Πόσο έχουμε ωριμάσει?Έχουμε ωριμάσει?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Πόσο έχουμε ωριμάσει?Έχουμε ωριμάσει?

Δημοσίευση από smarti »

Λοιπόν...πιστεύετε ότι όλοι μας κρύβουμε στη ψυχή μας, στη καρδιά μας ένα μικρό παιδί?
Τι θέλω να πω......!!!
Πιστεύεται ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι, δεν ωριμάζουν ποτέ?
Η, δεν θέλουν να ωριμάσουν?
Η έχουν ωριμάσει και δεν το ξέρουν?
Άντε τώρα να απαντήσει κάποιος σε αυτήν την ερώτηση :mrgreen: :mrgreen:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πόσο έχουμε ωριμάσει?Έχουμε ωριμάσει?

Δημοσίευση από smarti »

Δηλαδή, εδώ μέσα είστε όλοι ώριμοι? :17 :17 :17 :17 :17 :39 :39 :39 :23 :23 :23 :23 :23 :23
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Κατα την ταπεινη μου γνωμη ολοι μας κρυβουμε ενα μικρο παιδι μεσα μας....οσον αφορα τις γυναικες πιστευω οτι βιολογικα ωριμαζουν πιο γρηγορα απ τους ανδρες,λογω παιδιων,λογω ευθυνων,οσον αφορα τους ανδρες πιστευω οτι οσο και να μεγαλωσουν κατα βαθος μεσα τους κρυβουν ενα μικρο παιδακι,και αποζητανε τη προσοχη μας με πολλους και ποικιλους τροπους.

Στοργη και προδερμ!!!!λοιπον.... :5 :5 :5 :5 αν προσβαλω κανεναν αδελφο μου ας με συγχωρησει,δεν εννοω οτι οι ανδρες ειναι ανωριμοι,απλα οτι εχουν μεσα τους παιδικη ψυχουλα που θελει ειδικη μεταχειρηση......αν κανω λαθος διορθωστε με...
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

smarti έγραψε:Δηλαδή, εδώ μέσα είστε όλοι ώριμοι? :17 :17 :17 :17 :17 :39 :39 :39 :23 :23 :23 :23 :23 :23
Δεν ειναι ουτε ειρωνικια η ερωτηση ουτε ηθελα να προσβαλω κανεναν...απλως ετσι απλα ρωτησα!!!! :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

eleimon έγραψε:
Στοργη και προδερμ!!!!λοιπον.... :5 :5 :5 :5 αν προσβαλω κανεναν αδελφο μου ας με συγχωρησει,δεν εννοω οτι οι ανδρες ειναι ανωριμοι,απλα οτι εχουν μεσα τους παιδικη ψυχουλα που θελει ειδικη μεταχειρηση......αν κανω λαθος διορθωστε με...
Το κακό με εμας τους άντρες ειναι ότι είμαστε ποιο ΛΟΓΙΚΟΙ ενώ οι γυναίκες ποιο συναισθηματικές και "καρδιακες". Ασε που οι άντρες είμαστε οι χειρότεροι ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΔΕΣ ! ! τα χάλια μας !
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Aνάλογα πως εννοούμε την λέξη ωριμάζω . . .

Μην ξεχνάμε ο Ιησούς είπε να γίνουμε παιδιά στην καρδιά :) Το παιδί όλοι το έχουμε μέσα μας αυτη την ψυχική καρδούλα που την έχουμε όμως μολύνει με στάχτες αμαρτιών και παθών και δεν μπορεί να βγάλει το φώς της έξω με την βοήθεια του Θεού κάνουμε όλοι προσπάθειες να γλυκάνουμε την ψυχή μας :)

Θεωρώ πάντως σαν ωρίμανση τις εμπειρίες στην ζωή που απλά σε οπλίζουν με στρατιγικές για να μπορέσεις όταν θα έρθει κάποιο συμβάν να αντιδράσεις χωρίς πανικό αλλά ψύχραιμα ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στην κατάσταση όσο μπορείς καλύτερα.

Για μένα ψυχική ωρίμανση έχει να κάνει με ψυχική κάθαρση :)

φιλιά :)
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Είμαι τόσο ώριμος, που μερικές φορές συνειδητοποιώ την υπέρμετρη ανωριμότητά μου!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

aposal έγραψε:Είμαι τόσο ώριμος, που μερικές φορές συνειδητοποιώ την υπέρμετρη ανωριμότητά μου!
ΚΟΡΥΦΑΙΟ!
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenia »

Πολύ ωραίο θέμα!!!
Νομίζω ότι πέτυχες διάνα!!! :wav
Κοίτα, νομίζω ότι πρέπει να διαχωρίσουμε την "ανωριμότητα" από την "παιδικότητα".
Γιατί προσωπικά δεν θαθελα να μεγαλώσω ποτέ ως προς τον τρόπο σκέψης! Ειλικρινά!
Δεν θα αντάλλαζα ποτέ αυτόν τον παρεξηγημένο συναισθηματισμό, με την στιγνή λογική
που βλέπω μερικές φορές να εφαρμόζεται γύρω μου, όχι από μεγάλους απαραίτητα,
αλλά και από νέους που μεγάλωσαν θέλοντας και μη...
Νομίζω ότι το να βλέπεις αρκετά πράγματα από παιδική οπτική γωνία,
δεν σε καθιστά απαραίτητα και ανώριμο.
Αντίθετα νομίζω βρίσκεσαι ένα βήμα εμπρός από εκείνον που δεν μπορεί να το κάνει...
Βέβαια σε μερικούς ανθρώπους κάνει μπαμ ότι είναι σαν τα μικρά παιδάκια αλλά και πάλι το βρίσκω κάτι
πολύ γλυκό και ιδανικό σε μια εποχή που καλούμαστε να μεγαλώσουμε απότομα!
Και ναι, πιστεύω ένα παιδί όλοι το κρύβουμε μέσα μας! δόξα τω Θεώ! :smile:
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitra79 »

xenia έγραψε:Πολύ ωραίο θέμα!!!
Νομίζω ότι πέτυχες διάνα!!! :wav
Κοίτα, νομίζω ότι πρέπει να διαχωρίσουμε την "ανωριμότητα" από την "παιδικότητα".

Συμφωνώ με την Ξένια. Επειτα ανώριμος τι σημαίνει? αυτός στην ουσία που δεν μπορεί να αναλάβει ευθήνες ο επιπόλαιος. Μεγάλο θέμα τώρα βέβαια θίγουμε. Κατα την δική μου ταπεινή άποψη μπορεί κάποιος να είναι ώριμος σε έναν τομέα και σε κάποιον άλλο ανώριμος. Μπορείς αυτού του ανθρώπου να του βάλεις την ταμπέλα του απόλυτου ότι είναι ανώριμος?
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”