καλώς σας βρήκα

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

mariagr
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από mariagr »

Αδέρφια η λάθος αντιμετώπιση ενός πνευματικού δεν σημαίνει πως πρέπει να απορρύπτουμε την εξομολόγηση. Άλλωστε άνθρωπος ειναι και ο ίδιος και μπορεί να περιέπαισε σε κάποιο λάθος. ΕΙς βάρος φυσικά της φίλης και αδερφής μας ¨Εφης αλλά δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από την εξομολόγηση. Άλλωστε και σε έναν γιατρό αν πηγαίναμε μπορει να μας έδεινε λάθος διάγνωση.
Ας προσευχηθούμε όλοι για τον γέροντα εκείνο και για το λάθος που έκανε απέναντι στην Έφη και για την ίδια για να βρει τον σωστό άνθρωπο και την ηρεμία της.
Μην απομακρυνόμαστε από τα θελήματα του Θεού .............
eufrosini
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από eufrosini »

mariagr έγραψε:Φίλη μου Ευφρωσύνη εδώ θα βρεις απαντήσεις και ηρεμία στα ερωτήματά σου και στις αγωνίες σου . Η φίλη σου Μαρία.
φιλη μου μαρια σε ευχαριστω απο βαθος καρδιας για ολα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

mariagr έγραψε:Αδέρφια η λάθος αντιμετώπιση ενός πνευματικού δεν σημαίνει πως πρέπει να απορρύπτουμε την εξομολόγηση. Άλλωστε άνθρωπος ειναι και ο ίδιος και μπορεί να περιέπαισε σε κάποιο λάθος. ΕΙς βάρος φυσικά της φίλης και αδερφής μας ¨Εφης αλλά δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από την εξομολόγηση. Άλλωστε και σε έναν γιατρό αν πηγαίναμε μπορει να μας έδεινε λάθος διάγνωση.
Ας προσευχηθούμε όλοι για τον γέροντα εκείνο και για το λάθος που έκανε απέναντι στην Έφη και για την ίδια για να βρει τον σωστό άνθρωπο και την ηρεμία της.
Μην απομακρυνόμαστε από τα θελήματα του Θεού .............
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι :
Εμείς σαν λαϊκοί δίνουμε το δίκιο στην Ευφροσύνη και απορούμε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι ο πνευματικός της! Μέχρις εκεί όμως.
Γιατί εμείς είμαστε λαϊκοί, ενώ ο πνευματικός είναι ιερέας! Δεν μπορούμε να λέμε ότι έκανε λάθος, γιατί ούτε τις γνώσεις έχουμε, αλλά ούτε και την αρμοδιότητα να το κάνουμε!
Νομίζω αδελφή μου ότι καλό θα ήταν να έκανες μία συζήτηση με τον πνευματικό σου, στην οποία να σου ξεκαθάριζε τι εννοούσε και τι ζητούσε από σένα, πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια!
Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν είναι σωστό να αλλάζουμε πνευματικούς. Κι εσύ είχες άλλον πιο μπροστά και μετά άλλαξες και πήγες σ' αυτόν, τώρα όμως, μετά από αυτά τα γεγονότα, θέλεις να φύγεις και να βρεις τρίτον και πάει λέγοντας!
Σαν αμαρτωλός και ανάξιος δεν μπορώ να κρίνω κανέναν αδελφό, πολύ περισσότερο βέβαια έναν πνευματικό! Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο πνευματικός είναι ο συνδετικός κρίκος μας με τον Θεό! Και ο Θεός νομίζω ότι από εμάς ζητάει να κάνουμε υπακοή στον πνευματικό μας! Και, έχω την εντύπωση, πως αν δει την προθυμία μας να τον υπακούσουμε θα μας προστατέψει και από τυχόν "άστοχες" συμβουλές του!
Αντίθετα η ανυπακοή στον πνευματικό, μας πάει πίσω, γι' αυτό και ο πονηρός ρίχνει πάντα εμπόδια, ώστε να σπάσει την καλή σχέση του πιστού με τον πνευματικό του και να έχει τον πιστό μόνιμο "πελάτη" του!
Μπορείς αν θέλεις αδελφή μου να ζητήσεις και μια γνώμη, άλλου πνευματικού, για το πώς πρέπει να συνεχίσεις. Αλλά, θεωρώ, ότι δεν πρέπει τόσο εύκολα να πεις : "Θα αλλάξω πνευματικό"! Γιατί, έχω την άποψη, ότι πίσω απ' όλους τους πνευματικούς είναι ο Χριστός.
Να με συγχωρέσετε αδελφοί μου για τον μακροσκελές μου μήνυμα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”