα και απο τις 2 πλευρες.

(Ψαλμ.103)
"οἰκτίρμων καὶ ἐλεήμων ὁ Κύριος μακρόθυμος καὶ πολυέλεος οὐκ εἰς τέλος ὀργισθήσεται οὐδὲ εἰς τὸν αἰῶνα μηνιεῖ οὐ κατὰ τὰς ἁμαρτίας ἡμῶν ἐποίησεν ἡμῖν οὐδὲ κατὰ τὰς ἀνομίας ἡμῶν ἀνταπέδωκεν ἡμῖν....ὅτι αὐτὸς ἔγνω τὸ πλάσμα ἡμῶν μνήσθητι ὅτι χοῦς ἐσμεν"
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

«Ο Θεός θα καταστρέψει τον κόσμο με σεισμό και άλλες θεομηνίες που ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ να γίνουν... κτλ κτλ κτλ»

Αυτό λένε όλοι οι ορθόδοξοι ομιλητές και άγιοι άνθρωποι και ο αγαπημένος μου συμπολίτης και καθοδηγητής μου από τα νεανικά μου χρόνια κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος.
Σε ποιόν θα επιτρέψει ο Κύριος μας να κάνει κάτι κακό σε εμάς? (μπας και κουνηθεί το κεφάλι και η ψυχή μας?)

Σε ποιόν???

Άρα ούτε οι σεισμοί, ούτε οι συμφορές μας και οι λαχτάρες μας και πολύ περισσότερο οι φόβοι μας είναι από τον Θεό.

Ο Θεός απλά ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Αφού καταστρέφουμε το περιβάλλον, "λογικό" είναι να αντιδράσει με τον τρόπο του. Το ζήτημα είναι αν εμείς μπορούμε να ξυπνήσουμε από τα "ταρακουνήματα" της φύσης ή θα συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις ασυδοσίες μας απέναντι στη φύση, στο συνάνθρωπο και κατ'επέκταση στον εαυτό μας.
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

ΣΥΜΦΩΝΩ NTINOULA.Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ-ΤΙΜΩΡΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Εγώ δεν απορώ με τις καταστροφές. Απορώ πώς είμαστε ακόμα ζωντανοί με όσα κάνουμε, με τόση μανία να καταστρέψουμε τα πάντα! Με τα πυρηνικά, τα μεταλλαγμένα, την καταπάτηση της φύσης, εξαφάνιση ειδών του ζωϊκού βασιλείου, την αλληλοεξόντωση λαών, χίλια δυο πράγματα, λες και βιαζόμαστε να καταστρέψουμε τον εαυτό και τον πλανήτη μας! Έχουμε μπει σε μία κούρσα αυτοκαταστροφής! Αν ήταν στο χέρι μας στη γη αυτή τη στιγμή δε θα υπήρχε ίχνος ζωής. Αλλά ευτυχώς το έλεος του Θεού είναι άπειρο και μας προστατεύει από τα χειρότερα...
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό παιδί να κλαίει με πόνο ψυχής.
Από παιδί κάθε βράδυ έκλαιγα.
Και στο σχολείο κρυβόμουνα στις τουαλέτες και έκλαιγα.
Ζητούσα ΑΓΑΠΗ. Μου έλειπε. Την είχα ανάγκη. Μιά αγκαλιά όπως είχαν τα υπόλοιπα παιδάκια....
Αλλά δεν είχα κάποιον να του την ζητήσω......να του μιλήσω..... να του εξηγήσω πως νιώθω.
Ξημέρωναν οι Κυριακές και οι γιορτές και κάτι μου έλειπε και με πόναγε. (και άντε να το εξηγήσεις...... και σε ποιόν?)
Και εκεί γύρω στα 17 την γνώρισα.
Σε ένα ναό. Μπροστά σε μία είκόνα της Μητέρας Του.

Και ήταν πιό δυνατή, πιό παρηγορητική, πιό θερμή από όλες τις άλλες αγάπες που είχαν τα άλλα παιδάκια!!!!!
Και από τότε προσπαθώ να μην την χάσω.
Και από τότε δεν θέλω κανένα παιδάκι να μεγαλώνει χωρίς την δική Του Αγάπη.
Παρακαλάω οι μητέρες να πηγαίνουν τα αγγελούδια τους στην Εκκλησία μας ανελλιπώς και έστω κάνοντας αγγαρεία.
Να μην στερηθεί κανένας μας, μικρός-μεγάλος αυτή την θεία προσέγγιση, και μετά ας κάνει όπως καταλαβαίνει.
Να αφήνουν τα αγγελούδια τους να γνωρίσουν και να ζήσουν τον Θεό (και ας μην μπορούν οι ίδιες να το νιώσουν )
Συγνώμη που ανοίχτηκα έτσι πολύ.... με έπιασε το συναισθηματικό μου τώρα και αντε να κλείσω τις βρύσες πάλι........
Και πάλι συγνώμη
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

"6 μελλήσετε δε ακούειν πολέμους και ακοάς πολέμων· οράτε, μη θροείσθε· δεί γάρ πάντα γενέσθαι, αλλ' ούπω εστί το τέλος. 7 εγερθήσεται γάρ έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και έσονται λιμοί και σεισμοί κατά τόπους· 8 πάντα δε ταύτα αρχή ωδίνων." (Ματθ. κεφ. 24, 6-7)

Μη πανικοβάλλεστε, λέει ο Κύριος στους μαθητές του, αν θα μάθετε για πολέμους και για συγκρούσεις μεταξύ εθνών, για αρρώστιες και για σεισμούς, γιατί όλα αυτά πρέπει να γίνουν, δεν είναι όμως ακόμη το τέλος, αλλά η αρχή των πόνων της γέννας. Εσείς όμως:

"44 διά τούτο και υμείς γίνεσθε έτοιμοι, ότι ή ώρα ου δοκείτε ο υιός τού ανθρώπου έρχεται." (Ματθ. κεφ. 24, 44)

Δεν τιμωρεί ο Θεός τους ανθρώπους με τις φυσικές καταστροφές, ούτε επιτρέποντας τους πολέμους και τις αρρώστειες, αλλά το κάνει από αγάπη, για να θυμόμαστε ότι είμαστε "παρεπίδημοι" σ' αυτό τον κόσμο και να προετοιμαζόμαστε πάντα για την αναχώρησή μας.
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

THEODORA, ΤΙ ΝΑ ΠΩ,ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΣΩ ΤΗΝ DOMNA, ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ , ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ( ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΕΙ);
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

gkou έγραψε:THEODORA, ΤΙ ΝΑ ΠΩ,ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...
Κι εμένα....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”