filotas έγραψε:Λοιπόν, η επόμενη συνάντηση προτείνεται να γίνει ως εξής:
Σάββατο 5 Ιουλίου ώρα 07.30 συνάντηση στο πάρκιγκ της νέας Ι. Μ. Αγίου του εν Ολύμπω.
Παίρνουμε τον π. Συμεών και ανεβαίνουμε στο παλιό μοναστήρι που απέχει μισή ώρα (15 χιλιόμετρα) από εκεί. (Όποιος αργήσει ανεβαίνει κατ΄ευθείαν στο παλιό μοναστήρι).
Κάνουμε Όρθρο και Θεία Λειτουργία στο πρόσφατα αναστυλωμένο καθολικό του παλιού μοναστηριού ιερουργούντος του π. Συμεών και ψάλτες τον Κωνσταντινουπολίτη και βοηθό εμένα κι όποιον άλλο ή άλλη ξέρει να ψέλνει.
(Θα μπορούσαμε να κάνουμε και αρτοκλασία για όποιον δεν μπορεί να κοινωνήσει).
Στη συνέχεια ανεβαίνουμε στη σπηλιά του Αγίου Διονυσίου, μισή ώρα με τα πόδια προσκυνούμε, παίρνουμε ευλογία (είναι άγιος τόπος με πάρα πολλά θαύματα) και αγίασμα και κατεβαίνουμε στο ποτάμι για πικ-νικ.
Πως σας φαίνεται;
Εναλλακτικά μπορούμε την Κυριακή 6 Ιουλίου να παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία στο νέο μοναστήρι, ν' ακούσουμε την ομιλία του Γέροντα Μάξιμου και μετά ν' ανηφορίσουμε για το παλιό μοναστήρι και τη σπηλιά του
Αγίου και τέλος πικ-νικ στο ποτάμι, βεβαίως-βεβαίως.
Εγώ προτιμώ το πρώτο. Κι ο Κωνσταντινουπολίτης απ' ότι ξέρω δεν μπορεί Κυριακή, γιατί έχει το ψαλτήρι του στην περιοχή Πτολεμαΐδας. Όμως, όπως θέλετε. Το συζητάμε και αποφασίζουμε.
ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ.....