Δουλειά-μισθός-αμοιβή

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δουλειά-μισθός-αμοιβή

Δημοσίευση από NIKOSZ »

ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

-Ἄν ζήσω χριστιανικά, τί κέρδος θά ἔχω; Ποιά θά εἶναι ἡ ἀμοιβή μου;

* * *

-Ἄκουσε. Καί μή διστάζεις. Μήν ἀφήνεις τόν λογισμό σου, νά σέ κάνει νά ὀλιγοψυχεῖς· ὅτι τάχα θέλει "κόπο" καί "στέρηση".

Πάρε θάρρος! Ἀπό τήν ἀμοιβή, πού μᾶς ὑπόσχεται!

Χωρίς ἀμοιβή, χωρίς κέρδος καί ὠφέλεια, ποῖος παίρνει ἀπόφαση νά πάει νά ἐργασθῆ σέ ἀμπέλι; Ποῖος πάει νά κάμει δουλειά σκληρή, ἄν πρῶτα δέν ὑπολογίσει, τί θά τοῦ ἀποδώσει;

Γιατί, ἄν ἡ σκέψη αὐτή τοῦ φύγει ἀπό τό μυαλό, ἄν πάψει ἔστω καί γιά λίγο, νά τήν θυμᾶται, ἀκόμη καί ἄν ἔχει ἀρχίσει τήν δουλειά, αἰσθάνεται τά χέρια του νά παραλύουν!...

Καί ἀντίθετα, ὅταν αὐτό τό θυμᾶται ὁ ἄνθρωπος, συνεχίζει καί δουλεύει· ὅσο σκληρή καί ἄν εἶναι ἡ δουλειά!... Τοῦ χαλυβδώνει τά μπράτσα ἡ ἐλπίδα τῆς ἀμοιβῆς.

Μέ πόσο πιό πολύ θάρρος καί ἐλπίδα πρέπει νά δουλεύωμε στόν ἀγρό τοῦ Κυρίου! Ὅταν μάλιστα ἔχωμε τήν ὑπόσχεση Ἐκείνου, πού εἶναι ἡ Ἀλήθεια, πού οὔτε πεθαίνει, οὔτε κινδυνεύει ποτέ νά πέσει ἔξω!...

Καί τί μᾶς ὑπόσχεται;

Χρυσάφι; Χρήματα; Περιουσιακά στοιχεῖα; Πλούτη; Διασκέδαση;

-Ὄχι! Δέν μᾶς μιλάει γιά τέτοιου εἴδους ἀμοιβή ὁ Κύριος.

Ἀλλά τότε; Ποιά εἶναι ἡ ἀμοιβή πού μᾶς ὑπόσχεται;

-Ἡ αἰώνια ζωή.

Τό ἀκοῦτε. Καί τό ἐπικροτεἶτε. Μέ χαρά. Γιατί αὐτό τό ποθοῦμε ὅλοι. Αἰώνια ζωή!

* * *

Λοιπόν, ἀδελφοί μου. Ἀγαπῆστε την. Τήν αἰώνια ζωή. Καί τότε: καί θά ἐλευθερωθῆτε ἀπό τόν "κόπο"· δηλ. καί θά πάψει ἡ δουλειά σας νά σᾶς εἶναι "κόπος"· καί θά ἀπολαύσετε τήν γαλήνη τῆς ἐλπίδας τῆς αἰώνιας ζωῆς.

Αὐτό μᾶς ὑπόσχεται ὁ Θεός:

Αἰώνια ζωή!

Ζωή γεμάτη χαρά καί ἐλπίδα.

(Εἰς τήν Α΄ Ἰωάννου Ἐπιστολή Ὁμιλία ΙΙΙ, 11)

(Μετάφραση: +ὁ Ν.Μ.)
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από mirto »

Μπράβο Νίκο!!!!!!! ο Θεός να σε έχει καλά για όλα τα ψυχοφελή αναγνώσματα που μας προσφέρεις.

Θέλω πολύ καιρό να σ' ευχαριστήσω αλλά έχω ξεχαστεί διαβάζοντας όλα αυτά τα υπέροχα αναγνώσματα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”