Περί της προσευχής

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

Πρέπει να είμαστε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ όταν ΚΡΙΝΟΥΜΕ τά λυπηρά γεγονότα τής ζωής, διότι ΕΜΜΕΣΩΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.
Φυσικά και εγώ ο ίδιος, μόνο από ανθρώπινη πνευματική ΠΤΩΣΗ και τίποτα άλλο, ΚΡΙΝΩ κάποιες φορές τις δυσκολίες τής ζωής.
Ο Απόστολος, λέγει Θεοπνεύστως :
«ΓΙΑ ΟΛΑ ( ακόμα και για τά λυπηρά ) ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ( τον Θεό )».
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
lookfor
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lookfor »

Θα ήθελα να δημοσιεύσω μια προσευχή που πήρα από το «ΜΙΚΡΟΝ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟΝ» της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που είναι για τους ασθενείς έτσι ώστε όσοι θέλουν να προσευχηθούν για την Γερασιμούλα.

Ευχή επί πάσαν ασθένειαν

Δέσποτα Παντοκράτορ, ιατρέ ψυχών και σωμάτων, ο ταπεινών και ανυψών, παιδεύων και πάλι ιώμενος, τον αδελφόν ημών (τον δείνα) τον ασθενούντα επισκέψαι έν τώ ελέει σου. Έκτεινον τον βραχίονά σου, τον πλήρη ιάσεως και θεραπείας, και ίασαι αυτόν, εξανιστών από κλίνης και αρρωστίας, επιτίμησον τω πνεύματι της ασθενείας απόστησον απ’ αυτού πάσαν πληγήν, πάσαν αλγηδόνα, πάσαν μάστιγα, πάντα πυρετόν ή ρίγος και εί τι έστιν έν αυτώ πλημμέλημα ή ανόμημα, άνες, άφες, συγχώρησον δια την σήν φιλανθρωπίαν. Ναι, Κύριε, φείσαι του πλάσματός σου, εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών, μεθ’ ού ευλογητός εί, συν τω παναγίω και αγαθώ και ζωοποιώ σου Πνεύματι, νυν και αεί και ες τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Iosif έγραψε:Πρέπει να είμαστε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ όταν ΚΡΙΝΟΥΜΕ τά λυπηρά γεγονότα τής ζωής, διότι ΕΜΜΕΣΩΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.».
Κομμένη και η Συμπόνοια λοιπόν
Εντελώς ΜΑΡΜΑΡΑ κοντεύουμε να γίνουμε
Κόψτε το ένα κόψτε το άλλο κόψτε τη δημιουργία κόψτε τη συμπόνοια στη λύπη
ΚΑΘΟΛΟΥ προσεκτικός δεν είμαι
Θα το πω ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ
ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ και ΛΥΠΗΡΟΤΑΤΟ ότι μια νέα κοπέλα έχει καρκίνο στα οστά που είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΩΔΥΝΟ
Αν το "κρίμα" που θα πω είναι σα να κρίνω Τον Θεό αυτό είναι δική σου άποψη
Δεν λέω "Γιατί Θεέ μου" που δεν το βλέπω κακό να το πει κάποιος όταν το πει με παράπονο παιδιού , λέω απλά "Κρίμα η κοπέλα"
Αν αυτό είναι αμαρτία ....... οκ .... να γίνω αναίσθητος
Και έχω μια απορία
Ο Θεός αλλάζει γνώμη ? .... δηλαδή τι είναι ? ένας σκληρός που επιτρέπει ασθένειες και άμα δει ότι προσευχόμαστε αλλάζει γνώμη ?
Δεν μου αρέσει αυτή η λογική.
Και βέβαια να προσευχόμαστε ΟΛΟΙ αλλά με την λογική του "Iosif" και η προσευχή αυτή είναι αμαρτία αφού ο Θεός επέτρεψε κάτι και με την προσευχή μας τον κρίνουμε που το επέτρεψε σα να του λέμε "κακώς την επέτρεψες την ασθένεια "
Είμαι αμαρτωλός και ανώριμος και ανόητος γιαυτό εξηγήστε μου
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”