πηγη: Offset
Πυρά κατά Αθανάσιου γιατί νεαρός έγινε μοναχός
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Dreamlander
- Τακτικό Μέλος

- Επικοινωνία:
Πυρά κατά Αθανάσιου γιατί νεαρός έγινε μοναχός
Επίθεση κατά του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου εξαπολύει σήμερα από τον Φιλελεύθερο ο Φρίξος Θεοδούλου, ο πατέρας που κίνησε αγωγή διότι ο 35χρόνος γιος του έγινε μοναχός. Ο Θεοδούλου κατηγορεί τον Αθανάσιο ότι επηρέασε τον γιό του, ο οποίος κατέχει τέσσερα μεταπτυχιακά και ένα δοκτοράτο, ενώ αφήνει να νοηθεί ότι, ο Μητροπολίτης Λεμεσού έπεισε τον 35χρόνο να σταματήσει τις επισκέψεις σε ψυχολόγο μαζί με τον πατέρα του. Ο δικηγόρος του Θεοδούλου, Χρίστος Κληρίδης υποστηρίζει ότι, η Εκκλησία έχει οικονομικό κίνητρο να προσηλυτίζει νέους με περιουσία, αφού βάσει του καταστατικού της, η περιουσία των μοναχών περιέρχεται στην Εκκλησία. Ο ίδιος ο Αθανάσιος δηλώνει ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να μεταφέρει το λόγο του Θεού και τονίζει ότι ο νεαρός Θεοδούλου δεν είναι κανένας ανήλικος, αλλά ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος.

Μηδέν εστί ο άνθρωπος, Μηδέν η δύναμης του
Μηδέν η φαντασία του ,Μηδέν η ύπαρξης του.
Μηδέν ο πλούτος και η χαρά, Μηδέν η ωραιότης
Τα πάντα ώναρ και σκιά, Τα πάντα ματαιώτης.
Μηδέν η φαντασία του ,Μηδέν η ύπαρξης του.
Μηδέν ο πλούτος και η χαρά, Μηδέν η ωραιότης
Τα πάντα ώναρ και σκιά, Τα πάντα ματαιώτης.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Και ο κατά κόσμον Νίκος Χατζηνικολάου, φυσικός από τη Θεσσαλονίκη, με τρία μεταπτυχιακά, από τα οποία το ένα στην Αστροφυσική, στο Harvard, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργασθεί και με τη NASA, το δεύτερο στο καλύτερο Πολυτεχνείο του κόσμου (MIT) και το τρίτο στην Ιατρική (σε Πανερπιστήμιο της Ν.Υ.), έγινε μοναχός και είναι τώρα Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Και όχι ένας απλός Μητροπολίτης αλλά και πολλά υποσχόμενος (ας μου επιτραπεί η έκφραση).
Η ανηψιά μου έγινε μοναχή στα 21 της, κόντρα στην επιθυμία των γονιών της, όντας φοιτήτρια στο 3ο έτος Παιδαγωγικής και ήμουν ο μόνος, απ' όλη την οικογένεια, που την υποστήριξε. Και τότε ακουστηκαν παρόμοια, όπως ότι η Ηγουμένη της έκανε πλύση εγκεφάλου, ότι απέβλεπαν στην κληρονομιά της, ότι ήταν πολύ μικρή και εύκολα παρασύρθηκε κλπ. Εγώ όμως που είχα κάνει αρκετές συζητήσεις μαζί της πριν πάει στο μοναστήρι είχα διακρίνει μια πολύ συγκροτημένη σκέψη, αρκετή γνώση περι τα Θεολογικά (μεγαλύτερη απ' την δική μου), και κάποιον Θείο έρωτα που δειλά - δειλά μου αποκαλύπτονταν.
Άλλωστε έμεινε 3 χρόνια ως δόκιμη και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να φύγει. Νομίζω πως είναι δύσκολη η καλογερική για να την αντέξει κάποιος άσχετος, εκτός αν υπάρχουν "κρυφά". Το συγκεκριμένο Μοναστήρι πάντως, που πήγα δύο φορές και είχα την ευκαιρία να μιλήσω και με την Ηγουμένη, μου έδωσε την εντύπωση σωστού και μάλλον αγωνιστικού Μοναστηριού, όταν οι υπόλοιποι μιλούσαν για πλάνες κλπ.
Η ανηψιά μου έγινε μοναχή στα 21 της, κόντρα στην επιθυμία των γονιών της, όντας φοιτήτρια στο 3ο έτος Παιδαγωγικής και ήμουν ο μόνος, απ' όλη την οικογένεια, που την υποστήριξε. Και τότε ακουστηκαν παρόμοια, όπως ότι η Ηγουμένη της έκανε πλύση εγκεφάλου, ότι απέβλεπαν στην κληρονομιά της, ότι ήταν πολύ μικρή και εύκολα παρασύρθηκε κλπ. Εγώ όμως που είχα κάνει αρκετές συζητήσεις μαζί της πριν πάει στο μοναστήρι είχα διακρίνει μια πολύ συγκροτημένη σκέψη, αρκετή γνώση περι τα Θεολογικά (μεγαλύτερη απ' την δική μου), και κάποιον Θείο έρωτα που δειλά - δειλά μου αποκαλύπτονταν.
Άλλωστε έμεινε 3 χρόνια ως δόκιμη και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να φύγει. Νομίζω πως είναι δύσκολη η καλογερική για να την αντέξει κάποιος άσχετος, εκτός αν υπάρχουν "κρυφά". Το συγκεκριμένο Μοναστήρι πάντως, που πήγα δύο φορές και είχα την ευκαιρία να μιλήσω και με την Ηγουμένη, μου έδωσε την εντύπωση σωστού και μάλλον αγωνιστικού Μοναστηριού, όταν οι υπόλοιποι μιλούσαν για πλάνες κλπ.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Φρίξος Θεοδούλου. ωραια!
Αστειο ειναι. Eχει και επωνυμο που παραπεμπει σε κατα Θεον υπακοη.
O υιος του τι ειναι; ανηλικο η καθυστερημενο και παρασυρθηκε απο τον Δεσποτη; Κριση δεν εχει; Tα πτυχια και το διδακτορικο δειχνουν καλλιεργεια, διανοια, μυαλο. Πως δηλαδη επηρεασθηκε;
Και εαν επελεξε αυτη την πορεια ο υιος, ο πατερας τι θελει; απο Θεοδουλου να γινει Θεομαχου;
Γιατι ανησυχει πιο πολυ; Για την περιουσια του, η για τον υιο του;
Aλλα και ο δικηγορος ε; Μεγας Χριστιανος και αυτος και βαθυτατα θεολογημενος!
Και μετα αναρωτιομαστε γιατι παμε κατα διαολου..
Αστειο ειναι. Eχει και επωνυμο που παραπεμπει σε κατα Θεον υπακοη.
O υιος του τι ειναι; ανηλικο η καθυστερημενο και παρασυρθηκε απο τον Δεσποτη; Κριση δεν εχει; Tα πτυχια και το διδακτορικο δειχνουν καλλιεργεια, διανοια, μυαλο. Πως δηλαδη επηρεασθηκε;
Και εαν επελεξε αυτη την πορεια ο υιος, ο πατερας τι θελει; απο Θεοδουλου να γινει Θεομαχου;
Γιατι ανησυχει πιο πολυ; Για την περιουσια του, η για τον υιο του;
Aλλα και ο δικηγορος ε; Μεγας Χριστιανος και αυτος και βαθυτατα θεολογημενος!
Και μετα αναρωτιομαστε γιατι παμε κατα διαολου..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
georgeva
- Βασικός Αποστολέας

Αν δεν πολεμηθει η αρετη δεν ειναι αρετη λενε οι πατερες.Ο Σεβασμιωτατος Αθανασιος ειναι ενας γλυκητατος πραγματικος ποιμην που με τον χαρισματικο του λογο εφερε πολλους νεους στην εκκλησια.Οποιος δεν καταλαβαινει οτι αυτος ο ποιμενας ειναι χαρισματουχος για μενα ειναι τυφλος.Ειδικα η αρετη της ταπεινοφροσυνης του ειναι παραδειγμα προς μιμηση.Μεγαλη ευλογια για την Κυπρο αυτος ο χαρισματουχος ποιμην.
Ο ΕΓΕΙΡΩΝ ΑΠΟ ΓΗΣ ΠΤΩΧΟΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑΣ ΑΝΥΨΩΝ ΠΕΝΗΤΑ(ψαλμ.112)
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
..............<B> "ο νεαρός Θεοδούλου ετών 35" </B>!!!!!!!!!
Φανταστείτε αδελφοί μου να παντρευόταν ο χριστιανός καμία κοπέλα που δεν θα την αποδεχόντουσαν στο σόι!!!!!
Χε, χε, χε εκεί θα ήταν το πανηγύρι!!!
Πού ζούμε?? Γιατί δεν παίρνουμε τα όρη τ΄άγρια βουνά να μιλάμε καλύτερα με τις αρκούδες και τα φίδια που καταλαβαίνουν περισσότερο?
Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που υποτιμούν τόσο πολύ πιά την νοημοσύνη ενός ανθρώπου ? (35άρης με τέσσερα μεταπτυχιακά και ένα δοκτοράτο είπατε???)
Άντε να συννενοηθείς!!!
Φανταστείτε αδελφοί μου να παντρευόταν ο χριστιανός καμία κοπέλα που δεν θα την αποδεχόντουσαν στο σόι!!!!!
Χε, χε, χε εκεί θα ήταν το πανηγύρι!!!
Πού ζούμε?? Γιατί δεν παίρνουμε τα όρη τ΄άγρια βουνά να μιλάμε καλύτερα με τις αρκούδες και τα φίδια που καταλαβαίνουν περισσότερο?
Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που υποτιμούν τόσο πολύ πιά την νοημοσύνη ενός ανθρώπου ? (35άρης με τέσσερα μεταπτυχιακά και ένα δοκτοράτο είπατε???)
Άντε να συννενοηθείς!!!
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
-
stratos
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αν ελεγε ομως οτι θά παντρευτει καμία πλούσια στήν Αυστραλία πχtheodora έγραψε:..............<B> "ο νεαρός Θεοδούλου ετών 35" </B>!!!!!!!!!
!!!
Πού μπορεί νά μή τόν βλέπανε καί ποτέ θά τόν εστελναν και μέ τό ζόρι :razz:

Αγαπητοί αδελφοί,
όλοι οι νέοι άνω των 18 ετών έχουν δικαιώματα, πλην των Ορθοδόξων νέων ! Εκεί τα δικαιώματα καταργούνται !
Οι γονείς δεν ανησυχούν όταν τα παιδιά τους ,"ελεύθερα", μπλέκουν σε αιρέσεις και παραθρησκείες ( νεοσατανισμός, νεοπαγανισμός, αμερικανόφερτες αιρέσεις, παιδιά του Μω, Χάρε Κρίσνα κλπ )!
Οι γονείς δεν ανησυχούν όταν τα παιδιά τους ξενυχτούν ατελείωτες ώρες, όταν μεθούν και γίνονται αλκοολικοί ή μπλέκουν με ναρκωτικά !
Οι γονείς δεν ανησυχούν όταν τα παιδιά τους μπλέκουν σε ομάδες χουλιγκάνων ή σε ομάδες ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων ή γίνονται αλήτες, κλέφτες ή μπλέκουν με τον υπόκοσμο!
Για ένα πράγμα ανησυχούμε οι σύγχρονοι γονείς του 21ου αιώνα! Αν τα παιδιά μας γίνουν ιερείς ή μοναχοί ! Ακόμα και τότε ένα "παιδί " 35 ετών θεωρείται ανώριμο να κάνει σωστή επιλογή !
Γι'αυτό και ο κόσμος μας και η Ελλάδα μας και η Κύπρος μας πάνε κατά διαόλου, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος ! Γιατί δεν θέλουν τα παιδιά μας κοντά στο Θεό, αλλά κοντά μας ( κι ας είναι με τον διάβολο !). Γι'αυτό και σαν κράτη πάμε κατά διαόλου και στα εθνικά και στα άλλα θέματα ( πχ οικονομικά ) και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι, ακόμα και από ασθενέστερους γείτονες ! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας !
Υ.Γ. Και κάτι άλλο. Όσοι έχουν επισκεφτεί το Άγιο Όρος το ξέρουν. Ξέρουν ότι είναι βαριά η καλογερική. Ξέρουν ότι οι σύγχρονοι καλομαθημένοι νέοι δεν μπορούν να ξεγελαστούν και να αφήσουν την τρυφηλή ζωή του κόσμου και να αποδεχτούν την στερημένη ζωή του μοναχού, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΛΙΣΗ από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Πως θα αντέξουν αλάδωτες ή πολυήμερες νηστείες, πολύωρες αγρυπνίες και Λειτουργίες, εντατική εργασία στο διακόνημα ; Γι'αυτό είναι έγκλημα που δεν πηγαίνουν ΟΛΟΙ στο Άγιο Όρος να δουν τη ζωή του μοναχού, για να διαπιστώσουν τι ακριβώς σημαίνει μοναχική ζωή ... Τότε αρκετά στόματα θα έκλειναν, πλην των κακόπιστων ....
όλοι οι νέοι άνω των 18 ετών έχουν δικαιώματα, πλην των Ορθοδόξων νέων ! Εκεί τα δικαιώματα καταργούνται !
Οι γονείς δεν ανησυχούν όταν τα παιδιά τους ,"ελεύθερα", μπλέκουν σε αιρέσεις και παραθρησκείες ( νεοσατανισμός, νεοπαγανισμός, αμερικανόφερτες αιρέσεις, παιδιά του Μω, Χάρε Κρίσνα κλπ )!
Οι γονείς δεν ανησυχούν όταν τα παιδιά τους ξενυχτούν ατελείωτες ώρες, όταν μεθούν και γίνονται αλκοολικοί ή μπλέκουν με ναρκωτικά !
Οι γονείς δεν ανησυχούν όταν τα παιδιά τους μπλέκουν σε ομάδες χουλιγκάνων ή σε ομάδες ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων ή γίνονται αλήτες, κλέφτες ή μπλέκουν με τον υπόκοσμο!
Για ένα πράγμα ανησυχούμε οι σύγχρονοι γονείς του 21ου αιώνα! Αν τα παιδιά μας γίνουν ιερείς ή μοναχοί ! Ακόμα και τότε ένα "παιδί " 35 ετών θεωρείται ανώριμο να κάνει σωστή επιλογή !
Γι'αυτό και ο κόσμος μας και η Ελλάδα μας και η Κύπρος μας πάνε κατά διαόλου, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος ! Γιατί δεν θέλουν τα παιδιά μας κοντά στο Θεό, αλλά κοντά μας ( κι ας είναι με τον διάβολο !). Γι'αυτό και σαν κράτη πάμε κατά διαόλου και στα εθνικά και στα άλλα θέματα ( πχ οικονομικά ) και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι, ακόμα και από ασθενέστερους γείτονες ! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας !
Υ.Γ. Και κάτι άλλο. Όσοι έχουν επισκεφτεί το Άγιο Όρος το ξέρουν. Ξέρουν ότι είναι βαριά η καλογερική. Ξέρουν ότι οι σύγχρονοι καλομαθημένοι νέοι δεν μπορούν να ξεγελαστούν και να αφήσουν την τρυφηλή ζωή του κόσμου και να αποδεχτούν την στερημένη ζωή του μοναχού, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΛΙΣΗ από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Πως θα αντέξουν αλάδωτες ή πολυήμερες νηστείες, πολύωρες αγρυπνίες και Λειτουργίες, εντατική εργασία στο διακόνημα ; Γι'αυτό είναι έγκλημα που δεν πηγαίνουν ΟΛΟΙ στο Άγιο Όρος να δουν τη ζωή του μοναχού, για να διαπιστώσουν τι ακριβώς σημαίνει μοναχική ζωή ... Τότε αρκετά στόματα θα έκλειναν, πλην των κακόπιστων ....
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σας το λέω και το υπογράφω, πως όποιος με αποκαλέσει «νεαρά Θεοδώρα» θα τον νυμφευτώ πάρ΄αυτα! (εφόσον έχει πάρει την άδεια από την μαμά, τον μπαμπά, τα αδέλφια του, και τους κολλητούς του)
σε καλό μου σήμερα!!!
σε καλό μου σήμερα!!!
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Mπράβο μου άρεσε πάρα πάρα πολύ η τοποθέτησή σου.....τα προσυπογράφω....και πάλι μπράβοpilotos έγραψε:Αγαπητοί αδελφοί,
Εγώ πάντωςtheodora έγραψε:Σας το λέω και το υπογράφω, πως όποιος με αποκαλέσει «νεαρά Θεοδώρα» θα τον νυμφευτώ πάρ΄αυτα! (εφόσον έχει πάρει την άδεια από την μαμά, τον μπαμπά, τα αδέλφια του, και τους κολλητούς του)
![]()
![]()
σε καλό μου σήμερα!!!