Αγιοκατάταξη Γέροντος Πορφυρίου

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αγιοκατάταξη Γέροντος Πορφυρίου

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

filotas έγραψε:Εξακολούθησε και μετά τη συνταξιοδότησή του να εξομολογεί στην Πολυκλινική. Εγώ τον συνάντησα εκεί γύρω στο 1977, ενώ απ' ότι γράφει η βιογραφία του είχε συνταξιοδοτηθεί από το 1973.
Σε ευχαριστώ πολύ.... μα πάρα πολύ.....

Συνέχεια τώρα.
Το 1986 η μέλλουσα συμβία μου εργαζόταν στις εκδόσεις Επτάλοφος, υπεύθυνη στο τμήμα φωτογράφισης κειμένων.. Η προϊσταμένη της ήταν πνευματικό παιδί του γέροντα και αγίου πλέον Πορφυρίου. Της συνέστησε να δεί τον γέροντα . Πήγε εκεί στον Ορωπό στο Μήλεσι, αλλά μου είπε και ότι δεν μπόρεσε να δεί τον γέροντα, ήταν πολύς ο κόσμος. Είχε ανοίξει όμως η πόρτα και την κάλεσε κάποιος άλλος γέροντας με το όνομά της μέσα απο το πλήθος και ειπώθηκαν ορισμένα πράγματα. Όταν μου είπε κατάλαβα ότι επρόκειτο και για διακριτικό και πολύ πνευματοφόρο άνθρωπο, αφού της είχε πεί και πράγματα που με αφορούσαν. Όμως και τώρα ακόμα ισχυρίζεται ότι αυτός δεν ήταν ο γέροντας Πορφύριος. Μπέρδεμα.Εκείνη η χρονιά ήταν και η τελευταία στην δουλειά της στην Επτάλοφο.

Περί το 1996 ένας που είχε διαβάσει τον βίο του γέροντος( νομίζω εκδόσεις Επτάλοφος) τότε Πορφυρίου, με τρείς πιτσιρικάδες του δημοτικού, εκεί στο δασάκι στο Μήλεσι δίπλα απο τη μονή, βαδίζοντας όλοι μαζί με βήμα στρατιωτικό, κάτω απο τα δέντρα, και φωνάζοντας δυνατά, κοιτάζοντας γύρω στην ερειμιά μήπως τους ακούν και τους περάσουν για παλαβούς, τραγουδούν το γνωστό
Είμαστε χριστιανοί
στρατιώτες πάντα στου Χριστού
τ΄ασάλευτο βασίλειο.....
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Ασ βάλει ο Θεός το χερι του
Ο Άγιος ΠορφύριΟς ζει και είναι εδώ μαζί μας δίπλα μας ολοζώντανος

ΜΟΛΙΣ γύρισα από το θεαγενειο Νοσοκομείο πήγα μια ψυχή που αγαπώ πολύ για ετησια εξέταση
ΌΛΑ ΔΌΞΑ ΤΟ ΘΕΌ καλά
Αυτό που με κάνει να λυγιζω Καθε οφορά που πάω είναι η αγωνία ο πόνος στα μάτια του κόσμου
ΣΉΜΕΡΑ μπαίνοντας είπα στην κυρία πάμε επάνω στο Εκκλησακι να ανάψουμε ένα κερι για όλους
Εκεί ένας Ιερέας με 3 κυριες ψελναν την μικρή παράκληση της Παναγίας ήσαν κάποιες από εκεί και ανέβηκαν έτσι
Απλά. βρισκόταν είδη στο τέλος και μετά η μια είπε και το απολυτικιο του Αγίου Πορφυρίου :8
Δεν συνεχίζω άλλο. ....
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

“Όποιος αγαπάει λίγο, δίνει λίγο
όποιος αγαπάει περισσότερο δίνει περισσότερο
κι όποιος αγαπάει πάρα πολύ τι έχει αντάξιο να δώσει;
Δίνει τον εαυτό του…”
Εικόνα

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εικόνα

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εικόνα
Ο τρόπος της αγάπης είναι ο πιο εύκολος δρόμος

Ὁ ἁγιασμὸς δὲν εἶναι ἀκατόρθωτο πράγμα, εἶναι μάλιστα εὔκολος, φθάνει ἐσεῖς νὰ ἀποκτήσετε ταπείνωση καὶ ἀγάπη.

Ἂν θέλεις μπορεῖς νὰ ἁγιάσεις καὶ μέσα στὴν Ομόνοια.

Η μεγάλη λύπη καὶ ἡ στενοχώρια δὲν εἶναι ἀπὸ τὸ Θεό, εἶναι παγίδα τοῦ διαβόλου.

Ὁ Θεὸς φροντίζει ἀκόμη καὶ γιὰ τὶς πιὸ μικρὲς λεπτομέρειες τῆς ζωῆς μας. Δὲν ἀδιαφορεῖ γιὰ μᾶς, δὲν εἴμαστε μόνοι στὸν κόσμο.

Ὁ Θεὸς μᾶς ἀγαπάει πολύ, μᾶς ἔχει στὸ νοῦ Του κάθε στιγμὴ καὶ μᾶς προστατεύει. Πρέπει νὰ τὸ καταλάβουμε αὐτὸ καὶ νὰ μὴ φοβούμαστε τίποτε.

Ἂν ἔρθει ἡ χάρη τοῦ Θεοῦ, ὅλοι καὶ ὅλα ἀλλάζουν, ἔλα ὅμως ποὺ γιὰ νὰ ἔρθει, χρειάζεται πρῶτα νὰ ταπεινωθοῦμε!

Τὸ πᾶν εἶναι νὰ ἀγαπήσει ὁ ἄνθρωπος τὸ Χριστὸ καὶ ὅλα τὰ προβλήματα τακτοποιοῦνται.

Ὁ σκοπός μας δὲν εἶναι νὰ καταδικάζουμε τὸ κακό, ἀλλὰ νὰ τὸ διορθώνουμε. Μὲ τὴν καταδίκη ὁ ἄνθρωπος μπορεῖ νὰ χαθεῖ, μὲ τὴν κατανόηση καὶ βοήθεια θὰ σωθεῖ.

Τὸ κακὸ ἀρχίζει ἀπὸ τὶς κακὲς σκέψεις.

Ὅταν πικραίνεσαι καὶ ἀγανακτεῖς, ἔστω μόνο μὲ τὴ σκέψη, χαλᾶς τὴν πνευματικὴ ἀτμόσφαιρα. Ἐμποδίζεις τὸ Ἅγιο Πνεῦμα νὰ ἐνεργήσει καὶ ἐπιτρέπεις στὸ διάβολο νὰ μεγαλώσει τὸ κακό.

Ἐσὺ πάντοτε νὰ προσεύχεσαι, νὰ ἀγαπᾶς καὶ νὰ συγχωρεῖς, διώχνοντας ἀπὸ μέσα σου κάθε κακὸ λογισμό.
πατηρ πορφυριος ρωμαιικοἜχει ὁ Θεός.

Ἐκεῖ πού ἀπελπίζεσαι, σοῦ στέλνει κάτι πού δέν τό περιμένεις…ἀρκεῖ νά Τόν πιστεύεις καί νά Τόν ἀγαπᾶς.

Να έχετε εμπιστοσύνη στον Θεό.

«Μεγάλο πρᾶγμα ὁ πνευματικός. «Γι’ αὐτό στήν Ὀρθοδοξία δέν ὑπάρχει ἀπελπισία. Δέν ὑπάρχει ἀδιέξοδο. Γιατί ὑπάρχει ὀ πνευματικός, πού ἔχει τή χάρη νά συγχωρεῖ. Νά λευτερώνει τούς προστρέχοντες,ἐναποθέτοντας στό πετραχήλι του τά βάρη τῆς ψυχῆς τους»

Ταις πρεσβείαις του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν.

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Γέρων Πορφύριος (video)
Το βίντεο- αφιέρωμα στον βίο του Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, ενός από τους πιο δημοφιλείς συγχρόνους Οσίους της εποχής μας, είναι όντως πολύ συγκινητικό αφού μας μεταφέρει πολύ κοντά στον Όσιο Πατέρα μέσω των πολλών ηχητικών ντοκουμέντων. Η έκδοση του παρόντος έγινε από την Ι. Μ. Βεροίας και συγκεκριμένα από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Παλαμά Κυριλλίδη, Καθηγούμενο Ι. Μ. Θεοτόκου Καλλίπετρας.
Ας έχουμε την ευχή του Οσίου Γέροντος Πορφυρίου!
Πηγή : http://www.impantokratoros.gr

http://www.agiazoni.gr
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μετα τον Χειμωνα θα το Οικουμενικο Πατριαρχειο θα Αγιοκαταταξη και τον Π.Παισιο
μεσα στην ανοιξη

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”