Προς συζήτηση περί προσευχής σε σχολεία

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Εμείς στο σχολείο λέγαμε το εξής

"Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε
το πνεύμα της αληθείας
Ο πανταχού παρών
και ζωή χορηγός
Ελθέ και σκήνωσον εν ημίν
και καθάρισον ημάς από πάσης κακίας
και σώσων αγαθέ τας ψυχάς ημών
αμήν"

:)

Για παπαρούνες αστεράκια και συννεφάκια λέγαμε τη Πρωτομαγιά :lol:
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

panos0 έγραψε:Ποια ειναι η επισημη Θρησκεια του Ελληνικου κρατους κυριοι?

Η Ορθοδοξη

Οποιου δεν του αρεσει να φευγει.....
ΤΕΛΟΣ
E καλά κι εσύ , δεν μπορείς να υποχρεώσεις να φύγει από το σχολείο ένα παιδί που δεν πιστεύει στο Θεό
Ούτε να υποχρεώσεις για ένα παιδί που δεν πιστεύει στο Θεό να μην γίνει προσευχή για τα υπόλοιπα 300

Αυτό είναι το κακό , ότι εξωστρακίζουμε Το Θεό από τη ζωή μας δυστυχώς
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Να φυγει απο την Προσευχη εννοω.

Δεν θα πουμε σε κανενα φυγε επειδη δεν πιστευει!!!
λες και εμεις ειμαστε Αγιοι.....
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Ούτε να υποχρεώσεις για ένα παιδί που δεν πιστεύει στο Θεό να μην γίνει προσευχή για τα υπόλοιπα 300

Δυστυχως αυτο γινεται. Οχι μονο δεν θελουν τη προσευχη, αλλα και δεν δεχονται απο τους αλλους να πουν τη δικη τους. Εκει καταντησαμε. Μην θιγουν ολοι οι αλλοι. Εμεις να παμε να πνιγουμε.Ξενοι στο ιδιο μας το σπιτι!!!!!!!!
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

lovethink έγραψε:Εμείς στο σχολείο λέγαμε το εξής

"Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε
το πνεύμα της αληθείας
Ο πανταχού παρών
και ζωή χορηγός
Ελθέ και σκήνωσον εν ημίν
και καθάρισον ημάς από πάσης κακίας
και σώσων αγαθέ τας ψυχάς ημών
αμήν"

:)

Για παπαρούνες αστεράκια και συννεφάκια λέγαμε τη Πρωτομαγιά :lol:

Ευγε Μανο ! Τωρα σε παραδεχομαι !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

panos0 έγραψε:Ποια ειναι η επισημη Θρησκεια του Ελληνικου κρατους κυριοι?

Η Ορθοδοξη

Λοιπον θα λεμε ΟΡΘΟΔΟΞΗ προσευχη στα σχολεια και οχι καλε θεουλη, καλε μου Buddhala, ή η ανωτερα δυναμη να ειναι μαζι σου Σκαιγουοκερ.
Οποιου δεν του αρεσει να φευγει.....
ΤΕΛΟΣ

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

andriyian έγραψε:Ούτε να υποχρεώσεις για ένα παιδί που δεν πιστεύει στο Θεό να μην γίνει προσευχή για τα υπόλοιπα 300

Δυστυχως αυτο γινεται. Οχι μονο δεν θελουν τη προσευχη, αλλα και δεν δεχονται απο τους αλλους να πουν τη δικη τους. Εκει καταντησαμε. Μην θιγουν ολοι οι αλλοι. Εμεις να παμε να πνιγουμε.Ξενοι στο ιδιο μας το σπιτι!!!!!!!!

Οχι οσο υπαρχει ακομα ενας ιερεας - ποιμενας να υψωσει φωνη διαμαρτυριας !
Οχι οσο υπαρχει ακομα ενας Ορθοδοξος !
Κληρικος η λαικος,η και μικρο παιδι ακομα !
Η Εκκλησια του Χριστου χτυπιεται αλλα δεν νικιεται. Ο καθενας μας ας προσεξει ομως ,γιατι χωρις την Εκκλησια χανομαστε !
Το "σλογκαν" μας οταν πηγαινα στο Κατηχητικο ηταν : "ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΧΑΟΣ".
Την αληθεια του οποιου διαπιστωσα ολοζωντανα στα μετεπειτα χρονια της ζωης μου.
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Οχι οσο υπαρχει ακομα ενας Ορθοδοξος !
Κληρικος η λαικος,η και μικρο παιδι ακομα !
Ετσι ακριβώς. Εμείς τα καταφεραμε από την πρωτη μερα στο νηπιαγωγείο. Όχι εγω δηλαδή, αλλα ο μικρός που αρνηθηκε να κάνει οποιαδήποτε αλλη προσευχη από το "Πατερ Ημων". Μεχρι και εικόνα εβαλαν στην αιθουσα που δεν υπήρχε. Και τα παιδια (από τα 25 τα 5 μόνον ειναι ελληνόπουλα), κάνουν ορθόδοξα την προσευχή τους και το πρωί αλλά και στην ώρα του φαγητού.
Βέβαια η αλήθεια ειναι πως η νηπιαγωγός συμφωνησε από την αρχή και δεν αντιμετωπίστηκε κάπως η "ιδιομορφία" του μπόμπιρα...
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ROMFAIA έγραψε:
Ετσι ακριβώς. Εμείς τα καταφεραμε από την πρωτη μερα στο νηπιαγωγείο. Όχι εγω δηλαδή, αλλα ο μικρός που αρνηθηκε να κάνει οποιαδήποτε αλλη προσευχη από το "Πατερ Ημων". Μεχρι και εικόνα εβαλαν στην αιθουσα που δεν υπήρχε. Και τα παιδια (από τα 25 τα 5 μόνον ειναι ελληνόπουλα), κάνουν ορθόδοξα την προσευχή τους και το πρωί αλλά και στην ώρα του φαγητού.
Βέβαια η αλήθεια ειναι πως η νηπιαγωγός συμφωνησε από την αρχή και δεν αντιμετωπίστηκε κάπως η "ιδιομορφία" του μπόμπιρα...

Μπραβο του μικρου Ομολογητη ! Μπραβο και σε σενα που σαν Μανα κανεις σωστα την δουλεια σου.Αντε,κι ενα μπραβο και στην Νηπιαγωγο που τουλαχιστον δεν αντεδρασε ...
Κυκλοφορει ενα βιβλιο στην Αμερικη,δεν ξερω μπορει να κυκλοφορει και στην Ελλαδα,τιτλος " Αφηστε τα παιδια να ελθουν κοντα μου" , εκδοσεις της ελληνορθοδοξης μονης οσιου Ιωαννου του Χρυσοστομου,στην πολιτεια Βισκονσιν.
Περιγραφει την ζωη και το μαρτυριο Ορθοδοξων ηλικιας 17 και κατω,ο νεωτερος, 3 μολις χρονων.Ο Οσιος Κυρικος απο το Ικονιο της Μικρας Ασιας, υιος χηρας Ιουλιττας, μαρτυρησε μαζι με τη μητερα του,επι διωγμου Διοκλητιανου. Η μνημη του τιμαται στις 15 Ιουλιου.
Αυτες ειναι ιστοριες που πρεπει να διαβαζουμε στα παιδια μας,αυτοι πρεπει να ειναι οι ηρωες που να εχουν σαν προτυπα ,οχι ποδοσφαιριστες και παντος ειδους Χαρρυ Ποτερ.
Διδαγμα για ολους εμας τους μεγαλους με τις χιλιες δυο δυσκολιες και τα εκατομμυρια τις δικαιολογιες.
Παραθετω πληροφοριες για τους Ελληνες Αμερικης /Καναδα ,αν θελουν να αποκτησουν το πολυτιμο αυτο βιβλιο:

" Let the children come to Me"
(stories of children Martyrs).

Saint John Chrysostomos
Greek Orthodox Monastery
4600 93rd street
Pleasant Prairie ,WI 53158
Το βιβλιο αυτο επισης διατιθεται σε αρκετα Ορθοδοξα βιβλιοπωλεια,οπως το light -n-life .com ,η ακομα σε βιβλιοπωλεια ιερατικων σχολων.
vgls
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από vgls »

Δεν υπάρχει πιό απλή και πιό περιεκτική προσευχή, άπό την Θεοδίδακτο "Πάτερ ημών" και αυτό είναι ένας λόγος που την καθιστά αναντικατάστατη στα σχολεία και στην καθημερινή μας ζωή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”