"Πρώτος μεταξύ ίσων ο Πάπας"

Συντονιστής: Συντονιστές

eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Thomas15n έγραψε:Ρε ανθρωπέ μου καταλαβαίνεις ελληνικά ή όχι;
Σου ζήτησα κάτι και δεν το κατάλαβα; γιατί απαντάς εσύ; ο ίδιος ο nkope είπε ότι "Άλλωστε λόγω ηλικίας, τους περισσότερους από σας θα μπορούσα να σας έχω παιδιά μου." Γι'αυτό τον ρωτάω αφού επιμένεις, ο ίδιος το έθεσε και όχι εγώ. Και αν ξεκίνησα φορτσάτος ή όχι δεν σε αφορά μιά και δεν είχα μαζί σου καμμιά κουβέντα.
Ενα ανοιχτό φόρουμ και μάλιστα Χριστιανικό, δίνει την δυνατότητα συμμετοχής όλων. Τουλάχιστον προσφέρει την αίσθηση του "ανήκειν" στην μεγάλη οικογένεια της Ορθοδοξίας μέσα στην οποία πρέπει να αμβλύνονται οι αντιθέσεις και να ερχόμαστε ποιό κοντά.

Μια δημόσια παρουσία επιδέχεται και δημόσια κριτική, απάντηση και σχολιασμό. Πάντα βέβαια καλοπροαίρετα.

Εάν θέλεις κουβέντα θα την έχεις. Εάν δεν θέλεις δεν θα την έχεις.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

filotas έγραψε:Από πότε η ειρωνεία αποτελεί απάντηση σε συγκεκριμένη καταγγελία;
Από τότε που η αστήρικτη συνωμοσιολογία χωρίς στοιχεία και αποδείξεις αποτελεί απάντηση. Και το πέταμα της λάσπης προς άλλους και οι εύκολες ταμπέλες από τότε.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

filotas έγραψε:Εγώ θεωρώ ότι η επιμονή σου ότι η ένωση έγινε, είναι παντελώς αστήρικτη και δεν βασίζεται στα γεγονότα που όλοι ξέρουμε κι έχουμε παρακολουθήσει, αλλά στο φανατισμό σου, που σε κάνει να διαστρεβλώνεις την αλήθεια, προκειμένου κι άλλοι να διαλέξουν το λανθασμένο δρόμο που έχεις πάρει.

Έχεις ν΄απαντήσεις κάτι σ΄αυτό;
Επιμένεις να παραβλέπεις την ουσία και ν΄απαντάς σε λεπτομέρειες. Να καταλάβω επομένως ότι δεν έχεις κάτι ν΄απαντήσεις σ΄αυτό, ούτε και να στηρίξεις την άποψη σου ότι έγινε η ένωση. Πως θα μπορούσες άλλωστε αφού και μόνο η επιστολή του Πειραιώς Σεραφείμ αρκεί για ν΄αποδείξει ότι έχεις άδικο.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

filotas έγραψε:Επιμένεις να παραβλέπεις την ουσία και ν΄απαντάς σε λεπτομέρειες. Να καταλάβω επομένως ότι δεν έχεις κάτι ν΄απαντήσεις σ΄αυτό, ούτε και να στηρίξεις την άποψη σου ότι έγινε η ένωση. Πως θα μπορούσες άλλωστε αφού και μόνο η επιστολή του Πειραιώς Σεραφείμ αρκεί για ν΄αποδείξει ότι έχεις άδικο.
Μα και σ'αυτό το φόρουμ υπήρξε φωνή που παρουσίασε τον Πειραιώς ως διασπαστή της Ιεραρχίας. Τί μου τον παρουσιάζεις ως επιχείρημα την μιά τον επαινείτε την άλλη τον κατηγορείτε. Εξ'άλλου ήμουν ο πρώτος που επιδοκίμασε τον Πειραιώς γιά την στάση του. Άρα το επιχειρημά σου έγινε μπούμεραγκ.
eortologio_gr έγραψε:Για μια ακόμη φορά τα θεμέλια της Ορθοδοξίας τρίζουν.

Και αυτό απο "μέσα" με τον Πειραιώς πρωτοστατούντα.

Και όμως η Συνοδική Επιτροπή επι των Αιρέσεων κατά την Ζ΄ Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και Παραθρησκείας (Αλίαρτος 20-26.9.1995), όρισε τις αιρέσεις και τις παραχριστιανικές ομάδες σε μακρά λίστα όπως αναφέρεται στα παρακάτω λινκς της Εκκλησίας της Ελλάδος :

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/ ... hrist.html

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/ ... hrist.html

Μέσα στις λίστες αυτές δεν υπάρχει ο Καθολικισμός ουτε σαν Εκκλησία ούτε σαν αιρεση.

Ο Πειραιώς αναλαμβάνει σήμερα τον ρόλο του κατηγόρου εναντίον των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου δηλαδή εναντίον της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Αναρωτιέμαι για ποιόν λόγο επιλέχθηκε τώρα η κίνησή του αυτή και σε τι αποσκοπεί.

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι οτι εμφανίζει μια Ιεραρχία αποσυντονισμένη και ανοργάνωτη. Διότι αν ήταν ορθώς και μεθοδικώς οργανωμένη, η αντίδραση θα έπρεπε να είναι άμεση και ο Πειραιώς είτε θα έπρεπε να υποστεί ban είτε να παραιτηθεί ο συντονιστής...

Χρ.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Thomas15n έγραψε:Μα και σ'αυτό το φόρουμ υπήρξε φωνή που παρουσίασε τον Πειραιώς ως διασπαστή της Ιεραρχίας. Τί μου τον παρουσιάζεις ως επιχείρημα την μιά τον επαινείτε την άλλη τον κατηγορείτε. Εξ'άλλου ήμουν ο πρώτος που επιδοκίμασε τον Πειραιώς γιά την στάση του. Άρα το επιχειρημά σου έγινε μπούμεραγκ.
Οι απόψεις του Χρήστου αφορούν τον ίδιο όπως οι δικές μου χαρακτηρίζουν εμένα κι οι δικές σου εσένα.

Υπεκφεύγεις συνεχώς γιατί δεν έχεις κάτι ν΄απαντήσεις. Αποτελεί σχήμα οξύμωρο από την μια να επαινείς τον Πειραιώς κι απ΄την άλλη να θεωρείς ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συμφωνήσει με τους παπικούς. Το ότι δεν το καταλαβαίνεις αυτό με δικαιώνει σ΄όσα είπα παραπάνω για τη συμπεριφορά σου και τις προθέσεις σου.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

filotas έγραψε:Υπεκφεύγεις συνεχώς γιατί δεν έχεις κάτι ν΄απαντήσεις. Αποτελεί σχήμα οξύμωρο από την μια να επαινείς τον Πειραιώς κι απ΄την άλλη να θεωρείς ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συμφωνήσει με τους παπικούς. Το ότι δεν το καταλαβαίνεις αυτό με δικαιώνει σ΄όσα είπα παραπάνω για τη συμπεριφορά σου και τις προθέσεις σου.
ΚΑΛΑ ΒΡΗΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Thomas15n έγραψε:ΚΑΛΑ ΒΡΗΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ
Θεωρείς λοιπόν δεδομένο Thomas15η ότι υπάρχει κάποια προσυνεννόηση ή ομαδοποίηση.

Οσο αφορά εμένα, η όποια σύμπνοια απόψεων με τον οποιοδήποτε είναι απολύτως τυχαία και συμπτωματική. Ισως η οπτική ορισμένων θεμάτων απο την ίδια γωνία να εμφανίζεται σαν ένδειξη ομαδοποίησης. Πίστεψέ μου, όσο αφορά εμένα, δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Η δε "ασχολία μου με σένα" όπως αναφέρεις, έγινε διότι είδα το θέμα, με άγγιξε και έγραψα. Δεν έχω τίποτε μαζί σου ή εναντίον σου.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ηρεμία αγαπημένοι μου αδελφοί!
Ας μην ψάχνουμε να ξετρυπώσουμε ομάδες και συνωμοσίες μέσα στο forum μας, γιατί αυτό θα μας οδηγήσει σε έχθρες και αντί να μας ενώσει θα μας διασπάσει περισσότερο, χωρίς να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος!
Είναι φοβερό πώς ο πονηρός μας βάζει τρικλοποδιές!
Ας εκφράζει ο καθένας μας την άποψή του ειρηνικά (με ειρήνη ψυχής) και ταπεινά, όπως μας προτρέπει η Εκκλησία ΜΑΣ και το κυριότερο, ας κάνουμε αυτό που μας λέει ο Γέροντας Παΐσιος :
«Ο καθένας πρέπει να κοιτάει την δουλειά του και να μην ανακατεύεται εκεί που δεν πρέπει. Εμείς δεν πρέπει να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι, αλλά να εφαρμόζουμε την εντολή του Χριστού μας : «βλέπετε δε υμείς εαυτούς», για να μην ακούσουμε την επίπληξη : «τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου…». Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να κρίνουμε, γιατί είναι δουλειά του Θεού να βλέπει τι κάνουν οι αδελφοί μας και να τους κρίνει».
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Ηρεμία αγαπημένοι μου αδελφοί!
Ας μην ψάχνουμε να ξετρυπώσουμε ομάδες και συνωμοσίες μέσα στο forum μας, γιατί αυτό θα μας οδηγήσει σε έχθρες και αντί να μας ενώσει θα μας διασπάσει περισσότερο, χωρίς να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος!
Είναι φοβερό πώς ο πονηρός μας βάζει τρικλοποδιές!
Ας εκφράζει ο καθένας μας την άποψή του ειρηνικά (με ειρήνη ψυχής) και ταπεινά, όπως μας προτρέπει η Εκκλησία ΜΑΣ και το κυριότερο, ας κάνουμε αυτό που μας λέει ο Γέροντας Παΐσιος :
«Ο καθένας πρέπει να κοιτάει την δουλειά του και να μην ανακατεύεται εκεί που δεν πρέπει. Εμείς δεν πρέπει να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι, αλλά να εφαρμόζουμε την εντολή του Χριστού μας : «βλέπετε δε υμείς εαυτούς», για να μην ακούσουμε την επίπληξη : «τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου…». Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να κρίνουμε, γιατί είναι δουλειά του Θεού να βλέπει τι κάνουν οι αδελφοί μας και να τους κρίνει».
Καλά τα λες αλλά πρέπει να σταματήσει αυτή η αντιμετώπιση όσων δεν συμφωνούν με τον οικουμενισμό, να τους λασπώνουν με πάσα ευκαιρία με επίθετα που έχω αναφέρει κι'αλλού, πολλές απαντήσεις είναι γεμάτες από τέτοια. Ο σεβασμός δεν είναι μονόδρομος αλλά δρόμος διπλής κατεύθυνσης, δεν γίνεται να απαιτείς από τον άλλο σεβασμό και ταυτόχρονα να μην τον σέβεσαι εσύ, πώς θα γίνει δηλαδή, άλλοι έχουν το δικαίωμα να λένε ότι θέλουν και άλλοι όχι.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ναι, αλλά αγάπη είναι να δέχεσαι και να αγαπάς τον αδελφό, όπως είναι με τα ελαττώματά του και αντί να προσπαθείς να τον αλλάξεις, να πιέζεις περισσότερο τον εαυτό σου, προκειμένου να κόψει τα δικά του πάθη!
Γιατί, μόνο κόβοντας τα πάθη τα δικά μας μπορούμε να βοηθήσουμε τον αδελφό μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”