Μεσογαίας: "Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει τη δύναμή του"

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Προκαλεί ο Μητροπολίτης Μεσογαίας: Μην πληρώνετε το χαρά

Δημοσίευση από filotas »

"Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει τη δύναμή του" αυτός είναι ο σωστός τίτλος, αλλά δεν βόλευε τα ΜΜΕ να χρησιμοποιήσουν τέτοιο τίτλο, γι αυτό προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την σημασία των λόγων του άξιου Ιεράρχη π. Νικολάου.

Για αυτό δεν είδες Δημήτρη ότι το θέμα αυτό υπάρχει από χτες στο forum.
viewtopic.php?f=46&t=15501
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μεσογαίας: "Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει τη δύναμή του"

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Dimitris39 έγραψε:«Ήρθε η ώρα που πρέπει ο λαός να δείξει το διαμέτρημα της δύναμής του, να κάνει γνωστά τα όριά του. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας.

Όσο παραμένουμε αδρανείς, όσο μένουμε υποτελείς σε εσφαλμένες ή αβάσταχτες επιλογές, τόσο καθιστούμε τον εαυτό μας συνυπεύθυνο στον αργό, αλλά βέβαιο υπαρκτικό εκφυλισμό μας. Αν δεν ξυπνήσουμε, τελειώσαμε. Δεν θα υπάρχει συνέχεια!

Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι».
Ο Μεσογαίας τονίζει τα παραπάνω.

Είναι αυτονόητο πως έμφαση σαφώς δίδεται από μέρους του, στον πνευματικό αγώνα, στην αφύπνιση και στην προσευχή.

Αλλά είμαι βέβαιος πως εννοεί και άλλου τύπου αντιδράσεις, όπως είχα επισημάνει πως θάταν σωστό από πλευράς του λαού να υπάρξουν σε παλιότερη δημοσίευσή μου (πάντα βέβαια κατά τη γνώμη μου).

Και πάντοτε - εννοείται - κάθε τύπου αντίδραση, πρέπει να ΜΗΝ περιέχει βία, όπως πολύ σοφά λέει και επακριβώς αναλύει και ο ίδιος ο Πανάξιος Ιεράρχης:
Dimitris39 έγραψε:Όχι με βία, αλλά με δύναμη και αποφασιστικότητα.
Όχι με μηδενιστικές επιλογές, αλλά με καθαρότητα, ηρωισμό και εξυπνάδα.
Να του δίνει ο Θεός δύναμη του Σεβασμιοτάτου..
Και στο λαό μας να δίνει δύναμη, για να αντισταθεί στο πάσης φύσεως κακό που τον καλούν να αποδεχθεί de facto..
Όχι, να μην το δεχθούμε....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Tωρα θα δειτε σε λιγο καιρο, πως θα αρχισουν να βγαινουν,
ολως τυχαιως, και συμπτωματικα,
και με μια "αδολη", για την Εκκλησια ταχα μου, (ναι, ναι...)
"αγωνια για την "αληθεια", και την "καθαρση",
(θυμαστε επι Χριστοδουλου του μακαριστου;)
απο τα προθυμα και ξεπουλημενα, μμε και μη, και τα παπαγαλακια τους,
διαφορα "σκανδαλα", απο την επαρχια του Νικολαου.

Ξερει το "συστημα", πως να τακτοποιει "επιστημονικα", αυτες τις περιπτωσεις των ατακτων.
Οποιο "παιδακι" βγαλει γλωσσα, στην γωνια.. και να μαθει να μην μιλαει.

Καλα κουραγια λοιπον, στον αξιο αυτο Ιεραρχη,
καθως επιλεγει σιγα σιγα τον μοναχικο και ηρωϊκο,
δρομο του Πειραιως και οποιος αντεξει.

Ο Κυριος να τους σκεπει και να τους στερεωνει.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

dionysisgr έγραψε:Tωρα θα δειτε σε λιγο καιρο, πως θα αρχισουν να βγαινουν,

Ξερει το "συστημα", πως να τακτοποιει "επιστημονικα", αυτες τις περιπτωσεις των ατακτων.

Αυτό ακριβώς......βέβαια εγω θα ξανατονίσω την απούσα Ιεραρχία της Εκκλησίας μας με Προεξέχοντα τον Αρχιεπίσκοπο μας, ο οποίος μήπως ξέρει κανείς εάν εχει πρόβλημα με το λαιμό του γι αυτό και δεν μιλάει;
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

οταν και η ιεραρχια της ελλαδος εχει μπει στο [[ ΣΥΣΤΗΜΑ ]] αθελα της θελω να πιστευω τι να κανει ; αραγε μπορει ; δεν νομιζω

τωρα ο μεσογαιας αυτος ο αγιος ανθρωπος που εχω την ευλογια να εχω μιλησει μαζι του παρα πολυ ...... μιλαμε για εναν ιεραρχη που εχει εναν θεικο συνδυασμο

ειναι σαν ασκητης της ερημου στην ζωη του ..........και σαν καθηγητης του χαρβαντ στον λογο του ..........ενας τρομερα μορφωμενος ανθρωπος .

ο θεος θα μιλησει .......ας εχουμε υπομονη οι πνευματικοι νομοι .....αργουν αλλα η τημωρια θα ειναι ασχημη .......ας ζουμε μετα φοβου θεου μπας και δειξει ο θεος ελεος ...που δεν το πιστευω .
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

stathis73 έγραψε:
Αυτό ακριβώς......βέβαια εγω θα ξανατονίσω την απούσα Ιεραρχία της Εκκλησίας μας με Προεξέχοντα τον Αρχιεπίσκοπο μας, ο οποίος μήπως ξέρει κανείς εάν εχει πρόβλημα με το λαιμό του γι αυτό και δεν μιλάει;
Νούνε μου, καλέ μου, που σαι;

Αυτό που ξανατονίζεις για πολλοστή φορά, το φωναζω μαζί σου απο την πρώτη μέρα που άνοιξα την Αγία Γραφή (ηλεκτρονικά γιατι ως βιβλίο την έχω σχετικά πρόσφατα), μήνες πριν, αλλά απάντηση δεν πήρα απο κανέναν που θα με ικανοποιούσε. Πιθανόν έχουν τους λόγους τους μου λέγανε και μου απαντούσαν. Τι να πω; Ίσως πραγματικά να είναι μια αλήθεια αυτό αλλά το δέχομαι γιατι αν δεν το κάνω, θα έχω "πτώση". Αλλά λυπάμαι εμένα που απο τους 80 χαίρομαι τους 3.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Αλήθεια, θυγατέρα του Χρόνου
4 Οκτωβρίου, 2011 — VatopaidiFriend

Εικόνα

Οι μέρες της κρίσεως κυλούν αργά, βασανιστικά. Οι Ελληνες μετεωρίζονται αβέβαιοι, έρμαια του συνοφρυωμένου γέροντα Χρόνου, του αμφίβουλου Καιρού, κακόβουλου στο δικό μας παρόν. Σαν χάρτινα αθύρματα μας σηκώνει και μας στροβιλίζει ο Χρόνος, κρατώντας στα χέρια του δρεπάνι και κλεψύδρα, υπενθυμίζοντάς μας τη ματαιότητα του βίου αλλά και ότι ήμασταν ανέτοιμοι ακόμη και να αναλογισθούμε την κρίση.
Ενύσταξαν οι Ελληνες και εκάθευδον, σαν τις μωρές παρθένες του Ευαγγελίου, κρατώντας λαμπάδες χωρίς λάδι. Απέμειναν καθεύδοντες, με αδειασμένο κράτος, αδειασμένο από νόημα, χωρίς δομή και ζωτικότητα, χωρίς αποτέλεσμα. Απέμειναν καθεύδοντες, μαλθακοί και φενακισμένοι κι οι ίδιοι, ανεχόμενοι αχρείους άρχοντες και αλληλοεξαχρειούμενοι.

Ωστε όταν ο Αποκαλύπτων Χρόνος απεκάλυψε την κόρη του Αλήθεια, αυτή ήταν οδυνηρή για τους καθεύδοντες. Η αλήθεια απεκαλύφθη όχι μόνον ως ματαιότητα βίου, αλλά και ως κατάπληξη και πόνος. Και ως πικρή επίγνωση: οι Ελληνες ανακαλύπτουν ότι δεν έχουν κράτος, ότι κατόρθωσαν να το φθείρουν, να το ευτελίσουν μέχρις αφανισμού, μέχρι το σημείο να αγκομαχούν πια τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι συγκοινωνίες. Το άφησαν, το εγκατέλειψαν τρόπαιο στους προύχοντες κηφήνες στους λεηλάτες, να το διαμοιράζουν σαν λεία, κουρέλι κουρελάκι, εν όσω οι ίδιοι μετέπιπταν σε πλιατσικολόγους, μάζα πληβείων άβουλων και κυριαρχούμενων, εθελόδουλων. Συνέχεαν την ασυδοσία του πληβείου με την ελευθερία του πολίτη.

Ενώπιον του δραπάνου, λοιπόν. Για κούρεμα ή για αποκεφαλισμό. Αλλά και ενώπιον της κλεψύδρας, η οποία ρέει διαδοχικά αμφίδρομα· όταν στραγγίξει η άμμος κατά τη μία φορά, ο γέρων Χρόνος θα την αναστρέψει και θα αρχίσει νέα ροή. Το αβάσταχτο παρόν θα παρέλθει, θα περάσει μέσα απ’ τις ζωές μας, ο πόνος θα τελειώσει, θα αρχίσει νέα ροή, καθαρτήρια, λυτρωτική, αναγεννητική. Η αλήθεια πονά όταν αποκαλύπτεται, συντρίβει και ύστερα γιατρεύει, αναγεννά. Τη λέμε Filia Temporis, Θυγατέρα του Χρόνου. Μητέρα της ελπίδας.

τoυ Νίκου Γ. Ξυδάκη

πηγή: Τρελο-Γιάννης (http://trelogiannis.blogspot.com/)
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

dionysisgr έγραψε:Tωρα θα δειτε σε λιγο καιρο, πως θα αρχισουν να βγαινουν,

+1000....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

filotas έγραψε:Αλήθεια, θυγατέρα του Χρόνου
4 Οκτωβρίου, 2011 — VatopaidiFriend

Εικόνα

Οι μέρες της κρίσεως κυλούν αργά, βασανιστικά. Οι Ελληνες μετεωρίζονται αβέβαιοι, έρμαια του συνοφρυωμένου γέροντα Χρόνου, του αμφίβουλου Καιρού, κακόβουλου στο δικό μας παρόν. Σαν χάρτινα αθύρματα μας σηκώνει και μας στροβιλίζει ο Χρόνος, κρατώντας στα χέρια του δρεπάνι και κλεψύδρα, υπενθυμίζοντάς μας τη ματαιότητα του βίου αλλά και ότι ήμασταν ανέτοιμοι ακόμη και να αναλογισθούμε την κρίση.
Ενύσταξαν οι Ελληνες και εκάθευδον, σαν τις μωρές παρθένες του Ευαγγελίου, κρατώντας λαμπάδες χωρίς λάδι. Απέμειναν καθεύδοντες, με αδειασμένο κράτος, αδειασμένο από νόημα, χωρίς δομή και ζωτικότητα, χωρίς αποτέλεσμα. Απέμειναν καθεύδοντες, μαλθακοί και φενακισμένοι κι οι ίδιοι, ανεχόμενοι αχρείους άρχοντες και αλληλοεξαχρειούμενοι.

Ωστε όταν ο Αποκαλύπτων Χρόνος απεκάλυψε την κόρη του Αλήθεια, αυτή ήταν οδυνηρή για τους καθεύδοντες. Η αλήθεια απεκαλύφθη όχι μόνον ως ματαιότητα βίου, αλλά και ως κατάπληξη και πόνος. Και ως πικρή επίγνωση: οι Ελληνες ανακαλύπτουν ότι δεν έχουν κράτος, ότι κατόρθωσαν να το φθείρουν, να το ευτελίσουν μέχρις αφανισμού, μέχρι το σημείο να αγκομαχούν πια τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι συγκοινωνίες. Το άφησαν, το εγκατέλειψαν τρόπαιο στους προύχοντες κηφήνες στους λεηλάτες, να το διαμοιράζουν σαν λεία, κουρέλι κουρελάκι, εν όσω οι ίδιοι μετέπιπταν σε πλιατσικολόγους, μάζα πληβείων άβουλων και κυριαρχούμενων, εθελόδουλων. Συνέχεαν την ασυδοσία του πληβείου με την ελευθερία του πολίτη.

Ενώπιον του δραπάνου, λοιπόν. Για κούρεμα ή για αποκεφαλισμό. Αλλά και ενώπιον της κλεψύδρας, η οποία ρέει διαδοχικά αμφίδρομα· όταν στραγγίξει η άμμος κατά τη μία φορά, ο γέρων Χρόνος θα την αναστρέψει και θα αρχίσει νέα ροή. Το αβάσταχτο παρόν θα παρέλθει, θα περάσει μέσα απ’ τις ζωές μας, ο πόνος θα τελειώσει, θα αρχίσει νέα ροή, καθαρτήρια, λυτρωτική, αναγεννητική. Η αλήθεια πονά όταν αποκαλύπτεται, συντρίβει και ύστερα γιατρεύει, αναγεννά. Τη λέμε Filia Temporis, Θυγατέρα του Χρόνου. Μητέρα της ελπίδας.

τoυ Νίκου Γ. Ξυδάκη

πηγή: Τρελο-Γιάννης (http://trelogiannis.blogspot.com/)
ρε filota θα παθουμε καταθλιψη με τετοια κειμενα που βαζεις ........πλακα κανω δυστηχως ειναι η αληθεια .
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: "Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει τη δύναμή του"

Δημοσίευση από aposal »

stathis73 έγραψε:Αυτά ακριβώς έπρεπε να βγει και να τα πει ο Αρχιεπίσκοπος και οχι ο Μεσογαιας, εδω ο κόσμος εχει γυρίσει ανάποδα και Ο Αρχιεπίσκοπος αλλου κοιτάζει, είμαι οργισμένος για αυτήν την απαθή στάση που κρατάει εκτός εάν ετσι του "έχουν" πει να κάνει, οπότε λυπάμαι πολύ.
Την προηγούμενη εβδομάδα κάποιοι γνωστοί μου τον γύρεψαν για μια συζήτηση και τους ειπώθηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται εκτός Ελλάδος.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”