Τις θέσεις μου απέναντι στον Ρ/καθολικισμό την έχω συχνά εκθέσει εδώ μέσα και σίγουρα οικουμενιστής δεν είμαι. Δεν ήμουν παρών στο κήρυγμα του π. Κυρίλλου και γι' αυτό έχω επιφυλάξεις, γιατί οι δημοσιογράφοι την τρίχα την κάνουν τριχιά. Γεγονός είναι βέβαια ότι το κήρυγμα θέλει πολλή διάκριση, ειδικά το πώς αναφερόμαστε σε ανθρώπους που ανήκουν σε άλλη ομολογία, ώστε να μην πληγώσουμε. Γεγονός είναι επίσης ότι το βράδυ της Ανάστασης, όταν η εκκλησία είναι γεμάτη και από ανθρώπους που συχνά μόνο εθιμικά πηγαίνουν τότε εκκλησία, αλλά και λόγω της ημέρας, δεν είναι η καλύτερη ώρα να αναφερθεί κανείς σε δογματικά ζητήματα...Υπάρχουν άλλες ώρες γι' αυτό.Xpnstos έγραψε:Συμφωνώ και εγώ με τον lovethink. Δεν ήταν ανάγκη να γίνει έτσι τέτοια μέρα!
Και ο Άγιος Σιλουανός προσέγγιζε με πολύ αγάπη και διάκριση τους καθολικούς.
Δεν τον ξέρω τον παπα Κύριλλο. Ούτε ήμουν μπροστά στο γεγονός. Η εφημερίδα μπορεί να το μετέφερε με λάθος τρόπο. Δεν ήταν όμως η ώρα να μιλήσει για τον Πάπα. Ούτε μπορούμε να συγχέουμε τον κάθε Καθολικό με τον Πάπα!
Βέβαια, ας μην σπεύσει και η Εκκλησία να πάρει το κεφάλι του αρχιμανδρίτη επειδή έκανε, έστω, μία αστοχία ή μία αδιακρισία, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι Λατίνοι και μερικοί κοσμικοί Πατρινοί. Εδώ κάνει η διοικούσα Εκκλησία τα στραβά μάτια για άλλα και για άλλα....