Μετρητά τέλος από το 2008

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

relis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από relis »

Αδελφέ Cordelia,
τυχαίο χάραγμα σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει
διότι χρειάζονται ειδικευμένα συστήματα.
Αλλωστε τα ταμειακά συστήματα είναι πληροφοριακά συστήματα
χαμηλής ισχύος.
Οταν πέφτει η ακτίνα πάνω σε ένα υλικό
ή αποροφάται ή διαχέεται ή ανακλάται ή διαθλάται.
Το "επικίνδυνο" από όλα αυτά για το υλικό,
είναι η απορόφηση, διότι τότε η δύναμη της ακτίνας
μετατρέπεται σε θερμότητα.
Αυτό το φαινόμενο, ανάλογα με τη δύναμη της ακτίνας,
(ισχύς της ακτινοβολίας), είναι υπεύθυνο τόσο
για την κατάρριψη ενός πυραύλου,
όσο και για το "κάψιμο" ενός ιστού
όσο και για τον τραυματισμό του οφθαλμού ακόμη και με μικρή ισχύ
διότι η επιφάνεια του οφθαλμού είναι ως γνωστόν
πολύ ευαίσθητη.
Γενικά χαμηλή ισχύς πάνω στο σώμα δεν έχει κίνδυνο.

ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ !!!
relis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από relis »

Συγνώμη, έπρεπε να γράψω : Αδελφή Cordelia και όχι : αδελφέ
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

Ευχαριστώ !!! Ηρέμησα τώρα.

Δεν παρεξηγούμαι από την αλλαγή φύλου !!!
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

oceangr2 έγραψε:
Έχω την απορία, όσοι αρνούνται τα γεγονότα, πως φαντάζονται το χάραγμα?
Ακριβώς την ιδια απορία εχω και εγω.
Nα παρακαλέσουμε τους αδελφούς eortologio, nkope και filota (δεν ξερω πως μου βγαίνει και σε ταυτίζω συνεχώς με τον nkope, filota) να μας το εξηγήσουν ....
Ή όποιον άλλο...
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Απ΄ότι βλέπω ο Φιλώτας δεν πήρε μέρος σ΄αυτή τη συζήτηση, άρα δεν ξέρω γιατί τον μπερδεύεις με μένα. Εγώ είναι αλήθεια ότι βαρέθηκα την τρομολαγνεία και θ΄αφήσω αυτά τα θέματα να τα συντονίζει ο Φίλιππος (filtor) ως πιο ειδικός.

Έχω εξηγήσει παλιότερα, βασισμένος σε θεολογικά κείμενα ερμηνείας της Αποκάλυψης, πως θεωρώ ότι το χάραγμα έχει πνευματική έννοια κι όχι φυσική κι ότι ο αριθμός 666 είναι συμβολικός κι όχι πραγματικός.

Αυτή είναι η άποψή μου και σ΄αυτήν μένω.
ilaros
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ilaros »

Έχω εξηγήσει παλιότερα, βασισμένος σε θεολογικά κείμενα ερμηνείας της Αποκάλυψης, πως θεωρώ ότι το χάραγμα έχει πνευματική έννοια κι όχι φυσική κι ότι ο αριθμός 666 είναι συμβολικός κι όχι πραγματικός.
Είμαστε άνθρωποι και εκτός από την πνευματική διάσταση υπάρχει και το υλικό στοιχείο στη φύση μας. Στο Άγιο Βάπτισμα δεν δεχόμαστε μόνο "σφραγίδα δωρεάς Πνεύματος Αγίου" αλλά και το βάπτισμα σε υλικό νερό και το χρίσμα με υλικό λάδι. Με τον ίδιο τρόπο και το χάραγμα του αντιχρίστου δεν θα είναι μόνο πνευματικό αλλά θα έχει και υλική διάσταση. Τη γνώμη αυτή την είχε ο γ. Παΐσιος ο οποίος περιέγραψε τύπους ανθρώπων οι οποίοι θα λένε ότι "το χάραγμα είναι κάτι εξωτερικό και ότι εγώ πιστεύω και δεν μπορεί να με αγγίξει.

Για την ταυτότητα είπε ότι θα είναι πτώση και ότι θα πρέπει η εκκλησία να κανονίζει αυτούς που θα την δέχονται. Το χάραγμα από την άλλη θα είναι καθαρό σφράγισμα που θα κατατάσσει τους σφραγισμένους στην παράταξη του διαβόλου.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

nkope έγραψε:Έχω εξηγήσει παλιότερα, βασισμένος σε θεολογικά κείμενα ερμηνείας της Αποκάλυψης, πως θεωρώ ότι το χάραγμα έχει πνευματική έννοια κι όχι φυσική κι ότι ο αριθμός 666 είναι συμβολικός κι όχι πραγματικός.
1) Η Αποκάλυψη λέει απλώς μερικά πράγματα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είναι αλήθεια σε γενικές γραμμές μιας και δεν έχουμε την φώτιση του Αγίου Πνεύματος. Αλλά ούτε και σε ειδικές (συγκεκριμένες) μιας και κάθε άνθρωπος έχει δικιά του κρίση. Το ποιο λογικό είναι να ΜΗΝ μας απασχολεί το τι λέει η Αποκάλυψη αλλά να πάμε στο επόμενο βήμα. Το γνωστό -και επαναλαμβανόμενο- βήμα της ανάγνωσης του λόγου του Θεού (το γνωστό διάβασμα της Αγίας Γραφής, των κειμένων των Πατέρων της εκκλησίας κ.τ.λ που τα ξέρεις και εσύ καλύτερα από μένα) το οποίο μας φέρνει ποιο κοντά Του. Και όσο ποιο κοντά Του είμαστε τόσο λιγότερο μας πιάνει ο άλλος στα δικά του δίχτυα. Άσε λοιπόν το τι λέει η Αποκάλυψη γιατί θα κολλήσεις εκεί. Κάτι που όσο αλήθεια μπορεί να είναι, άλλο τόσο μπορεί να είναι και λάθος! (Φαντάσου να είναι... ανατριχιάζω στην ιδέα!!)

2) Συμβολικός αριθμός μόνο; Ναι μπορεί να είναι μόνο αυτό. ΑΝ όμως δεν είναι το ριψοκινδυνεύεις; Μην επαναπαυόμαστε. Δεν ξέρουμε τι είναι. Και θαρρώ πως είναι ηλίθιο όταν θα έρθει ο Χριστός και μας ρωτήσει "τι και πως" να του πούμε "έτσι νόμιζα"!! Ο Χριστός δεν θέλει να νομίζεις. Θέλει απόδειξη της αγάπης σου. Με αποδείξεις τις αρετές της πίστεως και της υπακοής οι οποίες ρίχνουν τον εγωισμό. Το "έτσι νομίζα" αποδεικνύει προσωπική γνώμη άρα όχι ταπείνωση προς το πρόσωπο Του.... Προσοχή στις παγίδες λοιπόν...

3) Προσωπικά το βρίσκω λίγο δύσκολο να είναι ΜΟΝΟ πνευματικό. Το πνεύμα δεν μπορείς να το ελέγξεις άρα δεν θα είχες και τόση ευθύνη για την ελευθερία των βρώμικων σκέψεων σου. Ενώ το σώμα μπορείς. Χάρη σε αυτό έχεις την ελευθερία να αποφασίσεις το βάθος της άσκησης σου. Σε όλη την ζωή της εκκλησίας, κυρίως η νηστεία (αν όχι και άλλα) έπαιξε καθοριστικό λόγο και τώρα ξαφνικά "στοπ" επειδή είναι λέει μόνο πνευματικός ο λόγος; Σαν πολύ βολικό δεν ακούγεται;

4) Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μεν πνευματικός, ότι δηλ αυτός είναι ο σκοπός, το "γκολ" που θέλει να μας βάλει, αλλά χρησιμοποιεί το σωματικό για να μας ρίξει. Και μάλιστα με ένα κάρο παγίδες. Ένα αντικέμενο (τσιπ; ) το οποίο το δεχόμαστε με την θέληση μας για να να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις μας είναι απλά η αφορμή. Η αιτία είναι η διεστραμένη μας αντίληψη ότι πρέπει να ικανοποιήσεις την απολαύση του "θέλω" μας το οποίο ξεκινάει με την ικανοποίηση του σώματος και που συνεχίζει χωρίς καν να το καταλάβουμε με την διεστράβλωση της ψυχής. Τι σημασία έχει αν είναι τσιπ ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο;
relis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από relis »

Αδελφοί, είναι γνωστόν ότι :
1. Στην Αποκάλυψη γράφει : "χάραγμα επί της χειρός" και
2. Ο Γέρων Παϊσιος μίλησε (και έγραψε) καθαρά,
για ξεκάθαρο σφράγισμα.
Οποιος αδελφός θεωρεί ότι δεν υπάρχει "φυσική έννοια"
στο σφράγισμα, θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν του, τις ανωτέρω
δύο πηγές.
Οι ανωτέρω δύο πηγές, θεωρώ ότι μπορεί να λεχθεί ότι
αντιπροσωπεύουν,
αφ' ενός τον Γραπτό Λόγο και
αφ' ετέρου την Ιερά Παράδοση.
Αδελφοί,
προσέχωμεν, μη ποτέ ευρεθώμεν θεομάχοι.
Πιστεύω ότι όποιος νομίζει ότι θα δεί στο σφράγισμα καθαρά το 666,
θα την πατήσει. Διότι άλλος μπορεί να λέει ότι φαίνεται,
άλλος ότι δεν φαίνεται, άλλος ότι αχνοφαίνεται,
άλλος ότι είναι υποκειμενικό
και ... άλλος ότι με τέτοια χάλια γραμματοσειρά δεν λογίζεται.
Η μήπως ο Χριστός μας δεν θα στενοχωριόταν,
αν μας μάρκαραν σαν αγελάδες με το ... 232 .
Η μήπως ο Πατέρας μας θέλει να μας πεί
ότι θα φθάσει ο κόσμος σε τέτοια ξεφτίλα,
οπότε θα μαρκάρονται σαν αγέλη οι εικόνες του,
οπότε να και το νούμερο,
θα βρίσκεται
παντού παντού παντού
στις μέρες εκείνες μήπως και ξυπνήσουμε.

Ξύπνα μας Κύριε, δεν μπορούμε μόνοι μας .
dionisis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από dionisis »

τσιπ... πατατάκια.... σάμαλι...!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”