Επίτροποι της ...συμφοράς

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Επίτροποι της ...συμφοράς

Δημοσίευση από lovethink »

Υπάρχει ένα θεματάκι που δεν πολυαπασχολεί την εκκλησία όσο θα έπρεπε
Το θέμα των επιτρόπων
Εξαιτίας επιτρόπου δεν έχω πατήσει το πόδι μου σε συγκεκριμένη εκκλησία
Οι επίτροποι κάποιες φορές ως αλλάζονοι κανονίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα στο ναό λες και μπαίνεις στο σαλόνι τους
Και οκ όταν είναι ευγενικοί αλλά όταν είναι αγενέστατοι και προσβλητικοί ?
Σκηνικό στην εκκλησία που είναι στη Διονυσίου αεροπαγίτου στο Μερόπειο
Πάω εκκλησία ( δεν θυμάμαι τώρα πότε ακριβώς ) και πίσω μου ακριβώς μουρμούραγαν ΣΥΝΕΧΕΙΑ οι δύο επιτρόπισες
Η μία είχε λυσάξει και έκανε στη άλλη παρατηρήσεις για ποιό λόγο δεν σβύνει όλα τα κεριά ( η μία δηλαδή ήθελε να τα σβύνουν πιο γρήγορα πριν καούν και χάσουν κάνα τάληρο ) και η άλλη προφανώς πιο καλού χαρακτήρα δεν ήθελε να τα σβύνει όλα αν δεν έρθει η ώρα τους
ΜΠΟΥΡ ΜΠΟΥΡ ΜΠΟΥΡ ΜΠΟΥΡ παρατήρηση και γκρίνια ώσπου κάποια στιγμή γυρίζω και τους λέω " λίγο ησυχία πως κάνετε έτσι ? ντροπή !!!! ντροπή για τα κεριά να κάνετε έτσι "
Και τι απαντάει η μαντάμ ? " ΑΜΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.Εμείς έτσι κάνουμε. Αν δεν σου αρέσει να μη ξαναπατήσεις " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτή ήταν η απάντηση επιτρόπου στο ναό Του ΘΕού "ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙΣ"
Εκεί είχα δύο επιλογές ή να τη πιάσω από το μαλλί και να πλακωθούμε με αποτέλεσμα να της χαλάσω τη κουπ και να αρπάξει από τη λακ σε κάνα καντήλι ή να φύγω όπως και έκανα και να μη ξαναπατήσω
Ποιό είναι το κριτήριο των επιτρόπων ? τους ελέγχει κανείς ? έχει σκεφτεί κανείς πόση ευθύνη έχουν ΚΑΙ αυτοί απέναντι στο κόσμο ?
Εχω δει ιερέα να επιπλήτει την ώρα της λειτουργίας επιτρόπο επειδή μουρμούραγε
HXOS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από HXOS »

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Π.Χ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ, ΛΕΝΕ ΣΕ ΝΕΑΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ κ.ά ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.
Εικόνα
ΣΥΝ ΘΕΩ ΠΑΝΤΑΧΟΥ,ΦΟΒΟΣ ΟΥΔΑΜΟΥ.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

HXOS έγραψε:ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Π.Χ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ, ΛΕΝΕ ΣΕ ΝΕΑΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ κ.ά ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.
Εχω δει επιτρόπισα να διώχνει τουρίστρια ( που η κοπέλα οκ μπήκε να θαυμάσει το ναό σε ώρα που δεν είχε λειτουργία καν .Ερημιά ήταν ) κακήν κακώς και να της φωνάζει "ΕΞΩ ΕΞΩ OUT OUT " και η καημένη η τουρίστρια τα'χασε !!!! ποιός ξέρει τι θα λέει στις φίλες της μετά , ότι πήγε στην Ελλάδα και πήγε να μπει σε μια εκκλησία να δει πως είναι και τη διώξανε κακήν κακώς
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ix8ys »

lovethink έγραψε:Εχω δει επιτρόπισα να διώχνει τουρίστρια ( που η κοπέλα οκ μπήκε να θαυμάσει το ναό σε ώρα που δεν είχε λειτουργία καν .
Ο τρόπος μπορεί να ήταν άθλιος, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να μπαίνουν μέσα στην Εκκλησία με ένα μίνι μέχρι τον αφαλό ή με μπικινάκι και παρεό! :)
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
maria78
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από maria78 »

Πιστεύω πραγματικά ότι χρειαζόμαστε μεγάλη κατήχηση...Σήμερα το απόγευμα περνούσα από μία εκκλησία και μπήκα μέσα για τον εσπερινό.Είχε λίγο κόσμο και είχαν βάλει καρέκλες στην αριστερή μεριά του ναού για να μην περνάει κόσμος,επειδή έκαναν παρκέ στα μάρμαρα.Μπροστά μου ήταν μία γυναίκα πεσμένη στα γόνατα και έκανε μετάνοιες και σταυρούς.Νόμιζα ότι ήταν πολύ αφοσιωμένη στην λειτουργία αλλά το αντίθετο,ξαφνικά την βλέπω να λέει σε μια γυναίκα που πήγαινε με το εγγονάκι της να ανάψει κερί να μην πάει από εκεί.Και αυτή ξαφνιάστηκε και νευρίασε,της λέει δεν πάω στο παρκέ στο μανουάλι πάω.Απορώ πραγματικά πώς την είδε,μάτια στην πλάτη είχε;Και της το είπε με απότομο τρόπο και το ίδιο έκανε και σε όλους τους επόμενους.!!! :roll:
Είχα διαβάσει μία εγκύκλιο στην ιστοσελίδα της εκκλησίας της Ελλάδος που είχε στείλει ο Χριστόδουλος στους ιερείς όπου έλεγε για το θέμα των επιτρόπων ότι ο ιερέας είναι υπεύθυνος για την εκκλησία και για την συμπεριφορά των επιτρόπων,και πρέπει να τους επαναφέρει στην τάξη όταν...παρεκτρέπονται!
lookfor
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lookfor »

Πραγματικά η συμπεριφορά ορισμένων είναι απαράδεκτη.Σε μεταχειρίζονται λες και μπαίνεις στο σπίτι τους. Ακόμα και στην προσπάθειά τους να βάλουν κάποια τάξη σε σπρώχνουν κιόλας και αισθάνεσαι σαν να είσαι ανεπιθύμητος και οτι σου κάνουν και χάρη που σε δέχονται. Αυτό όμως που με εκνευρίζει περισσότερο, είναι όταν την ώρα της Θείας Λειτουργίας και εκεί που είσαι αφοσιωμένος, σου έρχονται και σου χώνουν το δίσκο στη μούρη για να μαζέψουν λεφτά, χώρια που επικρατεί εκείνη την ώρα μία αναστάτωση. Και μετά αρχίζουν και το μέτρημα και ακους και το θόρυβο του μετρήματος, Μήπως θα ήταν καλύτερα να περιμένουν να τελειώσει η Θεία Λειτουγία και κατά την έξοδο των πιστών να δίνει ο καθένας τον οβολό του? Τι να πώ.
koskas
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από koskas »

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΓΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΖΟΥΜΕ.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΝΕΥΡΙΑΣΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝ ΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ......
ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ :roll:
ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΟΥΚ ΕΧΟΜΕΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΛΑΝΩΜΕΝ
max1
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από max1 »

ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΙΕΡΕΙΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ κτλ). ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΜΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ.( ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ)
ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ. Π.Χ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΠΡΙΝ, Ο ΙΕΡΕΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
ΠΑΝΤΩΣ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ Ή ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΝΑΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΟΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ) ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΕ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΩ
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ix8ys έγραψε:
lovethink έγραψε:Εχω δει επιτρόπισα να διώχνει τουρίστρια ( που η κοπέλα οκ μπήκε να θαυμάσει το ναό σε ώρα που δεν είχε λειτουργία καν .
Ο τρόπος μπορεί να ήταν άθλιος, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να μπαίνουν μέσα στην Εκκλησία με ένα μίνι μέχρι τον αφαλό ή με μπικινάκι και παρεό! :)
Εχεις κάνει επίτροπος ? :p
Καταρχάς δεν είχε μίνι η κοπέλα μέχρι τον αφαλό ούτε με μπικίνι μπήκε
Αλλά εγώ ξέρω πως όταν μια τουρίστρια ένας τουρίστας θέλει να δει λίγο από την Ορθοδοξία και την ομορφιά των ναών μας πρέπει να νιώσει και την ΑΓΑΠΗ που πρεσβεύουμε και όχι να έχουν να λένε μετά και να επεκτείνουν αυτή τη συμπεριφορά σαν δεδομένη της Ορθόδοξης συμπεριφοράς απέναντι στους αλλόθρησκους
Η κοπέλα δεν κατάλαβε προφανώς γιατί την έδιωξε η επίτροπος
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

Δυστυχώς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο ναός είναι χώρος προσευχής. έχουμε συνηθίσει να εξαντλούμε τα πνευματικά μας καθήκοντα σε άναμμα κεριού, προσκύνημα εικόνας, και άλλα, θεοφιλή μεν, αλλά που πολλές φορες περισπούν την καρδιά μας και δεν την αφήνουν να μιλήσει στο Θεό. Και το χειρότερο, ενοχλούν και τον/την διπλανό/ή μας, που ενίοτε προσπαθεί να προσευχηθεί ( ο..έρμος/η). Έχετε μπει ποτέ σε ναό ρωμαιοκαθολικών να δείτε τι ησυχία επικρατεί και πόσο απερίσπαστα προσευχονται ορισμένοι πιστοί;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”