Ερμηνεία τεκνογονίας

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ερμηνεία τεκνογονίας

Δημοσίευση από Domna »

ΙΕΡΟΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ΣΚΗΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ
ΆΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
" Είσηκούσθη η δέησίς σου. και η γυνή σου Ελισάβετ γεννήσει υιόν σοι...
Ήσαν δε δίκαιοι αμφότεροι ενώπιον του Θεού. πορευόμενοι ενπάσαις ταίς εντολαίς και δικαιώ-μασι του Κυρίου άμπεπτοι".
(ΛΟΥΚΑ Α΄ 6,13)

Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τέκνα κληρονομίας πρέπει πρώτον να εξομολογηθούν έν ειλικρινεί μετανοία και συντριβή τα από της γεννήσεως των αμαρτήματα. Έπειτα εάν ως άνθρωποι αδίκησαν κανένα, να επανορθώσουν την αδικίαν, εάν έχουν με κάποιον μίσος ή έχθρα, να κάμουν συνδιαλλαγήν και αγάπην. Προς τούτοις πρέπει να αισθάνωνται την παρουσίαν του Παντοδυνάμου και Πανάγαθου Θεού πλησίον των ,να προσεύχονται συνεχώς και να δοξάζουν τον Τριαδικόν Θεόν και να ζητούν την ενίσχυσίν Του, να συντρέχουν είς την Εκκλησίαν και να ποιούν ελεημοσύνας το κατά δύναμιν.
Όταν κάμουν πάντα τα ανωτέρω χριστιανικά χρέη, να προσκαλέσουν είς τον οίκον των τον ιερέα της ενορίας των να ψάλη αγιασμόν ,εντός του οποίου να ρίψουν και τον αγιασμόν, που
είναι με το λείψανον της Αγίας Άννης τελεσμένος.
Τότε πρέπει να αρχίσουν νηστείαν 40 ημερών, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, κατά τας οποίας θα καταλύουν έλαιον και οίνον, να κοιμώνται και τας 40 αυτός ημέρας χωριστά και να κάνουν από 50 μετανοίας την ημέραν ο καθείς. Κάθε πρωί των ημερών αυτών της διαίτης και της εγκρατείας, να πίνουν έκαστος ολίγον αγιασμόν, να τρώγουν από ένα ύψωμα, που θα τους στείλωμεν και να χρίωνται σταυροειδώς είς το μέτωπον με το άγιον έλαιον από την ακοίμητον κανδήλαν της Αγίας Άννης, που επίσης θα τους στείλωμεν.
Παράκλησίς όπως γνωσθή και είς ημάς εγκαίρως η ημερομηνία ενάρξεως των ημερών της νηστείας, δια να τελούμεν είς την Εκκλησίαν της Αγίας Άννης ή το Παρεκκλήσιον καθημερινώς τας 40 αυτάς ημέρας την Θείαν Λειτουργίαν υπέρ αυτών.
Επίσης ΠΡΟΣΟΧΗ όπως οι Χριστιανοί μή έχουν ποτέ καμμίαν σχέσιν με την μαγείαν, τα ξόρκια, τα μαντηλίκια, τα χαρτιά και τα λοιπά τεχνάσματα του πονηρού. Ο διάβολος ποτέ δεν θέλει το καλόν των ανθρώπων.
Μετά το τέλος των 40 ημερών της νηστείας και της προσευχής να εξομολογηθούν και πάλιν, να προσκαλέσουν 3 ιερείς είς τον οίκον των να ψάλουν Ευχέλαιον ,εάν έχουν την άδειαν του Πνευματικού των να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων κα μετά 3 ημέρας ας συνέλθουν κατά το ανθρώπινον.
Ελπίζομεν ότι η Προμήτωρ Αγία Άννα ,η πρώην στείρα και η Πανάχραντος Κόρη της, η Θεοτόκος, θα πρεσβεύουν θερμά υπέρ αυτών προς τον Σωτήρα ημών Ίησούν Χριστόν και Πολυεύσπλαγχνον Κύριον να εισακούση τας προσευχάς όλων μας και χαρίση είς τους εν ταπεινώσει και μετανοία παρακαλούντες τέκνα κληρονομίας κατά τον πόθον και το συμφέρον των. ΑΜΗΝ.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
eufrosini
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από eufrosini »

πολυ ωραιο κειμενο αδελφη και χρησιμο για εμενα
ester
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ester »

Έχω ακούσει και διαβάσει και άν θυμάμαι καλά και κάποιοι συγγενείς μου
χρησιμοποίησαν το παρακάτω.
Στο Σέρβικο μοναστήρι δηλ. του Χιλιανδαρίου και πάνω από τον τάφο του
Αγίου Σάββα υπάρχει ένα κλίμα.
Όσοι άτεκνοι πάρουν από τον καρπό αυτού του θαυματουργού κλίματος,
τεκνογονούν!!.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

ester έγραψε:Έχω ακούσει και διαβάσει και άν θυμάμαι καλά και κάποιοι συγγενείς μου
χρησιμοποίησαν το παρακάτω.
Στο Σέρβικο μοναστήρι δηλ. του Χιλιανδαρίου και πάνω από τον τάφο του
Αγίου Σάββα υπάρχει ένα κλίμα.
Όσοι άτεκνοι πάρουν από τον καρπό αυτού του θαυματουργού κλίματος,
τεκνογονούν!!.
Για το συγκεκριμένο σταφύλι έχω ακούσει κι εγώ!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΠΑΩ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ!!!
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ (ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΦΥΛΛΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ 40 ΜΕΡΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΗΣΤΕΨΕΙ ΤΟ ΒΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο-Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ (ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΝΗΣΤΕΙΑ-ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ) ΓΙΑ 40 ΜΕΡΕΣ
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
mariagr
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από mariagr »

Πολύτιμο το τόπικ αυτό .
Μας είναι πολύ χρήσιμα αυτά που γράφετε εμάς που δεν μπορουμε να αποκτήσουμε παιδιά.
Υπάρχει και η μονή της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου όπου παίρνεις το μήλο που σου δινουν οι μοναχές και αφού νηστέψεις το τρώς
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Θαυμαστός Σύμβουλος!!!
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

mariagr έγραψε:Πολύτιμο το τόπικ αυτό .
Μας είναι πολύ χρήσιμα αυτά που γράφετε εμάς που δεν μπορουμε να αποκτήσουμε παιδιά.
Υπάρχει και η μονή της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου όπου παίρνεις το μήλο που σου δινουν οι μοναχές και αφού νηστέψεις το τρώς
Χριστός Ανέστη!
Στο μοναστήρι αυτό δεν έχω πάει ποτέ! Κάποιοι το κατηγόρησαν για όλα αυτά που "υπόσχεται" στους λαϊκούς, κάποιοι άλλοι είπαν ότι είναι παλαιοημερολογίτικο! Δεν γνωρίζω τι είναι αλήθεια και τι όχι! Αν κανείς αδελφός γνωρίζει, ας μας πει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
stavrosko
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από stavrosko »

Εύχομαι μέσα από τα βάθη της ψυχής μου σε όλες τις γυναίκες να αποκτήσουν τέκνα.
Επίσης εύχομαι να σταματήσουν να παίρνουν αντισύλληψη όσες το πράττουν. Αν ξέρανε μόνο τον καημο που μπορεί να περάσουν όταν θα θέλουνε παιδί και δεν θα το έχουνε τότε σαφώς δεν θα το κάνανε.

2 χρόνια σταυρό περάσαμε η γυναίκα μου και εγώ αλλά ο Κύριος δεν μας άφησε παρά την αναξιότητα μας. Έτσι, πρώτα ο Θεός, περιμένουμε το πρώτο μας παιδάκι (αν και είμαστε ακόμα στην αρχή).

Καλή υπομονή σε όλους και μην τα παρατήσετε ποτέ.
O Θεός ιλάσθητοί μοι τω αμαρτωλώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”