Οι νέοι αποφεύγουν να γίνουν κληρικοί

Συντονιστής: Συντονιστές

plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Οι νέοι αποφεύγουν να γίνουν κληρικοί

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

Τώρα το θέμα το βλέπω να εχχει ως εξής.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ;;;;;;;
ΜΑΡΙΑ
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΑ »

gavriil έγραψε:Το πρόβλημα της μικρής προσέλευσης στον κλήρο, έχω τη γνώμη ότι δεν αντιμετωπίζεται σωστά. Χωρίς να αρνούμαι ότι το πνεύμα της εκκοσμίκευσης έχει κάνει ζημιά στους νέους, θέλω να εντοπίσω και μια άλλη πλευρά του. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του προβλήματος βρίσκεται στους μητροπολίτες και γενικά στη διοίκηση της Εκκλησίας. Ενδεχομένως ο λόγος μου να φαίνεται υπερβολικός. Όμως θα ήθελα να προτείνω κάποιες κινήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
1. Να γίνεται από την Εκκλησία συστηματική εργασία στη νεότητα (αγόρια και κορίτσια) ώστε να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν η δυσμενής άποψη των νέων για την Εκκλησία, αλλά και (κυρίως) να οδηγηθούν σε μια πνευματική ζωή, η οποία από μόνη της σιγά- σιγά θα προετοιμάσει κατάλληλους ανθρώπους (αγόρια και κορίτσια) για την ιερατική διακονία.
2. Είναι αναγκαίο να δούμε σε ποιές μητροπόλεις και σε ποιούς μητροπολίτες υπάρχει προσέλευση νέων, αλλά και που δεν υπάρχει.
3. Να γίνει μια έρευνα μεταξύ των νέων κληρικών με θέμα τι ήταν εκείνο που τους προσήλκυσε στη συγκεκριμένη μητρόπολη και στον συγκεκριμένο μητροπολίτη.
4. Να γίνει μια έρευνα μεταξύ των κληρικών για να δούμε τι είναι εκείνο που τους δημιουργεί προβλήματα μέσα στην ιερατική τους διακονία.
5. Παρόμοιες έρευνες να γίνουν και μεταξύ των πρεσβυτερών,ώστε να εντοπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις οικογένειές τους στη σχέση με την Εκκλησία και τη διοίκησή της.
6. Θα μπορούσε να γίνει έρευνα μεταξύ των νέων πρεσβυτερών για τα προβλήματα που συνάντησαν πριν και αφού ξεκίνησαν τη ζωή τους κοντά στον ιερέα συζυγό τους.
Είναι ευνόητο ότι οι σκέψεις μου είναι αρκετά πρόχειρες, θεωρώ όμως ότι μόνο αν γίνει μια τέτοια συστηματική δουλειά μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για το τι φταίει και τι μπορεί να διορθωθεί.
Επίσης είναι κατανοητό ότι μια τέτοια έρευνα πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή και διάκριση, αλλά και με εχεμύθεια. Ατυχώς και δυστυχώς το τέρας του δεσποτισμού καιροφυλαχτεί και δεν συγχωρεί αντίθετη άποψη.
Και τέλος το οικονομικό κόστος μιας τέτοιας έρευνας δεν νομίζω ότι θα είναι δυσβάσταχτο για το εκκλησιαστικό ταμείο.
Συμφωνώ.....Αλλά δυστυχώς μένουμε στα λόγια...Στις πράξεις χωλαίνουμε....Το κυριότερο κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι τα κριτήρια που επιλέγει κάποιος να γίνει ιερέας..Είναι αγνά ή μήπως αποβλέπουν και λίγο στην επαγγελματική τακτοποίηση?
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΡΙΧΝΟ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑΚΙ ΕΥΡΙΜΑΤΙΚΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ
ΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΕΣ ((ΜΑΣ;;;))
ΑΦΟΥ ΑΛΗΛΟΣΥΝΧΩΡΕΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ...ΑΛΙΩΣ
ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ((ΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ));;;
ΑΝ ΠΑΡΩ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝ ΟΧΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΗΜΗΧΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ........
ΠΑΜΕ ΠΑΡΑ ΚΑΤΩ
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΤΡΟ
ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΜΑ ΑΔΕΡΦΕ ΑΝΤΩΝΗ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΡΑ ΧΡΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΡΑ ΑΚΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Η ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΟΦΡΟΣΥΝΗ ΤΗΣ
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ.....
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΖΟΥΜΙ...ΕΔΩ ΠΡΩΤΕΙΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ ΜΑΣ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ;;
ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ;;
ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ Π[ΡΟΤΟΥ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΗ ΜΕ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ;;;
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ
ΑΡΑ ΜΙΑ ΨΗΦΟΡΙΑ ΠΟΙΟΝ ΣΟΦΡΟΝΑ ΑΝΘΡΟΠΟ ΘΑ ΤΑΡΑΖΕ;;;
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ
ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΟ
ΕΕΕΕΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΟ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΘΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΟΥ
ΒΑΝ
ΠΟΥ ΛΕΝΕ...
ΠΙΣΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ Χριστο και την Δημοκρατια
μα η δημοκρατία και ο Χριστος τα αντεχει ολα γιατι εχει μεγάλη αφομοιοτικη δυναμη η αγαπη.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΚΑ ΒΕΒΕΗ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΑΣ
ΕΥΛΟΓΗΤΕ
:8 :8 :8
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ;;;;;
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΕΙΣΗΣ;;;;;
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΟΙ ΕΚΑΝΑ ΠΛΑΚΑ;;;;
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΩΜΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ........
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

grigoria-ka έγραψε:δυστηχος :( τα κοριτσια νομιζουν αν ο αντρας τους ειναι ιερεας θα ειναι κατι κακο,ισα ισα το αντιθετο,αλλα δε μπορουν να το καταλαβουν,ψαχνουν να βρουν αλλα πραγματα,κ ομως δε πιστευω πως η ζωη με εναν ιερεα να διαφερει πολυ απο την κανονικη ζωη,απλα πρεπει να ναι πιο περιορισμενα καποια πραγματα.κριμα παντος να θελουν οι νεοι κ να μη μπορουν :( να γινουν ιερεις

Προσωπικά πιστεύω ότι , το να είναι κάποια πρεσβυτέρα , είναι τιμή και καμάρι της , λαμβανομένου υπόψιν , ότι η πρεσβυτέρα , είναι ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα σε κάθε εκδήλωση της εκκλησίας μας.
Και επιπλέον , μάλλον είναι ένας τρόπος για να βγούν από την αφάνεια κάποιες Γυναίκες που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τις ήξερε κανένας ( αν θέλανε κάτι τέτοιο κάποιες από αυτές, χωρίς βέβαια αυτό να είναι αυτοσκοπός , γιατί τότε χαλάει η συνταγή ) .

Νάναι Ευλογημένο
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
thomas25
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από thomas25 »

Το πρόβλημα είναι, ότι στους σημερινούς νέους λείπει η λεβεντιά. Δεν τολμά κανένας πια αγόρι ή κορίτσι να βγει μπροστά και να ορθώσει το ανάστημα του και να πει "εγώ, για την αγάπη του Χριστού και των συνανθρώπων μου θα σπάσω τους συμβιβασμούς και τα συνηθισμένα και θα προσπαθήσω, αν μ' αξιώσει ο Θεός να υπηρετήσω την Εκκλησία σαν ιερέας ή πρεσβυτέρα", έστω κι αν αυτό σημαίνει προσωπικό κόστος και θυσία.

Έχουν γίνει όλοι μαλθακοί και συμβιβασμένοι με τη φιλαυτία τους και γι αυτό φταίμε εμείς, η προηγούμενη γενιά, που τους κακομάθαμε. Φροντίσαμε να τους τα παρέχουμε όλα, χωρίς να τους ζητήσουμε τίποτε. Κι αυτό όχι από αγάπη, αλλά για να βγούμε από την υποχρέωση. Αλίμονό μας και των παιδιών μας, αν η Εκκλησία πάψει να έχει ιερείς. Θα χαθούμε όλοι στο μαύρο σκοτάδι της απιστίας και της έλλειψης του Χριστού απ' τις ζωές μας.

Χρειαζόμαστε ομαδική μετάνοια, ως κοινωνία, πριν να είναι πολύ αργά.

Θα συμφωνήσω απόλυτα σε ολα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”