Προσπάθεια για κατάργησης της θανατικής ποινής

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Προσπάθεια για κατάργησης της θανατικής ποινής

Δημοσίευση από paroikos »

Την ίδια στιγμή στη Ρώμη ο 76χρονος πρόεδρος του ιταλικού Ριζοσπαστικού Κινήματος και ευρωβουλευτής Μάρκο Πανέλα συνεχίζει και σήμερα την απεργία πείνας και δίψας που πραγματοποιεί εδώ και 8 ημέρες για ένα παγκόσμιο μορατόριουμ στην εφαρμογή της θανατικής ποινής, παρά τις εκκλήσεις των γιατρών του και του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι να σταματήσει.

Ο Πρόντι τηλεφώνησε στον Πανέλα και του ζήτησε να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας και η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, τη βούληση να ξανατεθεί στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το θέμα της επιβολής παγκοσμίως μορατόριουμ στη θανατική ποινή. Η Ιταλία είναι από την 1η Ιανουαρίου μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για δύο έτη.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες ότι θα υποστηρίξει τις προσπάθειες της Ιταλίας στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

ΠΗΓΗ:http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=68065
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσπάθεια για κατάργησης της θανατικής ποινής

Δημοσίευση από lovethink »

ΜΑΚΑΡΙ ΘΕΕ ΜΟΥ !!!!
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

lovethink έγραψε:ΜΑΚΑΡΙ ΘΕΕ ΜΟΥ !!!!
και για τον νομο του λυντς ;
ποια η γνωμη σου; :lol:
Εικόνα
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

stratos έγραψε:
lovethink έγραψε:ΜΑΚΑΡΙ ΘΕΕ ΜΟΥ !!!!
και για τον νομο του λυντς ;
ποια η γνωμη σου; :lol:
Δεν γνωρίζω αυτό το νόμο αλήθεια
Να ψάξω στο google ?
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

αν αντεχεις να σου στειλω λιγκ
το λυντσαρισμα που λεμε
Εικόνα
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

stratos έγραψε:αν αντεχεις να σου στειλω λιγκ
το λυντσαρισμα που λεμε
Διαφωνώ με ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ βία ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ή ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ
Για τον Σαντάμ το ξαναλέω το κάναμε πρωτοσέλιδα
Για ΤΟΣΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που λιθοβολούν βασανίζουν φυλακίζουν απαγχονίζουν δεν κάνουμε κουβέντα
DOMINIQUE
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από DOMINIQUE »

Συμφωνώ,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει η θανατική ποινή,αφού υπάρχουν οι φυλακές :?:
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μέσα μου αποφασίσει αν θέλω να καταργηθεί η θανατική ποινή ή όχι.

Η Χριστιανική πλευρά του εαυτού μου φωνάζει ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρούμε μιο ανθρώπινη ζωή. Αυτό ανήκει μόνο στο Θεό.

Η ανθρώπινη δικαιοσύνη όμως μέσα μου λέει ότι κάποιο άνθρωποι αξίζει να πεθάνουν γιατί όσο ζουν, μόνο κακό και συμφορές θα φέρνουν.

Γιατί δεν το βάζουμε σε δημοψήφισμα;
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

nkope έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μέσα μου αποφασίσει αν θέλω να καταργηθεί η θανατική ποινή ή όχι.

Η Χριστιανική πλευρά του εαυτού μου φωνάζει ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρούμε μιο ανθρώπινη ζωή. Αυτό ανήκει μόνο στο Θεό.

Η ανθρώπινη δικαιοσύνη όμως μέσα μου λέει ότι κάποιο άνθρωποι αξίζει να πεθάνουν γιατί όσο ζουν, μόνο κακό και συμφορές θα φέρνουν.

Kι όμως φίλε μου. Όταν σκοτώνεις μερικούς χειροτερεύει η κατάσταση, όσο καθάρματα και να υπήρξαν. Η Αμερική με το να σπρώξει παρασκηνιακά τον απαγχονισμό του Σαντάμ, εφάρμοσε το "διαίρει και βασίλευε". Μη γελιόμαστε, πιστεύω ότι η ίδια η Αμερική ήθελε όχι μόνο να εκτελεστεί ο Σαντάμ αλλα και να προβληθεί το βίντεο της εκτέλεσής του για να ανάψουν τα αίματα μεταξύ σουννιτών και σιιτών και να γίνει το Ιράκ ένα πεδίο εμφύλιου πολέμου, ώστε οι ιμπεριαλιστική δύναμη των ΗΠΑ να κάνει "παιχνίδι" στην περιοχή όσο ανενόχλητα μπορεί.
Ήδη διάβασα ότι ούτε ο νυν πρόεδρος του Ιράκ(=μαριονέττα των ΗΠΑ) με βαση το σύνταγμα δεν μπορεί να δώσει χάρη σε θανατική ποινή και οτι σκέφετεται να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. Και πολύ σωστά το σκέφτηκε γιατί η κατάσταση και οι ισορροπίες στο Ιράκ είναι τόσο ευμετάβλητες που ορθώς διέβλεψε ότι πιθανώς ο κύκλος της αγχόνης να ακουμπήσει και το δικό του σβέρκο....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paroikos την Παρ Ιαν 05, 2007 12:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

nkope έγραψε:
Γιατί θα φανεί πόσοι είμαστε Χριστιανοί ΜΟΝΟ στα λόγια
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”