Γέροντας Βυσσαρίων Κορκολιάκος - Ι.Μ. Αγάθωνος - Αφιέρωμα

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Γέροντας Βυσσαρίων Κορκολιάκος - Ι.Μ. Αγάθωνος - Αφιέρωμα

Δημοσίευση από Evi_J »

Ανακοίνωση:
Ένα αφιέρωμα στον μακαριστό γέροντα Βυσσαρίωνα Κορκολιάκο της ιεράς μονής Αγάθωνος έχει η Πειραϊκή Εκκλησία την Κυριακή 6 Μαϊου στις 22:30 το βράδυ.

Και απορία μετά την ανακοίνωση. :lol: Ποιος είναι αυτός ο γέροντας; Δεν τον έχω ακουστά. Τον ξέρει κανείς; Πότε έζησε; Από ότι κατάλαβα από την διαφήμιση πρέπει να είναι τώρα πρόσφατα.

Αν δεν ξέρετε πληροφορίες δεν πειράζει. Εγώ θα το ακούσω το αφιέρωμα έτσι και αλλιώς.

Ευχαριστώ.
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »

Ευούλα μου καλή Χριστός Ανέστη.Ο π.Βησσαρίων κοιμήθηκε το 1991 και 15 χρόνια μετά το σεπτό του σώμα βρέθηκε άφθαρτο!Η είδηση αυτή έγινε γνωστή πανελλαδικώς από τα ΜΜΕ,τα οποία ασχολήθηκαν πολύ με το θέμα ...Κάποιοι ειρωνεύτηκαν,κάποιοι θαύμασαν...η ουσία είναι μία:ο Καλός Θεός μας χάρισε έναν ακόμα άγιο.Αυτό που γνωρίζω είναι ότι όταν ο παππούλης ήταν εν ζωή έτρεχε στα γύρω χωριά και βοηθούσε τον κόσμο,σπούδασε φοιτητές και άλλα πολλά και όλα αυτά εν κρυπτώ(αν το λέω σωστά).Σου συνιστώ το βιβλίο:Γέρων Βησσαρίων της Ιεράς Μονής Αγάθωνος,Η αγία ζωή και το άφθαρτο σκήνωμα.Συγγραφέας ο Δημοσθένης Κ.Λέμας.Προλογίζει ο π.Θεόδωρος Ζήσης.
plou73
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Ο μακαριστός γέροντας Βησσαρίων είναι αυτός που το σκήνωμάτου βρέθηκε σχεδόν αναλλοίωτο κατά την εκταφή του μετά από πολλά χρόνια.
Είχε ξεσπάσει σάλος στα τηλεοπτικά κανάλια πέρυσι τέτοια εποχή αν δεν κάνω λάθος.
Βέβαια δεν επρόκειτο περί θαύματος από ότι γνωρίζω, διότι το σώμα άρχισε να αποσυντίθεται όταν βγήκε από τις συνθήκες όπου βρίσκόταν.
Ωστόσο ο γέροντας ζούσε εν Χριστώ, με έντονο πνευματικό έργο στη μονή Αγάθωνος, που βρίσκεται έξω από τη Λαμία.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Αληθώς Ανέστη!
Ευχαριστώ και τους δυο σας που κάνατε τον κόπο να μου απαντήσετε. Δεν ήξερα ότι εννοούσαν τον συγκεκριμένο Βυσσαρίωνα. Ναι και εγώ άκουσα τις ειδήσεις πέρισυ. Νόμιζα ότι εννοούσαν κάποιον άλλον γιατί δεν έτυχε να ακούσω το όνομα "Κορκολιάκος".

Ευχαριστώ και πάλι! :)
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Επαναφέρω το θέμα στην επιφάνεια για να το δείτε όσοι δεν το είδαν. Αύριο τέτοια ώρα περίπου είναι το αφιέρωμα.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Δηλ σήμερα τέτοια ώρα είναι το αφιέρωμα! :lol: :lol:
Η ώρα είναι 22:00. Σε μισή ώρα!
nicdi
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από nicdi »

Evi_J,
ευχαριστούμε πολύ για την ειδοποίηση!
Εγώ το είπα και σε άλλες δυο ψυχές κι έτσι το μήνυμά σου πέρασε και εξω από αυτό το site
tnx !
:wink:
blurcode
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από blurcode »

YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

nikolaos-9 έγραψε:Ο μακαριστός γέροντας Βησσαρίων είναι αυτός που το σκήνωμάτου βρέθηκε σχεδόν αναλλοίωτο κατά την εκταφή του μετά από πολλά χρόνια.
Είχε ξεσπάσει σάλος στα τηλεοπτικά κανάλια πέρυσι τέτοια εποχή αν δεν κάνω λάθος.
Βέβαια δεν επρόκειτο περί θαύματος από ότι γνωρίζω, διότι το σώμα άρχισε να αποσυντίθεται όταν βγήκε από τις συνθήκες όπου βρίσκόταν.
Ωστόσο ο γέροντας ζούσε εν Χριστώ, με έντονο πνευματικό έργο στη μονή Αγάθωνος, που βρίσκεται έξω από τη Λαμία.
Εχω πληροφορηθεί από σεβάσμιο και καθόλα αξιόπιστο ιερέα της Καλλιθέας, που τον γνώριζε προσωπικά, ότι ο γέροντας Βησσαρίων ήταν άγιος άνθρωπος. Και από άλλους Χριστιανούς από την περιοχή έχω ακούσει τα ίδια πράγματα.
Το ότι το σκήνωμά του μακαριστού γέροντα Βησσαρίωνος άρχισε να αποσυντίθεται κυκλοφόρησε ως φήμη, από όσο ξέρω, από κάτι αδαείς (ως συνήθως) τηλε-δημοσιογράφους (απ' αυτούς που λένε "η λειτουργία των Χαιρετισμών" και "η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καρύτση":lol: ).
Και αυτό επειδή οι μοναχοί της Μονής Αγάθωνος κάλυψαν το πρόσωπό του με τον "αέρα", το γνωστό λειτουργικό ύφασμα, όπως άλλωστε αρμόζει σε κληρικούς. Οι κληρικοί κηδεύονται με το πρόσωπο σκεπασμένο με τον "αέρα", άλλο που κάποτε αυτό λόγω εκκοσμίκευσης δεν τηρείται. Οι τηλε-δημοσιογράφοι λοιπόν θεώρησαν ότι οι μοναχοί έβαλαν τον "αέρα" (τον οποίο μπορεί να πέρασαν και για πετσέτα) για να μην φαίνεται ότι το πρόσωπο αποσυντίθεται.
Αν έχεις κανείς πρόσφατα επισκεφτεί τη μονή, καλό θα ήταν να μας γράψει τί είδε. Διαφορετικά ας μην διαδίδουμε ανεξέλεγκτες ειδήσεις μέσω διαδικτύου και γίνεται το "σπασμένο τηλέφωνο".
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”