Η Κόλαση και ο Παράδεισος
Συντονιστής: Συντονιστές
-
garoufalakis
- Βασικός Αποστολέας

- Επικοινωνία:
ilias
8O mama polli apokosmi fotografia signomi tora tin eida eida kapou sto internet oti otan ley 12 files tou israil den enoh to israil alla tis boreies hores (aggli dania germani) kai oles tis alle xeris tipota epi aftou
elpis o theos
Για τον Απ. Παύλο δεν το ήξερα! Αναφέρετε στις Πράξεις;GiorgosDuess έγραψε:O P. Hlias zei kai mazi me ton Enox einai oi monoi pou sarkikos apixthisan apo ton Theo opos kai o A. Paulos.
Βέβαια πρέπει να πούμε εδώ ότι και ο Χριστός είναι ζωντανός! Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Ενώχ και ο Ηλίας δεν πέθαναν ποτέ, ενώ ο Χριστός πέθανε και αναστήθηκε....
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Ευτυχώς που ο Χριστός δεν μας δείχνει όλη την αλήθεια και μας αφήνει να παλεύουμε και να προσπαθούμε να την μάθουμε και αν το αξείζουμε να την μαθαίνουμε σιγά σιγά ανάλογα με τον κόπο μας,γιατί αν μας την έδειχνε ξαφνικά πιστεύω ότι μπορεί να κλαίγαμε συνεχώς για όλη μας την υπόλοιπη ζωή μας για όλες τις αμαρτίες μας ακόμα και για τις αμαρτίες όλου του κόσμου.Και ίσως να μην το αντέχαμε και να πεθαίναμε από την στεναχώρια μας.
Δόξα σοι ο Θεός
Δόξα σοι ο Θεός
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ωραία όλα αυτά αλλά μια και ο Misha έβαλε τέτοιο θέμα εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω, εσείς πως νομίζεται ότι είναι ο Παράδεισος κι η Κόλαση;
Ιδιαίτερα για το Πράδεισο υπάρχουν ακόμη και στη Αγία Γραφή πολύ λίγες περιγραφές, ενώ για την Κόλαση πολύ περισσότερες αλλά νομίζω μεταφορικές κι όχι κυριολεκτικές. Εσείς λοιπόν που αγωνίζεστε στη ζωή σας να ελκύσετε το έλεος του Θεού, ώστε να κερδίσετε τον Παράδεισο και ν΄αποφύγετε την Κόλαση, πως νομίζεται ότι είναι αυτά;
Ιδιαίτερα για το Πράδεισο υπάρχουν ακόμη και στη Αγία Γραφή πολύ λίγες περιγραφές, ενώ για την Κόλαση πολύ περισσότερες αλλά νομίζω μεταφορικές κι όχι κυριολεκτικές. Εσείς λοιπόν που αγωνίζεστε στη ζωή σας να ελκύσετε το έλεος του Θεού, ώστε να κερδίσετε τον Παράδεισο και ν΄αποφύγετε την Κόλαση, πως νομίζεται ότι είναι αυτά;
Εγώ δεν ξέρω πως είναι ο παράδεισος ή η κόλαση αλλά είχα ακούσει έναν πνευματικό και διορατικό μοναχό(δεν λέω το όνομα του γιατί είναι εν ζωή και δεν έχω ευλογία) να λέει ότι (με δικά μου λόγια) ο Θεός δεν είναι κακός και δεν έκανε την κόλαση για να τιμωρήσει τους αμαρτωλούς απλά είναι απέραντη και ατελείωτη αγάπη και φως που διαχέεται σε όλους.Στους ενάρετους μεταφράζεται ως φψς και αγάπη και ανάλογα με την αξία του καθενός είναι και το μέγεθος της αγάπης που αντιλαμβάνεται ο καθένας και σε αυτούς που κολάζονται μεταφράζεται σαν φωτιά γιατί δεν την δέχονται την αγάπη αυτή του Θεού και τυρανιούνται όπως δεν την δέχεται και ο διάβολος και τυρανιέται και αυτός.Είναι σαν ένας να είναι εχθρός σου και να σε μισεί και εσύ να τον αγαπάς με όλη την καρδιά σου και αυτός να σκάζει που παρόλο αυτός σε μισεί εσύ το αγαπάς(αυτή η πρόταση ήταν δικιά μου)
Δεν ξέρω αν τα είπα σωστά αλλά με το μικρό μου μυαλό αυτά κατάλαβα.
Δόξα σοι ο Θεός
Δεν ξέρω αν τα είπα σωστά αλλά με το μικρό μου μυαλό αυτά κατάλαβα.
Δόξα σοι ο Θεός
Επίσης άκουσα ότι στον Παράδεισο όσοι θα βρίσκονται δεν θα έχουν μνήμη αυτουνού του κόσμου για να μην στεναχωριούνται για δικούς τους που δεν κέρδισαν τον Παράδεισο ενώ όσοι θα ζούν την κόλαση θα έχουν μνήμη και θα ξέρουν και ποιοί κέρδισαν τον Παράδεισο και ο πόνος τους θα είναι μεγαλύτερος.
Εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι η κόλαση γιατί ο Χριστός είναι κοντά μας και τον νιώθουμε άσχετα με το πόσο αμαρτωλοί είμαστε,ενώ στην κόλαση δεν θα τον νιώθεις καθόλου και θα αισθάνεσαι ότι σε έχει εγκαταλείωει για πάντα.Θα έχεις και όλα τα πάθη σου να σε κατακυριεύουν και να σε βασανίζουν γιατί είσαι μακριά από τον Κύριο που μόνο ο Κύριος μπορεί να σε λυτρώσει από αυτά.
Δόξα σοι ο Θεός
Δόξα σοι ο Θεός
Θα νιώθεις να καίγεσαι μέσα σου και να κλαις και να οδύρεσαι και δεν θα έρχεται η παρηγοριά του Χριστού για να σε ξεδιψάσει και να σε αναπαύσει.Και αυτό αιωνίως.Καλύτερα όμως να μην μιλάμε πολύ για την κόλαση γιατί μπορεί να απογοητευτούμε και ο Χριστός μας δεν θέλει απογοητευμένους ανθρώπους.Θέλει να έχουμε την ελπίδα την αγάπη και την πίστη μας προς τον Κύριο και αυτός είναι μεγαλόψυχος και δεν θα μας εγκαταλείψει.
Δόξα σοι ο Θεός
Δόξα σοι ο Θεός
Χμμμμ, γνωρίζει κανείς ή όχι; :)ix8ys έγραψε:Για τον Απ. Παύλο δεν το ήξερα! Αναφέρετε στις Πράξεις;GiorgosDuess έγραψε:O P. Hlias zei kai mazi me ton Enox einai oi monoi pou sarkikos apixthisan apo ton Theo opos kai o A. Paulos.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.