Υπήρχε κάποτε ένας άνθρωπος που ήταν πολύ πλούσιος. Είχε καράβια, σπίτια και πολυτελή αυτοκίνητα. Μια νύχτα όμως, καθώς κοιμόταν, είδε αυτό το όνειρο:
Βρέθηκε ξαφνικά στον ουρανό. Εκεί με έκπληξη είδε μια τεράστια πολιτεία, τόσο όμορφη, που όμοιά της δεν είχε δει ποτέ στη γη, αν και είχε ταξιδέψει παντού. Και ενώ θαύμαζε, φάνηκε μπροστά του ένας άγγελος.
- Περίμενε να σε ρωτήσω, είπε ο πλούσιος. Εδώ το μέρος μου αρέσει πολύ. Γίνεται να αποκτήσω τίποτα από αυτά;
- Αν είσαι πλούσιος, τότε ναι, είπε ο άγγελος.
- Χα, χα, χα! Γέλασε ο πλούσιος. Είμαι από τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης. Έχω τόσα χρήματα που δεν μπορώ να τα μετρήσω. Πόσο κάνει αυτό εκεί το σπίτι;
- Ένα τάλαντο, αποκρίθηκε ο άγγελος.
- Αδύνατον, αυτό αξίζει πολλά! Ένα τάλαντο για μένα είναι παιχνιδάκι. Και αυτό εκεί το σπίτι;
- Ένα τάλαντο, είπε πάλι ο άγγελος. Ο πλούσιος θαύμασε:
- Μου φαίνεται πολύ παράξενο, είπε. Τέλος πάντων. Κι αυτή η υπέροχη περιοχή με τα δέντρα;
- Ένα τάλαντο.
- Τι; Τινάχτηκε ο πλούσιος. Μα δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Ας έχει, αφού είναι τόσο φθηνά, τα παίρνω όλα. Τώρα πες μου συνολικά τι χρωστάω.
- Ένα τάλαντο, επανέλαβε ο άγγελος.
- Δεν είναι δυνατόν! Αν το κάθε πράγμα εδώ μέσα κάνει ένα τάλαντο, πώς κάνουν ένα τάλαντο όλα μαζί; Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο!
Ο άγγελος χαμογέλασε και του είπε:
- Άνθρωπε, μη σου φαίνεται παράξενο. Όλα όσα βλέπεις εδώ κάνουν ένα τάλαντο,γιατί αυτό το τάλαντο δεν είναι χρήμα. Είναι πιο πολύτιμο.
- Τι είναι δηλαδή;
- Το τάλαντο της ζωής. Αυτό είναι η σωτηρία της ψυχής. Δεν μπορείς να το αποκτήσεις δουλεύοντας σκληρά. Αυτό το αποκτούν μόνο όσοι δέχονται το Θεό στη ζωή τους. Λυπάμαι, δεν έχεις καμιά θέση εδώ.
Και ο πλούσιος, αν και στη γη δεν φοβόταν τίποτα, στον ουρανό ένιωσε χαμένος.
- Δηλαδή, είπε, όλα αυτά που μάζευα είναι μάταια; Όλοι οι χριστιανοί που κοροϊδεύω έχουν κερδίσει την αιώνια ζωή με αυτό το τάλαντο; Μα τότε ήμουν ανόητος σε όλη μου τη ζωή!
- Ποτέ δεν είναι αργά, είπε ο άγγελος.
Όταν ξύπνησε ο πλούσιος ήταν πολύ τρομοκρατημένος. Μετανόησε κι αποφάσισε να μελετήσει το Λόγο του Θεού για να μπορέσει να αποκτήσει τη σωτηρία της ψυχής και να γευτεί την αιώνια ζωή.
Βλέπετε παιδιά; Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία, είναι η σωτηρία της ψυχής μας. Μόνο ο Κύριος Ιησούς Χριστός μπορεί να μας τη χαρίσει.
Το τάλαντο της ζωής
Συντονιστής: Συντονιστές