Οικουμενική Σύνοδος
Συντονιστής: Συντονιστές
dionysisgr έγραψε:Η συκοφαντια ειναι απειρως χειροτερη απο την διαφθορα.
οι κανόνες των προηγούμενων οικουμενικών συνόδων μας υποχρεώνουν να κρίνουμε και να τους εφαρμόζουμε.
Μια νέα οικουμενική σύνοδος έχει καθήκον να καθαιρέσει όσους τους παρέβησαν (συμπροσευχές κλπ) . Δεν είναι στη διακριτική μας ή διακριτική τους ευχέρεια
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εννοείτε ότι ο Πατριάρχης αναγκάζεται να υιοθετεί λύσεις μη συμβατές με την ορθοδοξία;zafeiris έγραψε:καλησπέρα φίλοι μου. Ο αδερφός fotios έχει στα γραφόμενά του αρκετή δόση αλήθειας αν λάβουμε υπ' οψιν το γεγονός οτι το οικουμενικό πατριαρχείο καθώς και ο ίδιος ο πατριάρχης είναι έρμαια στις ορέξεις και αποφάσεις των τουκαλάδων και συγκεκριμένα του νομάρχη Κωνσταντινουπώλεως. Ο ανθρώπινος νους διαφθείρεται σχετικά εύκολα και όταν δεν συμβαίνει αυτό τότε εξαναγκάζεται όπως στην προκυμένη περίπτωση του πατριαρχείου
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αν και δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί, απο την εποχή του Σχίσματος Οικουμενικές δεν γίνονται. Σε αντίθεση οι Δυτικοί συνεχίζουν να συγκροτούν Οικουμενικές Συνόδους.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η Εκκλησία δεν χειροτόνησε Πατριάρχη Ρώμης και γενικά επίσκοπο όπου επι της του Χριστού καθέδρας βρίσκεται αιρετικός. Έστω και αν μετά απο ένα Σχίσμα απέμειναν 100δες σε μια επισκοποί που να είναι Ορθόδοξοι.
Ποτέ δεν μπορείς να προκαταλάβεις το αποτέλεσμα μιας Συνόδου και αν μπορεί ή όχι να καθαιρεθεί ένας όσο ψηλά και αν βρίσκεται.
Όσο πτώση υπάρχει στους προκαθημένους, όπου αυτή υπάρχει, υπάρχει και στην ουρά, στον κόσμο που τους κρίνει στους ζηλωτές που αντιδρούν, σε εμάς.
Οφείλουμε να είμαστε σε θέση να αξιολογούμε τις κινήσεις των προκαθημένων μας. Αν περιμέναμε να γίνουμε μέτοχοι του δένδρου της πληρότητος για να κρίνουμε, αυτή τη στιγμή θα ίσως να ήμασταν μια εκκλησία αλλά όχι με "Ε", κεφαλαίο.
Απο την άλλη, όμως, οφείλουμε να προσευχόμαστε γι΄αυτούς που δίκαια ή άδικα χαρακτηρίζουμε ως "Οικουμενιστές", αιρετικούς, επίορκους κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ. Πότε προσευχηθήκαμε τελευταία φορά για κάποιον Αρχιεπίσκοπο, Πατριάρχη; Εγώ τουλάχιστον το έχω κάνει λίγες φορές στη ζωή μου.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η Εκκλησία δεν χειροτόνησε Πατριάρχη Ρώμης και γενικά επίσκοπο όπου επι της του Χριστού καθέδρας βρίσκεται αιρετικός. Έστω και αν μετά απο ένα Σχίσμα απέμειναν 100δες σε μια επισκοποί που να είναι Ορθόδοξοι.
Ποτέ δεν μπορείς να προκαταλάβεις το αποτέλεσμα μιας Συνόδου και αν μπορεί ή όχι να καθαιρεθεί ένας όσο ψηλά και αν βρίσκεται.
Όσο πτώση υπάρχει στους προκαθημένους, όπου αυτή υπάρχει, υπάρχει και στην ουρά, στον κόσμο που τους κρίνει στους ζηλωτές που αντιδρούν, σε εμάς.
Οφείλουμε να είμαστε σε θέση να αξιολογούμε τις κινήσεις των προκαθημένων μας. Αν περιμέναμε να γίνουμε μέτοχοι του δένδρου της πληρότητος για να κρίνουμε, αυτή τη στιγμή θα ίσως να ήμασταν μια εκκλησία αλλά όχι με "Ε", κεφαλαίο.
Απο την άλλη, όμως, οφείλουμε να προσευχόμαστε γι΄αυτούς που δίκαια ή άδικα χαρακτηρίζουμε ως "Οικουμενιστές", αιρετικούς, επίορκους κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ. Πότε προσευχηθήκαμε τελευταία φορά για κάποιον Αρχιεπίσκοπο, Πατριάρχη; Εγώ τουλάχιστον το έχω κάνει λίγες φορές στη ζωή μου.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ναι κι εγώ πιστεύω ότι είναι κατάλληλη περίοδος, αντί να κοιτάμε τα εσωτερικά μας χάλια και να παρακαλούμε τον Κύριο να μας ελεήσει, μήπως και καταφέρουμε να γιορτάσουμε Πάσχα, είναι πολύ πιο εύκολο να ρίχνουμε τα χάλια της Εκκλησίας και τα δικά μας στους άλλους και προπαντός στους Αρχιερείς μας.
Εμπρός τι περιμένετε; Ας ρίξουμε όλη μας τη χολή για να δείξουμε πόσο μακριά είμαστε από το πνεύμα του Χριστού και της περιόδου της Σαρακοστής.
Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού Ελέησόν με τον τρισάθλιο αμαρτωλό.
Εμπρός τι περιμένετε; Ας ρίξουμε όλη μας τη χολή για να δείξουμε πόσο μακριά είμαστε από το πνεύμα του Χριστού και της περιόδου της Σαρακοστής.
Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού Ελέησόν με τον τρισάθλιο αμαρτωλό.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σωστά!filotas έγραψε:Ας ρίξουμε όλη μας τη χολή για να δείξουμε πόσο μακριά είμαστε από το πνεύμα του Χριστού και της περιόδου της Σαρακοστής.
Διανύουμε την περίοδο της αυστηρότερης νηστείας του έτους. Ας δείξουμε ελάχιστη έστω ταπείνωση!
Για να μην πούμε ότι χάσαμε ακόμα μία ευκαιρία στη ζωή μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Μιά και αναφέρονται κάποιοι εδώ περί οικουμενικής συνόδου. Διαβάστε μόνοι σας από την επίσημη ιστοσελίδα του Οικ.Πατριαρχείου. Εγώ δεν προτίθεμαι να το σχολιάσω διαβάστε μόνοι σας και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Ο Βαρθολομαίος προσφωνείται στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου με τον τίτλο "santita" δηλ. Αγιότης στα ιταλικά μάλιστα.
Και το κείμενο τελειώνει με τον μακαρισμό του στα λατινικά "Ad multos annos Santita!"
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Ο «ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΟΣ». Τό ταξίδι της Santita στην Trieste και στην Citta eterna
(3 – 7 Μαρτίου 2008) υπό Δρος Αθανασίου Παπά Μητροπολίτου, Γέροντος Χαλκηδόνος (Ηλιουπόλεως καί Θείρων).
http://www.ec-patr.org/docdisplay.php?l ... 889&tla=gr
Και το κείμενο τελειώνει με τον μακαρισμό του στα λατινικά "Ad multos annos Santita!"
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Ο «ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΟΣ». Τό ταξίδι της Santita στην Trieste και στην Citta eterna
(3 – 7 Μαρτίου 2008) υπό Δρος Αθανασίου Παπά Μητροπολίτου, Γέροντος Χαλκηδόνος (Ηλιουπόλεως καί Θείρων).
http://www.ec-patr.org/docdisplay.php?l ... 889&tla=gr
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Απο την μια δεν μου αρέσει το ότι προσφωνείς αγενώς τον Πατριάρχη "ο Βαρθολομαίος", απο την άλλη κάτι τέτοια μου κόβουν την φόρα:
"Ἡ Α. Ἁγιότης προσηυχήθη μετά τοῦ Παναγιωτάτου εἰς τό παρεκκλήσιον Οὐρβανοῦ Η’"
Ο Θεός να τον φωτίσει κάποια στιγμή και μαζί με αυτόν και εμάς γιατί για τις αμαρτιές μας δεν νιώθουμε κανένα σόκ και συνήθως καμιά φόρα δεν μας κόβεται...
"Ἡ Α. Ἁγιότης προσηυχήθη μετά τοῦ Παναγιωτάτου εἰς τό παρεκκλήσιον Οὐρβανοῦ Η’"
Ο Θεός να τον φωτίσει κάποια στιγμή και μαζί με αυτόν και εμάς γιατί για τις αμαρτιές μας δεν νιώθουμε κανένα σόκ και συνήθως καμιά φόρα δεν μας κόβεται...
Αγαπητέ μου Βαρθολομαίο τον λένε, αυτό είναι το όνομά του, τί εννοείς να τον προσφωνήσω είναι παρόν και δεν το γνωρίζω!! εδώ φόρουμ είναι.konstantinoupolitis έγραψε:Απο την μια δεν μου αρέσει το ότι προσφωνείς αγενώς τον Πατριάρχη "ο Βαρθολομαίος", απο την άλλη κάτι τέτοια μου κόβουν την φόρα:
"η Α. Αγιότης προσηυχήθη μετά του Παναγιωτάτου εις τό παρεκκλήσιον Ουρβανού Η’"
Και γιά να μην είμαι "αγενής" αν είναι να τον προσφωνήσω την επόμενη φορά θα διαλέξω τον τίτλο που επέλεξε ο ίδιος "Santita" και θα του λέω και τον πολυχρονισμό του "Ad multos annos, Santita" στα λατινικά όπως ξαναλέω επέλεξε, διότι μη μου πει κανείς ότι δεν γνωρίζει τί γράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου χωρίς την άδειά του γιατί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Και γιά τον φωτισμό άσε να περάσουν μερικά χρόνια ακόμη να συμπροσευχηθεί και να συλλειτουργήσει μερικές φορές ακόμη με τους αιρετικούς και βλέπουμε.