Οικουμενική Σύνοδος
Συντονιστής: Συντονιστές
Οικουμενική Σύνοδος
πιστεύτε ότι χρειάζετε να γίνει μια νέα οικουμενική σύνοδος και με ποια θέματα;
εγώ πιστεύω πολύ σημαντικό να ληφθούν αποφάσεις για τα θέματα βιοηθικής.
αλλά ακόμα και για την καθαίρεση επισκόπων ακόμα και πατριαρχούν που παραβιάζουν κανόνες περί συμπροσευχής μς αιρετικούς ή που έχουν επιτρέψει "να ενεργήσουν κάτι ως κληρικοί"
αλλά ακόμα και για την καθαίρεση επισκόπων ακόμα και πατριαρχούν που παραβιάζουν κανόνες περί συμπροσευχής μς αιρετικούς ή που έχουν επιτρέψει "να ενεργήσουν κάτι ως κληρικοί"
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ίσως να χρειαζόταν κάτι τέτοιο.
Επίσης το θέμα των "άγαμων" είναι πολύ σημαντικό,
διότι δυστυχώς, ενώ πολλοί δηλώνουν άγαμοι
δεν τηρούν αγαμία και δυστυχώς έχουμε
και τα παράτράγουδα ομοφυλόφυλων κληρικών κ.λ.π.
Κρίμα είναι.
Νομίζω πως και αυτό το θέμα θα έπρεπε να τεθεί επί τάπητος,
μαζί με τα υπόλοιπα που αναφέρεις.
Επίσης το θέμα των "άγαμων" είναι πολύ σημαντικό,
διότι δυστυχώς, ενώ πολλοί δηλώνουν άγαμοι
δεν τηρούν αγαμία και δυστυχώς έχουμε
και τα παράτράγουδα ομοφυλόφυλων κληρικών κ.λ.π.
Κρίμα είναι.
Νομίζω πως και αυτό το θέμα θα έπρεπε να τεθεί επί τάπητος,
μαζί με τα υπόλοιπα που αναφέρεις.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Re: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ
Καλά συγγνώμη, τί λες τώρα;! ποιός θα καθαιρέσει Πατριάρχες ο εαυτός τους αφού λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουν συμπροσευχηθεί με αιρετικούς τουλάχιστον μία φορά, εκτός ίσως του Μόσχας και σίγουρα των Ιεροσολύμων. Μην λέμε και ότι θέλουμε λοιπόν.vic έγραψε:πιστεύτε ότι χρειάζετε να γίνει μια νέα οικουμενική σύνοδος και με ποια θέματα;
αλλά ακόμα και για την καθαίρεση επισκόπων ακόμα και πατριαρχών που παραβιάζουν κανόνες περί συμπροσευχής με αιρετικούς ή που έχουν επιτρέψει "να ενεργήσουν κάτι ως κληρικοί"
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφια καλημερα,
Μηπως θα πρεπει να αναρωτηθουμε πρωτα, εαν εχουμε φτασει σε τετοια πληροτητα Πνευματικη, Θεολογικη, Δογματικη, Χριστολογικη, και παει λεγοντας, ωστε να εχουμε φτασει στο σημειο να "διευθετησουμε" και τα της Ορθοδοξου Εκκλησιας φλεγοντα θεματα, με την "αυθεντια" που μας διακρινει;
Μηπως θα πρεπει να κατεβουμε λιγο απο το δυσθεωρητο Θεολογικο υψος στο οποιο εχουμε ανεβει (εδω μπορει να μπει και η λεξη: καλαμι), και να μην κρινουμε με τετοιο κακοπιστο τροπο τους, Προκαθημενους της Αγιας μας Εκκλησιας, και να αφησουμε να τους κρινει η ιστορια και στο τελος-τελος ο Παντοκρατωρ;
Το αυτο ισχυει και για τον γραφοντα, για να μην παρεξηγηθω βγαζοντας την ουρα μου απο εξω...
Μηπως θα πρεπει να αναρωτηθουμε πρωτα, εαν εχουμε φτασει σε τετοια πληροτητα Πνευματικη, Θεολογικη, Δογματικη, Χριστολογικη, και παει λεγοντας, ωστε να εχουμε φτασει στο σημειο να "διευθετησουμε" και τα της Ορθοδοξου Εκκλησιας φλεγοντα θεματα, με την "αυθεντια" που μας διακρινει;
Μηπως θα πρεπει να κατεβουμε λιγο απο το δυσθεωρητο Θεολογικο υψος στο οποιο εχουμε ανεβει (εδω μπορει να μπει και η λεξη: καλαμι), και να μην κρινουμε με τετοιο κακοπιστο τροπο τους, Προκαθημενους της Αγιας μας Εκκλησιας, και να αφησουμε να τους κρινει η ιστορια και στο τελος-τελος ο Παντοκρατωρ;
Το αυτο ισχυει και για τον γραφοντα, για να μην παρεξηγηθω βγαζοντας την ουρα μου απο εξω...
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σήμερα εξ αιτίας των έντονων διαφωνιών ανάμεσα στις Ορθόδοξες Εκκλησίες, είναι σχεδόν αδύνατον να συγκροτηθεί Πανορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδος, που να ασχοληθεί με καθαρά πνευματικά θέματα.
Για τα υπόλοιπα δέματα γίνονται κατά καιρούς τέτοιες Σύνοδοι (όπως έγινε για το θέμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων), αλλά έχουν μάλλον διαχειριστική σημασία.
Όσο για το αν μπορούν να καθαιρέσουν Πατριάρχες, αν χρειάζεται φυσικά μπορούν. Στην παραπάνω Σύνοδο που ανέφερα καθαιρέθηκε ο Ειρηναίος, πρώην τώρα πια Πατριάρχης Ιεροσολύμων.
Για τα υπόλοιπα δέματα γίνονται κατά καιρούς τέτοιες Σύνοδοι (όπως έγινε για το θέμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων), αλλά έχουν μάλλον διαχειριστική σημασία.
Όσο για το αν μπορούν να καθαιρέσουν Πατριάρχες, αν χρειάζεται φυσικά μπορούν. Στην παραπάνω Σύνοδο που ανέφερα καθαιρέθηκε ο Ειρηναίος, πρώην τώρα πια Πατριάρχης Ιεροσολύμων.
Χαίρετε αδερφοί!
Συμφωνώ πως πρέπει να γίνει Οικουμενική Σύνοδος, για τα θέματα συμπροσευχών, συλλείτουργων,...αλλά και της αναγνωρίσεως μυστηρίων όπως του βαπτίσματος των αιρετικών, κάτι το οποίο είναι λυμένο από παλαιότερες συνόδους όπως στην Κωνσταντινούπολη το 1755 -->
----------------
Εμείς, που ελέω Θεού ανατραφήκαμε μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και που τηρούμε τους κανόνες των ιερών Αποστολών και θείων Πατέρων, αναγνωρίζουμε μόνο μια Εκκλησία, την Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
Συνεπώς, αναγνωρίζουμε μόνο τα δικά της Μυστήρια και κατά συνέπεια μόνο το δικό της Βάπτισμα αποδεχόμαστε. Από την άλλη, αποστρεφόμαστε, με κοινή απόφαση, όλες τις τελετές που δεν τελούνται όπως είχε διατάξει το Άγιο Πνεύμα τους ιερούς Αποστόλους, και όπως η Εκκλησία του Χριστού τελεί μέχρι των ημερών μας, επειδή πρόκειται για εφευρήματα διεφθαρμένων ανδρών, και εμείς τις θεωρούμε περίεργες και ξένες προς ολόκληρη την Αποστολική Παράδοση.
-----------------------
Είναι πολλά τα σοβαρά θέματα που περνάνε στα ελαφρά...
Βλέπετε παλαιότερες Σύνοδοι και Πατριάρχες "αποστρεφόμαστε το Βάπτισμα αιρετικών"... Τώρα " δεχόμαστε ως έγκυρο κάθε βάπτισμα...."
Αλλά αφού δυστυχώς στο Πατριαρχείο οι Επίσκοποι είναι μαριονέτες του
Πατριάρχη, δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο. Την γνώμη μου αυτή
την εκφέρω με σεβασμό προς τους θεσμούς και τα πρόσωπα, αλλά διαφωνία
στα έργα. Ξέρω υπάρχουν αυτοί που λένε "Ας ασχολούμαστε με τα δικά μας..."
Όμως στα θέματα Πίστης το Σώμα του Χριστού, η Εκκλησία, ο λαός του Θεού πρέπει να μην κάνει υποχωρήσεις. Μόνο αυτό έχουμε, την Πίστη.
Τα πάθη μας δεν έχουν σχέση με την αίρεση και την διαστρέβλωση της Πίστης. Ο πόλεμος κατά των παθών εννοείται είναι διαρκής.
Η ελπίδα μας είναι η Εκκλησία της Ελλάδος να συγκαλέσει Σύνοδο.
Διότι στην Ελλάδα η Ιεραρχία δεν έχει αλωθεί ακόμη, ούτε από μασωνία ούτε από άλλα συμφέροντα.
Ο Θεός να μας διαφυλάξει. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός και
η Κύρια Θεοτόκος να σας έχει όλους καλά. Με συγχωρείτε για την οξύτητα
κάποιον εκφράσεων...εκφράζω την ταπεινή μου άποψη..
Συμφωνώ πως πρέπει να γίνει Οικουμενική Σύνοδος, για τα θέματα συμπροσευχών, συλλείτουργων,...αλλά και της αναγνωρίσεως μυστηρίων όπως του βαπτίσματος των αιρετικών, κάτι το οποίο είναι λυμένο από παλαιότερες συνόδους όπως στην Κωνσταντινούπολη το 1755 -->
----------------
Εμείς, που ελέω Θεού ανατραφήκαμε μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και που τηρούμε τους κανόνες των ιερών Αποστολών και θείων Πατέρων, αναγνωρίζουμε μόνο μια Εκκλησία, την Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
Συνεπώς, αναγνωρίζουμε μόνο τα δικά της Μυστήρια και κατά συνέπεια μόνο το δικό της Βάπτισμα αποδεχόμαστε. Από την άλλη, αποστρεφόμαστε, με κοινή απόφαση, όλες τις τελετές που δεν τελούνται όπως είχε διατάξει το Άγιο Πνεύμα τους ιερούς Αποστόλους, και όπως η Εκκλησία του Χριστού τελεί μέχρι των ημερών μας, επειδή πρόκειται για εφευρήματα διεφθαρμένων ανδρών, και εμείς τις θεωρούμε περίεργες και ξένες προς ολόκληρη την Αποστολική Παράδοση.
-----------------------
Είναι πολλά τα σοβαρά θέματα που περνάνε στα ελαφρά...
Βλέπετε παλαιότερες Σύνοδοι και Πατριάρχες "αποστρεφόμαστε το Βάπτισμα αιρετικών"... Τώρα " δεχόμαστε ως έγκυρο κάθε βάπτισμα...."
Αλλά αφού δυστυχώς στο Πατριαρχείο οι Επίσκοποι είναι μαριονέτες του
Πατριάρχη, δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο. Την γνώμη μου αυτή
την εκφέρω με σεβασμό προς τους θεσμούς και τα πρόσωπα, αλλά διαφωνία
στα έργα. Ξέρω υπάρχουν αυτοί που λένε "Ας ασχολούμαστε με τα δικά μας..."
Όμως στα θέματα Πίστης το Σώμα του Χριστού, η Εκκλησία, ο λαός του Θεού πρέπει να μην κάνει υποχωρήσεις. Μόνο αυτό έχουμε, την Πίστη.
Τα πάθη μας δεν έχουν σχέση με την αίρεση και την διαστρέβλωση της Πίστης. Ο πόλεμος κατά των παθών εννοείται είναι διαρκής.
Η ελπίδα μας είναι η Εκκλησία της Ελλάδος να συγκαλέσει Σύνοδο.
Διότι στην Ελλάδα η Ιεραρχία δεν έχει αλωθεί ακόμη, ούτε από μασωνία ούτε από άλλα συμφέροντα.
Ο Θεός να μας διαφυλάξει. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός και
η Κύρια Θεοτόκος να σας έχει όλους καλά. Με συγχωρείτε για την οξύτητα
κάποιον εκφράσεων...εκφράζω την ταπεινή μου άποψη..
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφε fotios, εαν καταλαβε καλα το φτωχο μου μυαλο, εννοεις οτι το Οικουμενικο Πατριαρχειο και ο Προκαθημενος της Εκκλησιας μας, (η τα υπολοιπα Πατριαρχεια) εχουν αλωθει απο την μασωνια η αλλο αιρετικο κλαμπ;
Μηπως εχεις την καλωσυνη να μπεις σε περισσοτερες λεπτομερειες και στοιχεια, ωστε να μας φωτισεις και εμας τους αμαθεις, οπως παραστατικα δηλωνει και το nickname σου;
Βαριες κουβεντες μην ξεστομιζουμε γιατι οτι αφησεις, δυσκολα το μαζευεις...
Μηπως εχεις την καλωσυνη να μπεις σε περισσοτερες λεπτομερειες και στοιχεια, ωστε να μας φωτισεις και εμας τους αμαθεις, οπως παραστατικα δηλωνει και το nickname σου;
Βαριες κουβεντες μην ξεστομιζουμε γιατι οτι αφησεις, δυσκολα το μαζευεις...
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- zafeiris
- Κορυφαίος Αποστολέας

καλησπέρα φίλοι μου. Ο αδερφός fotios έχει στα γραφόμενά του αρκετή δόση αλήθειας αν λάβουμε υπ' οψιν το γεγονός οτι το οικουμενικό πατριαρχείο καθώς και ο ίδιος ο πατριάρχης είναι έρμαια στις ορέξεις και αποφάσεις των τουκαλάδων και συγκεκριμένα του νομάρχη Κωνσταντινουπώλεως. Ο ανθρώπινος νους διαφθείρεται σχετικά εύκολα και όταν δεν συμβαίνει αυτό τότε εξαναγκάζεται όπως στην προκυμένη περίπτωση του πατριαρχείου
ο καιρός γαρ εγγυς
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας