Ορθοδοξία και Ορθοπραξία

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΡΝΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΡΑΖΙ
ΜΕ ΠΙΡΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΙΟΣ ΕΙΜΑΙ.........
ΕΝ ΠΑΣΙ ΠΕΡΙΠΤΟΣΗ
ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΑΤΙΜΟ ΣΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕ ΤΟ ΠΛΙΚΤΡΟΛΟΓΙΟ
ΟΛΑ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΤΑ ΒΓΑΝΕΙ
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

plagiaskepsi έγραψε:ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΡΝΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΡΑΖΙ
ΜΕ ΠΙΡΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΙΟΣ ΕΙΜΑΙ.........
ΕΝ ΠΑΣΙ ΠΕΡΙΠΤΟΣΗ
ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αντώνιε
Οτι δεν σε παίρνω στα σοβαρά από που το συμπέρανες?
Δεν απάντησα χθες το βράδυ γιατί βγήκα και δεν είδα τις απαντήσεις σου...
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Κοιταξτε θεωρω οτι εχουμε τοποθετηθει επαρκως και ο καθενας εχει διαφορετικη οπτικη γωνια που βλεπει το πραγμα. Εγω επιμενω στην αποψη μου οτι δεν πρεπει τουλαχιστον εμεις οι λαϊκοι να καταδικαζουμε και να βγαζουμε "αποφασεις" οτι και να δουν τα ματια μας, και ειναι γεγονος οτι ακουμε και βλεπουμε πολλα, οσο και εαν δεν θελουμε.

Νομιζω ειναι θεμα πνευματικο και θεμα πιστεως. Δηλαδη ειναι καθαρα προσωπικο. Εγω νομιζω οτι Πιστη ειναι το να ελθουν και οι 86 Επισκοποι ανα την Ελληνικη επικρατεια και να σου πουν ολοι με ενα στομα και μια φωνη, οτι δεν υπαρχει Θεος, και εσυ να τους απαντησεις, ευχαριστω να σας εχει ο Θεος καλα ολους..

Ολα τα αλλα ειναι προφασεις για να αναπαυσουμε την συνειδηση μας, που οσο ελεγχει αυτον που επεσε, αλλο τοσο ελεγχει και εμας για τον βορβορο της ψυχης μας και τα αηττητα παθη μας.

Δεν θα παψω ποτε να θεωρω εναν ανθρωπο που εχει φορεσει το μαρτυρικο και αγιασμενο ρασο, ανωτερο απο εμενα, μονο και μονο γιατι φερει το αξιωμα της Ιερωσυνης, και ας εχει κανει οτι θελει.

Ειναι αρρωστια, ειναι πεισμα, πεστε οτι θελετε. Το εχω αυτο. Ας ερθει η Ιεραρχια να τον καθαιρεσει, εγω δεν το κανω εν τη διανοια μου και εν τη φαντασια μου.

Τωρα εαν εχουμε να τοποθετηθουμε σε κατι ειδικο και συγκεκριμενο, μια γνωμη να την πουμε, και τιποτα παραπανω. Δεν μπορουμε να εξαγουμε κριση και αποφαση. Δεν μας δοθηκε αυτο και δεν μας ανηκει.

Πολλα και αγια και αιωνια καια ζωοοποια εχει πει ο Κυριος, και μπορουμε να αντιγυρισουμε λογον, σε επιχειρηματα χωρις τελειωμο, γιατι συνηθιζεται να χρησιμοποιει ο καθενας απο εμας τις ρησεις Του Κυριου, κατα πως τον βολευει στον λογο του, ωστε να σκεπασει την αποψη του συνομιλητη του που εχει αλλη αποψη για το ιδιο θεμα.

Και ο Αγιος Νεκταριος για οσους δεν θυμουνται λοιδορηθηκε, συκοφαντηθηκε, κοιμηθηκε στον δρομο, τον αποκαλεσαν αλαζονα, δημαγωγο, και αλλα χειροτερα, τον ειχαν σε πληρη ανυποληψια, και που ειναι ολοι αυτοι τωρα, και Ποιος ειναι ο "μεγαλυτερος" Αγιος του αιωνα που περασε, με φημη σε ολον τον κοσμο και αμετρητες θαυματουργιες; O Aγιος Νεκταριος! Και που ειναι οι διωκτες του; Κατα το Γραφικον δεν εμεινε ουτε ο τοπος που σταθηκαν..

Λοιπον ας εχουμε κατα νουν αυτα πρωτα πριν ξηλωσουμε οποιονδηποτε εχει σταθει εστω και μια φορα να λειτουργησει ενωπιον του αγιου θυσιαστηριου, και αφηστε τους αλλους να μας αποκαλουν αφελεις και φαιδρους και οτι κουκουλωνουμε τα "σκανδαλα" της Εκκλησιας.

Ας μας βγαλουν αλλοι τα ματια, μονοι μας δεν χρειαζεται Ionas, να τα βγαζουμε, εαν με εννοεις.

Ειναι πονηρες οι μερες, και θα βρεθουν πολλοι καλοθελητες να "βοηθησουν" να εχουμε μια πιο "καθαρη" και "εκσυγχρονισμενη" και "διαφανη" Εκκλησια..

Εδω ειμαστε και θα δειτε.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Χαίρετε

Αν και όξυνες λίγο τη συζήτηση, Διονύση, σε κάποια φάση...εν τούτοις δεν θεωρώ ότι όσα λες δεν τα λες καλοπροαίρετα, γι αυτό και δεν σου απάντησα ανάλογα. Η διαφορά μας είναι στο εξής: Ότι εσύ και παρά πολλοί Χριστιανοί βασιζόμενοι στο "μην κρίνετε ίνα μην κριθείτε" πιστεύετε ότι πρέπει να ανεχόμαστε κάθε συμπεριφορά και καθέναν μέσα στην Εκκλησία ας είναι διεφθαρμένος και σοδομικός... Πιστεύω ότι ανοχή τέτοιων καταστάσεων μας κάνει μετόχους των παρονομιών και οπωσδήποτε λειτουργεί διαλυτικά στο σώμα της Εκκλησίας, ευνοεί δε κάποιους εγκάθετους που με άνομους σκοπούς ανέρχονται στην Ιεραρχία...Θα μου πείτε "πύλαι Άδου ου κατισχύσουσι αυτής...". Ναι μεν αλλά πολλοί Πιστοί χάνονται και όταν ο Απόστολος Παύλος μας λέει: "εάν αμαρτήσει σε σένα ο αδελφός σου πάρτον κατ' ιδίαν, αν δεν ακούσει πήγαινε στον προϊστάμενο αν δεν ακούσει, έλεγξέ τον ενώπιον της Εκκλησίας αν και τότε δεν ακούσει έχε τον όπως τον τελώνη και τον αμαρτωλό...", δεν μας λέει κάτι αντίθετο στο λόγο του Χριστού ο Απόστολος, είναι όλα αρμονικά δοσμένα. Άλλο η κρίση και επίκριση που γίνεται καταλαλιά και διαβολή πράγματα απαγορευμένα και άλλο ο έλεγχος με αγάπη που είναι καθήκον μας. Αυτός είναι ο ρόλος κυρίως του ποιμένα, όταν όμως είναι κατακριτέος ο ίδιος δεν μπορεί ούτε να νουθετήσει, ούτε να καθοδηγήσει ούτε καν να προσευχηθεί...Τα δε μυστήρια που τελεί "κατ' οικονομίαν" τα τελεί για χάρη των Πιστών, όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Κανέναν δεν ανεχόμαστε αδελφέ Ionas, έτσι όπως τα θέτεις. Αλίμονο!
Όποιος έχει παραδείγματα διαφθοράς μέσα στον κλήρο οφείλει να τα καταγγείλει στην προϊσταμένη αρχή (Ι. Μητρόπολη), η οποία οφείλει να πράξει τα δέοντα.
Δεν καταλαβαίνω όμως - συγγνώμη για το πτωχό μου μυαλό - ποια είναι η διαφωνία μας. Προτείνεις ότι χωρίς να περιμένουμε την απόφαση της Ι. Μητρόπολης οφείλουμε να απομονώσουμε τον ιερέα; Μήπως ότι οφείλουμε να το καταδικάσουμε δημόσια; Να τον διαπομπεύσουμε;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Εγω λεω να τους ριξουμε ολους στη πυρα !

Τι να μας πουνε εμας τωρα οι Ιερεις ?

Σ'εμας τους αναμαρτητους.

Τους αμεμπτους.

Τους ηθικους.

Τους καθ'ολα εν ταξη και συμφωνους με τις γραφες ανθρωπους .

Ολοι για το Παραδεισο ειμαστε !

Μονο αυτοι θα πανε στη κολαση .

Μην ανησυχειτε για τιποτα...

ΥΓ : Ιωνα μηπως μικρος ηθελες να γινεις ιερεας ?

Αντε να σωσεις μερικους αμαρτωλους

Εχεις φτασει σε υψηλα μετρα εσυ...
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Α παρε και τον ασημενιο μαζι

Δινει θεσεις στο παραδεισο...

Δες δες...

http://www.youtube.com/watch?v=hKjCqhw-VDg
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

O κόσμος είναι γεμάτος "κάρφη" και "δοκούς".δυστυχώς οι κρίνοντες στην καλύτερη των περιπτώσεων διαλέγουν για τον εαυτό τους το κάρφος και αφήνουν τις δοκούς για τους κρινόμενους.Σίγουρα για τα εκκλησιαστικά παραπτώματα λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα(και εκεί κρινόμαστε σαν οργανισμός αν λειτουργούμε σωστά) αλλά ας μην βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.Εξ'άλλου"το επιεικές ημών γνωσθήτω πάσιν ανθρώποις" λέει η ΚΔ
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΟΧΙ ΑΔΕΡΦΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΕΙΠΑ
ΣΟΡΡΥ ΙΟΝΑΣ
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΣΤΗ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΤΑ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ
ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΧΑΡΑ........

ΞΕΡΩ ΑΠΕΤΥΧΑ :cry:
Απάντηση