O Πάπας και η παραίτηση του...

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: O Πάπας και η παραίτηση του...

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Μας αρέσει δεν μας αρέσει φίλτατε... η πολιτική ή η διπλωματία ,..παίζει πρωτεύοντα ρόλο σαυτόν τον κόσμο που ζούμε.

Άντε να πείς στον εισαγγελέα ξερά την αλήθεια ....

Αν το κάνεις !!!,... ...

-σ' αυτόν τον κόσμο , του κοσμοκράτορα ..., πολλώ δε μάλλον για θέματα πίστεως....-

θα σε καταδικάσει μόνο και μόνο γι'αυτό ... γιατί είπες την αλήθεια .

Κύριε ελέησον
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Καλα Διονυση εσυ πέτα χωμα, θα πάρω τον Στεφανο για δεξιο ψάλτη και εγω θα κρατώ ενα ρόπαλο σε περίπτωση που θελει κανεις να βγει απο το φέρετρο.

Μετὰ πνευμάτων δικαίων τετελειωμένων, τὴν ψυχὴν τοῦ δούλου σου, Σῶτερ, ἀνάπαυσον, φυλάττων αὐτὴν εἰς τὴν μακαρίαν ζωήν, τὴν παρά σοί, φιλάνθρωπε.

Εἰς τὴν κατάπαυσίν σου, Κύριε, ὅπου πάντες οἱ Ἅγιοί σου ἀναπαύονται, ἀνάπαυσον καὶ τὴν ψυχὴν τοῦ δούλου σου, ὅτι μόνος ὑπάρχεις ἀθά¬νατος.

Δόξα Πατρί, καὶ Υἱῷ, καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι.

Σὺ εἶ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ καταβὰς εἰς ᾍδην, καὶ τὰς ὀδύνας λύσας τῶν πεπεδημένων, αὐτὸς καὶ τὴν ψυχὴν τοῦ δούλου σου, Σῶτερ, ἀνάπαυσον.

Καὶ νῦν καὶ ἀεί, καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.

Ἡ μόνη ἁγνὴ καὶ ἄχραντος Παρθένος, ἡ Θεόν ἀφράστως κυήσασα, πρέσβευε ὑπὲρ τοῦ σωθῆναι τὴν ψυχὴν τοῦ δούλου σου.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Πριν 5 περίπου χρόνια μπαίνοντας στο Άγιο Όρος ένα παληκάρι μου προέτεινε ένα μικρό βιβλιαράκι και παραίνεσε να το διαβάσω.
Το πήρα περισσότερο από ευγένεια αλλά και επειδή διαπίστωσα ότι συντάκτης αυτού του βιβλίου ήταν ο Ηγούμενος Μεθόδιος της Εσφιγμένου άλλωστε ο προορισμός μου ήταν αυτό το μοναστήρι.

Μπήκα λοιπόν στο πλοίο και ξεκίνησα να διαβαζω. Με αυτά που διάβασα συγκλονίστηκα .Ο συγγραφέας του βιβλίου προσπαθούσε να υπερασπιστεί την ακεραιότητα του ορθόδοξου χαρακτήρα του μοναστηριού του όμως κατα τη γνωμη μου έπεφτε σε πολλά σφάλματα με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με το χαρακτήρα αυτό .
Αναφερόταν φυσικά στον πατριάρχη Βαρθολομαίο , καλώς ή κακως στην κεφαλή τοης Ορθοδόξου εκκλησίας , αποκαλώντας τον βδέλυγμα του σατανά , υποχείριο των παπικών , καρκίνωμα της Χριστιανοσύνης και άλλα πολλά που δεν τα θυμούμαι αυτή τη στιγμη.
Μου ήρθε εκείνη τη στιγμή η εικόνα του Πατριαρχείου στην Πόλη και οι τουρκικες σημαίες που περιβάλλουν το χώρο απο τις γύρω κατοικίες . Σκέφτηκα ότι θέλει πολύ μεγάλο αγώνα να υπερασπίζεσαι το Χριστο εκεί όπου οι άνθρωποι δεν τον πιστεύουν , εκεί όπου τον χλευάζουν .

Την επόμεν μερα το πρωί βρέθηκα με το Μεθόδιο στο προαύλιο του ιερού ναού του μοναστηριού . Θυμάμαι πως ήταν μια ηλιόλουστη μέρα μέσα στο καταχείμωνο , θυμάμαι πως εμείς τρεις όλοι κι όλοι οι λαικοί προσπαθουσαμε να ανοίξουμε κουβέντα για το θέμα.
Γρήγορα κατάλαβα πως ο διάλογος ήταν αδύνατος , για να πω και την πικρή μου αλήθεια δεν τον επεδίωξα γιατί ενοιωθα ότι μπαίνω σε ένα δαιδαλώδη δρόμο που δε βγάζει πουθενά
Το σιγουρο είναι ότι πικράθηκα , στενοχωρήθηκα γιατί διαπίστωσα έντονα και από πρωτο χέρι ότι οι άνθρωποι είναι μακριά από τις θεικές εντολές , ότι παρά το γεγονός ότι η αφετηρία είναι κοινή η πορεία ωστόσο εξελίσσεται διαφορετικα και επικρατει το μισος και η διχόνοια.
Δυστυχώς.
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

και αυτό Στέφανε γιατί ο στόχος πολλών και Δόξα τω Θεώ όχι όλων των ανθρώπων δεν είναι η θέωση κατά χάρην αλλά και η αυτοθέωση... εκτός και έξω από τη χάρη του Τριαδικού Θεού... και όσο πιο μακρυά Του γίνεται και ομιλώ για τον κόσμο μας... παγκοσμίως
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Στάθη μετά τις εντυπώσεις και τις φωτο που μου έστειλαν τα καλά μας αμαρτωλά παιδιά του Βορρά (Πέτρος και Δημήτρης), θέλω ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ να πάω στα Καρούλια (ούτως ή άλλως ήταν μέσα στο σχεδιασμό της φετινής μας επίσκεψης) και τα υπόλοιπα μέρη της "ερήμου" όπως την αποκαλείτε. Αυτό μπορει να σημαίνει και μερική ανατροπή του φετινού μας προσκυνήματος...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

aposal έγραψε:Στάθη μετά τις εντυπώσεις και τις φωτο που μου έστειλαν τα καλά μας αμαρτωλά παιδιά του Βορρά (Πέτρος και Δημήτρης), θέλω ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ να πάω στα Καρούλια (ούτως ή άλλως ήταν μέσα στο σχεδιασμό της φετινής μας επίσκεψης) και τα υπόλοιπα μέρη της "ερήμου" όπως την αποκαλείτε. Αυτό μπορει να σημαίνει και μερική ανατροπή του φετινού μας προσκυνήματος...
Και γιατι εξεφρασες τον μυχιο ποθο σου για την αθωνικη ερημο εδω, σε αυτο το θεμα Αποστολε;

Μηπως θελεις να παρεις και τον παραιτηθεντα Pontifex Maximus Βenedict XVI μαζι σου,
να πατε να ασκηθειτε ως ερημικα πτηνα στα εσχατα σας;

Ποτε δεν ειναι αργα για μετανοια, και για τους δυο σας.. :mrgreen:
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Τώρα φταίω εγώ να βάλω κανένα τραγούδι;
Παει κι αυτό το θέμα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

dionysisgr έγραψε:
aposal έγραψε:Στάθη μετά τις εντυπώσεις και τις φωτο που μου έστειλαν τα καλά μας αμαρτωλά παιδιά του Βορρά (Πέτρος και Δημήτρης), θέλω ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ να πάω στα Καρούλια (ούτως ή άλλως ήταν μέσα στο σχεδιασμό της φετινής μας επίσκεψης) και τα υπόλοιπα μέρη της "ερήμου" όπως την αποκαλείτε. Αυτό μπορει να σημαίνει και μερική ανατροπή του φετινού μας προσκυνήματος...
Και γιατι εξεφρασες τον μυχιο ποθο σου για την αθωνικη ερημο εδω, σε αυτο το θεμα Αποστολε;

Μηπως θελεις να παρεις και τον παραιτηθεντα Pontifex Maximus Βenedict XVI μαζι σου,
να πατε να ασκηθειτε ως ερημικα πτηνα στα εσχατα σας;

Ποτε δεν ειναι αργα για μετανοια, και για τους δυο σας.. :mrgreen:
ΑΚΡΙΒΩΣ!
Εξ άλλου εσείς δεν λέγατε ότι συμπαθούσε πολύ την ορθοδοξία;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Τώρα λοιπόν αρχίζουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε στο νόημα γιατί οι ασκητές οι άγιοι, οι προφήτες, και πολλοί λοιποί άνθρωποι του Θεού, πήραν τα βουνά, τις ερήμους, και τις οπές της γής...όμως μην ξεχνάμε Ποιός έχει το τιμόνι της Εκκλησίας. Δεν θα νικήσει ο παπισμός, ούτε το σκότος, η Ορθοδοξία θα νικήσει, έρχεται καιρός...
Άμα αποφασίσετε για καμιά έρημο εκεί πάνω πείτε είναι κι ένας άχρηστος....
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

Μ.Δ.Κ. έγραψε:............................
Άμα αποφασίσετε για καμιά έρημο εκεί πάνω πείτε είναι κι ένας άχρηστος....
Αδελφέ μου ΜΔΚ (συγνώμη κιόλας που δεν ξέρω το όνομά σου), αυτός ο "άχρηστος" που αναφέρεις
για τους ερημίτες είναι ότι πιο πολυτιμότερο υπάρχει πάνω στη γη.
Σε βλέπουν με μία αγάπη που δεν μπορείς να αντέξεις καμιά φορά.
Αυτοί δεν γνωρίζουν για άχρηστους. Βλέπουν μπροστά τους την εικόνα του Θεού.
Σε κοιτούν κατάματα και καταλαβαίνεις ότι προσεύχονται για σένα εκείνη τη στιγμή.

Δεν πρόκειται να ξεχάσω αυτό που μας είπε ο ερημίτης : "εδώ σήμερα στα Καρούλια φέρατε μεγάλη χαρά.
Πανυγήρι γίνεται που ήρθατε"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”