Συνάντηση μελών στην ΕΥΒΟΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2008!

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

Κρίμα Γεώργιε.
Για να δούμε θα την οργανώσουμε επιτέλους την συνάντηση στην Εύβοια.
orer
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από orer »

agiooros έγραψε:Κρίμα Γεώργιε.
Για να δούμε θα την οργανώσουμε επιτέλους την συνάντηση στην Εύβοια.
Προεδρε..
ισως ερθω , ΝΑ ερθω ? κυριε νικολαε....
αφου θα παμε οσιο δαυιδ..
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Καλώς σας βρήκα πάλι! Βέβαια θα λείψω από το μεσημέρι της Παρασκευής 22/8 έως και την Κυριακή 31/8 (η Τήνος να είναι καλά), αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε!
Η πρόσκληση ισχύει κανονικά! Θα φουλάρουμε βέβαια τις επόμενες εβδομάδες μια και τώρα πολλοί λείπουν σε άδειες!
Ευκαιρία να δούμε και τον Διαχειριστή, αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, με την ωραία φωνή (στο κύριε ελέησον πρός το παρόν, γιατί μόνον αυτό έχει μάθει).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

Λοιπόν πριν δυο μέρες ήμουν στον όσιο Δαυίδ και στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο.
Ρώτησα για τις 13-9-2008 και μου είπαν ότι αν είναι μέχρι 5 άτομα που θέλουν να μείνουν στο μοναστήρι δεν υπάρχει πρόβλημα εάν θέλουν περισσότερα άτομα να τους πάρουμε τηλέφωνο.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Επιθυμώ πάρα πολύ να έρθω κι εγώ μαζί σας αλλά έχω ένα μικρό πρόβλημα προσανατολισμού (αδιαφορία να είναι.......... χαζολόι στον δρόμο......... τι να πώ...)
Τις περισσότερες φορές για αλλού ξεκινάω και αλλού καταλήγω (σοβαρολογώ). Εσείς θα είσαστε στον Όσιο Δαυίδ και εγώ θα είμαι σε άλλο μοναστήρι σε κάποια άλλη βουνοκορφή. Εάν μου δείξει κάποιος ακριβώς το σημείο σε ένα χάρτη, θα ήθελα να έρθω κι εγώ (? !)
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
prokopi
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από prokopi »

Εάν και εφόσον η συνάντηση στην Εύβοια θα έχει κατεύθυνση προς τα βόρεια, μια πολύ σημαντική ημερομηνία είναι και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη (27-28/09/2008) όπου στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο εορτάζεται η ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού και γίνεται η μικρή περιφορά του Ιερού λειψάνου του Όσίου.

Το μόνο ίσως πρόβλημα θα είναι η διαμονή στον ξενώνα του Προσκυνήματος, σημειώνοντας όμως ότι ο κόσμος δεν είναι υπερβολικά πολύς όσο στη μνήμη του.

Σημείο συνάντησης γι΄αυτούς που θα περάσουν απ' τον πορθμό του Ευρίπου, θα μπορούσε να είναι ο κόμβος έξω απ' τα Ψαχνά (32χλμ. πριν το Προκόπι- Όσιου Ιωάννη Ρώσσο) όπου υποχρεωτικά περνά κανείς προκειμένου να κατευθυνθεί στην Βόρεια Έυβοια. Μάλιστα 1,5χλμ μετά τον κόμβο Ψαχνών και με κατευθύνση τη Β. Εύβοια, στην δεξια πλευρά και σε απόσταση 4χλμ. από τον κεντρικό δρόμο είναι η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάνννου του Καλυβίτου, όπου θα μπορούσατε να καθίσετε να ξεκουραστείτε πριν την ανάβαση του βουνού. Εναλακτικά υπάρχουν πολλές ταβέρνες, μέσα στο πράσινο, όπου θα μπορούσατε να κάνετε ένα διάλλεμμα.

Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω την ύπαρξη της ιστορικής Ι.Μ Γαλατάκη (Αγίου Νικολάου) όπου για να την επισκευφθεί κανείς πρέπει να μπεί μέσα στη Λίμνη και από κει να ακολουθήσει μια καταπληκτική διαδρομή 13χλμ. (χωματόδρομος αλλά σε άριστη κατάσταση - δεν υπάρχει καμιά δυσκολία και επιβάρυνση για τα αυτοκίνητα) δίπλα στον Ευβοϊκό.

Για οποιαδήποτε απορεία ή περαιτέρω πληροφορία θα ήταν χαρά μου να σας βοηθήσω να οργανώσετε την εκδρομή σας στην Πατρίδα μου.

Θοδωρής
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

theodora έγραψε:Επιθυμώ πάρα πολύ να έρθω κι εγώ μαζί σας αλλά έχω ένα μικρό πρόβλημα προσανατολισμού (αδιαφορία να είναι.......... χαζολόι στον δρόμο......... τι να πώ...)
Τις περισσότερες φορές για αλλού ξεκινάω και αλλού καταλήγω (σοβαρολογώ). Εσείς θα είσαστε στον Όσιο Δαυίδ και εγώ θα είμαι σε άλλο μοναστήρι σε κάποια άλλη βουνοκορφή. Εάν μου δείξει κάποιος ακριβώς το σημείο σε ένα χάρτη, θα ήθελα να έρθω κι εγώ (? !)

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!......
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

χμ.....
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Θα έρθεις κι εσύ Χαραλάμπη;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

aposal έγραψε:Θα έρθεις κι εσύ Χαραλάμπη;
ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ.

Ο ' ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟΣ'.......
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”