Ισλαμικό Τζαμί στην Αθήνα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ισλαμικό Τζαμί στην Αθήνα

Δημοσίευση από vfilip »

15 εκατμμ. δολλάρια θα δώσει η Μαργέτα Γιαννάκου για να χτιστεί Ισλαμικό τζαμί στην Αθήνα . Το ανωτέρω αναφέρει η Herald Tribune .
http://www.iht.com/articles/ap/2006/10/ ... Mosque.php

Δεν τα δίνει στους δασκάλους ,να γυρίσουν τα παιδια μας στο σχολείο μόνο τα δίνει στους μουσουλμάνους . Τι να πεί κανείς ....
Ioanath
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: Ισλαμικό Τζαμί στην Αθήνα

Δημοσίευση από Ioanath »

vfilip έγραψε:15 εκατμμ. δολλάρια θα δώσει η Μαργέτα Γιαννάκου για να χτιστεί Ισλαμικό τζαμί στην Αθήνα . Το ανωτέρω αναφέρει η Herald Tribune .
http://www.iht.com/articles/ap/2006/10/ ... Mosque.php

Δεν τα δίνει στους δασκάλους ,να γυρίσουν τα παιδια μας στο σχολείο μόνο τα δίνει στους μουσουλμάνους . Τι να πεί κανείς ....
Γιατί να μην τα δώσει για ένα Οίκο Προσευχής; Τι και αν είναι διαφορετικής θρησκείας; Ιδιαίτερα που εκεί θα λατρέυουν τον Θεό μετανάστες, συνάνθρωποί μας οικονομικά αδύνατοι.

Εδώ το κράτος έχει τεράστια έσοδα από τη φορολογία "οίκων" με κόκκινα φωτάκια. Ευκαιρία να "ξεπλύνει" κάποια από αυτά.
Μαράν Αθά
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

Μη βαζεις τετοια ζητήμα γιατί η πολυπολυτισμική ionath θα σου κολλήσει την ταμπελίτσα του ταλιμπαν. Έχουν κι αυτοί δικαίωμα στο τζαμί όπως εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να χτίσουμε εκκλησιες στις μουσουλμανικές χώρες της Αραβίας :lol:
aanast
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από aanast »

Ακούω ότι και στη Μ. Ανατολή υπάρχουν Ορθόδοξες Εκκλησίες[π.χ.Λίβανος],αλλά και στα Αραβικά κράτη που τα πράγματα είναι αυστηρά ναοί χριστιανικοί υπάρχουν.
Για ψάξτε το λίγο καλύτερα το θέμα....
Όσο για χρήματα του δημοσίου από μίζες και διαφθορά πολιτικών ,που κυκλοφορούν τελευταία...10 τζαμιά χτίζουμε και κάνουμε κι από 1 νοσοκομείο σε κάθε δήμο της Αθήνας......
koskas
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από koskas »

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ , ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΤΟ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΤΟΣΑ ΑΙΣΧΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ
ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΟΥΚ ΕΧΟΜΕΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΛΑΝΩΜΕΝ
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

aanast έγραψε:Ακούω ότι και στη Μ. Ανατολή υπάρχουν Ορθόδοξες Εκκλησίες[π.χ.Λίβανος],αλλά και στα Αραβικά κράτη που τα πράγματα είναι αυστηρά ναοί χριστιανικοί υπάρχουν.
Για ψάξτε το λίγο καλύτερα το θέμα....
Όσο για χρήματα του δημοσίου από μίζες και διαφθορά πολιτικών ,που κυκλοφορούν τελευταία...10 τζαμιά χτίζουμε και κάνουμε κι από 1 νοσοκομείο σε κάθε δήμο της Αθήνας......
Από ότι ξέρω στην Βαγδάτη και στην Δαμασκό απαγορεύεται η ανέγερση χριστιανικών ναών
Ioanath
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioanath »

koskas έγραψε:ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ , ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΤΟ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΤΟΣΑ ΑΙΣΧΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ
Αίσχος είναι ένας οίκος προσευχής και λατρείας του Θεού; Ωραία
κατήχηση έχεις φίλε ! :(

Η μήπως νομίζεις ότι σου ανήκει ο Θεός κατά αποκλειστικότητα; Όλοι παιδιά του Θεού είμαστε και ας Τον κοιτάμε μέσα από διαφορετικές θρησκευτικές οπτικές, άλλες σωστότερες και άλλες όχι τόσο σωστές.

Έλεος με αυτό τον τυφλό φανατισμό πιά που μόνο μίσος ξερνάει.

Μακάρι να υπήρχαν πιστοί σ αυτή τη πόλη και ας ήταν Βουδιστές, Ινδουιστές, Μωαμεθανοί ! Αλλά πιστοί. Με σεβασμό και αγάπη στον συνάνθρωπο.

Γιατί κάποιοι "πιστοί" χριστιανοί προσωπικά με ντροπιάζουν και με αηδιάζουν!
Μαράν Αθά
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ισλαμικό Τζαμί στην Αθήνα

Δημοσίευση από sotirio »

[quote="vfilip"]15 εκατμμ. δολλάρια θα δώσει η Μαργέτα Γιαννάκου για να χτιστεί Ισλαμικό τζαμί στην Αθήνα . ....
Δεν τα δίνει στους δασκάλους ,να γυρίσουν τα παιδια μας στο σχολείο μόνο τα δίνει στους μουσουλμάνους . Τι να πεί κανείς ....[/quote

:D Μαζί σου !!!
:wink: Εχω και γυναικακι Δασκαλίτσα !!!
8O Με 15 εκατμμ. δολλάρια πόσες εκκλησιες χτίζεις ?
:cry: Αλλά ξέχασα το κουβερνο γρεμίζει εκλησιες .... δεν χτίζει !!!
Και οχι για να κάνει σκολεία να μαθαίνουν γράμματα σπουδάματα του θεου τα πράματα ....
:wink: Τα τζαμιά είναι της μόδας !
:?: Παγόδα έχουμε ?
:D Πως θα πάει να συν - προσευχηθή ο οικουμενιστής οικουμενικός μας σε τζαμί στην Αθήνα αν δεν είναι των 15 εκ. δολλαρίων !!!

Αγιε Νικόλα μου βάλε με Αγάπη το χεράκι σου οπως τότε στην Α Οικουμενική , να χαρής το Ομοφόριο και το Ευαγγέλιο που σου εδωσε ο Ιδιος ο Κύριος !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Δευ Οκτ 09, 2006 5:18 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Αγαπητέ, Φίλε Sotirio

'Ηθελα να επαναλάβω κάποια αποσπάσματα από κάποια παλαιότερη τοποθέτησή μου γιατί απλά δεν γίνεται αλλιώς...

Μη σπεύσετε να μου πείτε ότι είμαι εκτός θέματος. Απλά δεν μπορώ να τοποθετηθώ με ένα ναι ή με ένα όχι. Θα ήταν χρήσιμο πάντως να κάνατε ένα ταξίδι στη Θράκη σε κάποιο από τα "μεικτά" χωριά όπου η εκκλησιά μας βρίσκεται δίπλα από ένα τζαμί...

Στο Θέμα μας! Εάν προσπαθώ να αγαπήσω ή έστω να κατανοήσω και να δεχθώ τον άλλο από αγάπη και με Διάκριση, δεν σημαίνει ότι αλλάζω τα Πιστεύω μου ή είμαι έτοιμος να ταυτίσω τους πάντες και τα πάντα.

Και ξέρετε τελικά μεταξύ άσπρου και μαύρου υπάρχουν και άλλες αποχρώσεις.

‘Όσον αφορά τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα ήθελα αγαπητοί μου αδελφοί να αναφέρω τα εξής:

‘Έχω την τύχη να κατοικώ στη Θεσσαλονίκη, την αιωνίως δεύτερη, συμβασιλεύουσα πόλη, μετά την μία Πόλη, (οι Αθηναίοι ας με συγχωρούν), την Κωνσταντινούπολη εννοώ, στην οποία ακόμη μέχρι και σήμερα αναπνέουν μια χούφτα Ρωμιοί και στην οποία το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο ως φάρος σκορπίζει στην Οικουμένη το φως του.

Το βλέπουν χιλιάδες αλλοεθνείς ορθόδοξοι χριστιανοί, στην Δυτική Ευρώπη, στην Αμερική, στην ‘Άπω Ανατολή και αλλού.

Η ταπείνωση και το μεγαλείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως αγγίζει κάθε τι γνήσιο και απλό ακόμα και στις μέρες μας.

Αρκεί να θέλουμε να το δούμε και ίσως μετά να το βιώσουμε….

Στα τέλη του Αυγούστου λειτουργηθήκαμε στην ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Beşiktaş-Μπεσίκτας (παρακαλώ μην θυμώνετε για τα τουρκικά μου) στην Κωνσταντινούπολη δίπλα στην ψαραγορά. Πήγαμε στην Πόλη με την σύζυγό μου και τα παιδιά μας οδικώς…
Μετά τη Θεία Λειτουργία συνομιλήσαμε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, οι ενορίτες αλλά και εμείς οι λιγοστοί μεμονωμένοι επισκέπτες από όλον τον κόσμο.
Δεν θα αναφέρω το περιεχόμενο της συζήτησης. Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος. Μερικά πράγματα τα καταλαβαίνει κανείς μόνο αν θέλει…

Όμως, παρακαλώ ιδιαίτερα, εάν δεν ζήσεις στην Πόλη έστω και λίγο, εάν δεν αφουγκραστείς κείνες τις εκκλησιές, εάν δεν ρωτήσεις τους Τούρκους για το πώς θα βρεις αυτόν τον ναό (όχι, δεν πέσαμε σε γκρίζους λύκους, ευτυχώς είναι πολλοί λίγοι σε σχέση με τα 17.000.000 του πληθυσμού της Πόλης) εάν δεν ακούσεις από στόματα απλών Τούρκων για την τιμή που αισθάνονται με την παρουσία του Πατριαρχείου μας εκεί (θα’πρεπε να ντρεπόμαστε εδώ οι Ελλαδίτες), εάν δεν δεις τον σεβασμό του δημάρχου του Beşiktaş προς το πρόσωπο του Πατριάρχη μας, εάν δεν δεις με πόσο σεβασμό οι μουσουλμάνοι παίρνουν το αγίασμα, ή πως ανάβουν το κεράκι τους, (γιατί άραγε) τότε δεν μπορείς να καταλάβεις πως εκεί κάποιοι φυλάνε Θερμοπύλες και εμείς εδώ εκ του ασφαλούς λέμε άλλα….
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε. Όταν γίνετε Θεολογικός διάλογος, δίνουμε τη δυνατότητα στους άλλους να γνωρίσουν καλύτερα την Ορθοδοξία και όχι να αλλάξουμε τα δόγμα μας. Και δειλά δειλά γίνονται βήματα παντού, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σκανδιναβικές χώρες και αλλού……
‘Όταν αποκαλείς τον πάπα μέσα στην Ιταλία, μπροστά στους πιστούς του «αδελφέ μου» του λες ότι δεν σου αναγνωρίζω το πρωτείο. Αλλά πώς να τα καταλάβουμε αυτά;

Ελπίζω πως δεν πειράζει, που η Τουρκάλα φίλη μας, μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, μπήκε ασκεπής στην εκκλησιά μαζί μας. Αισθάνεται καλύτερα έτσι. Ήταν πανευτυχής έπειτα. ‘Όταν λίγο μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης την καλωσόρισε προσωπικά στον ναό, εκείνη νομίζω πως κατάλαβε ότι η πόλη στην οποία γεννήθηκε και ζεί είναι Η Πόλη, όχι απλά η İstanbul. Πάντως για την παρουσία της στη Θ.Λειτουργία πήρα ευχή από τον πνευματικό μου….
Τα υπόλοιπα είναι βιώματα, δεν περιγράφονται…

Συγχωρέστε με για την μακροσκελή τοποθέτησή μου.

Αδερφοί μου, Αγάπη και Διάκριση.

Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν μας…
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

Αγαπητέ μου Φίλε
Ο Προφήτης Ηλίας , μεγάλη η Χάρη του , διοργάνωσε το πρώτο δια - θρησκευτικό συνέδριο !
Και ο Θεός μας , Θεός της Αγάπης , συμμετείχε με θαυμαστό τρόπο δοξασμένο να είναι το όνομα του !!!
Και ο Πέτρος της Αλεξανδρείας αφού συμμετείχε σε κάτι ανάλογο και συν - προσευχήθηκε με Ιμάμηδες και Ραβίνους ευλογήθηκε κατά την ορθοδοξία και ορθοπραξία του .

Ακριβώς επειδή είμαι υπέρμαχος του Πατριαρχικού Θρόνου ανάξιο λέω τον οικουμενιστή ενωτικό πατριάρχη ! Και προδοσία την συν -προσευχή την συν - λειτουργία με ετερόδοξους και αιρετικους .
Ο Πάπας πάει στην Πόλη . Την αλλα φορά λίγους μήνες μετά την συν – λειτουργία Πατριάρχη και Παπικών έπεσε η Πόλη ....... Όποιος ξεχνά την Ιστορία την ξαναζεί !!!

Ο ΠΙΣΤΟΣ στην ορθοδοξία έχει το δικαίωμα με το ΑΝΑΞΙΟΣ να καθαίρεση όχι μόνο Ιερέα αλλά και Πατριάρχη ... και να το φωνάξει Και στην εκκλησία κατά την θεία λειτουργία ...
Η έξωθεν καλή μαρτυρία ... φωνή λαού οργή Θεού ... η απώλεια της ....
Και το έδειξε η καθαίρεση του Ιεροσολύμων .....

Τι λες να περιορίσουμε αδιαπραγμάτευτες προσωπικές ελευθερίες κατοχυρωμένες στην ορθόδοξη παράδοση και τους Ιερούς Κανόνες ??

Ακόμα και οι κανόνες στην κρίση είναι του πληρώματος της εκκλησίας , ακόμα και αυτή η εγκυρότητα των συνόδων !!!

Εδω Πάπα δεν έχουμε ! Έχουμε ελευθερία !!!

Δικαίωμα ΣΟΥ να Φωνάζεις ΑΞΙΟΣ
Δικαίωμα δικό μου να λέω ... τα δικά μου !!!
Όχι πάντα και συμφέρον για την ψυχή μου βεβαίως - βεβαίως ....
Άλλο βέβαια τι ελευθερία έχω , τι δικαιούμαι και τι με συμφέρει !!!
Σαφώς είναι πιο καλό να αφήσω την κρίση στον Κύριο !!!

Αγιε Νικόλα μου βάλε με Αγάπη το χεράκι σου οπως τότε στην Α Οικουμενική , να χαρής το Ομοφόριο και το Ευαγγέλιο που σου εδωσε ο Ιδιος ο Κύριος !

Πάντως για την παρουσία της στη Θ.Λειτουργία πήρα ευχή από τον πνευματικό μου… μου γράφεις
Του Αγιου Νικόλα τις ευλογιες να χει ο πνευματικός σου και εσυ σου απαντώ με ΑΓΑΠΗ !!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Δευ Οκτ 09, 2006 6:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”