Γιατί πολλοί δεν εκκλησιάζονται;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Ναταλια
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Re: Γιατί πολλοί δεν εκκλησιάζονται;

Δημοσίευση από Ναταλια »

Σαφως.Σιγουρα μεσα στο Ναο πρεπει να ειμαστε ντυμενοι σεμνα,ομως οφειλω να πω οτι ναι εχει τυχει να παω με ενα τζην γιατι πραγματικα δεν ειχα αλλη ενδυμασια.Επισης εχει τυχη να παω για ψωνια και να μπω μεσα με την φορμα μου και με την κοτσιδα μου.Παντα με χαρα.Παντα με χαμογελο,χαιρετω τους Πατερες της εκκλησιας και μπαινω!Θελω να πω οτι δεν παω στο κομμωτηριο,ουτε διαφημιζω κατι και αλλοιμονο σε καμια περιπτωση δεν παω προκλητικα ντυμενη δεν ειναι και το στυλ μου αλλωστε.Εγω πιστευω οτι οπως και να ειμαστε αν χτυπησουμε την πορτα Του Εκεινος θα μας καλοδεχτει με αγαπη!
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από GeorgiosM »

ωχ ωχ, δεν ειμαι αξιος να δωσω την καταλληλη απαντηση ή να πω το σωστό,ή το ωφελιμο..
απλα ενα σχόλιο οτι..όλα μετρανε και μερικες φορες οταν δεν κανουμε κατι σωστά
πχ κακιες, κουτσομπολιά,βαριεστημαρα κλπ -δεν ευχαριστιεται ο Θεός και δεν μας ευλογει,κλπ,
επισης με τα λαθη μας λυπουνται οι ουρανοί και παθαινουμε κ ζημιες
για τις οποιες ειμαστε εμεις υπευθυνοι..
ή μας αφηνει να αγωνιστουμε για να εχουμε ωφελη...

ευτυχως που ερχονται στο μυαλό μου αυτα κ με ριχνεις σε συναισθηση του τι πρεπει να κανω..
κ που πάσχω...
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

και άρα ισως να λέω...εντελως ασχετα...να με συγχωρειτε :shock: :shock:
αιντε παλι να πιασω τιποτα πιο συγκεκριμενο, σε άλλο ήχο... :smile:
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

Ναταλια έγραψε:Σαφως.Σιγουρα μεσα στο Ναο πρεπει να ειμαστε ντυμενοι σεμνα,ομως οφειλω να πω οτι ναι εχει τυχει να παω με ενα τζην γιατι πραγματικα δεν ειχα αλλη ενδυμασια.Επισης εχει τυχη να παω για ψωνια και να μπω μεσα με την φορμα μου και με την κοτσιδα μου.Παντα με χαρα.Παντα με χαμογελο,χαιρετω τους Πατερες της εκκλησιας και μπαινω!Θελω να πω οτι δεν παω στο κομμωτηριο,ουτε διαφημιζω κατι και αλλοιμονο σε καμια περιπτωση δεν παω προκλητικα ντυμενη δεν ειναι και το στυλ μου αλλωστε.Εγω πιστευω οτι οπως και να ειμαστε αν χτυπησουμε την πορτα Του Εκεινος θα μας καλοδεχτει με αγαπη!
σιγουρα θα σε δεχτει και με πολλη χαρα .....αλλα ποιος εκεινος ;;;;;;;;; καλη μου το εχεις σκεφτει αυτο ;;;;;

ξερεις τι χαρα δινεις στον εκεινο οταν πας ετσι μεσα στον ναο ......ξερεις τι αγκαλιτσες σε κανει εκεινος οταν μπαινεις ετσι μεσα .....

προσπαθησε να καταλαβεις γιατι δεν μπορεις να πας σωστα ντυμενη ...και οχι το πως πας ντυμενη

στασου λιγο στο οτι δεν μπορεις να πας σωστα ντυμενη ................μηπως δεν σε αφηνει ;;

για κανε να πας την αλλη φορα σωστα ντυμενη να δεις πως θα τρελαθει εκεινος ...............

οσο για την πυλη του κυριου ειναι παντα ανοιχτη δεν εχει πορτα για να την χτυπησεις απλα μπαινεις ............

βεβαια αν εισαι σωστα ντυμενη χριστιανικα σε ολο το 24ωρο δεν θα χρειαστει να αλλαξεις για μπεις στο ναο .......ειναι απλο το θεμα δλδ αν ζεις εν χριστω μεσα σου θα ζεις και εξω σου ......

με αγαπη και χωρις διαθεση προσβολης μιας και εισαι και γυναικα .
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Ναταλια έγραψε:Σαφως.Σιγουρα μεσα στο Ναο πρεπει να ειμαστε ντυμενοι σεμνα,ομως οφειλω να πω οτι ναι εχει τυχει να παω με ενα τζην γιατι πραγματικα δεν ειχα αλλη ενδυμασια.Επισης εχει τυχη να παω για ψωνια και να μπω μεσα με την φορμα μου και με την κοτσιδα μου.Παντα με χαρα.Παντα με χαμογελο,χαιρετω τους Πατερες της εκκλησιας και μπαινω!Θελω να πω οτι δεν παω στο κομμωτηριο,ουτε διαφημιζω κατι και αλλοιμονο σε καμια περιπτωση δεν παω προκλητικα ντυμενη δεν ειναι και το στυλ μου αλλωστε.Εγω πιστευω οτι οπως και να ειμαστε αν χτυπησουμε την πορτα Του Εκεινος θα μας καλοδεχτει με αγαπη!

Ναταλία, αν Τον Αγαπούσες πραγματικά θα ένιωθες αλλιώτικα. 'Εχεις πάρει λίγο λοξό μονοπάτι αδελφή μου εν Κυρίω και αν και ΝΑΙ σε αγαπάει, "σε αγαπά και κάποιος άλλος... με αυτά που λες." Τα λόγια σου μου θυμίζουν καρδιές αιρετικών. Απλά σκέψου αν πραγματικά θέλεις να βαδίσεις τον ορθό δρόμο της πίστης. Εύχομαι φώτιση και καλό Παράδεισο, όπως και σε όλους μας.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Οτι και να κάνουμε πάντα να ζητάμε από τον Κύριο να μας φωτίζει να κάνουμε το σωστό και το ευάρεστο σε Εκείνον. Να κατευθύνει τις σκέψεις μας , τα συναισθήματα μας , τους πόθους μας και όλα! Με την αγάπη και την Χάρη του Θεού θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό! Απο μόνοι μας τίποτε.
Βλέπουμε για παράδειγμα κάτι που μας στεναχωρεί ή μας σκανδαλίζει ή μας αναστατώνει. Ας μετακαλέσουμε τον Κύριο να μας βοηθήσει να ωφεληθούμε απο αυτό και οχι να ζημιωθούμε. Αν δεν μπορούμε πάλι ας ζητήσουμε το έλεος Του ταπεινά. Και όλα αυτά τα λέω πρώτα για τον εαυτό μου. Συγχωρήστε με αν μακρηγόρησα.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αφήστε βρε παιδια να ανασάνει ο καθένας και μην τον πιανετε απο τον λαιμό...!
τί συμπερασματα βγαζετε απο μερικες σκεψεις...!
φαντασου να ακουγαμε και κανένα αμαρτημα τι κανονα θα βαζαμε...
αμ, θελουμε και τα τραβάμε , τα ζηταει ο οργανισμος μας...
αντε, βαζω ενα βιντεο που ειδα να χαλαρωσουμε..
για οποιον εχει πολυ ζηλο, ας πάει να ασχοληθεί...ολος ο κοσμος εχει πολύ σκότος..
να με συγχωρείτε..
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

κ αν σκεπτειτε καλα,η Ναταλια προσεχει την εμφανιση της και μιλησε μονο για 1 τζιν κ 1 φορμα στο προχειρο...
ουτε οι ιερεις δεν ελεγχουν ετσι, εξ οψεως.εμεις ομως, τι διαβαζουμε τοσο καιρο,να ειμαστε ευγενικοι μακροθυμοι
αν δεν ξερουμε αρκετα καλα?
αχ βαχ, τι να πω,νομιζω εχω καπου δικιο...(αν δεν κανω λαθος σαν ανθρωπος βεβαια)..
κ παλι να με συγχωρειτε..
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

ειπα να μην γραψω ,...αλλα δεν αντεξα.

Τα πρωτα -μαθητικα- χρονια στην θεια λειτουργια οντως δεν καταλαβαινα την γλωσσα . Ακολουθουσα τι εκαναν οι αλλοι .
Κατηχητικο δεν πηγα , νομιζω οτι δεν ειχε (τεραστιο λαθος αυτο που συμβαινει )
Στο σχολειο ειχα εναν καθηγητη θρησκευτικων μαλλον αδιαφορο εξαιτιας της αδιαφοριας των βαθμοθηρων μαθητών του (εποχές Δεσμης...)
Καπως ετσι υιοθετησα μια χαλαρη σταση απεναντι στον εκκλησιασμό.
Βεβαια και οταν ηθελα να παω, το πρωινο ξυπνημα της Κυριακης δεν το καταφερνα ευκολα.
Δειχνει βεβαια κατανοηση η εκκλησια και εχει και δευτερη θεια λειτουργια σε καποιους ναους π.χ. αγιος Νικολαος Καλλιθέας http://www.agiosnikolaoskallitheas.gr/

Τα τελευταια χρονια ,σταδιακα εγινα πιο τακτικα εκκλησιαζομενος και προσπαθησα περισσοτερο να ειμαι πιστος .
Παρατηρησα οτι υπηρχαν και οι κουτσομπολες, οπως και παντού. Υπηρχαν και οι απο συνηθεια εκκλησιαζόμενοι που πιαναν ψιλοκουβεντα ακομα και σε στιγμες κατανυξις της θ.λειτουργίας. Ο περισσοτερος κοσμος μπαινει σε ενα ναο να προσευχηθει να αναψει ενα κερί και να φυγει .
Όμως νομιζω οτι πολλοι νεοι, ολοενα και περισσοτεροι εκκλησιαζονται.
Ελπιζω αυτο να μην ειναι κατι παροδικο αλλα μονιμα να φωτιζονται οι καρδιες ολων .

Δεν θα πρεπει να παραβλεψουμε επισης οτι η εκκλησια ενω βαλλεται και συκοφαντειται απο μεριδα του τυπου,
με αιχμη τα οικονομικα ζητηματα, δεν εχει τυχει της αναλογης προβολής του εργου της .Το αποτελεσμα ειναι καποιοι να
πιστευουν οσα γραφονται για την εκκλησια και να απομακρυνονται απο αυτην .

Δεν προσεξα ιδιαιτερα την ενδυμασία στην εκκλησία γιατι εγώ συνηθως κοιταω τις αγιογραφίες και οχι τους άλλους.
Ελεγε και ο αρχιεπισκοπος Χριστοδουλος "ελατε οπως ειστε και με το σκουλαρικι" αν θυμαμαι καλα,
ενοοωντας μαλλον οτι δευτερευουσα σημασια εχει η εμφανιση, το πρωτευον θεμα ειναι η πιστη, η προσευχη.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Θεωρω οτι το ερωτημα ειναι περιττο. Ειναι μαλλον ρητορικο.

Και τουτο γιατι, το καθετι στον ανθρωπο ειναι θεμα βουλησεως.
Δεν κανει αυτο που δεν θελει, μονο. Και κανει αυτο που θελει εσωτερικα παντα. Αυτο που θελει η καρδια του.
Αλλιως δεν λογιζεται για ανθρωπος, αλλα μαλλον για καποιο εξελιγμενο αυτοματο ον.

Ας παρω παραδειγμα τον εαυτο μου, που καποτε δεν παταγα στην Εκκλησια,
παρα μονο την Μεγαλοβδομαδα και αυτο λιγο, και ετρεχα να φυγω σαν το δαιμονιο, μετα το Χριστος Ανεστη,
γιατι πολυ απλα δεν ηθελα να πηγαινω τον υπολοιπο χρονο, δεν μου εβγαινε, χωρις καμμια δικαιολογια και προφαση.

Ετσι απλα. Δεν μπορεις να κοροϊδευεις τον εαυτο σου, και πολυ περισσοτερο τον Θεον.
Ο ανθρωπος ειναι καλο, ειναι τελειο θα ελεγα να ειναι ειλικρινης και ντομπρος, με ολους, αλλα ιδιως με τον Θεο.

Να μην θεωρει οτι μπορει να κανει την στρουθοκαμηλο με τον Θεο.
Καλυτερα ειναι να πεις δεν θελω, παρα χιλια μυρια οσα, τετριμμενα και ανοητα.

Για καθε εναν και καθεμια, ερχεται η στιγμη της προσωπικης συναντησης με τον Ζωντα Θεο.

Γιατι ο Θεος ειναι σχεση προσωπικη με τον καθε ανθρωπο, δεν ειναι θεωριες ουτε λογια.
Ειναι πανω απο ολα σχεση ζωντανη, που αρχιζει απο αυτην την ζωη, και περναει στην μελλουσα αιωνιοτητα.

Ολα τα αλλα ειναι προφασεις και φθηνες δικαιολογιες, για οποιον θελει να ειναι αληθινος και δικαιος.

Τα στραβα μεσα στην Εκκλησια, οι κανονες, οι ωρες, ο κοσμος, οι παπαδες, το καθε τι, δεν ειναι παρα υπεκφυγες.

Αυτος που πραγματικα θελει, και εχει ερθει η ωρα του, εχει απαντησει στην κληση του Θεου,
θα παει ακομα και για εναν Εσπερινο, ταξιδι 250 χιλιομετρα..

Αυτος που δεν θελει, και διπλα στον Παναγιο Ταφο να μενει που λεει ο λογος,
στα Ιεροσολυμα την ωρα που ερχεται το Αγιον Φως,
θα παει για εσπρεσσο στην καφετερια στο απο πανω στενο..

Εγω ετσι απλα τα βλεπω τα πραγματα, απο την εμπειρια και την αληθεια της.

Ειναι θεμα θελησεως, και σχεσης προπαντων δεκτικοτητος του ανθρωπου,
γιατι ουτως η αλλως ο Θεος ειναι παντα εξω απο την θυρα της καρδιας μας και κρουει διακριτικα,
ισα που ακουγεται, και μοναχα ετοιμες και γονιμες λεπτες καρδιες και αισθησεις,
ειναι ικανες να ακουνε αυτον τον ψυχοσωτηριο χτυπο απο την Ζωη της ζωης.

Ας μην περιγελουμε λοιπον τον εαυτο μας, και τον Ιδιο τον Δημιουργο μας,
που ξερει και τι συμβαινει στο καθε κυτταρο μας, ανα πασα στιγμη.

Θελουμε; Παμε. Δεν θελουμε, δεν παμε. Τοσο απλο ειναι..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”