Εκλογή Νέου Αρχιεπισκόπου

Συντονιστής: Συντονιστές

xenos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenos »

Αν και δεν ανήκω στην Εκκλησία της Ελλάδας θα ήθελα ένα Αρχιεπίσκοπο καλόγερο.

Αγαπητέ Κωνσταντίνε δεν διαβάσαμε ακόμα την δική σου άποψη η οποία είμαι σίγουρος ότι θα ενδιαφέρει πολλούς (και εμένα φυσικά!).
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Δεν μπαίνω στην λογική να πω πώς πρέπει να είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος ως άτομο. Αλλά θα ήθελα πραγματικά όποιος μπεί να λειτουργεί με συνοδικότητα και όχι ατομοκεντρικά. Αν αυτό γίνει που μάλλον φαίνεται ότι κατά εκεί πάει το πράγμα τότε θα πάμε προς το καλύτερο, γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δεν είναι κεφαλή της Εκκλησίας της Ελλάδος απλά προεδρεύει της Ιεραρχίας ως πρώτος τιμής ένεκεν μεταξύ ίσων.
Άρα πρέπει να παίρνει υπ'όψιν του την γνώμη της Συνόδου πριν κάνει κάτι σοβαρό όχι όμως και γιά τις λεπτομέρειες εννοείται αυτό.
Άβαταρ μέλους
preloude
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από preloude »

μεταξυ σοβαρου και αστειου. εσεις που σερφαρεται εκτεταμενα τι λεει το διαδυχτιο στοιχηματιζει τιποτα.μετα συγνωμης.
ANDA
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Re: Εκλογή Νέου Αρχιεπισκόπου

Δημοσίευση από ANDA »

Dimokratis έγραψε:
konstantinoupolitis έγραψε:
2) Ποιά είναι τα προσόντα που θα πρέπει να φέρει.
1ον Να έχει την σοφία του Μ.Φωτίου

2ον Την πίστη του Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου

3ον Την ακτημοσύνη του Μ.Βασιλείου

4ον Να σκορπά απλόχερα όπως και ο Αγ.Ιωάννης ο ελεήμων

5ον Την ασκητικότητα του Μ.Αντώνιου
και
6ον Την αγάπη του Απ.Παύλου.
7ον Την ταπεινοφροσύνη του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου

8ον Την αμεσότητα του Πατρός Παισίου

:)
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι να πείσει τους πολίτες οτι η Ορθοδοξία είναι η μόνη οδός προς τα ανωθεν.

Θα πρέπει να θεωρεί οτι οι πολίτες δεν έχουν ιδέα όχι μόνο τα περι Ορθοδοξίας αλλά ούτε καν τι σημαινει να κανεις τον σταυρό σου.

Θα πρέπει συνεπώς :

-να φέρει την εκκλησία δίπλα στους πολίτες
-να είναι κάθετος στον έλεγχο των οικομικών των ιερέων και των ναών
-να είναι κάθετος στις "ιδιωτικές προτιμήσεις" ορισμένων εκ του κλήρου
-να είναι καθετος στην εικόνα προς τα έξω η οποία πρέπει να είναι ομοιογενής σε όλους τους Ιερωμένους
-να μιλάει όπως θέλουν να το ακούσουν και όχι οπως αυτός θέλει να τον ακουσουν
-να γνωρίζει τα της τεχνολογίας και συνεπώς να είναι σύγχρονος
-να μην είναι "γλυκούλης" και να έχει "αντρική" φωνή

Κατα την γνώμη μου ο μόνος που συγκεντρώνει τα παραπάνω είναι Μεσογαίας Νικόλαος.

Μέχρι τότε, θα πρέπει να αρκεστούμε σε έναν προσηνή Ιερωμένο ο οποίος θα αναβλύζει την Αγιότητα του Αγίου Πνεύματος και θα έχει τον ίδιο του τον βίο σαν παράδειγμα προς απόδειξη της Ιερωσύνης του.

Ευχομαι όποιος και να βγεί να ασχοληθεί δυνατά μόνο με τα οίκου της Εκκλησίας και με τίποτε άλλο. Ας αφήσει τα άλλα για τον επόμενο.

Μόνο αν δημιουργηθεί σωστή και μελετημένη βάση μπορεί να κτιστεί ισχυρό κτίριο. Χωρίς βάση αστα να πανε...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Εκλογή Νέου Αρχιεπισκόπου

Δημοσίευση από aposal »

konstantinoupolitis έγραψε: 2) Ποιά είναι τα προσόντα που θα πρέπει να φέρει.
Η ταπείνωση! Όλα τα άλλα εμπεριέχονται μέσα της. Τα προσόντα, όπως ξέρουμε, τα δίνει ο Θεός. Και ανάλογα με τον αγώνα του κάθε ανθρώπου, δίνει και επιπλέον προσόντα. Όταν λοιπόν ο πιστός είναι κοντά στον Θεό και έχει αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο, θεωρώ ότι ο Θεός θα του δώσει όλα αυτά τα επιπλέον προσόντα που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει στο ρόλο του!
Αν δεν είναι πολύ κοντά στον Θεό, τότε και οι προσδοκίες μας θα μείνουν ανεκπλήρωτες σε ανάλογο βαθμό!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

eortologio_gr έγραψε:
Κατα την γνώμη μου ο μόνος που συγκεντρώνει τα παραπάνω είναι Μεσογαίας Νικόλαος.
Ο Σεβασμιότατος Νικόλαος νομίζω ότι πράγματι είναι ένας από τους κορυφαίους! Δεν γνωρίζω όμως πολλούς για να μπορώ να πω ότι είναι ο μόνος!
Υπάρχει μια φήμη που αναφέρει ότι ο Πορφύριος είχε προβλέψει (στον τότε Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ) ότι θα ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που είχε εκείνη την εποχή, ότι αυτός που θα τον διαδεχθεί θα διοικήσει για δέκα χρόνια, ο επόμενος αυτού για λίγο χρονικό διάστημα και ο μεθεπόμενος για πολύ!
Αυτό μου μεταφέρθηκε από γνωστό μου, ο οποίος επικαλέστηκε την μαρτυρία του οδηγού του αυτοκινήτου του μακαριστού Σεραφείμ (η συζήτηση είχε γίνει μέσα στο αυτοκίνητο του Αρχιεπισκόπου).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Τον Σπάρτης που είναι εδώ και πολύ καιρό "βγαλμένος" καθώς λέγεται δεν τον ξέρω. Λέγεται πως είναι πολύ σοβαρός, ηθικός και όχι φιλικά διακείμενος με ανοίγματα προς την Δύση. Εντούτοις τα 68 του χρόνια δεν μου είναι ότι το καλύτερο.

Απο την 5δα δεν έχω προτιμήσεις. Αν θα διάλεγα κάποιον θα ήταν τον π. Ιγνάτιο, γιατί είναι νέος και εκτιμώ το γεγονός πως κάλεσε τον π. Θεόδωρο Ζήση για ομιλία στην Δημητριάδα, παρότι ο ίδιος όχι ίσως ο πρώτος Αντιπαπικός και άμεσα συνδεδεμένος με τον Αρχιεπίσκοπο, με τον οποίο ως γνωστόν ο π. Θεόδωρος είναι σε χρόνια διαμάχη και ειδικά για τα Δυτικά του ανοίγματα.
Το γεγονός ότι καλείς αντικείμενο στην Μητρόπολή σου δείχνει ανοχή και σεβασμό στην αντίθετη γνώμη και αυτό για μένα είναι σημαντικό.

Όποιος αύριο θα εκλεγεί, ας έχει τις προσευχές μας ως δύναμη, θέληση για ρήξη αλλά και υπομονή ώστε να εξαντλεί κάθε θεμιτό περιθώριο για σύγκλιση. "Αρχή σοφίας φόβος Θεού".

Μου έρχεται στο νου ένας στίχος του αγαπημένου μου Σταύρου Κουγιουμτζή: "Σου στέλνω χαιρετίσματα με δυό γλυκά φιλιά, λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά".

Υ.Γ.: Προς Μανώλη: Νέες Χώρες είμαι άρα και εγώ στην καρδία μου έχω την Πόλη, την Πόλη των ονείρων μας.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Μου αρέσει το ότι ο Σπάρτης δεν είναι άνθρωπος των media! Και μάλιστα έχει - μέχρι τώρα - την εκτίμηση ανθρώπων που ευχαρίστως θα ήθελαν να βρουν ψεγάδι σε κάποιον κληρικό, για να τον διαπομπεύσουν!
Μου άρεσε και η απάντησή του στις δηλώσεις του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου (αμάν αυτοί οι Χρυσόστομοι, το όνομα το έχει;).
Είπε :¨"Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να εκβιάζεται ένας Μητροπολίτης"!
Το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί : "Αν είσαι σωστός δεν μπορεί κανείς να σε εκβιάσει"!
Το θέμα της ηλικίας για μένα δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό! Θεωρώ ότι τα σημαντικά είναι :
1. Να σταματήσουν τα κόλπα με τον Πάπα (μακριά και αγαπημένα),
2. Να διακηρυχτεί ο λόγος του Θεού, οι κληρικοί να δείχνουν καλύτερο πρόσωπο και να υπάρξουν τιμωρίες των ασεβών κληρικών, όλων των βαθμίδων,
3. Να παραμείνει η σύνδεσή μας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρ' όλες τις συμπροσευχές, που πρέπει να σταματήσουν πριν είναι αργά
4. Να ενωθούμε όλοι οι Ορθόδοξοι σε μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

konstantinoupolitis έγραψε:Απο την 5δα δεν έχω προτιμήσεις. Αν θα διάλεγα κάποιον θα ήταν τον π. Ιγνάτιο, γιατί είναι νέος και εκτιμώ το γεγονός πως κάλεσε τον π. Θεόδωρο Ζήση για ομιλία στην Δημητριάδα, παρότι ο ίδιος όχι ίσως ο πρώτος Αντιπαπικός και άμεσα συνδεδεμένος με τον Αρχιεπίσκοπο, με τον οποίο ως γνωστόν ο π. Θεόδωρος είναι σε χρόνια διαμάχη και ειδικά για τα Δυτικά του ανοίγματα.
Το γεγονός ότι καλείς αντικείμενο στην Μητρόπολή σου δείχνει ανοχή και σεβασμό στην αντίθετη γνώμη και αυτό για μένα είναι σημαντικό.
Αφού βλέπεις και εσύ ως "αντικείμενο" τον π.Θεόδωρο Ζήση που είναι Ορθόδοξος μέσα από την οπτική του Ιγνατίου που καλεί φιλικά και προτεστάντες να μιλήσουν στο Ορθόδοξο ποίμνιο της μητρόπολής του.
Τότε τί να λέμε φίλοι οι αιρετικοί και αντικείμενοι οι Ορθόδοξοι από "Ορθοδόξους" αυτό και αν είναι πιά. Μου αρέσει που το αναφέρεις κι'όλας ως θετικό σημείο του Ιγνατίου!!! Αυτό αγαπητέ δεν είναι θετικό αλλά αρνητικότατο. Την στιγμή που μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι ο Ορθόδοξος και ο Αιρετικός σε μητρόπολη που είναι Ορθόδοξη, λίθον μυλικόν στον λαιμό και φούντο στο πέλαγος καλύτερα, όπως είπε και ο Χριστός γιά αυτούς που σκανδαλίζουν ακόμη και τον μικρότερο.
Και τί είναι αυτό "ο ίδιος όχι ίσως ο πρώτος Αντιπαπικός";;;!!! εδώ συμμετείχε και στο ΠΣΕ το 2005 στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, εδώ χάνουν οι λέξεις το νόημά τους με κάτι τέτοια.Τί λες τώρα διαβάζεις αυτά που γράφεις ή έτσι τα γράφεις γιά να γίνεται ντόρος;
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”