Απαράδεκτο κατάντημα
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
-
creative256
- Τακτικό Μέλος

Η οικογένεια όπως την γνωρίσαμε με γιαγια-παππού -γονείς παιδιά έχει περάσει πλεόν . οι τρίτη ηλικία κρατάει γερά την επαρχία ,
οι δε νεόι και νιόπαντροι μαζευτήκαμε στις μεγαλουπόλεις
προς εξευρεση εργασίας ....
Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα .
1-ελλειψη χώρου . ζησε σε 50-70τ.μ. με 4 ή 6 ανθρώπους και μάλιστα με προβλήματα υγείας . τα μισά σπίτια ούτε μπαλκόνι δεν έχουν
2-έλλειψη επικοινωνίας . Μια διαρκής μανία κριτικής πιάνει τις προηγούμενες γενιές που αντί να μιλήσουν με πραότητα και σοφία , διαρκώς κριτικάρουν τα πάντα .
3-έλλειψη κατανόησης.
Πές στο αφεντικό σου οτι πρέπει να φύγεις μισή ώρα νωρίτερα γιατι πρeπει να τους πάς στο ΙΚΑ ή στο νοσοκομείο ...
οι δε νεόι και νιόπαντροι μαζευτήκαμε στις μεγαλουπόλεις
προς εξευρεση εργασίας ....
Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα .
1-ελλειψη χώρου . ζησε σε 50-70τ.μ. με 4 ή 6 ανθρώπους και μάλιστα με προβλήματα υγείας . τα μισά σπίτια ούτε μπαλκόνι δεν έχουν
2-έλλειψη επικοινωνίας . Μια διαρκής μανία κριτικής πιάνει τις προηγούμενες γενιές που αντί να μιλήσουν με πραότητα και σοφία , διαρκώς κριτικάρουν τα πάντα .
3-έλλειψη κατανόησης.
Πές στο αφεντικό σου οτι πρέπει να φύγεις μισή ώρα νωρίτερα γιατι πρeπει να τους πάς στο ΙΚΑ ή στο νοσοκομείο ...
Επίσης κάτι άλλο πολύ καλή που άκουσα είναι το εξήςnkope έγραψε:
"Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένοιται και ίνα μακροχρόνιος γένοι επί της γης" (συγγνώμη για την ορθογραφία φταίει το μονοτονικό).
.
Να προσέχεις πως συμπεριφέρεσε στα παιδιά σου γιατί ΑΥΤΑ μια μέρα θα σε κλείσουν στο γηροκομείο ( τουλάχιστον να είναι κάνα της προκοπής )
Ναι ..........η Αμερική μας φταίει που δεν κάνουμε πάνω από ένα παιδί
Οχι αγαπητέ ο Καραμανλής φταίει ο Σημίτης φταίει ο Παπανδρέου φταίει ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ που δεν έχει ο κόσμος οικονομική δυνατότητα και όχι η Αμερική ( είπαμε Αμερική Αμερική μη τα ρίξουμε όλα και σ'αυτή )
Μη λέμε τα ίδια
Το 1950 σπούδαζες το ένα παιδί από τα 10 και τις κοπέλες όχι
Αν εσύ θες να κάνεις 10 παιδιά και να σπουδάσεις μόνο το ένα και τα άλλα να τα στέλνεις στα φανάρια κάντο
(Ωχ σκέψου να ήμουν το δέκατο και να μην είχα γεννηθεί .... είναι κ αυτό
ΚΟΣΜΙΚΟ το σκεπτικό ότι δεν θέλω να σπουδάσω μόνο το 1 από τα δέκα μου παιδιά αλλά θέλω και τα 10 να είναι μορφωμένα ?helen έγραψε:Λογική έχουμε πάρα πολύ, μυαλό καθόλου και η καρδιά μας έχει πετρώσει, όλα τα κάνουν τα λεφτά δηλαδή? ή φταίει ότι πορευόμαστε με ένα σκεπτικό εντελώς κοσμικό?
Και τι θα γίνω ? απόκοσμος ? ή θα τα στείλω στα φανάρια ?
Τεσπά
Εγώ 10 παιδιά δε κάνω
Εσείς κάντε όσα θέλετε
Ε μα ........με το ζόρι να ασπαστείς τις γνώμες των άλλων ....
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Φίλε lovethink, παρ' ότι το ψευδόνυμο που διάλεξες σημαίνει "σκέψη αγάπης", εσύ εξακολουθείς να σκέφτεσαι πολιτικά κι όχι πνευματικά, με αγάπη.Οχι αγαπητέ ο Καραμανλής φταίει ο Σημίτης φταίει ο Παπανδρέου φταίει ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ που δεν έχει ο κόσμος οικονομική δυνατότητα και όχι η Αμερική
Κι όμως δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά αγάπης. Όταν πάνω απ΄όλα μπαίνει η αγάπη τότε βρίσκονται λύσεις και για το μικρό διαμέρισμα, και για την έλλειψη χρόνου και για τα λίγα χρήματα. Άλλωστε την αγάπη την ευλογεί ο Θεός, που είναι η πηγή της αγάπης. Όταν εξαντληθούν τ' ανθρώπινα περιθώρια επεμβαίνει και συμπληρώνει η Θεία Πρόνοια.
Όσο για τους καυγάδες ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς κάποιας ηλικίας
φταίει ο εγωισμός και της μιας πλευράς και της άλλης, που τους κάνει τους μεν να νομίζουν ότι επειδή έχουν κάποια ηλικία τα ξέρουν όλα και τους δε να μην δέχονται υποδείξεις που γίνονται από αγάπη και από ανθρώπους με αποδεδειγμένα μεγαλύτερη πείρα ζωής.2-έλλειψη επικοινωνίας . Μια διαρκής μανία κριτικής πιάνει τις προηγούμενες γενιές που αντί να μιλήσουν με πραότητα και σοφία , διαρκώς κριτικάρουν τα πάντα .
Άλλωστε ο άνθρωπος που αγωνίζεται για την αγάπη του Χριστού και των αδελφών του, δεν σκέφτεται ποτέ αν έχει δίκιο ή όχι, αλλά πως θα αναπαύσει με τη συμπεριφορά του τον οποιονδήποτε αδελφό του, κι ιδιαίτερα τουτς γονείς του ή τα παιδιά του.
Επίσης lovethink επιμένεις στο, πως μπορεί κάποιος να σποδάσει 10 παιδιά, γιατί έχεις υπ΄ όψη σου τους αδιάφορους γονείς, που στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια γιατί βαριούνται να τα διαβάσουν οι ίδιοι, και τους κακομαθημένους φοιτητές, που δεν ζορίζονται να βγάλουν καλό βαθμό για να σπουδάσουν αυτό που θέλουν, κοντά στο σπίτι τους και δεν ενδιαφέρονται για το αν αυτό που σπουδάζουν θα τους εξασφαλίσει ένα καλό επάγγελμα αύριο, αλλά μόνο πως θα περνάνε καλά όσο σπουδάζουν, έστω κι αν αυτό σημαίνει, ότι για να περνούν αυτοί καλά τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους θα περνούν δύσκολα.
Γνώρισα για οικογένεια φιλική, που ο πατέρας ήταν δικηγόρος κι η μητέρα δεν εργαζόταν. Η οικογένεια αυτή είχε 9 παιδιά. Απ΄αυτά τα παιδιά, όλα όσα είχαν την ικανότητα σπούδασαν (σχεδόν όλα) και σήμερα είναι επιτυχημένοι (νες) στις δουλειές τους και στις οικογένειές τους.
Πόσα παιδιά αλήθεια είχε η δική σου οικογένεια;
H είσαι 60 χρονών ή είσαι 18 αλλιώς δεν έχει εξήγησηnkope έγραψε:[ έχεις υπ΄ όψη σου τους αδιάφορους γονείς, που στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια γιατί βαριούνται να τα διαβάσουν οι ίδιοι, Πόσα παιδιά αλήθεια είχε η δική σου οικογένεια;
Οκ εσύ διάβασε τα παιδιά σου όταν θα είναι Τρίτη Λυκείου και θα έχουν πανελλαδικές αφού θα είσαι ΚΑΙ Χημικός και Φυσικός και Μαθηματικός
Οσο για την δεύτερη ερώτηση δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσω οικογενειακές ερωτήσεις δημόσια που σκοπό έχουν μετά να γίνουν βορά στη γραφή σου
Η παιδεία στην ελλάδα δυστυχώς προυποθέτει και προετοιμάζει τα
παιδιά για να γίνουν βορρά των φροντιστηρίων .
Οποιαδήποτε μόρφωση και να έχουν οι γονείς δεν είναι και πανεπιστήμονες .
πόσο μάλλον όταν δεν την έχουν .
ελάχιστα είναι τα παιδιά του λυκείου που δεν πηγαίνουν σε φροντιστήριο για τις πανελλήνιες .
Σε άλλα ευρωπαικά κράτη τα παιδιά επιστρέφουν
διαβασμένα στο σπίτι
τους και έχουν κάποιες εργασίες μόνον.
εδώ οι περισσότεροι καθηγητές στο ά τρίμηνο
μαζί με τους ελέγχους βαθμολογίας μοιράζουν και κάρτες τους για ιδιαίτερα ( μου έχει τύχει ) .
έχουμε ασχοληθεί με τα παιδιά μας . ο σύζυγος με τα θετικά
εγώ με τα φιλολογικά . αλλά φροντιστήριο για πανελλήνιες παρακολούθησαν . Δόξα τω Θεώ με θετικά αποτελέσματα .
Και εγώ εξ άλλου φροντιστήριο για εισαγωγικές πήγα .
Προ της αλώσεως που έλεγε και ένας καθηγητής μου
για να ελαφρύνουμε και το κλίμα .
δεν φταίνε οι γονείς . αλλά το σύστημα παιδείας .
μην θυμηθώ και το γεγονός ότι πετύχαιναν στις ανώτατες σχολές
και με βαθμολογία κάτω του δέκα ( βγήκα εκτός θέματος συγγνώμην ) .ελπίζω μην ανοίξω τους ασκούς του αιόλου .
έχουμε και εκπαιδευτικούς στο φόρουμ .
παιδιά για να γίνουν βορρά των φροντιστηρίων .
Οποιαδήποτε μόρφωση και να έχουν οι γονείς δεν είναι και πανεπιστήμονες .
πόσο μάλλον όταν δεν την έχουν .
ελάχιστα είναι τα παιδιά του λυκείου που δεν πηγαίνουν σε φροντιστήριο για τις πανελλήνιες .
Σε άλλα ευρωπαικά κράτη τα παιδιά επιστρέφουν
διαβασμένα στο σπίτι
τους και έχουν κάποιες εργασίες μόνον.
εδώ οι περισσότεροι καθηγητές στο ά τρίμηνο
μαζί με τους ελέγχους βαθμολογίας μοιράζουν και κάρτες τους για ιδιαίτερα ( μου έχει τύχει ) .
έχουμε ασχοληθεί με τα παιδιά μας . ο σύζυγος με τα θετικά
εγώ με τα φιλολογικά . αλλά φροντιστήριο για πανελλήνιες παρακολούθησαν . Δόξα τω Θεώ με θετικά αποτελέσματα .
Και εγώ εξ άλλου φροντιστήριο για εισαγωγικές πήγα .
Προ της αλώσεως που έλεγε και ένας καθηγητής μου
για να ελαφρύνουμε και το κλίμα .
δεν φταίνε οι γονείς . αλλά το σύστημα παιδείας .
μην θυμηθώ και το γεγονός ότι πετύχαιναν στις ανώτατες σχολές
και με βαθμολογία κάτω του δέκα ( βγήκα εκτός θέματος συγγνώμην ) .ελπίζω μην ανοίξω τους ασκούς του αιόλου .
έχουμε και εκπαιδευτικούς στο φόρουμ .
ΡΑΧΗΛ
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δεν είμαι ούτε 60 ούτε 18, έχω παιδιά στο σχολείο και ναι έχω μόνο δυο παιδιά και το ένα, που είναι τώρα στην ανώτατη εκπαίδευση, το έστέλνα φροντιστήριο γιατί βαριόμουνα να τα διαβάσω εγώ. Δε νομίζω ότι το φροντιστήριο το ώθησε να διαβάζει περισσότερο, αλλά μάλλον να τεμπελιάζει περισσότερο. Άλλωστε όταν διαβάζεις ένα παιδί απλά του δίνεις κουράγιο για να διαβάσει μόνο του κι ελέγχεις αν πραγματικά διάβασε, οπότε δεν χρειάζεται να είσαι πανεπιστήμονας.H είσαι 60 χρονών ή είσαι 18 αλλιώς δεν έχει εξήγηση
Όπως βλέπεις εγώ δεν φοβάμαι να αναφέρω προσωπικά στοιχεία, ούτε φοβάμαι να υποστώ κριτική, αφού την κριτική την κάνω πρώτα μόνος μου στον εαυτό μου.
Κανένας μας δεν είναι τέλειος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να δει τα λάθη που έκανε και να προτείνει στους άλλους να μην τα κάνουν για να μην υποστούν τις ίδιες συνέπειες.
Kακώς αφού κρίνεις ότι οι γονείς που κάνουν 2 παιδιά και όχι 10 θέλουν την καλοπέρασή τους έπρεπε να κάνεις όσα παιδιά αντιστοιχούν στις φορές που έκανες έρωταnkope έγραψε:Δεν είμαι ούτε 60 ούτε 18, έχω παιδιά στο σχολείο και ναι έχω μόνο δυο παιδιά και το ένα, που είναι τώρα στην ανώτατη εκπαίδευση, το έστέλνα φροντιστήριο γιατί βαριόμουνα να τα διαβάσω εγώ. Δε νομίζω ότι το φροντιστήριο το ώθησε να διαβάζει περισσότερο, αλλά μάλλον να τεμπελιάζει περισσότερο. Άλλωστε όταν διαβάζεις ένα παιδί απλά του δίνεις κουράγιο για να διαβάσει μόνο του κι ελέγχεις αν πραγματικά διάβασε, οπότε δεν χρειάζεται να είσαι πανεπιστήμονας.H είσαι 60 χρονών ή είσαι 18 αλλιώς δεν έχει εξήγηση
Όπως βλέπεις εγώ δεν φοβάμαι να αναφέρω προσωπικά στοιχεία, ούτε φοβάμαι να υποστώ κριτική, αφού την κριτική την κάνω πρώτα μόνος μου στον εαυτό μου.
Κανένας μας δεν είναι τέλειος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να δει τα λάθη που έκανε και να προτείνει στους άλλους να μην τα κάνουν για να μην υποστούν τις ίδιες συνέπειες.
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Όχι lovethink δεν κρίνω κανέναν άλλο παρά μόνο τον εαυτό μου, αφού το "μη κρίνεται ίνα μη κριθείτε" για μένα είναι τρόπος ζωής.Kακώς αφού κρίνεις
Όμως έχω το δικαίωμα βασιζόμενος στα λάθη τα δικά και των γύρω μου και στις συνέπειες που αυτά είχαν, να εκφράζω τη σκέψη μου για το πως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Αυτό ήταν κακία. Αλλά θα σου απαντήσω, γιατί μερικοί νομίζουν ότι ο Χριστιανός πρέπει "να κάνει έρωτα" μόνο όταν είναι να κάνει παιδιά. Κατ΄ αρχήν τα παιδιά τα δίνει ο Θεός. Ο άνθρωπος είναι συνδημιουργός. Επομένως δεν αρκεί η δική μας πρόθεση για να κάνουμε παιδιά, πρέπει να το θέλει κι ο Θεός. Άρα οι σύζυγοι μπορούν "να κάνουν έρωτα" και παράλληλα να έχουν εμπιστοσύνη στο Θεό ότι θα τους δώσει όσα παιδιά Εκείνος νομίζει ότι μπορούν να μεγαλώσουν, με τη βοήθειά Του. Επίσης ο Απόστολος Παύλος λέει ότι ο σύζυγοι μπορούν " να κάνουν έρωτα", κατ' οικονομίαν, όταν το έχουν ανάγκη για ν' αποφύγουν τον πειρασμό της μοιχείας, ακόμη κι αν δεν πρόκειται να κάνουν παιδιά (δεν είναι πια σε παραγωγική ηλικία).έπρεπε να κάνεις όσα παιδιά αντιστοιχούν στις φορές που έκανες έρωτα
Αυτό που είναι αμαρτία, αλλά θέλει πολύ προσοχή και διάκριση είναι το ζευγάρι να "κάνει έρωτα" μόνο για σαρκική απόλαυση. Κι αυτό γιατί η απόλαυση του σαρκικού έρωτα, όπως κι οι άλλες απολαύσεις που μας χάρισε ο Θεός, πρέπει να είναι ενταγμένες στην όλη προσπάθεια του ανθρώπου να πλησιάσει το Θεό και να μην τον αποσπούν απ΄αυτή. Για παράδειγμα το να τρώει κάποιος μόνο για την απόλαυση του φαγητού κι όχι γιατί χρειάζεται τροφή για να ζήσει, είναι αμαρτία που τον κάνει ν' απομακρύνεται από το στόχο του. Το να απολαμβάνει όμως κανείς το φαγητό όταν το τρώει γιατί το χρειάζεται, επειδή είναι καλομαγειρεμένο, δεν είναι αμαρτία.
Αυτό που επίσης είναι αμαρτία, είναι ν΄αποφεύγουν οι σύζυγοι εσκεμμένα να κάνουν παιδιά, για να μην τους δημιουργήσουν πρόβλημα στην καλοπέρασή τους. Αν κι αυτή η αμαρτία είναι ελάχιστη μπροστά στο να τερματίσει ένα ζευγάρι βίαια μια εγκυμοσύνη για οποιονδήποτε λόγο.
Επειδή η διάκριση, σ΄αυτά τα θέματα είναι δύσκολη γι αυτό είναι απαραίτητο ο Χρσιστιανός να είναι απόλυτα ειλικρινής με τον Πνευματικό του, και ν' ακολουθεί τις οδηγίες του. Επίσης είναι καλό οι οικογένειες να έχουν κοινό Πνευματικό.