Ο Αποστολος Δομνα εχει μια τοσο γλυκια συζηγο ,γι αυτο να τον ακους τι λεει.Εγω συμφωνω μαζι σου Αποστολε.Ακουω πολυ συχνα ,οι αντρες να λενε οτι μετα που παντρευτηκε ενα ζευγαρι ,η γυναικα αφησε εντελως τον εαυτο της και δεν την νιαζει τιποτα.Να ομως που και ο αντρας θελει καπου καπου να δει τη γυναικα του περιποιημενη και χαμογελαστη.Γιατι οσο να ειναι αισθανονται και αυτοι ποιο ωραια και μας καμαρωνουν και λιγακι ...ετσι στα κρυφτα .Οι αντρες ειναι μαλλον σαν μικρα παιδιαaposal έγραψε:Και οι παντρεμένες, καλόν είναι να διατηρούνται σε μια καλή εμφανισιακή κατάσταση, γιατί υπάρχουν πλέον πολλές κοπέλες που την πέφτουν σε παντρεμένους και ο σύζυγος αν δεν έχει ισχυρές αντιστάσεις, θα γίνει - κάποια στιγμή - θύμα τους. Η ευθύνη βαραίνει φυσικά τον σύζυγο, αλλά ας βοηθήσουν και οι παντρεμένες τους συζύγους τους με τον να παραμείνουν αρεστές (τουλάχιστον να μην προβάλλεται αυτό ως δικαιολογία). Αυτό ισχύει και αντίστροφα και έχει να κάνει εκτός από την εμφάνιση ΚΑΙ με τη συμπεριφορά. Οι εποχές είναι δύσκολες, οι πειρασμοί δεν έχουν τέλος και γι' αυτό οι σύζυγοι πρέπει να έχουν καλή επικοινωνία και αλληλοβοήθεια.Domna έγραψε:Ετσι και άλλιως δεν μπορώ να κοιτάω μόνο αυτά γιατίαλλιώς θα νιώθω ως ένα απλό άδειο σκεύος χωρίς αρετές . Τι θα έχω να προσφέρω τότε στον άντρα μου ; Τα πάθοι μου ;;
Δυστυχώς στην σημερινή εποχή ο κόσμος κοιτάει πολύ την ωραία εμφάνιση , ακόμα και καλά παιδιά , πρέπει δηλαδή οι κοπέλλες να βάφονται για να τις βρίσκουν όμορφες .
Προβληματισμός περί γάμου
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Οχι, αυτό δεν ξεστομίζω, δηλαδή να λέω : Θέε μου , εγώ πότε θα παντρευτώ ; αλλά ούτε και γογγύζω , απλά έχω μια αγωνία μέσα μου το εαν βρεθεί τελικά ένα παλικάρι το οποίο να το αγαπήσω αλλά και να με αγαπήσει γιατί δεν ξέρω γιατί αλλά δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος που θα αγαπήσω αλλά και να με αγαπήσει . 
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εισαι πολυ γλυκος ανθρωπος ,αλα νομιζω τα καλα σου λογια δεν τα αξιζωtheodnot έγραψε:smarti μου, σε θαυμαζω για την αγαπη των λογων και των γραφομενων σου και τον απλο τροπο που ξερεις να νουθετεις τους αλλους (σιγουρα εισαι πολυ στοργικη μανα).
domna μου, μου αρεσει πολυ η αγνοτητα της ψυχης σου και οι προβληματισμοι σου (που μονο καθαρη καρδια δειχνουν)
καλή μου, το βαψιμο του προσωπου ( ελαφρό) , τα σκουλαρικια και η περιποιηση της γυναικας απλα ειναι τα "πρωτα οπλα της" για να προσελκυσει ατομα του αντιθετου φυλου. Επειτα η ψυχη και η καλοσυνη θα χτισουν και θα κρατησουν τη σχεση. Μην αγχωνεσαι για τιποτα , συμβουλεψου τον πνευματικο σου και μην προβληματιζεις τον ευατο σου.
Το βαψιμο, η πολυ περιποιηση, το πολυ φτιαξιδι δεν κρατουν γαμους και σχεσεις... η αγαπη , η υποχωρηση και η κοινη πνευματικη ζωη ομως αποτελουν σιγουρα τα θεμελια μια σχεσης και αργοτερα ενος ευτυχισμενου γαμου. Αποψη μου, βεβαια, ταπεινη και αν θελεις την ακους , περιποιησου , βαλε σκουλαρικια ( διακριτικα) ( στο μετρο βεβαια που σου επιτρεπει η αξιοπρεπεια σου και ο πνευματικος ), κανε προσευχη και ο Θεος την στιγμη που Αυτος θα την θεωρει καταλληλη για σενα, θα σου φερει κοντα σου , τον μελλοντικο συντροφο της ζωης σου ( επιγειας και ουρανιας). -Βεβαια ολα αυτα μπορει να γινουν και χωρις βαψιμο και σκουλαρικια ( οπως η κοπελα που ανεφερες) γιατι αγνωστη σε εμας τους ανθρωπους η Θεληση του Θεου-
Να ειστε καλα και να πορευεστε παντα με την ευλογια και τη φωτιση του Θεου.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σμαρώ μου, στον Απόστολο δίνω πάντα πολύ προσοχή το τι λέει γιατί διαπίστωσα ότι είναι ένα πολύ τίμιο παλικάρι και σωστός λεβέντης , όπως είναι όλα τα παλικάρια εδώ στο φόρουμ . Να τον χαίρεται η σύζυγος του .
Domna έγραψε:Δυστυχώς δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στον Θεό και ούτε και υπομονή
Aγαπητή Δόμνα μπορεί να το αναφέρεις σαν σχήμα λόγου ή απογοήτευσης .... αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά από τα παραπάνω γραφόμενά σου ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Προβληματίζεσαι, απογοητέυεσαι καμιά φορά από τους γύρω σου, από τον ευατό σου .... αλλά πάντα θα κοιτάξεις ψηλά και θα πεις να γίνει το θέλημά Του.
..... Μακάρι να είχα προβληματιστεί κι εγώ τόσο πολύ στο θέμα του γάμου και να είχα μάθει όλα αυτά που τώρα έχουν σμιλεύσει θα έλεγα σωστά την προσωπικότητά μου.
Ο παρορμιτισμός, το άγχος, οι αδυναμίες σπρώχνουν καμιά φορά τους ανθρώπους σε λάθος επιλογές...... οπότε και τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παλέψεις τα δικά σου λάθη τον ευατό σου τον ίδιο να τα βρεις μαζί του και να μπορέσεις να δεχτείς κοντά σου έναν άλλο άνθρωπο που σίγουρα θα έχει τις δικές του αδυναμίες, τα δικά του πάθη και ούτω καθ' εξής....... ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΘΕΟ!!!!!!!
Πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται κανείς τον άνεμο, που κινείται ακατάπαυστα, πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται όσα χαράζουν τα παιδιά πάνω στην άμμο, όταν παίζουν, παρά την ανθρώπινη ευτυχία.
Αγιος Γρηγοριος Θεολογος
Αγιος Γρηγοριος Θεολογος
-
theodnot
- Βασικός Αποστολέας

smarti έγραψε:Εισαι πολυ γλυκος ανθρωπος ,αλα νομιζω τα καλα σου λογια δεν τα αξιζωtheodnot έγραψε:smarti μου, σε θαυμαζω για την αγαπη των λογων και των γραφομενων σου και τον απλο τροπο που ξερεις να νουθετεις τους αλλους (σιγουρα εισαι πολυ στοργικη μανα).
domna μου, μου αρεσει πολυ η αγνοτητα της ψυχης σου και οι προβληματισμοι σου (που μονο καθαρη καρδια δειχνουν)
καλή μου, το βαψιμο του προσωπου ( ελαφρό) , τα σκουλαρικια και η περιποιηση της γυναικας απλα ειναι τα "πρωτα οπλα της" για να προσελκυσει ατομα του αντιθετου φυλου. Επειτα η ψυχη και η καλοσυνη θα χτισουν και θα κρατησουν τη σχεση. Μην αγχωνεσαι για τιποτα , συμβουλεψου τον πνευματικο σου και μην προβληματιζεις τον ευατο σου.
Το βαψιμο, η πολυ περιποιηση, το πολυ φτιαξιδι δεν κρατουν γαμους και σχεσεις... η αγαπη , η υποχωρηση και η κοινη πνευματικη ζωη ομως αποτελουν σιγουρα τα θεμελια μια σχεσης και αργοτερα ενος ευτυχισμενου γαμου. Αποψη μου, βεβαια, ταπεινη και αν θελεις την ακους , περιποιησου , βαλε σκουλαρικια ( διακριτικα) ( στο μετρο βεβαια που σου επιτρεπει η αξιοπρεπεια σου και ο πνευματικος ), κανε προσευχη και ο Θεος την στιγμη που Αυτος θα την θεωρει καταλληλη για σενα, θα σου φερει κοντα σου , τον μελλοντικο συντροφο της ζωης σου ( επιγειας και ουρανιας). -Βεβαια ολα αυτα μπορει να γινουν και χωρις βαψιμο και σκουλαρικια ( οπως η κοπελα που ανεφερες) γιατι αγνωστη σε εμας τους ανθρωπους η Θεληση του Θεου-
Να ειστε καλα και να πορευεστε παντα με την ευλογια και τη φωτιση του Θεου.
smarti σιγουρα τα αξιξεις!!!!( ΞΕΡΩ ΕΓΩ)
domna μου θα σου πω παλι και ξανα και ξανα υπομονη , προσευχη και εμπιστοσυνη στην προνεια του Θεου... οταν σε πιανουν τετοιες σκεψεις μονο αυτα να σκεφτεσαι και να χαιρεσαι που εμεις οι ελαχιστοι μπορουμε να αξιζουμε τοση αγαπη , καλοσυνη και ελεος απο το ΘΕΟ.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτός που σε αγαπάει περισσότερο από οποιοδήποτε παληκάρι σε αγαπήσει ποτέ, είναι ο Θεός. Είναι δυνατόν Αυτός να μην ξέρει τι χρειάζεσαι και να μην σου το δώσει;Domna έγραψε:Οχι, αυτό δεν ξεστομίζω, δηλαδή να λέω : Θέε μου , εγώ πότε θα παντρευτώ ; αλλά ούτε και γογγύζω , απλά έχω μια αγωνία μέσα μου το εαν βρεθεί τελικά ένα παλικάρι το οποίο να το αγαπήσω αλλά και να με αγαπήσει γιατί δεν ξέρω γιατί αλλά δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος που θα αγαπήσω αλλά και να με αγαπήσει .
Πρέπει να Του δείξεις εμπιστοσύνη και - κατά την άποψή μου - η αγωνία αυτή που έχεις να γίνει αγωνία για το εάν είσαι καλή Χριστιανή! Το Ευαγγέλιο αναφέρει ένα πράγμα πρέπει να μας ανησυχεί : το πώς θα αποκτήσουμε την Βασιλεία των Ουρανών! Για τα υπόλοιπα ας έχουμε ΠΛΗΡΗ εμπιστοσύνη στον Κύριό μας (που είναι και ένδειξη του πόσο κοντά Του είμαστε)!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
"32 θέλω δε υμάς αμερίμνους είναι. ο άγαμος μεριμνά τα τού Κυρίου, πώς αρέσει τώ Κυρίω· 33 ο δε γαμήσας μεριμνά τα τού κόσμου, πώς αρέσει τή γυναικί. 34 μεμέρισται και η γυνή και η παρθένος. η άγαμος μεριμνά τα τού Κυρίου, ίνα ή αγία και σώματι και πνεύματι· η δε γαμήσασα μεριμνά τα τού κόσμου, πώς αρέσει τώ ανδρί." (κορινθ. Α κεφ. 5, 32-34)
Μετάφραση:
"32 Θέλω να είσαστε χωρίς μέριμνες. Ο άγαμος φροντίζει μόνο τα του Κυρίου, δηλαδή πως να αρέσει στον Κύριο, 33 ο παντρεμένος όμως φροντίζει και αυτά που αφορούν την παρούσα ζωή. πως δηλαδή να ευχαριστήσει τη γυναίκα του. 34 Η ίδια διαφορά υπάρχει υπάρχει ανάμεσα σε μια παντρεμένη γυναίκα και σε μια παρθένο. Η ανύπανδρη φροντίζει τα του Κυρίου, πως δηλαδή να είναι αγία και στο σώμα και στην ψυχή, η παντρεμένη όμως φροντίζει κι αυτά που αφορούν την παρούσα ζωή. πως δηλαδή να ευχαριστήσει τον άνδρα της."
Όπως βλέπουμε ο Απόστολος Παύλος θεωρεί δεδομένο ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που δεν επιλέγουν την μοναχική ζωή, θα μεριμνούν και για τα της παρούσας ζωής, πως δηλαδή θα ευχαριστήσουν τον/την σύντροφό τους.
Είναι άλλα τα δεδομένα για τους μοναχούς και άλλα για όσους ζουν στον κόσμο. Όμως, όπως λέει λίγο πιο πριν στο ίδιο κεφάλαιο ο Απόστολος Παύλος, να θυμόμαστε πάντα ότι ο χρόνος της παρούσας ζωής είναι λίγος και δεν πρέπει να απορροφηθούμε από τα του κόσμου και να ξεχάσουμε ποιος είναι ο προορισμός όλων μας. Δηλαδή, όλες μας οι κινήσεις πρέπει να προσαρμόζονται στον τελικό μας προορισμό κι όχι σ' αυτά που συναντάμε στην πορεία.
Μετάφραση:
"32 Θέλω να είσαστε χωρίς μέριμνες. Ο άγαμος φροντίζει μόνο τα του Κυρίου, δηλαδή πως να αρέσει στον Κύριο, 33 ο παντρεμένος όμως φροντίζει και αυτά που αφορούν την παρούσα ζωή. πως δηλαδή να ευχαριστήσει τη γυναίκα του. 34 Η ίδια διαφορά υπάρχει υπάρχει ανάμεσα σε μια παντρεμένη γυναίκα και σε μια παρθένο. Η ανύπανδρη φροντίζει τα του Κυρίου, πως δηλαδή να είναι αγία και στο σώμα και στην ψυχή, η παντρεμένη όμως φροντίζει κι αυτά που αφορούν την παρούσα ζωή. πως δηλαδή να ευχαριστήσει τον άνδρα της."
Όπως βλέπουμε ο Απόστολος Παύλος θεωρεί δεδομένο ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που δεν επιλέγουν την μοναχική ζωή, θα μεριμνούν και για τα της παρούσας ζωής, πως δηλαδή θα ευχαριστήσουν τον/την σύντροφό τους.
Είναι άλλα τα δεδομένα για τους μοναχούς και άλλα για όσους ζουν στον κόσμο. Όμως, όπως λέει λίγο πιο πριν στο ίδιο κεφάλαιο ο Απόστολος Παύλος, να θυμόμαστε πάντα ότι ο χρόνος της παρούσας ζωής είναι λίγος και δεν πρέπει να απορροφηθούμε από τα του κόσμου και να ξεχάσουμε ποιος είναι ο προορισμός όλων μας. Δηλαδή, όλες μας οι κινήσεις πρέπει να προσαρμόζονται στον τελικό μας προορισμό κι όχι σ' αυτά που συναντάμε στην πορεία.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Εχεις δίκαιο, Απόστολε, έτσι είναι !!! Πρέπει κανονκά να ντρέπομαι που έχω αυτή την αγωνία.
Theodnot και Σμαρώ, σας ευχαριστώ θερμότατα για το κουράγιο και τις συμβουλές που δίνετε .
Theodnot και Σμαρώ, σας ευχαριστώ θερμότατα για το κουράγιο και τις συμβουλές που δίνετε .