Thomas15n έγραψε:ser έγραψε:Αν πιστεύουμε ότι έχει πέσει σε πλάνη, πριν τον καταδικάσουμε δεν θα έπρεπε πρώτα να τον νουθετήσουμε;
(Λεξικό νεοελληνικής όπου φαίνεται η ακριβής σημασία της λέξης "νουθετώ":
http://www.komvos.edu.gr/dictionaries/d ... ineTri.htm).
Όσον αφορά την έκφρασή σου:
Thomas15n έγραψε:"Ναί μόνο που ο Χριστός δεν κατέβηκε να σώσει την Εκκλησία κάθε λίγο και λιγάκι που υπήρχε πρόβλημα"
αδερφέ μου νομίζω ότι έχεις πέσει σε πλάνη.
Κατ'αρχήν τί εννοείς "να τον νουθετήσουμε" με ποιόν τρόπο; αν ξέρεις τρόπο να νουθετήσουμε τον πατριάρχη πέστον μας να τον ξέρουμε να τελειώσει το πρόβλημα και να είμαστε όλοι μαζί. Εδώ από ορισμένους απαγορεύεται και η στοιχειώδης κριτική όχι στο πρόσωπο του βέβαια αλλά στις εκτροπές του περί την πίστιν. Πώς λοιπόν θα τον νουθετήσουμε;!!!
Εννοώ προσπάθησες να του στείλεις κάποιο γράμμα; Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι έχει πέσει σε πλάνη, αλλά η απόσταση μέχρι το να θέλουμε να τον κρεμάσουμε είναι τεράστια.
Υπενθυμίζω ότι στην Αποκάλυψη του Ιωάννου αναφέρονται τα λάθη αρκετών από τους επικεφαλείς των 7 Εκκλησιών, και παρόλα αυτά αναφέρονται ως οι "επτά αστέρες":
"και έχων εν τη δεξιά χειρί αυτού αστέρας επτά, και εκ του στόματος αυτού ρομφαία δίστομος οξεία εκπορευομένη, και η όψις αυτού ως ο ήλιος φαίνει εν τη δυνάμει αυτού".
Για αυτό λέω ας είμαστε πιο άνθρωποι, αν έχει πλανηθεί, είναι πλανεμένος αδερφός και πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο. "Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω".
Ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει κάπως έτσι: "Αν δεις κάποιον αδερφό να τον έχει ρίξει ο διάβολος κάτω, εσύ θα ρίξεις πέτρες στον αδερφό;".
Thomas15n έγραψε:
Και κατά δεύτερον μιά και κρίνεις εσύ ότι έχω πέσει σε πλάνη.
Μήπως έχει γίνει η δευτέρα παρουσία και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι γιατί αν ναι πέστο να το γνωρίζουμε κι'αυτό, γιατί ως φαίνεται γνωρίζεις πάρα πολλά που όλοι εμείς τα αγνοούμε.
Η φράση "Ναί μόνο που ο Χριστός δεν κατέβηκε να σώσει την Εκκλησία κάθε λίγο και λιγάκι που υπήρχε πρόβλημα" νομίζω ότι είναι προσβλητική για Τον Πατέρα μας Τον Θεό. Ο Θεός μας Ο Ιησούς Χριστός Έχει Επέμβει αναρίθμητες φορές υπέρ Της Εκκλησίας Του και της ανθρωπότητας, για τον καθένα μας και την καθεμία μας προσωπικά, επειδή η Αγάπη Του για τον καθένα μας και την καθεμία μας προσωπικά, είναι Άπειρη.
Και τα θαύματα των Αγίων γίνονται από Τον Θεό, οι Άγιοι και οι Αγίες δεν έχουν από μόνοι τους και από μόνες τους υπερφυσικές δυνάμεις.
Υπενθυμίζω το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Σύνοδο που έγινε για την αίρεση του Αρείου, στην οποία διαμορφώθηκε το "Πιστεύω" που λέμε. Το Θαύμα του Αγίου, ήταν Θαύμα Του Τριαδικού Θεού (Του Πατέρα μας, Και Του Υιού μας Του Ιησού Χριστού, Και Του Αγίου Πνεύματος μας).
Όσον αφορά τον Πατριάρχη, ο λογισμός μου, μου λέει να έχουμε πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό και όλα θα πάνε καλά. Και να προσευχόμαστε για τον Πατριάρχη να τον Βοηθάει και να τον Φωτίζει Ο Θεός να είναι πάντα στον Σωστό Δρόμο Του.