Συναντήσεις μελών του ιστοχώρου μας Κυριακή 25 Μαΐου
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τον Γράψα τον γνώρισα το 1988 (ήταν Διευθυντής μου) και επαυξάνω όλες τις θετικές κρίσεις γι' αυτόν.
Η ιστορία με το μηχανάκι είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα για να προσέχουμε στο δρόμο (όπου ο πονηρός "χτυπάει" πολύ εύκολα), να λέμε (το κατά δύναμιν) την ευχή, να κάνουμε το σταυρό μας πριν ξεκινήσουμε και να σκεφτόμαστε ανά πάσα στγμή ότι ο απέναντι είναι αδελφός μας, βαφτισμένος όπως εμείς, με τον δικό του φύλακα - άγγελο, που μπορεί εκείνη τη στιγμή να δέχεται σφοδρή επίθεση από τον πονηρό στην οποία να υποκύπτει.
Βοήθεια (αγάπη) θέλει και όχι αντιπαλότητα! Τι κρίμα να μην μπορούμε να του τη δώσουμε πληγώνοντας, κι εμείς με τη σειρά μας, τον Δημιουργό! Για μένα τα λέω που θυμώνω εύκολα στο τιμόνι!
Η ιστορία με το μηχανάκι είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα για να προσέχουμε στο δρόμο (όπου ο πονηρός "χτυπάει" πολύ εύκολα), να λέμε (το κατά δύναμιν) την ευχή, να κάνουμε το σταυρό μας πριν ξεκινήσουμε και να σκεφτόμαστε ανά πάσα στγμή ότι ο απέναντι είναι αδελφός μας, βαφτισμένος όπως εμείς, με τον δικό του φύλακα - άγγελο, που μπορεί εκείνη τη στιγμή να δέχεται σφοδρή επίθεση από τον πονηρό στην οποία να υποκύπτει.
Βοήθεια (αγάπη) θέλει και όχι αντιπαλότητα! Τι κρίμα να μην μπορούμε να του τη δώσουμε πληγώνοντας, κι εμείς με τη σειρά μας, τον Δημιουργό! Για μένα τα λέω που θυμώνω εύκολα στο τιμόνι!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
nikolaos-9
Πολύ σωστά Απόστολε!
Κι ας αναλογιστούμε πως γιά κάθε άγνωστο άνθρωπο που βλέπουμε στο δρόμο ή στο πλήθος ή στην τηλεόραση, ο Θεός προνόησε την ύπαρξή του, πριν ακόμη δημιουργηθεί ο κόσμος, κάτι δισεκατομμύρια χρόνια πριν δηλαδή!
Είναι ασύλληπτο! Γιά τα δις των ανθρώπων που έχουν πατήσει το πόδι τους στη γη, ο Κύριος γνώριζε με τη Σοφία και την Αγάπη Του την ύπαρξή τους και την αιώνια προοπτική της αθάνατης ψυχής τους. Ένας φιλεύσπλαχνος και ελεήμων Πατέρας, που μας δίνει τις ευκαιρίες γιά τη λύτρωσή μας.
"Η αγάπη στο Θεό είναι κάθετη και οριζόντια" είχε πεί ένας γέροντας. Αγαπώντας τον αδελφό μας (οριζόντια), είναι ο δρόμος για να αγαπήσουμε το Θεό (κάθετα).
Κι ας αναλογιστούμε πως γιά κάθε άγνωστο άνθρωπο που βλέπουμε στο δρόμο ή στο πλήθος ή στην τηλεόραση, ο Θεός προνόησε την ύπαρξή του, πριν ακόμη δημιουργηθεί ο κόσμος, κάτι δισεκατομμύρια χρόνια πριν δηλαδή!
Είναι ασύλληπτο! Γιά τα δις των ανθρώπων που έχουν πατήσει το πόδι τους στη γη, ο Κύριος γνώριζε με τη Σοφία και την Αγάπη Του την ύπαρξή τους και την αιώνια προοπτική της αθάνατης ψυχής τους. Ένας φιλεύσπλαχνος και ελεήμων Πατέρας, που μας δίνει τις ευκαιρίες γιά τη λύτρωσή μας.
"Η αγάπη στο Θεό είναι κάθετη και οριζόντια" είχε πεί ένας γέροντας. Αγαπώντας τον αδελφό μας (οριζόντια), είναι ο δρόμος για να αγαπήσουμε το Θεό (κάθετα).
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οφείλω να εκφράσω την - θετική - έκπληξή μου, που μια ενότητα που αφορά στην συνάντηση μελών έφτασε αισίως τις 7 σελίδες! Και μάλιστα ο αντίκτυπος της συνάντησης ήταν μεγάλος, αφού οι μισές σελίδες αφορουν τα μετά της συνάντησης!
Να ευχαριστήσω πάντως τον άψογο Διαχειριστή που διοργάνωσε την όλη ιστορία!
Να ευχαριστήσω πάντως τον άψογο Διαχειριστή που διοργάνωσε την όλη ιστορία!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

...και να συμπληρώσω πως περιμένω (μέσω e-mail) τις καλλιτεχνκές φωτογραφίες του Χριστόφορου. Πέντε την κάθε φορά (όπως τις έστειλα κι εγώ) ει δυνατόν. Αν ζητάω πολλά, να με συγχωρείς, κάνε όπως σε βολεύει, γιατί εσύ έχεις τις έννοιες σου που είναι πολύ πιο σοβαρές από τις αστειότητες τις δικές μου. Δεν βιάζομαι άλλωστε.
-
agiooros
- Διαχειριστής

- Επικοινωνία:
tis estila sto email pou mou edoses.aposal έγραψε:...και να συμπληρώσω πως περιμένω (μέσω e-mail) τις καλλιτεχνκές φωτογραφίες του Χριστόφορου. Πέντε την κάθε φορά (όπως τις έστειλα κι εγώ) ει δυνατόν. Αν ζητάω πολλά, να με συγχωρείς, κάνε όπως σε βολεύει, γιατί εσύ έχεις τις έννοιες σου που είναι πολύ πιο σοβαρές από τις αστειότητες τις δικές μου. Δεν βιάζομαι άλλωστε.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μέχρι τώρα δεν έχω πάρει τίποτε από το athos@athos.edo.gr, πέραν των συνηθισμένων ενημερώσεων.agiooros έγραψε: tis estila sto email pou mou edoses.
-
agiooros
- Διαχειριστής

- Επικοινωνία:
apo edo exoun apostali.aposal έγραψε:Μέχρι τώρα δεν έχω πάρει τίποτε από το athos@athos.edo.gr, πέραν των συνηθισμένων ενημερώσεων.agiooros έγραψε: tis estila sto email pou mou edoses.
tha anevaso tis foto mono tou carlos na tis katevasis.
Παιδια,δεν ξερω που τις ανεβαζετε τις φωτογραφιες και που τις κατεβαζετε,εγω παντως δεν εχω δει ακομα τιποταagiooros έγραψε:apo edo exoun apostali.aposal έγραψε:Μέχρι τώρα δεν έχω πάρει τίποτε από το athos@athos.edo.gr, πέραν των συνηθισμένων ενημερώσεων.agiooros έγραψε: tis estila sto email pou mou edoses.
tha anevaso tis foto mono tou carlos na tis katevasis.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τελικά, με τη βοήθεια του Διαχειριστή, κατέβασα τις 4 φωτογραφίες του Carlos!
Έτσι, μαζί με τις δέκα δικές μου, ανέρχονται σε δεκατέσσερις (14)!
Αν Μελπωμένη δεν μπορείς να τις κατεβάσεις από την διεύθυνση πoυ έδωσε ο Διαχειριστής (agiooros), στείλε μου ένα πμ με την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και θα σου τις στείλω (ζιπαρισμένες).
Σε μερικές ημέρες, πρώτα ο Θεός, θα έχω και φωτογραφίες από το Λιτόχωρο!
Έτσι, μαζί με τις δέκα δικές μου, ανέρχονται σε δεκατέσσερις (14)!
Αν Μελπωμένη δεν μπορείς να τις κατεβάσεις από την διεύθυνση πoυ έδωσε ο Διαχειριστής (agiooros), στείλε μου ένα πμ με την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και θα σου τις στείλω (ζιπαρισμένες).
Σε μερικές ημέρες, πρώτα ο Θεός, θα έχω και φωτογραφίες από το Λιτόχωρο!