Κι ύστερα λένε για τον Θεσσαλονίκης

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

καλά κάνουν οι μητροπολίτες και μιλάνε με αυτόν τον τρόπο.. για να ξυπνήσουμε και λίγο...
ο καιρός γαρ εγγυς
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

.... Περί Οικουμενισμού, για το Σκοπιανό, για τη Θράκη, για το Κυπριακό, για το Βορειοηπειρωτικό, για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, για το μάθημα των θρησκευτικών.

Για το Χριστό είπε τίποτε;
jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από jimysn »

Χριστός????????? μια λέξη που μόνον στα λεξικά υπάρχει....ή μήπως κι εκει διεγράφη ως ανεπιθύμητος???
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

προσωπικως συνταυτιζομαι και συμφωνω απολυτως με τις αποψεις και του αγιου Θεσσαλονικης και του αγιου Κονιτσης!
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

:tongue2:
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

οι ηγέτες πρεπει και γνωμη να εχουν και να την λένε φωναχτά δυνατα και καθαρά.ο Μητροπολίτης ειναι εκκλησιαστικός ηγέτης και πρεπει να καθοδηγεί το ποιμνιο .Σε όποιον δεν αρέσει οι θύρες ειναι ανοικτές και όπως φευγει στο "νίκα τοις βασιλευσι " που ενοχλει ορισμενους ετσι ας φυγει και μακρυά απο τα λόγια της Αλήθειας.Ο πονηρός και οι υπηρέτες του μπορει να ενοχλουνται απο την γλώσσα της αλήθειας αλλά δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε για αυτο
Δυστυχώς ο Μητροπολιτης εχει δίκιο ,μακάρι τα πραγματα για την χώρα μας να ηταν καλύτερα
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Αγαπητά μου αδέλφια,

νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουμε το εξής. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και συγκινείται από διαφορετικά θέματα. Αυτό συμβαίνει και μέσα στην Εκκλησία. Και γι'αυτό φρόντισε ο Άγιος Θεός να στείλει κάθε είδους Επισκόπους και ιερείς, ώστε ο καθένας από αυτούς να συγκινεί και να προσελκύει στην Εκκλησία τους αντίστοιχους ανθρώπους.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος των πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών ( αλλά και μεγάλο μέρος των λιγότερο εκκλησιαζομένων ανθρώπων ) συγκινείται από τα εθνικά θέματα, ιδίως δε όσοι κατοικούν στις παραμεθόριες περιοχές.

Αν δεν υπήρχαν φωνές μέσα στην Εκκλησία, όπως του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και του Κονίτσης, να είστε σίγουροι ότι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων μπορεί να παρασύρονταν είτε στον νεοπαγανισμό είτε στις διάφορες παλαιοημερολογίτικες ομάδες. Ξέρετε πόσα αρνητικά σχόλια έχουν ακουστεί από απλούς ανθρώπους που έβλεπαν τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη στο Βατικανό ; Ξέρετε πόσα αρνητικά σχόλια υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα για την αφωνία του Αρχιεπισκόπου μας στα εθνικά θέματα ; Ξέρετε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Πατριάρχη μας , γιατί αρκετοί( που δεν είναι οι ίδιοι του παλιού ημερολογίου ), λένε ότι αγκαλιάζεται με τους παπικούς και το ΠΣΕ και καταδιώκει τους ζηλωτές παλαιοημερολογίτες που είναι έχουν την ίδια πίστη με εμάς ;

Πράγματι ο Μητροπολίτης Κονίτσης ( στη πιο φτωχή Μητρόπολη της Ελλάδας ) έχει υπό την αιγίδα του δύο πατριωτικές οργανώσεις , την ΣΦΕΒΑ και τον ΠΑΣΥΒΑ ( και όχι εθνικιστικές , όπως, λανθασμένα, έγραψε ο αγαπητός αδελφός μου filotas ).

Οι δύο αυτές οργανώσεις για την προστασία των ΔΙΚΑΙΩΝ του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες ανθρωπιστικές αποστολές μέσα στη Βόρειο Ήπειρο, έχουν χτίσει Ορθόδοξη Εκκλησία στη Πολένα Κορυτσάς, έχουν χρηματοδοτήσει ( εδώ και 15 χρόνια ) τη λειτουργία δεκάδων φροντιστηρίων εκμάθησης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ( δωρεάν ) σε όλη τη Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανία, βοήθησαν στη δημιουργία ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στη Κορυτσά, όπου διδάσκουν και εκπαιδευτικοί της Ορθ. Αδελφ Χριστιανική Ελπίς, οι οποίες παράλληλα κάνουν και κατηχητικό έργο, σε μια πόλη που προσπαθούν ( και εκεί ) να εισβάλλουν αμερικανόφερτες αιρέσεις ( όπως κάνουν σε όλη τη Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανία )

Ταυτόχρονα, η Μητρόπολη Κόνιτσας, με το υστέρημα του απλού λαού από όλη την Ελλάδα, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ελληνική μεθόριο και έχει να επιδείξει λαμπρά μοναστηριακά κέντρα, ενώ λειτουργεί ραδιοφωνικό σταθμό που ακούγεται και μέσα στη Βόρειο Ήπειρο, αλλά και σε όλη την Ήπειρο, προς δόξαν Θεού.

Κατά συνέπεια ο λόγος του Μητροπολίτη Κονίτσης είναι λόγος εθνικός και θρησκευτικός, που δεν φοβάται συμβιβασμούς και δεν γνωρίζει από εκκλησιαστικές διπλωματίες, γι'αυτό και συγκινεί και προσελκύει δεκάδες, εκατοντάδες πιστούς( και αρκετούς νέους ) από όλη την Ελλάδα, στη Κόνιτσα ( στην εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού )και στο Μολυβδοσκέπαστο, με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, αλλά και στο παγκόσμιο προσκήνυμα των Βορειοηπειρωτών και Ηπειρωτών στο τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού.

Η Εκκλησία του Χριστού είναι ένα απέραντο περιβόλι, γεμάτο πολύκαρπα δέντρα και ωδικά πουλιά. Άλλοι συγκινούνται από έναν Χριστόδουλο, έναν Σεβαστιανό, έναν Άνθιμο, έναν Ανδρέα ( της Κόνιτσας ). Άλλοι συγκινούνται από έναν Ιερώνυμο, έναν Ιγνάτιο κλπ. Ας αφήσουμε στο χέρι του Θεού το πως θα φέρει κοντά στην Εκκλησία τους ανθρώπους, είτε έχουν ευαισθησία στα εθνικά θέματα, είτε όχι,είτε είναι αρνητικοί στους διαλόγους με ετερόδοξους, είτε είναι θετικοί.

( http://www.sfeva.gr/ )
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά τη λειτουργία φροντιστηρίων ελληνικής γλώσσας στη Βόρειο Ήπειρο, μπορούν να δουν πληροφορίες εδώ : ( http://www.sfeva.gr/AC514566.el.aspx )

( http://www.imdpk.gr/ )
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά τη φτωχότερη Μητρόπολη της Ελλάδας μπορούν να δουν εδώ τις ανάγκες της στη λειτουργία φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και στην οικοδόμηση νέου μοναστηριού.
( http://imdpk.gr/index.php?option=com_co ... &Itemid=41 )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Shubik
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Shubik »

Πραγματικά δεν έχω καμία όρεξη να έρθω σε αντιπαράθεση για το λόγο που πρέπει να έχει ένας Μητροπολίτης. Ο μόνος λόγος που έγραψα ήταν για να τονίσω πως οι μητροπολίτες στις εθνικιστικές του κορώνες δεν εκφράζουν το σύνολο των πιστών της Εκλλησίας όπως πρόσφατα επικαλέστηκε ο Άνθιμος. Νομίζω πως ο Χριστός ήταν σαφέστατος στις εντολές που έδωσε στους μαθητές Του για τη διδασκαλία του Νόμου του Θεού. Από κει και πέρα χαίρομαι που έχουμε αρχιεπίσκοπο τον Ιερώνυμο και δε δέχομαι κανένας να μου δείχνει την πόρτα.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Μα, αγαπητέ αδελφέ, είναι εθνικιστικές κορώνες το να λέμε ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες ; Δεν έχουμε καμία διάθεση να έρθουμε σε ρήξη με τους Σκοπιανούς, αλλά εμείς προκαλούμε ; Να σωπάσουμε και να δεχτούμε όλα όσα ζητάνε ; Εγώ δεν είμαι Μακεδόνας, αλλά κατοικώ στη Μακεδονία και σέβομαι και συμμερίζομαι την αγωνία των κατοίκων της Μακεδονίας. Αν ονομαστούν οι Σκοπιανοί "Μακεδόνες" , τα 3 εκατομμύρια των Ελλήνων Μακεδόνων στη Βόρεια Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, χάνουν τη ταυτότητά τους. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε ;

Συγγνώμη, αλλά αν είναι εθνικισμός το να ζητάμε τα εθνικά μας δίκαια, τότε αυτοί που έγιναν έθνος από τον Τίτο, πριν 60 χρόνια, τι κάνουν; Ενώ έχουν άδικο, βλέπεις πως σκούζουν και πως έχουν ξεσηκώσει το κόσμο; Αν εσύ ήσουν Αφρικανός ή Ασιάτης και έβλεπες τους Σκοπιανούς να φωνάζουν για την ονομασία τους και τους Έλληνες να σιωπούν ή να συμβιβάζονται, ποιος θα έλεγες ότι έχει δίκιο ; Μη μου πεις ότι θα έψαχνες να βρεις τη καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

Δεν ξέρω που κατοικείτε όσοι μιλάτε για "εθνικιστικές "κορώνες, αλλά νομίζω δεν έχετε ενσυναίσθηση των αγωνιών των κατοίκων της Μακεδονίας.Και ο Χριστιανός πρέπει να συμπαρίσταται στον αδελφό του που ζει την όποια δοκιμασία. Στη τελική, πάντως, οι πόρτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας είναι ανοιχτές για όλους, είτε συμφωνούν με τον ένα Επίσκοπο, είτε με τον άλλον.

Να σου υπενθυμίσω, όμως, ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Ζακύνθου ( την εποχή που Αρχιεπίσκοπος ήταν ο κυρός Χριστόδουλος ), ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δεν είναι πάσης Ελλάδος, αλλά μόνο της περιοχής Αθηνών,πράγμα στο οποίο συμφωνούσε και ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης και ο τότε Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος και έτσι τον προσφώνησε και ο Πατριάρχης μας στο Φανάρι. Πράγμα που σημαίνει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι αυτοκέφαλη, αλλά ακέφαλη. Με βάση αυτή τη λογική είναι λογικό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών να ασχολείται με τις εσωτερικές υποθέσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να μην παίρνει θέση για τα εθνικά θέματα. Τι εθνικά προβλήματα, άραγε, να απασχολούν το Κολωνάκι, το Ψυχικό και τις άλλες παραμεθόριες περιοχές της Αρχιεπισκοπής ;
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Άβαταρ μέλους
kokostur
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kokostur »

pilotos έγραψε:Μα, αγαπητέ αδελφέ, είναι εθνικιστικές κορώνες το να λέμε ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες ; Δεν έχουμε καμία διάθεση να έρθουμε σε ρήξη με τους Σκοπιανούς, αλλά εμείς προκαλούμε ; Να σωπάσουμε και να δεχτούμε όλα όσα ζητάνε ; Εγώ δεν είμαι Μακεδόνας, αλλά κατοικώ στη Μακεδονία και σέβομαι και συμμερίζομαι την αγωνία των κατοίκων της Μακεδονίας. Αν ονομαστούν οι Σκοπιανοί "Μακεδόνες" , τα 3 εκατομμύρια των Ελλήνων Μακεδόνων στη Βόρεια Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, χάνουν τη ταυτότητά τους. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε ;

Συγγνώμη, αλλά αν είναι εθνικισμός το να ζητάμε τα εθνικά μας δίκαια, τότε αυτοί που έγιναν έθνος από τον Τίτο, πριν 60 χρόνια, τι κάνουν; Ενώ έχουν άδικο, βλέπεις πως σκούζουν και πως έχουν ξεσηκώσει το κόσμο; Αν εσύ ήσουν Αφρικανός ή Ασιάτης και έβλεπες τους Σκοπιανούς να φωνάζουν για την ονομασία τους και τους Έλληνες να σιωπούν ή να συμβιβάζονται, ποιος θα έλεγες ότι έχει δίκιο ; Μη μου πεις ότι θα έψαχνες να βρεις τη καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

Δεν ξέρω που κατοικείτε όσοι μιλάτε για "εθνικιστικές "κορώνες, ...
Μπράβο πιλότε. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Βλέπεις και τον γέρο του Μοριά για επικίνδυνο της Ελλάδος τον κατηγόρησαν τα "ταγκαλάκια" της άλλοτε "εθνικής πολιτικής" μας.

Έτσι και σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν ...ταγκαλάκια!
strumfi έγραψε: :tongue2:
Ου γαρ εισι δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμι εν μέσω αυτών. (Ματθ.18,20)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”