Προβληματισμός περί γάμου

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

αυτη τη συζήτηση την ειχα με μια ξαδελφη μου η οποια δυσκολευετε να παντρευτει και δυστυχως εχει χασει την ελπιδα της, πρεπει Δομνα να μη χασεις τη πιστη σου οτι θα γινει!! εδω ειναι το μυστικο! να πιστεψεις οτι ο Θεος θα βοηθησει και θα βρεθει και για σενα ο καταλληλος συντροφος! να μην ολιγοπιστουμε, να το δεις θετικα να προσευχεσε να βρεις εναν συντροφο, να λες στη προσευχη σου να σε φωτισει ο Θεος να διακρινεις οτι ειναι αυτος!Οσο για την εμφανιση παν μετρον αριστον λιγη προσοχη δεν βλαπτει,δεν λεμε να γινεις καραγκιοζης ,πως λες για τον φιλο σου τον γερμανο οτι εχει λιγο παραπανω κιλα εε..και δεν σου αρεσει ετσι και οι αντρες αν δουν μια γυναικα με το ..φρυδι ..δασος και το ποδι..Γιουγκοσλαβας δεν τους αρεσει, η το ντυσιμο να ειναι απο τη δεκαετια του 70 πως να το κανουμε ..συν Αθηνα..οπως λεμε
το βασικο βεβαια σε εναν γαμο (οπως εγραψαν και οι αλλοι αδελφοι) δεν ειναι ουτε η καλογιμνασμενοι κοιλιακοι ουτε το μαλλι στη τριχα ουτε τα φτιασιδια αλλα η αγαπη ο σεβασμος και να πονας τον ανθρωπο σου καθε μερα καθε στιγμη! ο Θεος δεν αφηνει τα παιδια του ακουει της προσευχες μας και σε σενα θα γινει!!!
και οπως ελεγε η γιαγια μου " ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ"(εννοωντας τον γαμο αυτος που σε θελει και οχι αυτος που δεν σε θελει να θελεις)
με αγαπη Δεσποινα
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

και οπως ελεγε η γιαγια μου " ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ"(εννοωντας τον γαμο αυτος που σε θελει και οχι αυτος που δεν σε θελει να θελεις) .

Ναι, αλλά εαν παντρευτώ κάποιον που δεν τον αγαπώ τότε εν ημέρα κρίσεως όταν ο Θεός θα μου ζητήξει λόγο για τον γάμο μου, τότε θα μπορώ να δικαιλογηθώ λέγοντας Του ότι πως να πάει καλά ο γάμος μου αφού ήταν θέλημα Σου να παντρευτώ κάποιον που δεν αγαπούσα .

Παιδιά, εύχομαι να μην είναι βλασφημία αυτό που λέω.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Domna έγραψε:Ναι, αλλά εαν παντρευτώ κάποιον που δεν τον αγαπώ τότε εν ημέρα κρίσεως όταν ο Θεός θα μου ζητήξει λόγο για τον γάμο μου, τότε θα μπορώ να δικαιλογηθώ λέγοντας Του ότι πως να πάει καλά ο γάμος μου αφού ήταν θέλημα Σου να παντρευτώ κάποιον που δεν αγαπούσα .
Νομίζω πως ο Θεός, μας ζητάει το λόγο για τις αμαρτίες μας και σ' αυτές δεν υπάρχει δικαιολογία. Η μετανοούμε ειλικρινά, τις εξομολογούμαστε και φεύγουν, ή παραμένουν στην καμπούρα μας.
Και ποιός σου είπε ότι ο Θεός θα ήθελε να παντρευτείς τον συγκεκριμένο; 'Έχω την άποψη πως ο Θεός θέλει από σένα να είσαι τύπος και υπογραμμός με αυτόν που θα παντρευτείς (και θα ευλογήσει ο Ίδιος) όποιος και να είναι αυτός.
Το ποιός θα είναι, δηλαδή ποιον θα επιλέξεις τελικά, είναι όλη αυτή η συζήτηση που κάνουμε. Προφανώς κάποιος με τον οποίο θα ήθελες να κάνεις παιδιά, κάποιος με τον οποίο θα ήθελες να γεράσεις.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Απόστολε, έχεις δίκαιο . Εγώ θα ήθελα κάποιον με τον όποιο θέλω και να κάνω παιδιά και να γεράσω εαν φυσικά είναι θέλημα Θεού.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Παμε στα παντα με οδηγο την κοινη λογικη και τις εντολες του Χριστου, οσοι μπορουν δηλαδη, βρες ενα ανθρωπο που σου αρεσει εξωτερικα&εσωτερικα να παντρευτεις, εαν δεν σε προσεχει ενας που σου αρεσει κοιτα για καποιον αλλον, ψαξε και αλλου εκτος εκκλησιας μπορει ο Θεος να εχει σχεδιο να φερεις τον αλλο στον δρομο του :lmao: :razz: :razz: :razz:

Μα φυσικα, μη χασουμε την Βασιλεια των ουρανων ειναι το θεμα....:razz: :razz:
"Ἀκουσόμεθά σου πάλιν περὶ τούτου........ "
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Πάνο, και εγώ αυτό σκέφτηκα. Κάποτε ήθελα να έχει σχέση με την εκκλησία αυτός που θα παντρευτώ. Τώρα όμως άλλαξα γνώμη. Δεν με νοιάζει καθόλου εαν δεν έχει σχέση αλλά εύχομαι τουλάχιστον να είναι καλό παιδί. Μια φορά τον χρόνο έρχεται στην ορθόδοξη αδελφότητα στην οποία είμαι μέλος ο πρωτοσύγκελος και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιάτιστα π. Εφραιμ στην Γερμανία και σε μια ομιλία του μας είπε ότι ένας άνρθρωπος της εκκλησίας δεν σημαίνει ότι κάνει και για γάμο .
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Σχέσεις: πόσες φορές δεν ανοίξαμε τέτοια κουβέντα και πόσες θα ξανανοίξουμε !

Ανεξάρτητα απο το εάν είσαι κοσμικός ή εκκλησιαστικός το ενδιαφέρον σε αμφότερες τις πλευρές αμείωτο, πάντα με τις επιμέρους διαφοροποιήσεις εν ενεργεία.

Τα ερωτήματα απο εκκλησιαστικής πλευράς κλασσικά:

1) Πως να λύσω το φλέγον θέμα που με απασχολεί ήτοι "θέλω σύντροφο", που εν προκειμένω στο χώρο μας λέγεται θέλω να παντρευτώ, με την απαραίτητη υποσημείωση, "επιθυμώ την τεκνοποιία".

2) Πως να προσεγγίσω τον/την υποψήφιο/α;

3) Μπορώ να βάφομαι; Δεν θα περάσω τα τελώνια της χρωματο..... έχει απο βιβλίο σε βιβλίο διάφορα ονόματα.

4) "Παντρεύομαι πάτερ μπορώ έστω κατ΄εξαίρεση σαν νύφη να βαφτώ";

ή αλλιώς: "Παντρεύομαι και θα βαφτώ; Πως να το πω στον κύκλο μου που συνέχεια τονίζαμε τον σχετικό δαίμονα του ..."μακιγιάζ" που όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε συμφωνούσαμε γιατί έπρεπε να συμφωνούμε με τα σχετικά κατεστημένα πως είναι ανεπίτρεπτο το βάψιμο";

5) Είναι καλό ή εκ του πονηρού ο έρωτας; Είναι προϋπόθεση ο έρωτας ή τελικά είναι εκ του πονηρού και πρέπει να κοιτάμε να είναι καλό παιδί;

6) Η ερωτική επιθυμία είναι φυσιολογική; Πάτερ μου για τεκνοποιία επιτρέπεται και μόνο σε καθορισμένες ημέρες;

Όλα τα παραπάνω κλασσικά ερωτήματα προέρχονται απο πραγματικές περιπτώσεις που είναι τακτικότατες στον χώρο ως φαίνεται, τουλάχιστον σε πανελλήνιο χριστιανικό επίπεδο και συνήθως "μεταφράζονται", κουβαλάν τις εξής αναστολές και λαμβάνουν πληρωμένες ή τετριμένες απαντήσεις απο τους πνευματικούς.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΑ....
ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΜΑΤΑΙΑ..........
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝΟΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ..............

ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ....ΚΑΙ
ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΔΕΡΦΟΥ

ΟΜΩΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΤΥΡΒΑΖΕΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΑ ΑΡΚΕΙ.......... ΕΝΟΣ ...... ΕΣΤΙ ΧΡΕΙΑ((ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ))

ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΠΕΡΔΕΨΑ????
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΓΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.....

ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΙ ΟΧΙ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΗ ΤΩΡΑ....

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.......Η ΑΛΛΗ ΖΩΗ
ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΔΩ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ
:)
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Απάντηση