Ελληνοαμερικανός «ιεροκήρυκας»

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

tigris έγραψε:
Αν τυχόν κατακρίνουμε βασιζόμενοι σε λάθος στοιχεία, εμείς πώς θα κριθούμε;
Και, τέλος πάντων, πόσο ορθόδοξο είναι το να εξυβρίζουμε απόντες;
Λάθος στοιχεία οι εμφανείς ψευδοπροφήτες ???

Απών ο Ψευδοπροφήτης ??? Μήπως θα πρέπει να τον σεβαστούμε που παρασύρει στον όλεθρο τόσο κόσμο ???
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

Διευκρινίζω (μου φαίνεται αναγκαίο τουτη τη στιγμή):δεν γνωρίζω τον Χιν, δεν έχω διαβάσει, ούτε εχω ακούσει ομιλία του.
Δεν θα πω τίποτα άλλο επ'αυτού λοιπόν.
Μόνο μια τελευταία ατάκα:
Για μας είναι ψευδοπροφήτης ο Χ και Ψ κλπ (δικαίως ή αδίκως, θα μάθουμε ΜΕΤΑ)
Για τους κατοίκους της βιβλικής Νινευή ήταν ο Ιωνάς.
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ix8ys »

tigris έγραψε:Για τους κατοίκους της βιβλικής Νινευή ήταν ο Ιωνάς.
Ναι αλλά η Νινευή τελικς σώθηκε.... Αυτοί εδώ οι πιστοί του Hinn ακόμα περιμένουν. Και κάτι μου λέει ότι θα συνεχίσουν να περιμένουν.... Και θα περιμένουν.... Και θα περιμένουν.... :) Και θα κάνουν καταθέσεις.... Και θα κάνουν καταθέσεις.... :) Ενώ ο Ιωνάς τι ζήτησε; Μετάνοια! Δεν ζήτησε ρόλεξ! :)
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ελληνοαμερικανός «ιεροκήρυκας»

Δημοσίευση από paroikos »

ix8ys έγραψε:Καλησπέρα σας!

Διάβασα πριν λίγο σε μια εφημερίδα ότι ήρθε στην Αθήνα ένας Ελληνοαμερικανός «ιεροκήρυκας» ονόματι Benny Hinn και έδωσε ένα «σόου» στο ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α. Έχουμε γεμίσει ψευδοπροφήτες :( Ξέρει κανείς σε ποια αίρεση ανήκει;
Μονο ένας Μπένυ Χιλ θα μπορούσε να πει "Καλημέρα Άγιο Πνεύμα". Θα έλεγα μάλλον ότι γεμίσαμε από χαζοχαρούμενους! :lol:
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

ix8ys έγραψε:
tigris έγραψε:Για τους κατοίκους της βιβλικής Νινευή ήταν ο Ιωνάς.
Ενώ ο Ιωνάς τι ζήτησε; Μετάνοια! Δεν ζήτησε ρόλεξ! :)
Με τα τόσα που ακούω, να σου πω... :lol:

Εν πάσει περιπτώσει, καλύτερα να αστειευόμαστε παρά να αρχίζουμε να κρίνουμε. Ιχθύ, όντως ξέρω άτομα που έχουν πάρει θετικά στοιχεία από κάτι τέτοιους κύκλους για αυτό και έστειλα τα μηνύματα.

ΥΓ Όσο για τη Νινευή αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι τελικά η καταστροφή δν έγινε παρόλο που ο γνήσιος προφήτης του Θεού την είχε προβλέψει. Και δεν έγινε γιατί μετανόησαν οι άνθρωοι και μετανόησε και ο καλός Θεός. Άρα θα μπορούσε να πει κάποιος στον Ιωνά "είσαι ψεύτης, μας έβαλες και νηστέψαμε κλπ.." Μάλιστα ο Ιωνάς στεναχωρέθηκε που δεν βγήκε η προφητεία του! (Περισσότερα στην Παλαιά Διαθήκη)
michalisorfanos
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από michalisorfanos »

tigris έγραψε:Παδιά, δεν είμαι τόσο καταρτισμένη θεολογικά ώστε να συζητήσω περί της Αγίας Τριάδας. Αλλά παίρνοντας αποσπάσματα από μια ομιλία ή από βιβλίο μπορούμε εύκολα να πέσουμε σε πλάνη.
Αν τυχόν κατακρίνουμε βασιζόμενοι σε λάθος στοιχεία, εμείς πώς θα κριθούμε;
Έπειτα, γνωρίζω ανθρώπους που μέσα σε κύκλους πεντηκοστιακών ή ευαγγελικών κλπ έχουν αναγεννηθεί θρησκευτικά και έχουν επιστρέψει συνειδητά στην ορθόδοξη εκκλησία. Πού ξέρουμε εάν δεν έχει συμβεί κατι τέτοιο με τ ακηρύγματα του όποιου Χιν ή όπου άλλου;

Και, τέλος πάντων, πόσο ορθόδοξο είναι το να εξυβρίζουμε απόντες;
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΣ,ΕΕΕ,,,ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ..... ΑΛΑΦΡΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ,ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΤΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΤΕ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”