Επίσκεψη στη Μονή Παναγίας Μαλεβής.

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

Η Domna και η Evi J είχαν την καλοσύνη να θελήσουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη !!! Θα μπορούσαν κάλλιστα να βάλουν μόνο τα δικά τους και των προσφιλών τους προσώπων οπότε και δεν θα άκουγαν τα εξ αμάξης. :violent1: :axe:

Από τα ονόματα, που είχαν δοθεί σε εμένα για τον Άγιο Νεκτάριο πάρα πολλά ήταν καρκινοπαθών και γενικά ασθενών. Ο κόσμος έχει πάρα πολλά προβλήματα και χρειάζεται να υπάρχει αγάπη και αλληλοβοήθεια !

Νομίζω ότι είναι καλό ειδικά για τους κεκοιμημένους να βάζουμε ονόματα ανθρώπων που ας πούμε ότι δεν έκαναν ενάρετη ζωή ή δεν υπάρχει κανείς δικός τους που να θέλει να τους κάνει ένα μνημόσυνο ή να νοιαστεί για την ψυχή τους. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Πιστεύω πραγματικά ότι προσευχή των άλλων και η μνημόνευση των ονομάτων μας βοηθά τόσο πολύ που δεν το φανταζόμαστε. Εμένα τουλάχιστον μου δίνει δύναμη να γνωρίζω ότι κάποιος προσεύχεται για μένα. Το ίδιο λογικά θα αισθάνονται και όσοι ζήτησαν να μνημονευθούν.
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

pNektarios έγραψε:Θα διαφωνίσω μαζί σας καθώς ο Ιερέας την ώρα που προσκομίζει υπερ υγείας και υπερ αναπαυσέως διαβάζει όλα τα ονόματα που του έχουν δωθεί χωρίς να βαρυγκομα
Πάτερ καλημερα.
Εχω μια απορία.
Οταν υπαρχουν χιλιαδες ονόματα και δέν γινεται να τα διαβασει ολα ο ιερεας και δινονται μάτσα με χαρτια για να διαβαζονται την ωρα της παρακλησης ακομα και σε λαικους ειναι το ιδιο;
[το εχω δει μεχρι και στο Α Ορος]
Εικόνα
pNektarios
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από pNektarios »

Την ώρα που βγάζουμε μερίδες για τους ζώντας και τους τεθνεώντας λέγουμε αδελφοί μου "Μνήσθητι Κύριε". Το ίδιο αδελφοί μου γίνεται και στις Παρακλήσεις, αιτούμεθα και για τους ζώντας και τους τεθνεώτας μόνον που στις Παρακλήσεις δεν προσκομίζουμε, την προσκόμιση μόνον οι Λειτουργοί του Υψίστου την κάμνουν και μόνον εάν θα ακολουθήσει Θεία Λειτουργία, ενώ στην Παράκληση ο καθένας μπορεί και μόνος του να την κάνει στο σπιτί του και να μνημονεύει όποιον και όσους θέλει. Στον ναό όταν έχουμε Παρακλήσεις δεν έρχεται πολύς κόσμος δυστυχώς και εάν έρχονται είναι την περίοδο του δεκαπενταυγούστου. Ο καθένας δίνει ονόματα για να μνημονευθούν και επειδή είναι πολλά για Οικονομία και μόνον ο ιερέας ζητάει τη βοήθεια του λα'ι'κού. Δεν είναι παράτυπο λοιπόν να βλέπετε και λα'ι'κούς να μνημονεύουν. Και εάν ο λα'ι'κός είναι εναρέτος πιστέψτε με ο Θεός αυτού την δέηση θα ακούσει και όχι τη δική μου.
ester
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ester »

[quote="Cordelia"]Η Domna και η Evi J είχαν την καλοσύνη να θελήσουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη !!! Θα μπορούσαν κάλλιστα να βάλουν μόνο τα δικά τους και των προσφιλών τους προσώπων οπότε και δεν θα άκουγαν τα εξ αμάξης. :violent1: :axe:

Από τα ονόματα, που είχαν δοθεί σε εμένα για τον Άγιο Νεκτάριο πάρα πολλά ήταν καρκινοπαθών και γενικά ασθενών. quote]

Ευχαριστούμε όλους από βάθους καρδίας, ούτως ή άλλως για την καλωσύνη τους και την προσφορά τους.

Εδώ συζητάμε δύο θέματα:
a) 'Αν πρακτικά μπορούμε να συνεχίζουμε αυτό επειδή ακριβώς τα ονόματα
σύντομα θα φτάσουν χιλιάδες.
β) Αν πρέπει και εμείς να έχουμε και καρδιακά μια μεγαλύτερη συμμετοχή
μέσω παράλληλης προσευχής ή αρκεί η απλή μνυμόνευση των ονομάτων.

Και πάλι σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”