Χτυπηθήκαν μέσα στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Γράφει ο/η Διευθύνων Αιμίλιος Πολυγένης 02:40
28.12.07

Εικόνα

Συνεργάτης της Romfea.gr που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα μας πληροφόρησε, πως χθες 27 Δεκεμβρίου βγήκαν «μαχαίρια» μέσα στην Βασιλική της Γεννήσεως του Ιησού στην Βηθλεέμ, από αντίπαλες ομάδες ορθοδόξων κληρικών – μοναχών μετά από διαφωνία που προέκυψε.

Κληρικοί και μοναχοί της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας πιάστηκαν στα χέρια μέσα στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, με την αντιπροσωπεία της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας.

Η φασαρία προέκυψε μετά από πολύωρη διαφωνία μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, για τα όρια του καθενός μέσα στην Βασιλική, διότι και οι δύο ομάδες καθάριζαν τον Ναό για την εορτή των Χριστουγέννων με το Ιουλιανό Ημερολόγιο.

Η φασαρία είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, με σκοπό να επέμβει άμεσα η παλαιστινιακή αστυνομία, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη μέσα στον Ιερό χώρο του Ναού.

Οι σχέσεις μεταξύ των αντιπροσώπων των θρησκειών που διοικούν την Βασιλική (Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Αρμένιοι) δεν είναι και οι καλύτερες, συχνά υπάρχουν έριδες και διαφωνίες, όταν παραβιάζονται τα όρια του καθενός μέσα στον Ναό.

Τέλος να αναφερθεί πως ο καθαρισμός της Εκκλησίας γινόταν, διότι χιλιάδες Καθολικοί εόρτασαν εκεί την ημέρα των Χριστουγέννων πριν τρεις μέρες.

Πηγή: www.romfea.gr

Αχ Χριστέ μου, Εσύ ήρθες με τη Γέννηση Σου να φέρεις επί γης Ειρήνη κι εκείνοι τσακώνονται μέσα στο ναό της Γεννήσεως, ποιος θα τον ....πρωτοκαθαρίσει.
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

Έλεος, έλεος, το έλεος του Κυρίου να ζητήσουν!
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ποτέ μου είναι το μίσος που έχουν οι Αρμένιοι γιά τους Έλληνες στους Αγίους Τόπους. Και αυτοί ως λαός όπως και εμείς έχουμε υποφέρει πολλά κυρίως από τους Τούρκους, το 1922 ήρθαν και Αρμένιοι πρόσφυγες μαζί με τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και το Ελληνικό κράτος με όλα του τα στραβά τους υποδέχθηκε και τους βοήθησε όπως τους Έλληνες και από ότι γνωρίζω η αίσθησή μου είναι ότι στην Ελλάδα τους Αρμένιους δεν τους βλέπουν οι περισσότεροι ως ξένους αλλά ως "δικούς μας" ανθρώπους διότι έχουν υποφέρει μαζί με τους Έλληνες.
Αν ένας λαός δεν έπρεπε να μισεί τους Έλληνες αλλά να συνεργάζεται μαζί τους αυτοί είναι οι Αρμένιοι κι'όμως αυτό δεν συμβαίνει. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω θα ήθελα μία απάντηση από κάποιον Αρμένιο αν υπάρχει στο φόρουμ. (Όχι ότι και οι Έλληνες είναι άγγελοι).
Άβαταρ μέλους
yiorgos31
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yiorgos31 »

Απλά εκεί υπάρχει το γόητρο και πάνω απ' όλα συμφέροντα...
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

Thomas15n έγραψε:Αυτό που δεν έχω καταλάβει ποτέ μου είναι το μίσος που έχουν οι Αρμένιοι γιά τους Έλληνες στους Αγίους Τόπους. Και αυτοί ως λαός όπως και εμείς έχουμε υποφέρει πολλά κυρίως από τους Τούρκους, το 1922 ήρθαν και Αρμένιοι πρόσφυγες μαζί με τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και το Ελληνικό κράτος με όλα του τα στραβά τους υποδέχθηκε και τους βοήθησε όπως τους Έλληνες και από ότι γνωρίζω η αίσθησή μου είναι ότι στην Ελλάδα τους Αρμένιους δεν τους βλέπουν οι περισσότεροι ως ξένους αλλά ως "δικούς μας" ανθρώπους διότι έχουν υποφέρει μαζί με τους Έλληνες.
Αν ένας λαός δεν έπρεπε να μισεί τους Έλληνες αλλά να συνεργάζεται μαζί τους αυτοί είναι οι Αρμένιοι κι'όμως αυτό δεν συμβαίνει. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω θα ήθελα μία απάντηση από κάποιον Αρμένιο αν υπάρχει στο φόρουμ. (Όχι ότι και οι Έλληνες είναι άγγελοι).
Το χρήμα ρέει άφθονο!
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nici-D »

Megali epituxia!!!! Zontano paradeigma agapis kai eirinis :axe:

Gia klammata einai.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”