Χέρι βοήθειας

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

lenakog1
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από lenakog1 »

Εκτός της προσευχής και του παραδείγματός μας τι είδους χέρι βοηθείας θα μπορούσαμε να τους δώσουμε, ???

Πιστεύω ότι μόνο αυτά τα δύο μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους διπλανούς μας. Όπως λέει και ο Γέροντας Πορφύριος χρειάζεται η καρδιά του ανθρώπου να μαλακώσει για να αποδεχθεί τον Χριστό. Πιέσεις, υποδείξεις και γενικότερα αρνητικές συμπεριφορές συνήθως έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Όταν προσπαθείς να πείσεις κάποιον να αρχίσει να συμμετέχει πιο ενεργά στην εν Χριστώ ζωή θα σου πει ότι δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει από την στιγμή που δεν νιώθει τίποτα για Εκείνον. Όταν όμως δει κάποιον που ζει εν Χριστω, να είναι ευτιχισμένος και να έχει βρει το νόημα της ζωής του μπορεί να μαλακώσει η καρδιά του και να στραφεί σιγά- σιγά στον Κύριο. Η προσευχή μας πάντως βοηθάει. Ας θυμήσω εδώ την Αγία Μόνικα(= Ορθόδοξη Αγία, πριν το σχίσμα, από τι νομίζω όμως είναι κοινή Αγία και για μας τους Ορθόδοξους αλλά και για τους Καθολικούς επειδή έζησε προ του σχίσματος) την μητέρα του Αγίου Αυγουστίνου που προσευχόταν 40 χρόνια για να πιστέψει ο γιος της στον Θεό και μετά από τόση προσευχή ο Αυγουστίνος ''ξύπνησε" και γνώρισε τον Θεό. Τώρα ελπίζω να μην χρειαστεί και για μας 40 χρόνια προσευχής για να βοηθήσουμε κάποιον να στραφεί στον Θεό.
michalisorfanos
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από michalisorfanos »

parikos_ έγραψε:
123 έγραψε:Παιδιά, για μια ακόμα φορά θα σας πω, το ερώτημα ΔΕΝ αφορά την κοπέλα. Σας το ανέφερα γιατί τη θαυμάζω.

ΕΜΕΙΣ τι μπορούμε να κάνουμε για τους οικείους ΜΑΣ

πχ. Εγώ για την αδελφή μου την αρνητική στο Χριστό.

Μην ανησυχείς! Στην Μητρόπλη μας ο επίσκοπος είναι υπόδειγμα. Θα σου πω μια ιστορια! Μια κοπέλλα, πολύ της εκκλησίας, παντρευτηκε εναν τύπο. Αυτός ειχε χιουμορ, γλετζες καλόψυχος άνθρωπος και υπόλοιποι "σεσωσμένοι" της παρέας τον αποκαλούσαν Αλ Καπόνε! Λοιπόν η κοπέλλα αυτή σε όλη της τη ζωή, ποτέ του δεν του κανε "κατηχητικό", απλά προσευχόταν γι' αυτόν και σε κάποιες στιγμές του "πετούσε" κ καμιά κουβέντα. Το ζευγάρι μεγάλωσε. Έφτασε στα 70 κ βάλε. Στα 77 του αποφάσισε να εξομολογηθεί (παντρεύτηκε την κοπέλα όταν και οι δυο ήταν 25 χρονών, από τόσο μικρή προσπαθούσε η κοπελιά να τον κανει με τον τρόπο της να πλησιάσει την εκκλησία) μετά από κάτι που του έτυχε. Τον εξομολόγησε ο Δεσπότης μας, ο οποίος δεν κρατήθηκε και είπε: Τόσα χρόνια είμαι πνευματικός τέτοια καθαρή εξομολόγηση δεν έχει τύχει να μου κάνουν.

Οπότε μην αγωνιάς. Με τις προσευχές και κυρίως με το παράδειγμά σου θα την φέρεις στην Εκκλησία. Αν νιώσει ότι είσαι χαρούμενη και ευχαριστιέσαι από τον τρόπο ζωής σου, αυτό θα την προβληματίσει
michalisorfanos
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από michalisorfanos »

Nα σας πω και εγω απο την προσωπικη μου ζωη,Επειδη και εμενα πολλοι φιλοι μου ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ αγνοουν την ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ στην αρχη προσπαθησα να τους πω καποια πραγματα,Απο τη στιγμη που δεν το δεχθηκαν το μονο οπλο ειναι η προσευχη!Ελεγε ο π,Παισιος σε μια μανα να μην μιλαει στο παιδι της για το θεο αλλα στο θεο για το παιδι της,
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”