Απαγορεύεται επί τριετία η χειροτονία νέων κληρικών

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Απαγορεύεται επί τριετία η χειροτονία νέων κληρικών

Δημοσίευση από dionysisgr »

Αφου τα ξερουμε αδελφοι,
και τα περιμενουμε, ολα αυτα,
τι παθαινετε, και εξαπτεσθε, δεν μπορω να καταλαβω.

Δεν τα ξερετε, οτι αυτα ειναι "αρχη ωδινων", και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα;

Μην χανετε την ειρηνη σας, ακαιρα και προωρα,
και κανονικα καλο ειναι να μην την χανουμε ποτε, Χαριτι Θεου βεβαια.

Στηριχθειτε τωρα στην Πιστη, κραταιωθειτε, και οπλισθειτε με την θερμη αγαπη και την πιστη στον Θεανθρωπο Χριστο,
για αυτα που ερχονται.

Γιατι οι πολεμιστες του πνευματος, εν καιρω ειρηνης ακομα,
η των αρχικων, διερευνητικων εχθρικων προκλησεων,
δεν βγαινουν απροετοιμαστοι, επιπολαια κινουμενοι στο πεδιο μαχης,
στο ανοικτο μετωπο, χωρις πνευματικη πανοπλια, και γνωση του εχθρου,
αλλα σοφα ετοιμαζονται και με θαρρος και με επιμελεια, και με φρονημα Θεου,
ωστε την ωρα του πραγματικου πολεμου, οσο ξαφνικα και να κυρηχθει,
να ειναι ετοιμοι να πεσουν στην μαχη, για το γλυκυτατο Ονομα του Χριστου,
το Υπερ Παν Ονομα, που δεν μας εχει δοθει αλλο,
κατω απο τον ουρανο και την γη,
ωστε να σωθουμε, απο τα νυχια του διαβολου και των οργανων του.

θα ερθει καιρος που θα κρυβομαστε, για να μην μας συλλαβουν, και το λεω μετα πασης επιγνωσεως, και αισθησεως.

Ηρεμηστε. Ειτε ειναι αληθεια, αυτο που αναφερετε,
ειτε οχι, δεν εχει τοση σημασια.

Αυτα ειναι θεμα απλα χρονου, για να υλοποιηθουν. Ετσι και αλλιως.

Τα βηματα ειναι τα παρακατω, σχεδιασμενα και κινουμενα προς υλοποιηση.

1. Επιμελημενη απομονωση και περιθωριοποιηση και τελικα οικονομικος στραγγαλισμος της Εκκλησιας, με επιφαση την.. Κριση. (Αψογη δικαιολογια, την τρωνε οι περισσοτεροι αμασητη).

2. Συστηματικη δυσφημιση και φορτωμα δεινων, σε αυτην, λογω "συντηρησεως" και "πεπαλαιομενων" πρακτικων ταχα μου.

3. Καταργηση θρησκευτικων συμβολων, και λειτουργικων ιερων ακολουθιων, δημοσια και σε εορτες, εγκαινια, αγιασμους κτιριων και αλλες δραστηριοτητες, και περιορισμος των Ιερεων μονο στους Ναους.

4. Σταδιακη καταργηση Χριστιανικων Εορτων, και προωθηση ουδετερων "παγκοσμιων ημερων", παγανιστικου και ειδωλολατρικου τυπου, π.χ. ημερα της Γης, και κολοκυθια τουμπανα, για να μην πω χειροτερη λεξη..

5. Φακελωμα και διωγμος με το "γαντι" των ορθοδοξων πιστων, με αποκλεισμους, γκετοποιηση, υποτιμηση εναντι των αλλων θρησκειων και στιγματοποιηση τους ως δηθεν "φονταμενταλιστες" και "φανατικους" και "υπερσυντηρητικους".

6. Ισοπεδωση της Ορθοδοξιας ως επισημης θρησκειας και υποβιβαση της στο επιπεδο της καθε πλανης και σεκτας, και παραθρησκευτικης οργανωσης, για να δημιουργηθει συγχυση και να εξευτελισθει η Πιστη των Πατερων μας.

Kαι βεβαια εμεις δεν μασαμε, καθως, ξερουμε οτι η Πιστη μας ειναι η Πιστη του Σταυρου,
αλλα και της Αναστασεως..

Ζει Κυριος ο Θεος, στωμεν καλως, στωμεν μετα φοβου, προσχωμεν την Αγιαν αναφοραν,
εν ειρηνη, προσφερειν..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Δόξα τω Θεώ, αν αποφάσισαν κάτι τέτοιο, δεν μπορούν να απαγορεύσουν τις χειροτονίες, τις μισθοδοσίες ίσως και βλέπουμε.Ουδέν κακό αμοιγές καλού. Αντε να δούμε νέους άξιους ιερείς, η Εκκλησία μπορεί αν θέλει να αναλάβει και να βοηθήσει στις ανάγκες τους. Όλοι μας θα τους στηρίξουμε.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ευτυχώς που οι Μουφτήδες (και οι μουλάδες) εξακολουθούν να πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος, το οποίο, παρ' όλη την κρίση, θα τους κτίσει και το περίφημο τέμενος!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Ειρθε η ωρα να παμε ποιο κοντα στους Ιερης μας
να τους αγαπησουμε ποιο πολλυ :8 :8
και να τους στηριξουμε
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

Ήταν γνωστό πως θα φτάναμε σε τέτοια σημεία (και ακόμη δεν είδαμε τίποτα). Αυτό που λέω βέβαια δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα...

Είναι γνωστό πως δεν θα διορίζουν πλέον για μερικά χρόνια τους δημοσίους υπαλλήλους αν δεν συνταξιοδοτηθεί κάποιος. Το ίδιο και με τους ιερείς (σαν δημόσιοι υπάλληλοι). Αν συνταξιοδοτηθεί ένας ιερέας τότε και μόνο τότε ο νεοχειροτονούμενος θα πληρώνεται. Διαφορετικά θα είναι ιερέας και δεν θα φαίνεται πως είναι δημόσιος υπάλληλος ώστε να έχει μισθό. Ε, μήπως δε φαινόταν το πράγμα ότι θα αφήνουν απλήρωτους τους ιερείς;

Τουλάχισον, τώρα πληρώνονται. Εγώ φοβάμαι πως όταν δεν θα πληρώνονται πλέον οι ιερείς από το κράτος, μήπως η εκκλησία μας γίνει εμπόριο όπου οι ιερείς (εννοείται πως όχι όλοι) βλέπουν τους πιστούς ως πελάτες. Γιατί κάτι πήρε το αυτί μου για κάτι αμερικές. :angryfire
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
Shubik
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Shubik »

Εγώ άκουσα πριν από ένα μήνα πως θα για κάθε 5 ιερείς που βγαίνουν στη σύνταξη θα χειροτονείται ένας ιερέας. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τόσο η μισθοδοσία ή ποιο μέτρο τελικά θα ισχύσει, όσο το γεγονός πως για κάθε πέντε κληρικούς που συνταξιοδοτούνται δε βρίσκεται νέος να αφιερωθεί στην ιεροσύνη.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν πειραζει. Αμα παραστει αναγκη, θα παμε εμεις. Εγγαμοι Ιερεις.

Υπαρχαι καλυτερο και πιο ευλογημενο πραγμα;

Εγγαμος Ιερεας με την οικογενεια του, ολοι μαζι, πρεσβυτέρα και τα τεκνα, ενα σωμα διακονιας, στην Εκκλησια.

Ο πνευματικος μου, εγγαμος με 6 παιδια ειναι. Παραδειγμα προς μιμηση και θαυμασμο.

Τωρα βεβαια εαν ειμαστε αξιοι της Ιερωσυνης, ουτε λογος να γινεται, για κατι τετοιο, εννοειται,
ομως ισως μονο κατ'οικονομια μπορει να γινει.

Αλλα μπροστα στην αναγκη, να εκλειψουν οι Λειτουργοι του Υψιστου,
απο την Ελληνικη επικρατεια, τι να κανουμε δηλαδη, ανθρωπινως μιλαμε, γιατι αλλες οι Βουλες του Θεου.

Θα δηλωσουμε προθεση και την θεληση μας, και ας μας απορριψουν. Mηπως αδικο θα εχουν;

Παντως χωρις Ιερεις, η Εκκλησια αποκλειεται να μεινει.Με καποιο τροπο θα προνοησει ο Κύριος.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Αινείτε αυτών πάσαι αι δυνάμεις αυτού αινείτε αυτών οίκος Ααρών αινείτε αυτών οίκος Λεβί αινείτε αυτόν οι φοβουμένοι αυτον Αλληλούια !
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

dionysisgr έγραψε:Δεν πειραζει. Αμα παραστει αναγκη, θα παμε εμεις. Εγγαμοι Ιερεις.
Λίγο άσχημα μου ακούστηκε αυτό. Άμα υπάρξει ανάγκη θα μπουν και έγγαμοι.. Δεν είναι κακό οι έγγαμοι. Μένω στη Θεσσαλονίκη και από ότι βλέπω δεν εκλείπουν και οι έγγαμοι και οι έγγαμοι και φυσικά και οι έγγαμοι κάνουν τη «δουλειά» τους πολύ ορθά όπως αρμόζρι σε κληρικό.

Φιλικά, Χαράλαμπος
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Το αντιθετο απο οτι ειπα συμπερανες,
δεν διαβασες μαλλον ολο το κειμενο αδερφε μου.

Με αδικεις.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”