nikolaos-9 έγραψε:Ο μακαριστός γέροντας Βησσαρίων είναι αυτός που το σκήνωμάτου βρέθηκε σχεδόν αναλλοίωτο κατά την εκταφή του μετά από πολλά χρόνια.
Είχε ξεσπάσει σάλος στα τηλεοπτικά κανάλια πέρυσι τέτοια εποχή αν δεν κάνω λάθος.
Βέβαια δεν επρόκειτο περί θαύματος από ότι γνωρίζω, διότι το σώμα άρχισε να αποσυντίθεται όταν βγήκε από τις συνθήκες όπου βρίσκόταν.
Ωστόσο ο γέροντας ζούσε εν Χριστώ, με έντονο πνευματικό έργο στη μονή Αγάθωνος, που βρίσκεται έξω από τη Λαμία.
Εχω πληροφορηθεί από σεβάσμιο και καθόλα αξιόπιστο ιερέα της Καλλιθέας, που τον γνώριζε προσωπικά, ότι ο γέροντας Βησσαρίων ήταν άγιος άνθρωπος. Και από άλλους Χριστιανούς από την περιοχή έχω ακούσει τα ίδια πράγματα.
Το ότι το σκήνωμά του μακαριστού γέροντα Βησσαρίωνος άρχισε να αποσυντίθεται κυκλοφόρησε ως φήμη, από όσο ξέρω, από κάτι αδαείς (ως συνήθως) τηλε-δημοσιογράφους (απ' αυτούς που λένε "η λειτουργία των Χαιρετισμών" και "η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καρύτση":lol: ).
Και αυτό επειδή οι μοναχοί της Μονής Αγάθωνος κάλυψαν το πρόσωπό του με τον "αέρα", το γνωστό λειτουργικό ύφασμα, όπως άλλωστε αρμόζει σε κληρικούς. Οι κληρικοί κηδεύονται με το πρόσωπο σκεπασμένο με τον "αέρα", άλλο που κάποτε αυτό λόγω εκκοσμίκευσης δεν τηρείται. Οι τηλε-δημοσιογράφοι λοιπόν θεώρησαν ότι οι μοναχοί έβαλαν τον "αέρα" (τον οποίο μπορεί να πέρασαν και για πετσέτα) για να μην φαίνεται ότι το πρόσωπο αποσυντίθεται.
Αν έχεις κανείς πρόσφατα επισκεφτεί τη μονή, καλό θα ήταν να μας γράψει τί είδε. Διαφορετικά ας μην διαδίδουμε ανεξέλεγκτες ειδήσεις μέσω διαδικτύου και γίνεται το "σπασμένο τηλέφωνο".