Ευκαιρία να γνωρίσετε και τον παπα-Κοσμά τον γέροντα του Στομίου που είναι από τους ποιό ντόμπρους και απλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου και μου πρόσφερε πάρα πολλά!!!
Δυστυχώς όμως για τον Ιούλιο δύσκολο να έρθω.
Προτάσεις συναντήσεων μελών μέσα στο Καλοκαίρι 2008.
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφέ μου Νίκο, νομίζω ότι την ευχή του θα σου την δώσει και από κει πάνω όπου βρίσκεται, αρκεί να τον επικαλεστείς.Nikolaos79 έγραψε:Μακαρι να γνωριζα τον πατερ Παισιο εν ζωη.Τον μαθαινω μεσα απο τα βιβλια του αλλα θα θελα να μου δωσει την ευχη του.
Παραθέτω σχετικό απόσπασμα για τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ
Ο Γέρων Πορφύριος - Αποσπάσματα από το βιβλίο του Κλείτου Ιωαννίδη
Ο άγιος Σεραφείμ ζήτησε να σκαλιστούν στον τάφο του αυτά τα αξιόλογα λόγια : «Όταν πεθάνω, ελάτε σ’ εμένα, στον τάφο μου. Και όσο συχνότερα, τόσο καλύτερα. Ό,τι είναι μέσα στη ψυχή σας, ό,τι σας συμβεί, ελάτε σ’ εμένα, όπως όταν ήμουν ζωντανός και, γονατίζοντας στο έδαφος ρίξτε όλη σας τη πίκρα πάνω στον τάφο μου. Πέστε μου το κάθε τι και θα σας ακούσω. Και όλη η πίκρα θα φύγει μακριά σας. Και όπως μου μιλούσατε όταν ήμουν ζωντανός, κάντε το και τώρα. Γιατί ζω και θα ζω παντοτινά».
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
Kostantinosve
- Τακτικό Μέλος

- Επικοινωνία:
γεια σας ,είμαι σχετικά νέο μέλος παρακολουθώ όμως τακτικά το Φορουμ και προτείνω ως τόπο συνάντησης το μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης στη Μηχανιώνα μετά τις 23 Αυγούστου που θα τελειώσει το πανυγήρι (η εκκλησία στη Μηχανιώνα γιορτάζει στα 9μερα) και θα μειωθεί ο πολύ κόσμος ,συνδιάζοντας τη συνάντηση με την προσευχή : θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την παράκληση στην Μεγαλόχαρη της Μηχανιώνας απο τα χείλη ευλαβών γυναικών και στη συνέχεια να συναντηθούμε όλοι και όλες στο αυλόγυρο του Ιερού Ναού !! (οι παρακλήσεις συνεχίζονται καθημερινά απο τις 15 Αυγούστου στις 7.00μμ και τελειώνουν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού το Σεπτέμβριο) :mozilla_smile:
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν είναι άσχημη ιδέα.......Kostantinosve έγραψε:γεια σας ,είμαι σχετικά νέο μέλος παρακολουθώ όμως τακτικά το Φορουμ και προτείνω ως τόπο συνάντησης το μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης στη Μηχανιώνα μετά τις 23 Αυγούστου που θα τελειώσει το πανυγήρι (η εκκλησία στη Μηχανιώνα γιορτάζει στα 9μερα) και θα μειωθεί ο πολύ κόσμος ,συνδιάζοντας τη συνάντηση με την προσευχή : θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την παράκληση στην Μεγαλόχαρη της Μηχανιώνας απο τα χείλη ευλαβών γυναικών και στη συνέχεια να συναντηθούμε όλοι και όλες στο αυλόγυρο του Ιερού Ναού !! (οι παρακλήσεις συνεχίζονται καθημερινά απο τις 15 Αυγούστου στις 7.00μμ και τελειώνουν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού το Σεπτέμβριο) :mozilla_smile: