Ο Διάλογος Ορθοδοξίας-Ισλάμ

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

makrina
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από makrina »

Ευχαριστώ πολύ!

Χρόνια πολλά και στη δική σου Μακρίνα...να σου ζήσει και να τη χαίρεστε... :occasion1:
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Κατ΄αρχάς χρόνια πολλά και απο την πλευρά μου.

Κυριολεκτικά μιλάω. Όταν βρεθώ με άτομα διαφορετικής θρησκευτικής Ομολογίας, πάντα επιδιώκω τον διάλογο μαζί τους, ώστε να γνωρίσω τον διαφορετικό τρόπο σκέψης τους. Και σίγουρα αποφεύγω να του τονίσω του πόσο λάθος πιστεύει και πόσο σωστός είμαι εγώ που είμαι Ορθόδοξος. Τα πιστεύω του άλλου πάντα προσεγγίζονται με σεβασμό. Αν μόνο επιδιώξει δογματικό διάλογο τότε λαμβάνω την ανάλογη αφορμή και να μιλήσουμε για την ουσία των θρησκειών μας.

Σαφώς και οι μετέχοντες σε τέτοιες συναντήσεις, γιατί δεν νομίζω ότι γίνονται διάλογοι, χρήζουν προσευχής και φώτισης. Ωστόσο δεν έχω πειστεί για το ουσιαστικό των συναντήσεων που γίνονται σήμερα, με τον τρόπο που αυτές γίνονται. Περισσότερο νιώθω ένα θρησκευτικό γκλάμουρ ιβέντ παρά ουσία και διάθεση ειλικρινούς διαλόγου.

Στις περισσότερες κοινωνίες που είναι πλειοψηφία οι Μουσουλμάνοι η Το Κοράνι και η Σαρία είναι και Νόμος του κράτους. Αλλά και εκεί που δεν είναι, όπως στην εκοσμικευμένη κεμαλική Τουρκία, το μίσος παραμένει μίσος ή εν πάσει περιπτώσει ελλοχεύει.

Το Κοράνι δυστυχώς διαθέτει πλούτο καθοδηγήσεων διαθρησκειακών "πρακτικών" που αποφεύγουν να δημοσιοποιούν στη Δύση οι Ισλαμιστές λειτουργοί. Ποιόν κοροϊδεύουν;

Κωνσταντίνος
makrina
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από makrina »

Σ' ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε για τις ευχές σου... αλλά και για τη διευκρίνιση, την οποία είχες τη καλοσύνη να μου δώσεις...

Τη σκοπημότητα των διαλόγων μπορεί τώρα να μην την καταλαβαίνουμε ίσως...αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη εν ευθέτο χρόνο θα φανεί πιστεύω η χρησιμότητά της...Ο Θεός ξέρει καλύτερα...εφόσον επιτρέπει...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”