Επεισόδιο με Αρμενίους στον Πανάγιο Τάφο

Συντονιστής: Συντονιστές

nikolaos-9

Re: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Ας μην ξεχνάμε πως η Αρμενικά Εκκλησία είναι εκτός των άλλων και αιρετική εκκλησία. Αυτό το καταγράφει η ιστορία, όταν μαζί με τους Κόπτες, οι Αρμένιοι απέρριψαν την απόφαση της Δ' Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνας που έχει καταδικάσει το Μονοφυσιτισμό, στάση την οποία δεν έχουν αλλάξει μέχρι και σήμερα. Κατά καιρούς κάποιες σύνοδοι δέχτηκαν την απόφαση της Συνόδου της Χαλκηδόνας, όχι όμως εξ' ολοκλήρου (συνεχίζουν και επιμένουν στο Μονοθελητισμό, όπου κι αυτός έχει καταδικαστεί στη ΣΤ' Οικουμενική Σύνοδο ως αίρεση).
Γι αυτό άλλωστε δεν έχουν κοινωνία με το Οικουμενικό και τα άλλα Πατριαρχεία, διότι επί αιώνες παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, θέσεις που συνιστούν αίρεση.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ορθως! Και ειναι καταφανες απο ολα αυτα που συμβαινουν, οτι εξυφαινεται ενα σχεδιο απο-Χριστιανοποιησης της πατριδας μας, με την συστηματικη επιθεση κατα της Εκκλησιας, την αδρανεια των πολιτικων να προστατευσουν τα δικαια μας, στα Ιεροσολυμα, και σαφως θα ερθει η ωρα που θα τα πληρωσουμε, ολοι αυτα.

Και θα βγουν και οι αιρετικοι και απο πανω στο τελος. Ομως ας εχουμε πιστη στον Δωρεοδοτη Μεγαλομαρτυρα του Γολγοθα, οτι δεν θα παραχωρησει την αποδοση των προσκυνηματων στους πασης φυσεως αιρετικους.

Μπορει αναξιως κατα το ανθρωπινο να τα κατεχουμε, με ολα μας τα χαλια, αλλα εχουμε την ορθη κατα Θεον Πιστη, και αυτο μας διασωζει μεχρι τωρα, θεωρω.

Παντως εχεις δικιο pilotos, πρεπει και επιβαλλεται να κινηθει η Εκκλησια, να βοηθησει, και μακαρι να μπορουσαμε να κανουμε και εμεις κατι, σαν Ορθοδοξοι και μελη του Χριστεπωνυμου πληρωματος, αντι να καθομαστε μπροστα στα απο-βλακο-κουτια, και να λεμε πωπω τι γινεται εκει κατω..

Ριξτε ιδεες εαν μπορουμε να βοηθησουμε την Αγιοταφικη αδελφοτητα.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

Αγαπητέ Διονύση ενας ωραιος τροπος να βοηθησουμε το πατριαρχειο Ιεροσολυμων ειναι οσο παραξενο κ αν ακουσθει να βοηθησουμε τους αγιοταφητες! μιας και το πατριαρχειο δινει στους αγιοταφιτες πολυ λιγα χρηματα το μηνα που δεν τους φτανουν ουτε για τα προς το ζειν κ αναγκαζονται να κανουν τους ξεναγους στα διαφορα προσκυνηματικα γκρουπ για να τα βγαλουν περα .Το λεω οχι για να σκανδαλισω απλα επειδη πηγαινω στα Ιεροσολυμα σχεδον καθε χρονο και γνωριζω καποιες καταστασεις.Εγω προσωπικα στελνω χρηματα ανα τακτα χρονικα διαστήματα.Οσοι πηγαινετε στα Ιεροσολυμα ενισχυστε οχι μονο ηθικα αλλα και χρηματικα τους αγιοταφητες γιατι το εχουν αναγκη. Αν θελετε ας κανουμε μια αρχη απο εδω
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

Συμφωνώ Χαράλαμπε ποιος θα το αναλάβει?
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

PRETORIAN έγραψε:Αγαπητέ Διονύση ενας ωραιος τροπος να βοηθησουμε το πατριαρχειο Ιεροσολυμων ειναι οσο παραξενο κ αν ακουσθει να βοηθησουμε τους αγιοταφητες! μιας και το πατριαρχειο δινει στους αγιοταφιτες πολυ λιγα χρηματα το μηνα που δεν τους φτανουν ουτε για τα προς το ζειν κ αναγκαζονται να κανουν τους ξεναγους στα διαφορα προσκυνηματικα γκρουπ για να τα βγαλουν περα .Το λεω οχι για να σκανδαλισω απλα επειδη πηγαινω στα Ιεροσολυμα σχεδον καθε χρονο και γνωριζω καποιες καταστασεις.Εγω προσωπικα στελνω χρηματα ανα τακτα χρονικα διαστήματα.Οσοι πηγαινετε στα Ιεροσολυμα ενισχυστε οχι μονο ηθικα αλλα και χρηματικα τους αγιοταφητες γιατι το εχουν αναγκη. Αν θελετε ας κανουμε μια αρχη απο εδω
Πηγαινεις καθε χρονο?????
Πως ειναι εκει?
Τι εμπειρειες εχεις.
Ποσο κανει ενα ταξιδι?
Ποσο νωριτερα συνηθως κλεινεις ....με το αεροπλανο?
Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, αλλα θα ηθελα παρα πολυ να παω.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
costisk
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από costisk »

...κι έκανες ερωτήσεις που όλοι θα θέλαμε να κάνουμε...
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

smarti έγραψε:
PRETORIAN έγραψε:Αγαπητέ Διονύση ενας ωραιος τροπος να βοηθησουμε το πατριαρχειο Ιεροσολυμων ειναι οσο παραξενο κ αν ακουσθει να βοηθησουμε τους αγιοταφητες! μιας και το πατριαρχειο δινει στους αγιοταφιτες πολυ λιγα χρηματα το μηνα που δεν τους φτανουν ουτε για τα προς το ζειν κ αναγκαζονται να κανουν τους ξεναγους στα διαφορα προσκυνηματικα γκρουπ για να τα βγαλουν περα .Το λεω οχι για να σκανδαλισω απλα επειδη πηγαινω στα Ιεροσολυμα σχεδον καθε χρονο και γνωριζω καποιες καταστασεις.Εγω προσωπικα στελνω χρηματα ανα τακτα χρονικα διαστήματα.Οσοι πηγαινετε στα Ιεροσολυμα ενισχυστε οχι μονο ηθικα αλλα και χρηματικα τους αγιοταφητες γιατι το εχουν αναγκη. Αν θελετε ας κανουμε μια αρχη απο εδω
Πηγαινεις καθε χρονο?????
Πως ειναι εκει?
Τι εμπειρειες εχεις.
Ποσο κανει ενα ταξιδι?
Ποσο νωριτερα συνηθως κλεινεις ....με το αεροπλανο?
Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, αλλα θα ηθελα παρα πολυ να παω.
ΝΑΙ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ 1-1,5 ΧΡΟΝΟ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΣΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ κ.α.
ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ.ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 430 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΑ
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Οταν λες μενεις σε προσκυνημα τι εννοεις?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

smarti έγραψε:Οταν λες μενεις σε προσκυνημα τι εννοεις?
π.χ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ, ΤΟΥ ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΛΠ
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Eνταξει PRETORIAN, δεν εχω καμμια αντιρρηση, να βοηθησουμε και χρηματικα. Ας αναλαβει ο Agionoros, η εσυ να κανετε μια κινηση να μιλησουμε με καποιους δεν ξερω, με ποιο τροπο, να ερθουμε σε επαφη με αυτους τους ανθρωπους, και να γινει κατι.

Ιδιαιτερες οικονομικες δυνατοτητες δεν εχουμε, αλλα εαν μπορουμε να προσφερουμε κατι, γιατι οχι; Eυλογημενη θα'ναι η οποια προσπαθεια μας, πιστευω.

Μια καταπληκτικη ιδεα θα ηταν να μαζευτουμε μελη απο το φορουμ και να παμε ενα ταξιδι στα Ιεροσολυμα να τους δουμε, να προσκυνησουμε, και να στους συμπαρασταθουμε με καθε τροπο.

Τι λετε;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”