Παλαιοημερολογίτες

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Κλειδωμένο
tinios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tinios »

Για την ιστορία, και στην μνήμη της μάννας μου, που ανήκε στο παλαιό ημερολόγιο και εγώ προσωπικά, δεν την θεωρώ αιρετική!
Πρός τό Σ/όν Υπουργικόν Συμβούλιον.

λαβόντες υπ’οψιν:

....................... Οτι η Εκκλησία της Ελλάδος ως καί αι λοιπαί Ορθόδοξοι Αυτοκέφαλοι Εκκλησίαι, αν καί ανεξάρτητοι εσωτερικως, ειναι ομως στενως συνδεδεμέναι πρός αλλήλας καί ηνωμέναι, διά της αρχης της πνευματικης ενότητος της Εκκλησίας, αποτελουσαι μίαν καί μόνην, τήν Ορθόδοξον Εκκλησίαν, καί συνεπως ουδεμία τούτων δύναται νά χωρισθη των λοιπων καί αποδεχθη νέον ημερολόγιον, χωρίς νά καταστη σχισματική απέναντι των αλλων.

Οθεν καί η Εκκλησία της Ελλάδος οπως μεταβάλλη τό εκκλησιαστικόν ημερολόγιον αυτης, ειναι απαραίτητον καί οφείλει, ινα μή αποσχισθη των λοιπων Ορθοδόξων Εκκλησιων, τουθ’ οπερ ου μόνον τήν ενότητα καί αρμονίαν της όλης Ορθοδόξου Εκκλησίας θέλει καταστρέψη καί τίν δύναμιν αυτης μειώση, αλλά καί από Εθνικης απόψεως ειναι ασύμφορον καί επιζήμιον, καίι δέον νά συννενοηθη προηγουμένως ως αποφαίνεται ανωτέρω καί η Ιερά Σύνοδος ημων (κατά τήν συνεδρίαν αυτης της 20 Μαϊου 1919) μετά των λοιπων Ορθοδόξων Εκκλησιων…

Διά πάντας τούς ανωτέρω λόγους κρίνομεν πρέπον νά διατηρηθη εν ισχύϊ ως εκκλησιαστικόν ημερολόγιον τό Ιουλιανόν, καθόσον δηλαδή αφορα καί τας θρησκευτικάς εορτάς και τα της Εκκλησίας εν γένει μέχρις ου να συννενοηθωσι και συναινέσωσι εις τήν μεταβολήν αυτου πασαι αι Ορθόδοξοι Εκκλησίαι. Οθεν μετά μακράν συζήτησιν καί μελέτην του θέματος, ως καί πάντων των σχετικων πρός αυτό ζητημάτων, συνετάξαμεν τό σχέδιον νόμου, οπερ εχομεν τήν τιμήν νά υποβάλωμεν υπό τήν εγκρισιν του Υπουργικου Συμβουλίου.

Εν Αθήναις τη 16 Ιανουαρίου 1923

Η επί της μεταρρυθμίσεως

του ημερολογίου Επιτροπή

Γ. ΚΟΦΙΝΑΣ, Δ. ΑΙΓΙΝΙΤΗΣ, Χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,(ο μετά ένα έτος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, που επέβαλε το ημερολόγιο, που ως καθηγητής, καταδίκαζε!)
Π. ΤΣΙΤΣΕΚΛΗΣ, ΑΜ. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ
Ο Κύριος εβασίλευσεν, ευπρέπειαν ενεδύσατο.
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

(ο aposal εγραψε:

Αδελφέ μου, για το ότι κάποιοι κληρικοί (έστω και πολλοί) δεν στέκονται στο ύψος τους δεν φταίει κάποιο ημερολόγιο!
Αν εσύ δεν δίνεις βάση στα λεγόμενα των μακαριστών σύγχρονων Γερόντων (Πορφύριος, Παΐσιος, Ιάκωβος κλπ) θεωρώντας τους ως αιρετικούς, όπως και όλους τους νεοημερολογίτες, τότε πρόσεξε γιατί κινδυνεύεις με την εκ δεξιών πτώση!
Και ακόμη και να είναι ανήθικοι οι Ιεράρχες, ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΣ ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ;)

Εγω δεν μπορω να ανεχτω τους ανηθικους. Και στο κατω-κατω ο Θεος με ξεστραβωσε και τους ειδα. Δοκιμασια περναμε. Οποιοι δεν βλεπουν τι γινεται ειναι αξιοι της τυχης τους.
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από MHTSAKOS »

Δηλαδή αν όλοι οι ορθόδοξοι είναι ανήθικοι και οι καθολικοί πιο καλοί τι σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε σχήμα;
Που ακούστηκε αυτό;
Το μεγάλο ερώτημα είναι και όποιος μπορεί ας απαντήσει, που δεν θα απαντήσει!
Με ποια από όλες τις αποσχιστικές παλαιοημερολογίτικες εκκλησίες να πάω;
Αφού δεν υπάρχει μια ενιαία παλαιοημερολογίτικη εκκλησία της Ελλάδος...
Ακόμα απάντηση δεν πήρα...ούτε θα πάρω...
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

MHTSAKOS έγραψε:
Το μεγάλο ερώτημα είναι και όποιος μπορεί ας απαντήσει, που δεν θα απαντήσει!
Με ποια από όλες τις αποσχιστικές παλαιοημερολογίτικες εκκλησίες να πάω;
Αφού δεν υπάρχει μια ενιαία παλαιοημερολογίτικη εκκλησία της Ελλάδος...

Ακόμα απάντηση δεν πήρα...ούτε θα πάρω...
Γιατί ...σκοπεύεις να γυρίσεις με το παλιό και το έχεις έννοια, με ποια ομάδα να πας...?
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

καποιος μου ειπε

υπαρχουν οι

Ο.Χ. = Ορθοδοξοι Χριστιανοι

Γ.Ο.Χ. = Γνησιοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι

και

Δ.Ο.Χ. = Δηθεν Ορθοδοξοι Χριστιανοι!!!!!
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

εγω παντως βαφτιστηκα ορθοδοξος και αν τολμησει ενας και μου πει κατι για το βαφτισμα μου αφενος θα του κατεβασω τα μουτρα και αφετερου θα του κανω μυνηση για προσβολη του θρησκευτικου συναισθηματος
ακους εκει.......
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Χαίρετε εν Κυρίω!

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Διάβασα με πολύ προσοχή όλα όσα έχετε γραψεί αδελφοί μου και ναι μεν παραθέσατε λόγους Πατέρων, Οικουμενικών Συνόδων, Επιστολές κτλπ αλλά και το ΕΓΩ! Αυτό το ΕΓΩ που δεν αφήνει να μονιάσουμε και να ειρηνεύσουμε αδελφοί. Είμεθα Χριστιανικότεροι του Χριστού?
Οι του Παλαιού υποστηριζούν ότι ακολουθούν την Παράδοση της Εκκλήσιας και των Αποστόλων και των Οικουμενικών Συνόδων και και και (φαύλος κύκλος) οι του Νέου ομοίος πράττουν! Χριστόν έχουμε? Αγάπη έχουμε? Ταπείνωση έχουμε? Υπακοή έχουμε? Όχι! Εύγε και στους του Παλαιού και σε μας του Νέου!
Κάποιος είπε ότι έχει γνωστούς και συγγενείς σε μίαν παράταξη (δια το Παλαιό ομιλούσε ο αδελφός) και αναρωτιέμαι ΠΑΡΑΤΑΞΗ? Τι είσασθε αδελφοί μου του Παλαιού? Ομάδες που αγωνίζονται πια θα κερδίσει το τρόπαιο ή πια θα νικήσει εις βάρος της άλλης? Αυτά μαθαίνετε στις Γραφές και στα κείμενα των Οικουμενικών Συνόδων που τόσο εύκολα τα χρησιμοποιεέτε χωρίς σκέψη και όπως σας βολεύει? Εάν ερχόταν ο Χριστός στη Γή τώρα θα τον ξανασταυρώναμε και δικαστές Του θα είμασταν οι του Παλαιού και του Νέου! Και ο καθένας για δικούς του λόγους!
Και οι Ιεράρχες του Νέου Ημερολογίου έχουν πέσει σε σφάλματα και σε παρατυπίες και σε άσχημες πράξεις και αποφάσεις! Και ίερείς του Νέου έχουν νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου και φοροεισπράκτορα! Ντροπή σε όλους μας που αφήσαμε την Εκκλήσια του Χριστού να γίνει στίβος για Παρατάξεις και Σχισματικές Συνόδους για Οικουμενιστές και Υλιστές!
Σαν ευχή και μόνον η Χάρις Του Παναγίου και Τελεταρχικού Αγίου Πνεύματος μετά πάντων ημών! Αμήν Εύχεσθε και τω Θεω Δόξα!
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

πεστα να μην τα λεω......
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Zωή γιά εσένα :wink:
Χθές βγήκα απο Ορος και τήν βρηκα μέσα σέ αρκετά εντυπα που μοιραζε ενας δικός σάς επάνω στο πλοιο .[τελείως ελευθερα]
Εικόνα

Πάντως ειδα οτι οσο πάει σας ξεφευγει η κατασταση.
Σε ενα τεύχος του Αγ Αγαθαγγελου του Εσφιγμενιτη διαβασα οτι ο π Πορφυριος ειναι μαγος και ο γεροντας Παισιος πηγε στην κολαση αφου αφοριστικε απο τον πνευματικο του :D
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

andriyian έγραψε: Εγω δεν μπορω να ανεχτω τους ανηθικους. Και στο κατω-κατω ο Θεος με ξεστραβωσε και τους ειδα. Δοκιμασια περναμε. Οποιοι δεν βλεπουν τι γινεται ειναι αξιοι της τυχης τους.
Αδελφέ μου, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι πολύ Χριστιανικό να κάνουμε δηλώσεις του τύπου : "δεν μπορώ να ανεχτώ"!
Συμφωνώ μαζί σου ότι κάποιοι κληρικοί δεν είναι σωστοί και ότι προκαλούν τον κόσμο. Αλλά Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τους κρίνει και να αποφασίσει αν τους ανέχεται ή όχι είναι ο Κύριός μας, που μας έπλασε ΟΛΟΥΣ!
Ας φανταστούμε (χονδροειδές παράδειγμα) μια Ιδιωτική Εταιρία που ο ιδιοκτήτης της προσλαμβάνει υπαλλήλους για να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά ο καθένας, αλλά εμείς (ως υπάλληλοι) αποφασίζουμε ότι κάποιος συνάδελφός μας δεν κάνει καλά τη δουλειά του και ότι πρέπει να απολυθεί! Είμαστε λάθος! Μόνο ο ιδιοκτήτης της Επιχείρησης είναι αρμόδιος για κρίσεις και αποφάσεις!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”