Προτείνω!!!

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΕΠΙΣΗΣ
ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΓΙΝΑ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΘΗ
ΛΥΠΑΜΕ ΓΙΑΥΤΟ
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΤΙΔΕΣ
ΣΥΓΝΩΜΗ

ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΗΔΙΤΟΠΟΙΗΣΑ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΦΑΛΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΣΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΩ .......
ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΑΝ ΜΕ ΣΥΝΧΩΡΕΣΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ.....

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΜΑΡΩ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟ
ΤΑΠΕΙΝΑ ΖΗΤΩ ΣΥΝΧΩΡΕΣΗ
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΠΑΝΤΑ ΗΜΟΥΝΑ ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑ

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
Nikolaos490
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nikolaos490 »

Ειρήνη υμίν...
Μην ανησυχείς "πλαγία σκέψη", πριν την Κυριακή θα σε έχουν συγχωρήσει...
Τα ατοπήματα απλά μας βοηθούν να βελτιωνόμαστε (και να μην τα επαναλαμβάνουμε), ώστε να προαχθούμε τόσο στους τρόπους όσο και στην πνευματική ζωή.
Nikolaos490
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nikolaos490 »

juli έγραψε:Το βρήκα και σας το μεταφέρω:

''''Οι χριστιανοί δεν ξεχωρίζουν από τους άλλους ανθρώπους ούτε στον τόπο κατοικίας, ούτε στην ομιλία, ούτε στα έθιμα. Γιατί ούτε σε ιδιαίτερες πόλεις κατοικούν, ούτε καμιά ξεχωριστή διάλεκτο χρησιμοποιούν, ούτε ιδιόρρυθμα ζουν. Ενώ όμως κατοικούν σε πόλεις ελληνικές και βαρβαρικές - εκεί που βρέθηκε ο καθένας - και ακολουθούν τα εγχώρια έθιμα στην ενδυμασία, στη διατροφή και στις άλλες πλευρές της ζωής, ο τρόπος ζωής τους είναι στ΄αλήθεια θαυμαστός και παράδοξος. Κατοικούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, αλλά σαν περαστικοί και ταξιδιώτες. Συμμετέχουν σε όλα σαν πολίτες, και όμως υπομένουν τα πάντα σαν ξένοι. Κάθε χώρα είναι πατρίδα τους και κάθε πατρίδα τη θεωρούν ξένη χώρα. Παντρεύονται όπως όλοι, γεννούν παιδιά, αλλά δεν τα πετούν (όπως οι ειδωλολάτρες). Παραθέτουν τραπέζι, αλλά δεν το βεβηλώνουν με όργια. Έχουν σάρκα, αλλά δεν ζουν σαρκική ζωή. Κατοικούν στην γή, αλλά είναι πολίτες του ουρανού. Υπακούουν στους ισχύοντες νόμους, αλλά με τη ζωή τους νικάνε τους νόμους (δηλ. η ζωή τους είναι τέτοια, ώστε να τους είναι περιττοί οι νόμοι)... Με δύο λόγια, ότι είναι για το σώμα η ψυχή, το ίδιο είναι για τον κόσμο οι χριστιανοί.'' [Επιστολή πρός Διόγνητον, Β.Ε.Π.Ε.Σ.,2, σελ. 253]''
Πράγματι Juli, υπέροχο το κείμενο. Πραγματικός οδηγός στην πορεία μας στον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Μια πολυ ωραια καλημερα :sunny: :sunny: :sunny:
Αν θελεις βοηθεια agiooros να αυτοκτονησεις,σου προσφερω ενα χερακι βοηθειας.Πλακα κανω.Και εσυ plagiaskepsi ,δεν εκανες απολυτος τιποτα κακκο ,ωστε να στεναχωρεθω.Το μυαλο μου φταιει και τιποτα αλλο.Δυστηχως τα εχω αυτα τα ανεβοκατεβασματα :roll: :roll: Τι να κανουμε????

Υ.Σ οσο για τους ψαλμους,αν μπορει ας μου πει καποιος ,πως μπορω να βαζω τονους?Οπως τα εγραψε η Theodora?Και επειδη ειχαμε πει θα ξεκινησουμε με τον πρωτο και απο οτι ειδατε ,ειναι ο 2 ψαλμος.Το λαθος δικο μου γιατι μου σβηστηκε απο τα π.μ.,και ειχα μονο τον δευτερο ψαλμο.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Α, ρε Σμαρώ, που μας φτιάχνεις την διάθεση ..... Δεν θα πας πουθενά. Εδώ θα μήνεις γιατί με την δική σου απλότητα και το χιούμορ θα ελκύσεις να έρθουν ακόμη πολλά άτομα στο φόρουμ .
Ο Θεός να σε ευλογεί πάντα .
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Τώρα πέραν της πλάκας η επικοινωνία των δύο φύλων σήμερα είναι περίπλοκο πράγμα. Στην Ελλάδα σχεδόν τίποτα δεν γίνεται μόνο του. Όλα θέλουν μέσο. Για να γνωρίσεις κάποια κοπέλα συχνότατα πρέπει να πέσει μεσολάβηση, καθότι μια γυναίκα αν την πλησιάσει άμεσα ένας άντρας μάλλον θιγμένη θα νιώσει εκτός αν μοιάζει με τον Μαρτάκη ή έχει γενικώς μεγάλο πακέτο ο περι ού ο λόγος. Σε αντίθεση με το εξωτερικό, στην Ελλάδα οι άμεσες γνωριμίες σπανίζουν και οι Έλληνες επίδοξοι κατακτητές κατα κανόνα καταρτίζουν ολόκληρα σχέδια και για να γίνει η δουλειά και για να μην "καρφωθούν", όσο αυτό είναι δυνατό.

Η ιδέα ενός εξ αρχής χριστιανικού ραντεβού με βρίσκει και εμένα μάλλον αντίθετο. Ως προς τον athos.edo συναντήσεις γίνονται, τηλέφωνα αλλάζουν, όποιος θέλει ας ενδιαφερθεί. Και κατα τη γνώμη μου το κλίμα είναι καλό για μια τέτοια προοπτική εφόσον κάποιος το επιθυμεί αυτό.

Ωστόσο πολλές φορές με προβλημάτισε ο πόνος που ο έρωτας και η μη βιωσή του καταδυναστεύουν τους Έλληνες, πολύ περισσότερο που στους βουρλισμένους χρόνους μας, εκτός απο δύσκολος ο έρωτας, είναι συχνός και ο χωρισμός.

Αν ένα άτομο λειτουργήσει σε κοσμικά πλαίσια, ο ενδεχόμενος Γάμος του είναι κυριολεκτικά υπο αίρεση, σαν καλάμι στην έρημο, σαν λαχείο που ο ενδιαφερόμενος είναι αναγκασμένος έστω να περιμένει να τύχει τους λήγοντες.

Αν πάλι λειτουργήσει εντός Εκκλησίας, νιώθει κατα κανόνα μεγάλη πίεση, αφού συχνά η όλη επικρατούσα περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τον καταδυναστεύει. Φτάνει να αισθάνεται άβολα και επιφυλακτικά για τον ερωτισμό του, αν κάνει ένα δεσμό και ολοκληρώσει αισθάνεται ένοχα και οπωσδήποτε η χαρά του δεν είναι πεπληρωμένη.

Αν πάλι θέλει να κρατήσει αγνός μέχρι το Γάμο, τότε νιώθει ορειβάτης σε δύσκολο βουνό αφού για να κάνει κάτι. πρέπει ή να βρει πολύ ανεκτική κοπέλα χωρίς απαιτήσεις πολλές ή πρέπει να αντιμετωπήσει το "τέρας" που συνεπάγονται οι ανάγκες του Γάμου και κυρίως τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται ακόμα και αν έχει σταθερή εργασία.

Η πίεση είναι πολύ δύσκολη και σε αυτό συχνά δεν βοηθούν οι πνευματικοί όπως πρέπει, αφού οι περισσότερες καθοδηγήσεις τους, συνήθως, έχουν ως αρχή και τέλος το αν δύο άνθρωποι που συνδέονται συναισθηματικά έχουν ή όχι προγαμιαίες σχέσεις. Αν ναι, πέφτει η ράβδος αν όχι όλα καλά και ....γρήγορα Γάμος έ;

Ωστόσο ο Γάμος δεν είναι ένα κουμπί που το πατάς και παίρνει το μηχάνημα μπρος, όσο καλή διάθεση και να έχεις για να φτιάξεις κάτι όμορφο.
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

Teri έγραψε:
alithis έγραψε: ο Κυριος συνανεστραφη με ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ!(ματθ.θ 9-13)!
Δυστυχώς από τα παραπάνω εδάφια δεν βγάζω το ίδιο συμπέρασμα με σένα...Ο Χριστός ήρθε για να καλέσει τους αμαρτωλούς σε μετάνοια. 'Οσοι Τον γνώρισαν, συναισθάνθηκαν την αμαρτωλότητά τους και κατόπιν μετανόησαν.

Το θέμα της επιλογής συντρόφου σαφώς και είναι πολύ σοβαρό αλλά κάπου θα πρέπει να βρεις τον υποψήφιο σύντροφο πριν τον περάσεις από κόσκινο για να δεις αν είναι ο κατάλληλος για σένα. Το πού θα αναζητήσει κανείς το έτερόν του ήμισυ είναι καθαρά δική του επιλογή!

αγαητη μου teri,

βρες μου σε παρακαλω μια ερμηνεια εκκλησιαστικη-και οχι της δικης σου αντιληψεως μονον που να λεει αυτο που ισχυριζεσαι,αν θελεις!

δεν ξερω κατα ποσον ο Κυριος συνανεστρεφετο αμαρτωλους που παρεμεναν σθεναρα στην αμαρτια τους...
και εν παση περιπτωση ο Κυριος μας,οπως αναφερεται απο τους Ευαγγελιστας,σε θεματα αλλα ειναι προτυπον μιμησεως ,σε αλλα ομως ειναι προτυπον θαυμασμου και δοξολογικης-και ευχαριστιακης φυσικα -αναφορας!
δεν ειναι ,φυσικα,ο καθενας σε θεση να μιμηθει τα παντα που εκανε ο Κυριος μας!οποτε χρειαζεται μια διακρισις και μια προσοχη σε μερικα θεματακια!

τωρα ,οπωσδηποτε δεν μετενοησαν ολοι οσοι τον εγνωρισαν,οπως λες-ο Χριστος τους εδινε την ευκαιρια,αλλα το αποτελεσμα δεν ηταν σε ολους ιδιο!αποδειξη οτι καποιοι τον εσταυρωσαν μαλιστα..!ας ειμαστε λιγακι προσεκτικοι στις διατυπωσεις μας σε τοσο σοβαρα θεματα...

ως προς το οτι"καπου πρεπει να βρεις τον υποψηφιο συντροφο",οπως λεγεις(σ.σ. η λεξη "συντροφος"προσωπικως-καιτοι ξεκινησε ως χριστιανικος ορος-δεν μου αρεσει,διοτι συνηθιζουν να τη χρησιμοποιουν τα ζευγη που ζουν παρανομως και χωρις την ευλογια του Θεου και της Εκκλησιας!προσωπικως προτιμω τη λεξη "συζυγος" που μας θυμιζει τον ορθοδοξο χριστιανικο γαμο!)σε αυτο δεν διεφωνησα ,καθολου μαλιστα!και φυσικα ολα ειναι καθαρα θεμα επιλογης του καθενος!και να χτυπα καποιος το κεφαλι του στον τοιχο αργοτερα,εξαιτιας λαθος επιλογης συζυγου ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του!!!!αναμφιβολα!!δεν το ευχομεθα ομως σε κανεναν..
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

alithis έγραψε:
Teri έγραψε:
alithis έγραψε: ο Κυριος συνανεστραφη με ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ!(ματθ.θ 9-13)!
Δυστυχώς από τα παραπάνω εδάφια δεν βγάζω το ίδιο συμπέρασμα με σένα...Ο Χριστός ήρθε για να καλέσει τους αμαρτωλούς σε μετάνοια. 'Οσοι Τον γνώρισαν, συναισθάνθηκαν την αμαρτωλότητά τους και κατόπιν μετανόησαν.

Το θέμα της επιλογής συντρόφου σαφώς και είναι πολύ σοβαρό αλλά κάπου θα πρέπει να βρεις τον υποψήφιο σύντροφο πριν τον περάσεις από κόσκινο για να δεις αν είναι ο κατάλληλος για σένα. Το πού θα αναζητήσει κανείς το έτερόν του ήμισυ είναι καθαρά δική του επιλογή!

αγαητη μου teri,

βρες μου σε παρακαλω μια ερμηνεια εκκλησιαστικη-και οχι της δικης σου αντιληψεως μονον που να λεει αυτο που ισχυριζεσαι,αν θελεις!

δεν ξερω κατα ποσον ο Κυριος συνανεστρεφετο αμαρτωλους που παρεμεναν σθεναρα στην αμαρτια τους...
και εν παση περιπτωση ο Κυριος μας,οπως αναφερεται απο τους Ευαγγελιστας,σε θεματα αλλα ειναι προτυπον μιμησεως ,σε αλλα ομως ειναι προτυπον θαυμασμου και δοξολογικης-και ευχαριστιακης φυσικα -αναφορας!
δεν ειναι ,φυσικα,ο καθενας σε θεση να μιμηθει τα παντα που εκανε ο Κυριος μας!οποτε χρειαζεται μια διακρισις και μια προσοχη σε μερικα θεματακια!

τωρα ,οπωσδηποτε δεν μετενοησαν ολοι οσοι τον εγνωρισαν,οπως λες-ο Χριστος τους εδινε την ευκαιρια,αλλα το αποτελεσμα δεν ηταν σε ολους ιδιο!αποδειξη οτι καποιοι τον εσταυρωσαν μαλιστα..!ας ειμαστε λιγακι προσεκτικοι στις διατυπωσεις μας σε τοσο σοβαρα θεματα...

ως προς το οτι"καπου πρεπει να βρεις τον υποψηφιο συντροφο",οπως λεγεις(σ.σ. η λεξη "συντροφος"προσωπικως-καιτοι ξεκινησε ως χριστιανικος ορος-δεν μου αρεσει,διοτι συνηθιζουν να τη χρησιμοποιουν τα ζευγη που ζουν παρανομως και χωρις την ευλογια του Θεου και της Εκκλησιας!προσωπικως προτιμω τη λεξη "συζυγος" που μας θυμιζει τον ορθοδοξο χριστιανικο γαμο!)σε αυτο δεν διεφωνησα ,καθολου μαλιστα!και φυσικα ολα ειναι καθαρα θεμα επιλογης του καθενος!και να χτυπα καποιος το κεφαλι του στον τοιχο αργοτερα,εξαιτιας λαθος επιλογης συζυγου ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του!!!!αναμφιβολα!!δεν το ευχομεθα ομως σε κανεναν..
Έχεις δίκιο δεν το διατύπωσα σωστά. Επαναδιατυπώνω λοιπόν την άποψή μου:
'Οσοι Τον γνώρισαν,και μέσω Αυτού συναισθάνθηκαν την αμαρτωλότητά τους, κατόπιν μετανόησαν.
Σαφώς και υπάρχουν εκείνοι που δεν μετάνιωσαν...

Τώρα δεν κατανοώ τι ακριβώς εννοείς "εκκλησιαστική ερμηνεία". Αυτό που είχα υπόψη μου είναι το παρακάτω:

και εγόγγυζον οι γραμματείς αυτών και οι Φαρισαίοι προς τους μαθητάς αυτού λέγοντες' διατί μετά των τελωνών και αμαρτωλών εσθίετε και πίνετε; Και αποκριθείς ο Ιησούς είπε προς αυτούς΄ ου χρείαν έχουσιν οι υγιαίνοντες ιατρού, αλλ' οι κακώς έχοντες΄ ουκ ελήλυθα καλέσαι δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν.
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ε' 30-32
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

ναι,σου απηντησα και πριν οτι ο Κυριος εδιδε την ευκαιρια της μετανοιας εις απαντας,ομως δεν υπηρξε παντου το ιδιο αποτελεσμα!αλλοι γινονταν αγιοι,δια της μετανοιας κι αλλοι τον εσταυρωσαν!
ολοι εδω νομιζω γνωριζουμε το σωτηριολογικο εργο του Κυριου κατα τη διαρκεια της επι γης παρουσιας του!ειναι δεδομενο!ομως το θεμα της μιμησεως του εργου αυτου δειται πολλης διακρισεως και προσοχης!και ιδιως στο θεμα της επιλογης συζυγου,που ειναι και το αρχικο θεμα μας!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”