Παλαιοημερολογίτες
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
τωρα να γινω λιγο δικηγορος του διαβολου;
οι ρωμαιοι αν και στην συνειδηση μας αιρετικοι στην συνειδηση της εκκλησιας εν συνοδω ειναι απλως σχησματικοι διοτι δεν υπαρχει οικουμενικη συνοδος που τους εχει καταδικασει
αυτο για την εκκλησιολογια
παρακατω
διαλεγω ορθοδοξια και παλευω ομως με επιχειρηματα και θεσεις ορθοδοξες οχι με ακραιες καταστασεις εγω μαζι σας ειμαι και παντα νευριαζω οταν βλεπω τετοια αλλα δεν ειμαι με καποιον που απαξιωνει το επιχειρημα για να διαλεξει την ακροτητα
οι ρωμαιοι αν και στην συνειδηση μας αιρετικοι στην συνειδηση της εκκλησιας εν συνοδω ειναι απλως σχησματικοι διοτι δεν υπαρχει οικουμενικη συνοδος που τους εχει καταδικασει
παρακατω
διαλεγω ορθοδοξια και παλευω ομως με επιχειρηματα και θεσεις ορθοδοξες οχι με ακραιες καταστασεις εγω μαζι σας ειμαι και παντα νευριαζω οταν βλεπω τετοια αλλα δεν ειμαι με καποιον που απαξιωνει το επιχειρημα για να διαλεξει την ακροτητα
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Εκτός το ότι δεν χρειάζεται να συνέλθει σύνοδος για να τους καταδικάσει, αφού οι πλάνες τους έχουν ήδη καταδικαστεί από τις προηγούμενες του σχίσματος οικουμενικές συνόδους, παραπέμπω στο http://www.orthros.org/Greek/EA/EA.htm#q9giannisxr έγραψε:τωρα να γινω λιγο δικηγορος του διαβολου;
παρακατω
Πῶς νά ἑνωθοῦν ἡ «ἐκκλησία» τοῦ Παπισμοῦ καί ἡ Ἐκκλησία τῶν Ὀρθοδόξων;
Πῶς νά θεωρεῖ ἡ μία τήν ἄλλη «ἀδελφή»;
Α[9] Ὁ Παπισμός καταδικάζεται ἐπειδή βλασφημεῖ τόν Κύριο Ἰησοῦ Χριστό καί τό Ἅγιο Πνεῦμα. Οἱ παπικές πλάνες καταδικάσθηκαν ὑπό τῶν ἑξῆς Ὀρθοδόξων Συνόδων:
1) Ὑπό τῆς Η΄ Οἰκουμενικῆς ἐπί Μεγάλου Φωτίου. Μέ τόν Ὅρο της ἡ Σύνοδος αὐτή καθαιρεῖ καί ἀναθεματίζει τούς νοθευτές τοῦ Συμβόλου τῆς Πίστεως οἱ ὁποῖοι παρενέβαλαν αὐθαίρετα τήν προσθήκη τοῦ Filioque. Οἱ ἐκπρόσωποι τοῦ πάπα(ἦταν Ὀρθόδοξος ἀκόμη τότε) , οἱ ὁποῖοι ἀπεδέχθησαν καί προσυπέγραψαν τίς ἀποφάσεις τῆς Συνόδου, ἀνεφώνησαν «οὕτω φρονοῦμεν, ἐν ταύτῃ τῆ ὁμολογίᾳ τῆς πίστεως ἐβαπτίσθημεν» . Ὁ πάπας ἀπεδέχθη τήν Σύνοδο καί ἔγινε ἔτσι τό σχίσμα τοῦ 867μ. Χ.
Ἡ Η΄ Οἰκουμενική καταδίκασε ἐπίσης τήν ἀπαίτηση τοῦ πάπα( ὄχι πλέον τοῦ Ὀρθοδόξου) γιά πρωτεῖο ἐξουσίας ἐφʼὅλης τῆς Ἐκκλησίας ὅπου γῆς.
2) Ὑπό τῆς Συνόδου τῆς Κωνσταντινουπόλεως τό 1054 μ.Χ. ἐπί Μιχαήλ Κηρουλαρίου .
3) Ὑπό τῶν ἐν Κωνσταντινουπόλει Συνόδων τοῦ 1341(Θ΄ Οἰκουμενική) , τοῦ 1347, τοῦ 1351 καί τοῦ 1368 , οἱ ὁποῖες ἐπικύρωσαν τήν διδασκαλία τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ καί τῶν ἡσυχαστῶν καί καταδίκασαν τίς φραγκολατινικές πλάνες τῶν Βαρλαάμ τοῦ Καλαβροῦ, Γρηγορίου Ἀκινδύνου, Νικηφόρου Γρηγορᾶ.
4) Ὑπό τῶν Ὀρθοδόξων Πατριαρχῶν τῆς Ἀνατολῆς στήν ἀπάντησή τους πρός τούς Ἀγγλικανούς Ἀνωμότους τό 1716 και τό 1725.
5) Ὑπό τῆς Συνόδου τῆς Κων/πόλεως διʼἘγκυκλίου τό 1722.
6) Ὑπό τῆς Συνόδου τῆς Κων/πόλεως δι Ὁμολογίας Πίστεως τό 1727.
7) Ὑπό τῆς ἐν Κων/πόλει Συνόδου τῶν Πατριαρχῶν τῆς Ἀνατολῆς τό 1755.
9) Ὑπό τῶν Πατριαρχῶν τῆς Ἀνατολῆς τό 1848.
10) Ὑπό τῆς ἐν Κων/πόλει Συνόδου τοῦ 1895.
11) Ὑπό τοῦ Πανορθοδόξου Συνεδρίου στή Μόσχα τό 1948.
Ὁ Ἅγιος Νεκτάριος στό δίτομο ἔργο του «Μελέτη ἱστορική περί τῶν αἰτίων τοῦ σχίσματος» λέει «Τίς ἤδη ἀγνοεῖ τούς λόγους τοῦ σχίσματος; Ἡ ἑνότης ἤδη διεσπάσθη ἐσωτερικῶς, ὁ ἠθικός δεσμός ἀπεκόπη, τό χάσμα ἠνέῳκται, καί τό ἀπόστημα ἔστηκε μέγα διαχωρίζον τήν Δυτικήν, ἤ μᾶλλον τήν Ρωμαϊκήν τῆς Ἀνατολικῆς ἤ μᾶλλον τῆς μιᾶς ἁγίας καθολικῆς καί ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας. Οἱ πάπαι ἀπέβησαν Ρωμαῖοι αὐτοκράτορες ἡ δἐ Ρωμαϊκή Ἐκκλησία, αὐτοκράτειρα ἐκκλησία, ἡ ἐκκλησία τῶν ἐκκλησιῶν καί ὁ ἐπίσκοπος Ρώμης, ἐπίσκοπος τῶν ἐπισκόπων ὅλου τοῦ κόσμου. Ἤδη ὁ πάπας ἐγένετο θεάνθρωπος διότι χειρίζεται θείῳ καί ἀνθρωπίνῳ δικαίῳ δύο ὑψίστας δυνάμεις τήν θείαν δύναμιν καί τήν ἀνθρωπίνην . Τίς ἀντιστήσεται πρός αὐτους; Τίς δύναται νά ἀτενίσῃ πρός τό ὕψος τό παπικόν; Τίς νά ἀντοφθαλμίσῃ πρός τήν μεγαλοπρέπειαν αὐτῶν; Ἡ Δύσις ἅπασα ἤδη προσπεσοῦσα προσεκύνησεν αὐτόν ἀλλʼἡ Ἀνατολή δέν ὑποτάσσεται, ἡ Ἀνατολή ἐμμένει ἐν τοῖς τῆς Ἐκκλησίας κανόσι…»
Σέ ἄλλο σημεῖο γράφει ὁ ἅγιος « Οἱ Πάπαι καί ἁμαρτάνουσι καί κολάζονται καί θά κολάζονται μέχρι τῆς Δευτέρας Παρουσίας ἴσως καί αἰωνίως διά τά πρός τήν Ἑλληνικήν Ἐκκλησίαν κακά καί τάς ψευδενώσεις καί τάς ἀσεβεῖς καί ἀντιχριστιανικάς διατάξεις».
Ὁ Ἅγιος Νικόδημος γιά τούς Λατίνους λέει: «ἐπειδή ὁ τύπος τοῦ Ἀποστολικοῦ Κανόνος τό ἀπαιτεῖ λέγομεν ὅτι τό τῶν Λατίνων βάπτισμα εἶναι ψευδώνυμον βάπτισμα καί διά τοῦτο , οὔτε κατά τόν λόγο τῆς ἀκριβείας εἶναι δεκτόν , οὔτε κατά τόν λόγον τῆς οἰκονομίας. Δέν εἶναι δεκτόν κατά τόν λόγον τῆς ἀκριβείας
α. διατί εἶναι αἱρετικοί. Ὅτι δέ οἱ Λατῖνοι εἶναι αἱρετικοί, δέν εἶναι καμμία χρεία ἐπί τοῦ παρόντος νά κάμωμεν καμμίαν ἀπόδειξιν. Αὐτό γάρ τοῦτο ὅπου τόσον μῖσος καί τόσην ἀποστροφήν ἔχομεν ἤδη τόσους αἰῶνας πρός αὐτούς εἶναι μία φανερά ἀπόδειξις ὅτι ὡς αἱρετικούς τούς βδελυττόμεθα ὅ,τι λογῆς δηλαδή καί τούς Ἀρειανούς ἤ Σαβελλιανούς ἤ πνευματομάχους Μακεδονιανούς
β. οἱ Λατῖνοι εἶναι ἀβάπτιστοι, διότι δέν φυλάττουσι τάς τρεῖς καταδύσεις εἰς τόν βαπτιζόμενον , καθώς ἄνωθεν ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία παρά τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων παρέλαβεν».
vic
αυτα μην τα πεις παρα εξω
αυτα ειναι για μας και τα ξερουμε εμεις
παραεξω ξερεις τι θα σου ελεγε καποιος που θα του ελεγες τετοια επιχειρηματα;
ποια ογδοη οικουμενικη; ποτε και για ποιον λογο συγκληθηκε; ποια συνοδος την αναγνωρισε;
το οτι καποιες αποφασεις υπαρχουν κατα καιρους δεν σημαινει πως εχουν καθολικο κυρος για την ορθοδοξη εκκλησια
και αν εστω ισχυουν ολα τα παραπανω τοτε γιατι δεν εχουμε εκλεξει επισκοπο ρωμης;
λοιπον ακου τωρα να δεις εγω συμφωνω στο ξαναλεω αλλα οπως μου ελεγε καποιος χριστιανος σοφος οταν πας σε διαλογο μ αυτους πρεπει να πας πισω στην εποχη που ειμασταν ενωμενοι
οχι μετα την διερεση δεν βγαζεις τιποτα
συμφωνω με οσα λεει ο αγιος νικοδημος συμφωνω με την επιχειρηματολογια των πατερων γιατι υπαρχει αποστολικη συνεχεια
αλλα συγγνωμη για λογους καθαρα εκκλησιολογικους οχι με την δικια σου
αυτα μην τα πεις παρα εξω
αυτα ειναι για μας και τα ξερουμε εμεις
παραεξω ξερεις τι θα σου ελεγε καποιος που θα του ελεγες τετοια επιχειρηματα;
ποια ογδοη οικουμενικη; ποτε και για ποιον λογο συγκληθηκε; ποια συνοδος την αναγνωρισε;
το οτι καποιες αποφασεις υπαρχουν κατα καιρους δεν σημαινει πως εχουν καθολικο κυρος για την ορθοδοξη εκκλησια
και αν εστω ισχυουν ολα τα παραπανω τοτε γιατι δεν εχουμε εκλεξει επισκοπο ρωμης;
λοιπον ακου τωρα να δεις εγω συμφωνω στο ξαναλεω αλλα οπως μου ελεγε καποιος χριστιανος σοφος οταν πας σε διαλογο μ αυτους πρεπει να πας πισω στην εποχη που ειμασταν ενωμενοι
οχι μετα την διερεση δεν βγαζεις τιποτα
συμφωνω με οσα λεει ο αγιος νικοδημος συμφωνω με την επιχειρηματολογια των πατερων γιατι υπαρχει αποστολικη συνεχεια
αλλα συγγνωμη για λογους καθαρα εκκλησιολογικους οχι με την δικια σου
????????ROMFAIA έγραψε:Όχι ο Πορφύριος δεν πήγε με τον πάπα πήγε με αυτούς που συμπροσευχονται μαζί του όμως.....χμ....
Έκανε κάτι συγκεκριμένο με κάποιον παπα ή δήλωσε κάτι 'κακό' σχετικά με το θέμα? Η επειδή ήταν κληρικός-μοναχός και πήγαινε με το νεο ημερολόγιο και κάποιοι επίσκοποι του νέου ημερολογίου θεωρείς/θεωρείται ή όντως έκαναν ή δήλωσαν κάτι 'κακό' σχετικά με το θέμα, αυτό μπορεί να εκληφθεί ως ψεγάδι εναντίον του; Προσωπικά δεν συμφωνώ (ούτε και καταλαβαίνω) καθόλου με τέτοια επιχειρήματα.
υγ: Η αλήθεια είναι οτι πικράθηκα λιγάκι, διαβάζοντας το παραπάνω....μου φαίνεται λιγάκι 'άκομψο' να κρίνουμε εμείς τέτοιους ανθρώπους. (κατά τα άλλα, καλώς ή κακώς, το θέμα 'παλιό ή νέο ημερολόγιο, μου φαίνεται σχεδόν αδιανόητο να μπορεί να χωρίσει ορθοδόξους χριστιανούς!!!! Δεν έχω βέβαια μελετήσει και αρκετά το θέμα). Συγχώρεσε με, απλώς την απορία είχα...δεν έχω σκοπό να έρθω σε καμία αντιπαράθεση με κανέναν.
MA ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!giannisxr έγραψε:
Για δες την προσφώνηση του αρχιεπ. Χριστόδουλου προς τον Βενέδικτο πέρσι όταν ορθόδοξοι φοιτητές εστάλησαν με υποτροφία στην Ρώμη :
" Προς
Την Αυτού Αγιότητα,
Πάπαν Βενέδικτον ΙΣΤ΄ (γουάου)
Εις Βατικανόν.
Αγιώτατε,
Η παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, με συνοδεία τριάκοντα δύο σπουδαστών Θεολογίας που διαμένουν εις το Οικοτροφείον της Αποστολικής Διακονίας, εις τους οποίους όχι μόνον προσφέρετε φιλοξενία, αλλά και ευγενώς συμφωνήσατε να τους δεχθείτε εις ακρόασιν, μου δίδει την ευκαιρίαν δι ' άλλην μίαν φοράν να χαιρετήσω την Υμετέραν Αγιότητα και να επικοινωνήσω μαζί Σας μέσα σε πνεύμα χριστιανικής αγάπης και να εκφράσω τα ειλικρινή αισθήματα αδελφικής εκτιμήσεως και βαθυτάτου σεβασμού. Είμαι πεπεισμένος, ότι η ακρόασις των φοιτητών από την Υμετέραν Αγιότητα, ο οποίος είσθε όχι μόνον Επίσκοπος Ρώμης αλλά και διακεκριμένος επιστήμων και διάσημος Θεολόγος (βεβαίως , βεβαίως), θα τους μείνει ανεξίτηλη εμπειρία ως σπουδαστών της Θεολογίας και μελλοντικών κληρικών. ..." (για περισσότερα στο http://www.apostoliki-diakonia.gr/diako ... akonia.htm)
To πιάσατε; Eπίσκοπος Ρώμης υπάρχει κατά τον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο.
Και αυτ'ός είναι ο κ. Βενέδικτος.
Μάλιστα οι μέλλοντες κληρικοί και θεολόγοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας είχαν αυτή την σπάνια ευκαιρία να συναναστραφούν μαζί του παίρνοντας την ανεξίτηλη στάμπα αυτής της εμπειρίας τους.
Μάλλον θα την κουβαλάνε μαζί τους μια ζωή , έτσι ώστε να την μεταλαμπαδεύσουν και στα εδώ ορθόδοξα ελληνόπουλα
ΡΕΖΟΥΜΕ : Εμείς τα παλικάρια μας πάντως στην Ρώμη τα επιμορφώνουμε για να την μάθουν καλά αυτήν την επιστήμη, την θεολογία ντέ...
Α μην ξεχνιόμαστε, οι παλαιοημερολογίτες είναι αιρετικοί και σχισματικοί και κάνει τζίζ , μην τους συναναστρέφεστε καλέ , τους φανατίλες απάπά. Άκου Ορθοδοξία ή Θάνατος.
-
kleanthis
- Κορυφαίος Αποστολέας

http://rapidshare.com/files/82572508/di ... s.mp3.html
ELPIZO, ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΚΑΝΕΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ..ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Η ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟ.ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΗ.ΑΝ Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΠΑΣΜΟΙ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΚΟΜΨΕΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, (ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΣΕ ΑΓΙΟΤΑΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ....
ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΤΡΙΧΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ, ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ....
ELPIZO, ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΚΑΝΕΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ..ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Η ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟ.ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΗ.ΑΝ Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΠΑΣΜΟΙ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΚΟΜΨΕΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, (ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΣΕ ΑΓΙΟΤΑΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ....
ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΤΡΙΧΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ, ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ....
Αγαπητοί μου
Θα αναφερθώ σε τρεις μεγάλους Αγίους των πρώτων αιώνων, τους Μέγα Βασίλειο, Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο και Άγιο Επιφάνειο. Οι δύο πρώτοι αγιότατοι και Ορθοδοξότατοι, πυρσοί της Εκκλησίας ήλθαν σε αντίθεση με τον Υπερορθόξο Άγιο Επιφάνειο ο οποίος ήταν κυνηγός των αιρέσεων και των αιρετικών έχοντας μια μεγάλη στενότητα στο να αποδεχθή τον οποιοδήποτε πιστό που θεωρούσε ότι κάπου παρέκλινε. Και οι τρείς είχαν τη χάρη του Θεού. Οι δύο πρώτοι ευρύ Πνεύμα, ο Άγιος Επιφάνειος πιό στενό... Έφθασε να κατηγορήσει και τον Ιερό Χρυσόστομο για αίρεση και πήγε στην Κωνσταντινούπολη να τον επαναφέρει στην Ορθοδοξία... εκεί διαπίστωσε ότι έκανε λάθος, δεν έδειξε όμως την ταπείνωση να ζητήσει συγνώμη. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός , ο μόνος αναμάρτητος, τον ανέδειξε, παρ' όλα ταύτα, άγιο από τότε, με θαύμα που έκανε στο πλοίο επιστρέφοντας στην Κύπρο και όντας νεκρός... Το ίδιο και τον Ιερό Χρυσόστομο που πέθανε λίγο αργότερα στην εξορία. Δεν αναγνώριζε τον κανονικό Ορθόδοξο Επίσκοπο Αντιοχείας, το Μελέτιο, ο Άγιος επιφάνειος αλλά τον Παυλίνο. Του έγραψε επιστολές ο Μέγας Βασίλειος για το θέμα αλλά ήταν αμετάπειστος για πολύ καιρό..
Όλα αυτά φανερώνουν ότι έμπαινε και η ανθρώπιν αδυναμία και στις πράξεις των Αγίων υπήρχαν και τότε αντθέσεις, ο Θεός όμως παραβλέπει τις ανθρώπινες μικρότητες βλέπει το κύριο που είναι η Σωτηρία των Ψυχών. Αυτό πιστεύω θα πρέπει να δουν και οι του Παλαιού Ημερολογίου και να μην κολάνε σε ημερομηνίες και εποχές ...όλες οι μέρες άγιες είναι.
Θα αναφερθώ σε τρεις μεγάλους Αγίους των πρώτων αιώνων, τους Μέγα Βασίλειο, Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο και Άγιο Επιφάνειο. Οι δύο πρώτοι αγιότατοι και Ορθοδοξότατοι, πυρσοί της Εκκλησίας ήλθαν σε αντίθεση με τον Υπερορθόξο Άγιο Επιφάνειο ο οποίος ήταν κυνηγός των αιρέσεων και των αιρετικών έχοντας μια μεγάλη στενότητα στο να αποδεχθή τον οποιοδήποτε πιστό που θεωρούσε ότι κάπου παρέκλινε. Και οι τρείς είχαν τη χάρη του Θεού. Οι δύο πρώτοι ευρύ Πνεύμα, ο Άγιος Επιφάνειος πιό στενό... Έφθασε να κατηγορήσει και τον Ιερό Χρυσόστομο για αίρεση και πήγε στην Κωνσταντινούπολη να τον επαναφέρει στην Ορθοδοξία... εκεί διαπίστωσε ότι έκανε λάθος, δεν έδειξε όμως την ταπείνωση να ζητήσει συγνώμη. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός , ο μόνος αναμάρτητος, τον ανέδειξε, παρ' όλα ταύτα, άγιο από τότε, με θαύμα που έκανε στο πλοίο επιστρέφοντας στην Κύπρο και όντας νεκρός... Το ίδιο και τον Ιερό Χρυσόστομο που πέθανε λίγο αργότερα στην εξορία. Δεν αναγνώριζε τον κανονικό Ορθόδοξο Επίσκοπο Αντιοχείας, το Μελέτιο, ο Άγιος επιφάνειος αλλά τον Παυλίνο. Του έγραψε επιστολές ο Μέγας Βασίλειος για το θέμα αλλά ήταν αμετάπειστος για πολύ καιρό..
Όλα αυτά φανερώνουν ότι έμπαινε και η ανθρώπιν αδυναμία και στις πράξεις των Αγίων υπήρχαν και τότε αντθέσεις, ο Θεός όμως παραβλέπει τις ανθρώπινες μικρότητες βλέπει το κύριο που είναι η Σωτηρία των Ψυχών. Αυτό πιστεύω θα πρέπει να δουν και οι του Παλαιού Ημερολογίου και να μην κολάνε σε ημερομηνίες και εποχές ...όλες οι μέρες άγιες είναι.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
kleanthis
θα σου πω εγω εν παση ειλικρινια που ειναι το προβλημα
στο οτι μεγαλωσαμε σε μια χωρα που ποτε δεν κινδυνεψε η πιστη μας
εχουμε το θρησκευτικο μας πιστευω δεδομενο και ποτε δεν παλεψαμε να το κατακτησουμε
ας δουμε λοιπον τι συμβαινει παραεξω...
στην γερμανια ακομα ενοικιαζουμε καθολικες εκκλησιες σε πολλα μερη να λειτουργησουμε ως ορθοδοξοι
στην αφρικη το ιδιο
τραβα να πεις εκει αυτα που λεμε εδω για τον παπα αλλα εκει δεν τα λες γιατι εκει θα ακουσεις βαριες κουβεντες
εδω βλεπεις ο ιερεας πληρωνετε απο το κρατος και ειναι δεδομενο πως θα λειτουργησει ελευθερα
σκεψου ομως πως στο βελγιο ο ορθοδοξος επισκοπος λειτουργησε επισημα με την αδεια του κρατους πριν 25 χρονια νωριτερα ηταν τυπικα παρανομος
αυτο που θελω να δωσω να καταλαβουμε ειναι το οτι ναι υπαρχει προβλημα δογματικης επαφης αλλα δεν σημαινει πως αυτοι οι ανθρωποι ειναι κατακριταιοι οχι
εγω σε καποια σημεια τους παραδεχομαι
ας πουμε στο θεμα του γαμου
σε αλλα οχι περισσοτερα τολμω να πω οχι
ομως δεν τους κατακρινω δεν πρεπει
και κατι ακομα για την ιστορια...
το 1941 τα πρωτα συσιτια στην κατεχομενη αθηνα τα διοργανωσε με την βοηθεια του ρωμαιοκαθολικου επισκοπου αθηνων ο τοτε αρχιεπισκοπος σπυριδων υπαρχουν και φωτογραφιες απο αυτο το γεγονος
μην κατακρινουμε η κατακριση ειναι κακο πραγμα
προσευχομαστε για την ενοτητα της πιστης αυτοι μας εχουν αναγκη οχι εμεις
και ας καταθεσω μια ακομα προσωπικη μαρτυρια γνωριζω απο εγκυρη πηγη πως ο κ. Βενεδικτος Ratzinger παπας και "επισκοπος" ρωμης ειναι αρκετα φιλα προσκειμενος προς την ορθοδοξια και θεωρει αυθεντικες τις διδασκαλιες της ανατολης τωρα ομως πως του εχει κολησει εκει δεν ξερω.... (εξαιρουμε δε το γεγονος πως εχει οπως φημολογηται εβραικες ριζες)
θα σου πω εγω εν παση ειλικρινια που ειναι το προβλημα
στο οτι μεγαλωσαμε σε μια χωρα που ποτε δεν κινδυνεψε η πιστη μας
εχουμε το θρησκευτικο μας πιστευω δεδομενο και ποτε δεν παλεψαμε να το κατακτησουμε
ας δουμε λοιπον τι συμβαινει παραεξω...
στην γερμανια ακομα ενοικιαζουμε καθολικες εκκλησιες σε πολλα μερη να λειτουργησουμε ως ορθοδοξοι
στην αφρικη το ιδιο
τραβα να πεις εκει αυτα που λεμε εδω για τον παπα αλλα εκει δεν τα λες γιατι εκει θα ακουσεις βαριες κουβεντες
εδω βλεπεις ο ιερεας πληρωνετε απο το κρατος και ειναι δεδομενο πως θα λειτουργησει ελευθερα
σκεψου ομως πως στο βελγιο ο ορθοδοξος επισκοπος λειτουργησε επισημα με την αδεια του κρατους πριν 25 χρονια νωριτερα ηταν τυπικα παρανομος
αυτο που θελω να δωσω να καταλαβουμε ειναι το οτι ναι υπαρχει προβλημα δογματικης επαφης αλλα δεν σημαινει πως αυτοι οι ανθρωποι ειναι κατακριταιοι οχι
εγω σε καποια σημεια τους παραδεχομαι
ας πουμε στο θεμα του γαμου
σε αλλα οχι περισσοτερα τολμω να πω οχι
ομως δεν τους κατακρινω δεν πρεπει
και κατι ακομα για την ιστορια...
το 1941 τα πρωτα συσιτια στην κατεχομενη αθηνα τα διοργανωσε με την βοηθεια του ρωμαιοκαθολικου επισκοπου αθηνων ο τοτε αρχιεπισκοπος σπυριδων υπαρχουν και φωτογραφιες απο αυτο το γεγονος
μην κατακρινουμε η κατακριση ειναι κακο πραγμα
προσευχομαστε για την ενοτητα της πιστης αυτοι μας εχουν αναγκη οχι εμεις
και ας καταθεσω μια ακομα προσωπικη μαρτυρια γνωριζω απο εγκυρη πηγη πως ο κ. Βενεδικτος Ratzinger παπας και "επισκοπος" ρωμης ειναι αρκετα φιλα προσκειμενος προς την ορθοδοξια και θεωρει αυθεντικες τις διδασκαλιες της ανατολης τωρα ομως πως του εχει κολησει εκει δεν ξερω.... (εξαιρουμε δε το γεγονος πως εχει οπως φημολογηται εβραικες ριζες)