Γυναίκα < πάστορας > ομιλήτρια σε ...
Συντονιστής: Συντονιστές
Εφημερίδα «Καθολική» 26 Μαρτίου 2002
«Τις ημέρες των Χριστουγέννων του 2001, η επίσκοπος Χριστίνα Όβεμπεργκ η πρώτη επίσκοπος της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Σουηδίας, προέστη στην μητρόπολη της Ουψάλας γαμήλιας τελετής κατά την οποία συνέζευξε δύο λεσβίες την πάστορα Άννα Καρίνα Χάμαρ αδελφή του αρχιεπισκόπου Χάμαρ και την θεολόγο Νίνα Έντουαρντ Μέκμαν. »
Ορίστε οι καρποί των Αιρετικών, γιά να γνωρίσετε το δένδρο από τους καρπούς του καθώς είπε και ο ίδιος ο Χριστός. Η Λουθηρανική Εκκλησία της οποίας το "Βάπτισμα" και τα μυστήρια έχει αναγνωρίσει το Πατριαρχείο Κων/πόλεως. Λοιπόν ποιός φταίει τώρα; Εμείς που τα βλέπουμε ή όσοι τα κάνουν. Τί άλλο θέλετε πιά; τί πρέπει ακόμη να γίνει; με αυτούς τους «χριστιανούς» θα ενωθεί η αμώμητη Ορθοδοξίά; με αυτούς που πράττουν όσα μισεί ο Θεός; από αυτούς που είναι βουτηγμένοι μέσα στο σκοτάδι τί καλό θα αποκομίσουμε; Θα μας μιλάνε κι όλας αυτοί που δεν γνωρίζει η δεξιά τους τί ποιεί η αριστερά τους;
«Τις ημέρες των Χριστουγέννων του 2001, η επίσκοπος Χριστίνα Όβεμπεργκ η πρώτη επίσκοπος της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Σουηδίας, προέστη στην μητρόπολη της Ουψάλας γαμήλιας τελετής κατά την οποία συνέζευξε δύο λεσβίες την πάστορα Άννα Καρίνα Χάμαρ αδελφή του αρχιεπισκόπου Χάμαρ και την θεολόγο Νίνα Έντουαρντ Μέκμαν. »
Ορίστε οι καρποί των Αιρετικών, γιά να γνωρίσετε το δένδρο από τους καρπούς του καθώς είπε και ο ίδιος ο Χριστός. Η Λουθηρανική Εκκλησία της οποίας το "Βάπτισμα" και τα μυστήρια έχει αναγνωρίσει το Πατριαρχείο Κων/πόλεως. Λοιπόν ποιός φταίει τώρα; Εμείς που τα βλέπουμε ή όσοι τα κάνουν. Τί άλλο θέλετε πιά; τί πρέπει ακόμη να γίνει; με αυτούς τους «χριστιανούς» θα ενωθεί η αμώμητη Ορθοδοξίά; με αυτούς που πράττουν όσα μισεί ο Θεός; από αυτούς που είναι βουτηγμένοι μέσα στο σκοτάδι τί καλό θα αποκομίσουμε; Θα μας μιλάνε κι όλας αυτοί που δεν γνωρίζει η δεξιά τους τί ποιεί η αριστερά τους;
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Πόσο χαμηλά είχε πέσει ο άσωτος πριν επιστρέψει Θωμά;
Όμως ο Πατέρας όταν είδε την πρόθεσή του να επιστρέψει, έκανε το μισό δρόμο για να τον συναντήσει.
Μόνο ο μεγάλος αδελφός δεν χάρηκε από την επιστροφή του Ασώτου, γιατί ποτέ του δεν κατάλαβε το περιεχόμενο της καρδιάς του Πατέρα.
Να ευχόμαστε την επιστροφή των αδελφών μας (αιρετικών ή μη), που βρίσκονται μακριά από την Εκκλησία και να την επιδιώκουμε, κρατώντας παράλληλα το σπίτι του Πατέρα μας όρθιο πιστοί στο λόγο του Κυρίου και των Πατέρων της Εκκλησίας, ώστε να έχουμε που να τους καλέσουμε να επιστρέψουν.
Αδελφέ μου μισαλλόδοξες σκέψεις δεν ταιριάζουν σε συνθήκες μετανοίας, παρά μόνο οδύνη για την κατάντια τη δική μας και των αδελφών μας ομόδοξων και ετερόδοξων, αλλά και ελπίδα στο Μέγα Έλεος Του.
Όμως ο Πατέρας όταν είδε την πρόθεσή του να επιστρέψει, έκανε το μισό δρόμο για να τον συναντήσει.
Μόνο ο μεγάλος αδελφός δεν χάρηκε από την επιστροφή του Ασώτου, γιατί ποτέ του δεν κατάλαβε το περιεχόμενο της καρδιάς του Πατέρα.
Να ευχόμαστε την επιστροφή των αδελφών μας (αιρετικών ή μη), που βρίσκονται μακριά από την Εκκλησία και να την επιδιώκουμε, κρατώντας παράλληλα το σπίτι του Πατέρα μας όρθιο πιστοί στο λόγο του Κυρίου και των Πατέρων της Εκκλησίας, ώστε να έχουμε που να τους καλέσουμε να επιστρέψουν.
Αδελφέ μου μισαλλόδοξες σκέψεις δεν ταιριάζουν σε συνθήκες μετανοίας, παρά μόνο οδύνη για την κατάντια τη δική μας και των αδελφών μας ομόδοξων και ετερόδοξων, αλλά και ελπίδα στο Μέγα Έλεος Του.
Η αλήθεια και τα γεγονότα δεν είναι "μισαλλόδοξες σκέψεις", και αδελφοί μας ειδικά εν Χριστώ είναι μόνον οι ομόδοξοι και όχι οι ετερόδοξοι. Και ίσα ίσα τα λέμε μήπως και τα ακούσουν τα ώτα κάποιων μεγαλόσχημων και δεν φτάσουμε και εμείς μία ωραία πρωϊα στην ίδια κατάντια με τους αιρετικούς. Εξ'άλλου όταν αναγνωρίζεις τα "μυστήρια" των αιρετικών ως έγκυρα! πώς θα τους πείσεις ότι είναι σε λάθος δρόμο ώστε να επιστρέψουν στην Ορθοδοξία; Γνωρίζουμε ότι αφού έχει αναγνωρίσει το πατριαρχείο έγκυρα μυστήρια στην Λουθηρανική "εκκλησία" εμμέσως αναγνωρίζει και τις ώς άνω τελετές και τις ως άνω ιέρειες ως κανονικές! Αναγνωρίζει δηλαδή εμμέσως τον γάμο των ομοφυλοφίλων αφού γίνεται από κανονικές ιέρειες της Λουθηρανικής "εκκλησίας" όντας αναγνωρισμένη ως "αδελφή εκκλησία".filotas έγραψε:Αδελφέ μου μισαλλόδοξες σκέψεις δεν ταιριάζουν σε συνθήκες μετανοίας, παρά μόνο οδύνη για την κατάντια τη δική μας και των αδελφών μας ομόδοξων και ετερόδοξων, αλλά και ελπίδα στο Μέγα Έλεος Του.
Άρα τί λέμε τώρα; Αν δεν είχε αναγνωρίσει τα μυστήριά τους τότε ναι θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν μας αφορά το θέμα. Τώρα όμως δεν μπορούμε να το πούμε, διότι μία έστω ορθόδοξη εκκλησία αν αναγνωρίσει τα μυστήρια των αιρετικών εξ'αντανακλάσεως τα αναγνωρίζουν όλες οι ορθόδοξες εκκλησίες που είναι σε κοινωνία με την συγκεκριμένη ορθόδοξη εκκλησία.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αυτό Θωμά που το βρήκες γραμμένο;Thomas15n έγραψε:και αδελφοί μας ειδικά εν Χριστώ είναι μόνον οι ομόδοξοι και όχι οι ετερόδοξοι.
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι αδελφοί μας;
Ο Χριστός σταυρώθηκε μόνο για τους Ορθόδοξους ή για όλο το ανθρώπινο γένος;
Αδελφέ πρόσεχε τι γράφεις, γιατί κινδυνεύεις εσύ ο ίδιος να χαρακτηριστείς "αιρετικός".
-
Dimokratis
- Συστηματικός Αποστολέας

Προς Κωνσταντίνο:
Είναι αλήθεια οτί αυτά που έγραψες δεν αποκλίνουν από την Πατερική παράδοση.Ο ρόλος του άντρα σε σχέση με αυτόν της γυναίκας είναι διαφοροποιημένος αλλά όχι πιο σημαντικός.
Έχουν απόλυτη ισχύ οι λόγοι του Απ. Παύλου νομίζω και είναι ξεκάθαροι.Και είναι διαχρονικοί και πολύ κατανοητοί.
Έχω διαφορετική άποψη στο θέμα της ενδυμασίας των γυναικών.Προσωπικά θεωρώ οτί δεν ταιριάζουν στην γυναίκα γενικώς τα κολλητά ρούχα.Και επειδή η τάση του άντρα είναι να ''εξετάζει'' την γυναίκα,ας προσέχει αυτή να μην σκανδαλίζει.
Μόνο μια απορία έχω:Πως έβγαλες το συμπέρασμα οτί ο Αδάμ ήταν και άντρας και γυναίκα μαζί πριν ο Θεός πλάσει την Εύα;
Είναι αλήθεια οτί αυτά που έγραψες δεν αποκλίνουν από την Πατερική παράδοση.Ο ρόλος του άντρα σε σχέση με αυτόν της γυναίκας είναι διαφοροποιημένος αλλά όχι πιο σημαντικός.
Έχουν απόλυτη ισχύ οι λόγοι του Απ. Παύλου νομίζω και είναι ξεκάθαροι.Και είναι διαχρονικοί και πολύ κατανοητοί.
Έχω διαφορετική άποψη στο θέμα της ενδυμασίας των γυναικών.Προσωπικά θεωρώ οτί δεν ταιριάζουν στην γυναίκα γενικώς τα κολλητά ρούχα.Και επειδή η τάση του άντρα είναι να ''εξετάζει'' την γυναίκα,ας προσέχει αυτή να μην σκανδαλίζει.
Μόνο μια απορία έχω:Πως έβγαλες το συμπέρασμα οτί ο Αδάμ ήταν και άντρας και γυναίκα μαζί πριν ο Θεός πλάσει την Εύα;
Το εν Χριστώ που γράφω το είδες, δεν με παραξενεύει το τελευταίο εκεί θα φτάσουν τα πράγματα να λέγονται μία ημέρα οι Ορθόδοξοι "αιρετικοί" και οι αιρετικοί αδελφοί των "ορθοδόξων". Και όσο γιά που το βρήκα ρώτησε κανέναν γέροντα να σου πει αν είναι έτσι ή όχι, γιατί έγώ έχω ρωτήσει σχετικά και είναι ακριβώς έτσι. Και θυμήσου τί είπε ο γέροντας Παϊσιος για τό εν λόγω θέμα σε Παπικό νεαρό που του ζήτησε να προσευχηθούν μαζί, και σταμάτα να παρουσιάζεις πιά το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο.filotas έγραψε:Αυτό Θωμά που το βρήκες γραμμένο;Thomas15n έγραψε:και αδελφοί μας ειδικά εν Χριστώ είναι μόνον οι ομόδοξοι και όχι οι ετερόδοξοι.
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι αδελφοί μας;
Ο Χριστός σταυρώθηκε μόνο για τους Ορθόδοξους ή για όλο το ανθρώπινο γένος;
Αδελφέ πρόσεχε τι γράφεις, γιατί κινδυνεύεις εσύ ο ίδιος να χαρακτηριστείς "αιρετικός".
Και γιά του λόγου το αληθές ορίστε.
List of bishops of Lund
• 1060-1065? - Henrik
• 1065?-1072 - Egino
• 1072-1089 - Ricwald
• 1089-1137 - Ascer
• 1137-1177 - Eskil
• 1177-1201 - Absalon Hvide
• 1201-1222 - Andreas Sunesen
• 1224-1228 - Peder Saxesen
• 1228-1252 - Uffe Thrugotsen
• 1253-1274 - Jakob Erlandsen
• 1276-1280 - Trugot Torstensen
• 1280-1299 - Jens Dros
• 1289-1302 - Jens Grand
• 1302-1310 - Isarnus
• 1310-1325 - Esger Juul
• 1325-1334 - Karl Eriksen
• 1334-1355 - Peder Jensen
• 1355-1361 - Jacob Kyrning (Thott)
• 1361-1379 - Niels Jensen (Bild)
• 1379-1390 - Magnus Nielsen
• 1390-1391 - Peder Jensen
• 1392-1410 - Jakob Gertsen (Ulfstand)
• 1410-1418 - Peder (Mickelsen) Kruse
• 1418-1436 - Peder Lykke (Bille)
• 1436-1443 - Hans Laxmand
• 1443-1472 - Tuve Nielsen (Juul)
• 1472-1497 - Jens Brostrup
• 1497-1519 - Birger Gunnersen
• 1519-1523 - Aage Jepsen Sparre
• 1520-1523 - Jørgen Skodborg
• 1521-1522 - Didrik Slagheck
• 1522-1532 - Johan Weze
• 1532-1536 - Torben Bille
• 1537-1551 - Frans Vormordsen
• 1551-1560 - Niels Palladius
• 1560-1577 - Tyge Asmundsen
• 1578-1589 - Niels Hvid
• 1589-1611 - Mogens Mads
• 1611-1619 - Poul Aastrup
• 1620-1637 - Mads Jensen Medelfar
• 1638-1679 - Peder Winstrup
• 1679-1687 - Canutus Hahn
• 1688-1694 - Christian Papke
• 1694-1714 - Mathias Steuchius
• 1715-1734 - Jonas Linnérius
• 1734-1738 - Andreas Rydelius
• 1738-1740 - Carl Papke
• 1740-1747 - Henrik Benzelius
• 1748-1777 - Johan Engeström
• 1777-1794 - Olof Celsius d.y.
• 1794-1803 - Petrus Munck (af Rosenschiöld)
• 1805-1811 - Niels Hesslén
• 1811-1854 - Wilhelm Faxe
• 1854-1856 - Henrik Reuterdahl
• 1856-1865 - Johan Henrik Thomander
• 1865-1897 - Wilhelm Flensburg
• 1898-1925 - Gottfrid Billing
• 1925-1948 - Edvard Rodhe
• 1949-1958 - Anders Nygren
• 1958-1960 - Nils Bolander
• 1960-1970 - Martin Lindström
• 1970-1980 - Olle Nivenius
• 1980-1992 - Per-Olov Ahrén
• 1992-1997 - Karl Gustav Hammar
• 1997-2007 - Christina Odenberg
• 2007- Antje Jackelén
Συγγνώμη γιά το ορθογραφικό λάθος Χριστίνα Όδενμπέργκ και όχι Όβεμπεργκ.
Μπά είναι αιρετικοί οι Λουθηρανοί; πότε το ανακάλυψες; Πώς και έρχεσαι σε αντίθεση με το Φανάρι που τους έχει αναγνωρίσει; δεν φοβάσαι μην χαρακτηριστείς φανατικός και μισαλλόδοξος;filotas έγραψε:Όσο για το ποιοι είναι η "επίσκοποι" μιας αιρετικής ομολογίας, πολύ λίγο μας ενδιαφέρει, αφού ούτως ή άλλως άνδρες ή γυναίκες είναι αιρετικοί.
Ούτε αίρεσις ούτε σχίσμα ο παπισμός! (Πλέον τολμηροί οι νέοι Λατινόφρονες)
Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Καθ. της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Θεσσαλονίκης
Alopsis
“Το ότι όμως νοθεύεται η πίστη της Εκκλησίας από τους οικουμενιστάς και λατινόφρονες, με επίσημες μάλιστα αποφάσεις, όπως η διακοινωνία με τους Μονοφυσίτες στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, η διορθόδοξη αποδοχή του κειμένου του Balamand, όπου υπάρχει αμοιβαία εκκλησιολογική αναγνώριση και αποδοχή των μυστηρίων των Παπικών ως
εγκύρων, η πρόσφατη αναγνώριση του βαπτίσματος των Λουθηρανών στη Γερμανία από την Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως και πολλά άλλα, ων ουκ έστι αριθμός, αυτά δεν ευαισθητοποιούν τις επισκοπικές συνειδήσεις, και αφήνουν να γκρεμίζεται η Ορθοδοξία, να
καταργούνται τα όρια «ά έθεντο οι Πατέρες ημών», να απαυθαδιάζουν η αίρεση και η πλάνη, να χορεύει ο Διάβολος.”
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ως προς το θέμα του αδερφού και ποιός ονομάζεται έτσι πέραν του σαρκικού, αναμφίβολα υπάρχουν και οι δύο αυτές ερμηνείες που αναφέρθηκαν.
Όλοι είμαστε εν Θεώ αδερφοί ως πλάσματα του Ενός.
Αδελφοί πάλι εν Χριστώ είναι όσοι Τον ομολογούν. Περι αυτού μπορεί να επικαλεστεί κανείς το λόγο του Κυρίου περι συγγενείας ο οποίος απαντά στους Συνοπτικούς:
1: ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΙΒ΄ 46-50
2: ΜΑΡΚΟΥ Γ΄ 31-35
3: ΛΟΥΚΑ Η΄ 19-21. Ενδεικτικά παραθέτω τον Ματθαίο:
46. Έτι δε αυτού λαλούντος τοις όχλοις ιδού η μήτηρ και οι αδελφοί αυτού ειστήκεισαν έξω, ζητούντες λαλήσαι αυτώ.
47. είπε δε τις αυτώ· ιδού η μήτηρ σου και οι αδελφοί σου εστήκασιν έξω ζητούντές σε ιδείν.
48. ο δε αποκριθείς είπε τω λέγοντι αυτώ· τις εστιν η μήτηρ μου και τίνες εισίν οι αδελφοί μου;
49. και εκτείνας την χείρα αυτού επί τους μαθητάς αυτού έφη· ιδού η μήτηρ μου και οι αδελφοί μου·
50. όστις γαρ αν ποιήση το θέλημα του πατρός μου του εν ουρανοίς, αυτός μου αδελφός και αδελφή και μήτηρ εστίν.
Όπως και να έχει η συμπεριφορά μας οφείλει να είναι η πρέπουσα δεδομένου ότι ο διπλανός μας είναι πλησίον και ως εκ τούτου και δια του 10λόγου οφείλουμε συγκεκριμένη συμπεριφορά ανεξάρτητα θρησκεύματος, εθνικότητος ή ιδεολογίας.
Όλοι είμαστε εν Θεώ αδερφοί ως πλάσματα του Ενός.
Αδελφοί πάλι εν Χριστώ είναι όσοι Τον ομολογούν. Περι αυτού μπορεί να επικαλεστεί κανείς το λόγο του Κυρίου περι συγγενείας ο οποίος απαντά στους Συνοπτικούς:
1: ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΙΒ΄ 46-50
2: ΜΑΡΚΟΥ Γ΄ 31-35
3: ΛΟΥΚΑ Η΄ 19-21. Ενδεικτικά παραθέτω τον Ματθαίο:
46. Έτι δε αυτού λαλούντος τοις όχλοις ιδού η μήτηρ και οι αδελφοί αυτού ειστήκεισαν έξω, ζητούντες λαλήσαι αυτώ.
47. είπε δε τις αυτώ· ιδού η μήτηρ σου και οι αδελφοί σου εστήκασιν έξω ζητούντές σε ιδείν.
48. ο δε αποκριθείς είπε τω λέγοντι αυτώ· τις εστιν η μήτηρ μου και τίνες εισίν οι αδελφοί μου;
49. και εκτείνας την χείρα αυτού επί τους μαθητάς αυτού έφη· ιδού η μήτηρ μου και οι αδελφοί μου·
50. όστις γαρ αν ποιήση το θέλημα του πατρός μου του εν ουρανοίς, αυτός μου αδελφός και αδελφή και μήτηρ εστίν.
Όπως και να έχει η συμπεριφορά μας οφείλει να είναι η πρέπουσα δεδομένου ότι ο διπλανός μας είναι πλησίον και ως εκ τούτου και δια του 10λόγου οφείλουμε συγκεκριμένη συμπεριφορά ανεξάρτητα θρησκεύματος, εθνικότητος ή ιδεολογίας.