Τι έγινε με τον πάτερ Νεκτάριο ;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Τι έγινε με τον πάτερ Νεκτάριο ;
Παιδιά, όπως βλέπω ο πάτερ Νεκτάριος δεν θα μπει άλλο .
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Re: Τι έγινε με τον πάτερ Νεκτάριο ;
Domna έγραψε:Παιδιά, όπως βλέπω ο πάτερ Νεκτάριος δεν θα μπει άλλο .
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;;;;;
-
pNektarios
- Τακτικό Μέλος

Καλησπέρα σας. Για ποίο λόγο να μην ξαναμπώ; Έλλειπα στην Αθήνα για την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Όσο για τον αδελφό Χρήστο συγχώρησον αλλά δεν επικοινώνησα παιδί μου με τον μοναχό που μου ανέφερες που τυγχάνει να εβρίσκετε στο ιδιαίτερο γραφείο του Πατριάρχου, διότι ήμουν με τον Πατριάρχη στην Αθήνα παιδί μου. Εάν μου ζητηθεί από το ιδιαίτερο γραφείο να αποχωρήσω θα το πράξω δια να μην σκανδαλίζω κανέναν.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Πολύ ωραία, πάτερ, που μπήκατε πάλι, εγώ φοβήθηκα μήπως με αυτά που έγραψει ο Christos παρεξηγηθήκατε και δεν θέλετε άλλο να μπείτε . Εγώ πάντως χάίρομαι πολύ που είστε εδώ !!! :hello1: :hello1: :hello1: :hello1: :hello1: :hello1: :hello1: :hello1: :hello1: :hello1: :hello1:
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
-
pNektarios
- Τακτικό Μέλος

Να είσαι καλά παιδί μου. Ο αδελφός ορθά επράξε διότι ο χώρος του ιντερνετ είναι πονηρός και πολλά λέγονται και πολλοί διατείνονται ότι είναι, δεν τον παρεξηγώ καθόλου, όμως θα αποχωρήσω καθώς δεν έχω ευλογία και δια να αποφύγω τον σκανδαλισμόν. Να είσθε καλά όλοι σας. Ο Αναστάς Κύριος να σας δωρίσει το Έλεος και η Κυρία Θεοτόκος την παραμυθία. Σας ευχαρισθώ όλους, να έχετε την ευχή μου.
Αγαπητοί φίλοι, μου ζητήθηκε από τη Αρχιγραμματεία του Πατριαρχείου να αναδημοσιεύσω άμεσα εδώ προς ενημέρωση σας την κάτωθι ανακοίνωση εν αναμονή των ενεργειών του εδώ διαχειριστή.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΩΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΝΑΪΤΟΥ
Εἰς ἀναφοράν πρός τήν διεξαγομένην συζήτησιν εἰς τόν δικτυακόν τόπον «Ἅγιον Ὄρος» ( www.athos.edo.gr ) περί τοῦ φερομένου ὡς «Νεκταρίου Ἱερομονάχου Ἁγιοταφίτου» καί κατόπιν εἰδοποιήσεως ἐκ μέρους γνωστῶν τοῦ παλαιφάτου καθ’ ἡμᾶς Πατριαρχείου τῶν Ἱεροσολύμων δι’ ὅσα συζητῶνται περί τούτου ἐκεῖ, φέρονται εἰς γνῶσιν τῶν ἐνδιαφερομένων τά ἑξῆς.
Α) Οὐδείς ἐκ τῶν τριῶν Ἁγιοταφιτῶν οἱ ὁποῖοι φέρουν τό ὄνομα «Νεκτάριος» εἰς τούς καταλόγους τῆς Ἀδελφότητος εὑρίσκεται κατά τό παρόν ἐν Ἑλλάδι, ἀλλά εἰς τάς θέσεις καί ὑπηρεσίας ἔνθα ὑπηρετοῦν, δηλονότι ἐν Ἱεροσολύμοις, ἐν Ἀμμάν τῆς Ἰορδανίας καί ἐν τῇ Ἐπιτροπείᾳ Κωνσταντινουπόλεως. Τό Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων δέν γνωρίζει ἕτερον Ἁγιοταφίτην Νεκτάριον πλήν τούτων.
Β) Πέραν τοῦ στενοῦ συνδέσμου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς τοῦ Θεοβαδίστου Ὄρους Σινᾶ μετά τῆς Μητρός Σιωνίτιδος Ἐκκλησίας, οὐδείς ἀληθῶς ἐπιγνώμων δύναται νά ἰσχυρισθῇ σοβαρῶς ὅτι αὐτομάτως τά μέλη τῆς Σιναϊτικῆς Ἀδελφότητος τυγχάνουσι μέλη καί τῆς Ἁγιοταφιτικῆς, ἐφ’ ὅσον ὁ βίος των διέπεται ὑπό τῶν ἰδικῶν των κανόνων (τυπικοῦ) καί καθοδηγοῦνται ὑπό ἰδικοῦ των Ἡγουμένου, τοῦ ἑκάστοτε Ἀρχιεπισκόπου τοῦ Σινᾶ καί ὄχι ὑπό τοῦ Πατριάρχου τῶν Ἱεροσολύμων, Ἡγουμένου τῆς Ἁγιοταφιτικῆς Ἀδελφότητος ὁλοκλήρου.
Γ) Ἐάν ὁ φερόμενος ὡς «Νεκτάριος Ἁγιοταφίτης» εἶναι ἀληθῶς ὁ εἰσδεχθείς εἰς τήν Ἁγιοταφιτικήν Ἀδελφότητα ἐν ἔτει 1998, τότε ἄς εἶναι γνωστόν, ὅτι ἀπεκόπη τῆς Ἀδελφότητος ἐν ἔτει 1999 (Αὐγούστου 18ης), λαβών τό ὑπ’ ἀριθμ. πρωτ. 523 ἀπολυτήριον γράμμα.
Δ) Συμφώνως τοῖς ὡς ἄνω, αἱ ἀπόψεις αἱ ἐκφερόμεναι ὑπό τοῦ δῆθεν «Νεκταρίου Ἱερομονάχου Ἁγιοταφίτου», οὐδόλως ἀποτελοῦν ὁπωσδήποτε καί ἀπόψεις τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῶν Ἱεροσολύμων, διότι αὗται ἐκφράζονται ὑπό μόνων τῶν ἐπισήμων Αὐτῆς φορέων.
Ἐν τῇ Ἁγίᾳ Πόλει Ἱερουσαλήμ 19η Ἰανουαρίου / 1η Φεβρουαρίου 2008
Μοναχός Σεραφείμ
ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας
τοῦ Ἑλληνορθοδόξου Πατριαρχείου τῶν Ἱεροσολύμων
Πηγή: www.jerusalem-patriarchate.info
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Οπότε Χρήστο ο π. Νεκτάριος μπορεί να είναι ο αποχωρήσας από το Πατριαρχείο το 1999 μοναχός ή κανένας άλλος.
Πάτερ Νεκτάριε με όλο το σεβασμό προς το σχήμα σας, έχετε αποχωρήσει από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και αν ναι που βρίσκεστε τώρα;
Άν θέλετε μπορείτε να μην απαντήσετε. Κανένας από μας δεν έχει δικαίωμα να ρωτά προσωπικά θέματα των άλλων μελών όποια κι αν είναι.
Πάτερ Νεκτάριε με όλο το σεβασμό προς το σχήμα σας, έχετε αποχωρήσει από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και αν ναι που βρίσκεστε τώρα;
Άν θέλετε μπορείτε να μην απαντήσετε. Κανένας από μας δεν έχει δικαίωμα να ρωτά προσωπικά θέματα των άλλων μελών όποια κι αν είναι.
-
theophania
- Βασικός Αποστολέας